Gå til innhold
Hundesonen.no

Italiens mynde kontra whippet


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Det stemmer nok at det er veldig få oppdrettere i Norge, ja. Vi kjøpte hun vi har nå i Sverige og den første bedlisen i Norge. Hun vi har nå er litt for forsiktig etter hva jeg ønsker, men når hun først har fått hilst på folk sitter hun gjerne i fanget og hun er ekstremt kosete. I skogen er hun en tøffing og hun er heller ikke redd for torden, raketter o.l. Mer mynde enn terrier, vil jeg nok si. Utstillingspelsen er krevende. Skal du ikke stille ut, anbefaler jeg kort pels, da det fester seg både kvist og kvast og snøballer i den lange, myke pelsen. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.11.2016 at 10:21 AM, Artemis skrev:

Kanskje @Mud og @Lola Pagola kan fortelle litt om bedlington terrier? Husker ikke navnet på sonisen som overtok Muds   hund. 

Jeg synes at det høres ut som et godt alternativ.

Det var meg! :) Synes også det høres ut som at en bedlington kan passe.
Jeg kjenner bare to bedlington terriere og den ene er fortsatt valp, men kan jo prøve å beskrive hun jeg har.

(beklager, det ble litt langt :icon_redface: sitter egentlig og jobber med masteroppgaven...)

Min har nok hakket mer jaktinstinkt og større radius enn den Lola snakker om, og hun sporer opp, fanger, dreper og spiser smågnagere om hun får lov. Hun går aldri langt unna, men har ikke alltid "tid" til å komme på innkalling med en gang og er ofte fornøyd med at hun veit hvor jeg er, motsatt er ikke alltid så nøye. :P Derfor kan hun ikke være løs hvor som helst. Dette er veldig terrengavhengig, så ofte kan jeg planlegge turene rundt det. Hun holder seg innafor en radius på maks ca 100 meter, da. De få gangene hun har stukket av hjemmefra har jeg alltid funnet henne snusende i grøfta, hun stikker ikke langt.

Da jeg overtok henne (og sikkert særlig da hun flytta til Mud) manglet hun erfaringer i det meste og var usikker på omtrent alt, dette har heldigvis gått over. Hun kan være litt treig å få i gang når det regner, men bare hun får på seg et dekken (og blir dratt med langt nok til at ørene rekker å bli våte), er det full fart og masse turglede.

Vi bor like ved en skytebane, men hverken skyting, torden eller nyttårsaften får henne til å løfte på så mye som et øre.

Hun er generelt en veldig enkel og grei hund, kanskje litt for enkel for sitt eget beste. Innendørs ligger hun stort sett og "sover" så lenge det ikke skjer noe, så da er det lett å tenke at hun ikke trenger så mye aktivitet. Hvis hun får for lite å gjøre blir hun ikke nødvendigvis masete, men derimot veldig løsmunna, skvetten og stressa utendørs, og reagerer på "spøkelser".

Hvis hun får bestemme selv vil hun helst være ute på gårdsplassen hele dagen, så hun kan stelle med sitt og følge med på hva som skjer. Dette gjelder uavhengig av årstid så lenge hun får på seg dekken. Som regel får hun ca en timestur på hverdagene og en litt lengre tur i helgene. Ofte får hun nok hjernetrim av å snuse og holde på underveis, men hun elsker lydighet og triks, og kunne sikkert vært morsom å trene mer organisert med. Med unntak av løs i granskogen/ steinura er hun veldig oppmerksom og lydhør for hva jeg sier og gjør, og kommer ofte bort for å "be om hjelp" hvis hun er litt usikker på hvordan hun skal løse noe.

Hun elsker folk og er på ingen måte reservert mot mennesker, men bjeffer på andre hunder i møtesituasjoner (riktignok ikke verre enn at det kan løses ved å få beskjed om å "gå fot"). Hun kommer best overens med terriere og mynder, men hun mangler som sagt sosialisering så jeg tipper det har mye med det å gjøre.

Utenom møtesituasjoner er hun ikke veldig løsmunna, men kan komme med et varselbjeff om det går folk på veien. Når hun leker eller blir veldig gira kan det være litt mer lyd i henne. Hun bjeffer ikke, men "snakker", breker og høres litt ut som en måse innimellom...

Jeg synes egentlig pelsen er både det beste og det verste med dem, jeg. :P Elsker at de ikke røyter, og de er verdens mykeste små koseklumper når de er skikkelig stelt. Samtidig er det en del jobb med lang pels, så min er stort sett kortklipt. Til tross for "ulla" er de på ingen måte vanntette, så de må kles på i regn, i sterk vind og når det er veldig kaldt.

Angående været: Mossa trives bedre i Troms og på høyfjellet enn hun gjør på Østlandet, og er storfornøyd med snø og vinter så lenge hun kles på. Tror hun hadde vært storfornøyd om vi bare flytta inn i lavvoen permanent. :P På det kaldeste (typ under -15 og sur vind) bruker hun ullgenser, heldekkende kondomdress, potesokker og kanskje et tynt dekken på toppen. I pauser kan hun bli kald og våt, så da er det veldig greit med en hvilepose. Hun er med på lange skiturer om vinteren, men det hender hun må sitte i sekken i lange nedoverbakker - hun klarer naturlig nok ikke å holde følge når det går for fort, og hun kan bli litt sliten i løssnøen.

Når det gjelder helse har jeg inntrykk av at de generelt er friske, med unntak av en arvelig leversykdom som det er enkelt (og vanlig) å genteste for. I tillegg kan det være greit å være litt obs på allergi-og øreproblematikk. Jeg tror ikke det har gått så langt som å være et raseproblem, men tror det kan være begynnende tendenser på noen hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg også bare erfaring med en stk bedlington ,  og det er attpåtil den @Vims nå har , men jeg har faktisk aldri sett maken til mentalt robust hund .  Ja, hun var forsiktig og gikk i beina mine de første ukene , men hun hadde knapt vært utenfor døren før hun kom til meg 2 år gammel og ALDRI vært uten moren sin. 

Hun flyttet rett til Drammen sentrum og inn med et lite barn uten  stress. Hun kjørte bil, tog og buss for første gang en og samme dag ,  og hun presterte å sovne på både tog og buss .  Krøllet seg bare sammen til en myk fluffy ball og sloknet .  

Etter å ha hatt stort sett gjeterhunder ble jeg rent sjokkskadet over hvor pent hun tok alt. 

Vi bodde rett ved elveparken så her møtte vi så mange hunder at hun etterhvert ikke følte behov for å bjeffe . 

Jeg har hatt jrt tidligere og jeg så egentlig svært lite terrier i Mozza må jeg innrømme.  Annet enn i rasenavnet .  

Jeg kunne definitivt tenkt meg bedlington igjen en gang kjenner jeg. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme med den jeg snakker om, ikke redd for torden og skyting, lar seg ikke vippe av pinnen av slikt.
Den har i likhet med Mossa allergi, men om det er en begynnende tendens på rasen aner jeg ikke, da jeg ikke er i miljøet og egentlig bare har møtt denne ene pluss oppdretterens to hunder.
Egentlig synes jeg Oppe og Mossa høres veldig like ut, sånn bortsett fra dette med radiusen.
Samtidig som hun søker støtte hos fører er hun selvstendig nok til at hun fint ligger i et annet rom og sover eller er ute i hagen alene. Hjemme-alene treningen som valp gikk som en drøm, hun la seg til å sove fra dag en og ga f i at hun var alene (brukte webkamera for å se). Så på mange måter har jeg aldri vært borti en mindre komplisert hund, selv om hun på noen områder er veldig sta og egenrådig og mildt sagt irriterende "myndete".

Veldig miljøsterk vil jeg si, og kan sove hvor det skal være. Godt mulig hun kan fremstå som litt sart og puslete, men hun er en ulv i fåreklær [emoji16]



Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så koselig å lese om rasen! kjenner at jeg ble mer interessert nå :) kan absolutt hende at rasen passer mitt bruk bedre enn IM. at de er mer hardføre og kanskje tøffere mentalt.  jeg liker jo hunder som tåler litt lyd og slikt,uten å bli pinglete.  jeg tror jeg ville hatt en slik hund korthåret,pga ting som kan feste seg i pelsen,samt det er lettest. 

Jeg blir litt "mobbet"  av veninna mi fordi jeg elsker å gre håret på hestene  så kan jo hende at jeg elsker å stelle pels,for alt jeg vet. he-he.

 det er veldig positivt at den er allergivennlig.  om den er allergivennlig " nok" da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Mud skrev:

Og jeg sliter fortsatt skikkelig med at Mozza har "byttet navn " til Mossa kjenner jeg :lol:

 

Mye festligere å hete Mossa når man er nordlending, veit du. :lol: Neida, er bare jeg som har kapitulert. Hun heter vel egentlig fortsatt Mozza, i hvert fall på sonen. :P
Men ja, som @Lola Pagola sier har jeg også inntrykk av at de fleste av dem er ganske like i væremåte. Det overrasker meg hver gang jeg møter valpen Luna også, de er liksom så fryktelig like, de to. Selv om de åpenbart har ulike personligheter også.

@Djervekvinnen pelsstell er absolutt noe man venner seg til, altså. :) Jeg hadde null erfaring fra før, men det har gått veldig greit. Som regel har jeg bare børsten liggende framme, så vi kan kosegre litt når hun likevel kommer for å få kos.
Allergier og sånt er jo veldig individuelt, men "mine" allergikere tåler heldigvis Mo(ss/zz)a helt fint. Det hjelper nok også at hun har såpass kort pels, og at jeg dusjer henne jevnlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har muligens allerede tatt en titt på RAS for de tre rasene, hvis ikke, kan det jo være noe å hente der:

http://web2.nkk.no/no/tjenester/helse/ras/ 

Det er dessverre ikke laget noe RAS for whippet ennå. Vet ikke riktig hvor det stopper opp hen, men så vidt jeg har skjønt, har det vært mye støy rundt dannelsen av ny raseklubb. Det er jo en rase som er atskillig større i antall enn de to andre, og det er vel både på godt og vondt.

Det bekymrer meg litt at den gamle, om ikke så gode, tradisjonen med matadoravl synes å være høyst levende i whippetrasen. Det kan kanskje ikke virke så viktig for den som "bare" skal ha en selskapshund, men jeg vil nå likevel oppfordre til å støtte oppdrettere som velger litt andre hannhunder enn de mest trendy for øyeblikket.  

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for innpill!  Har lest RAS på IM. Syns den var bra. Også den helseundersøkelsen.

Rart ikke det er klart på whippet enda ja. Synd hvis det er litt styr innad i styret.

Jeg er ikke fan av matadoravl, som pågår i stor grad innen greyhound også. Så støtter mye heller de mindre oppdretterne (ikke de ferskeste, men de som har kull i mindre skala), så lenge jeg har en god dialog med dem og har god magefølelse. Har en hund fra hver type oppdretter og det er ingen tvil om hvem jeg er mest fornøyd med. (den fra det lille oppdrettet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

32 minutter siden, Djervekvinnen skrev:

Takker for innpill!  Har lest RAS på IM. Syns den var bra. Også den helseundersøkelsen.

Rart ikke det er klart på whippet enda ja. Synd hvis det er litt styr innad i styret.

Jeg er ikke fan av matadoravl, som pågår i stor grad innen greyhound også. Så støtter mye heller de mindre oppdretterne (ikke de ferskeste, men de som har kull i mindre skala), så lenge jeg har en god dialog med dem og har god magefølelse. Har en hund fra hver type oppdretter og det er ingen tvil om hvem jeg er mest fornøyd med. (den fra det lille oppdrettet)

RAS bør nok taes med en klype salt.. Kikket på RAS for chi hos SKK og der var ikke luftrørskollaps nevnt engang.. Det er MEGET utbredte i rasen men det er jo mulig at det ikke forekommer på svenske chi's..:rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 minutter siden, QUEST skrev:

Er det noen mulighet for å få se ett bilde av en kortklipt bedlington? :) Nysgjerrig på hvordan spesiellt hodet ser ut, uten pelskammen. 

Man kan jo også ta en titt på det som kalles "working bedlington", de er ikke fullt så friserte:

http://tinyurl.com/zfruo9x 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

34 minutter siden, bardmand skrev:

Man kan jo også ta en titt på det som kalles "working bedlington", de er ikke fullt så friserte:

http://tinyurl.com/zfruo9x 

Working bedlington faktisk... alle bedlingtons vil jo se sånn ut når de ikke er stelt - og er mer eller mindre klipt kort. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen mulighet for å få se ett bilde av en kortklipt bedlington? [emoji4] Nysgjerrig på hvordan spesiellt hodet ser ut, uten pelskammen. 


Her er Oppe ganske kort :) jeg barberer ikke ned hodet helt, synes det er litt kult å beholde noe bedlington preg.
Her har det vokst ut etter tidenes skamklipp så vidt jeg husker.  Hun var nesten naken en stund :P men vokste i det minste pent og jevnt ut.

1000-46-oppe-og-casper.jpg

 

1000-9-oppe-og-casper.jpg

 

Litt lenger 
ND3_5282_862_13blogg.jpg

 


 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det sånn at man diss fra andre rase eiere hvis man klipper hunden kort, slik som på andre frisyre-raser?  At man fjerner hele bedliss preget/utseendet ved å ikke ha feks. eggehodet? (som det ser ut som :P )  Og hva med det som henger nederst på ørene?  Herregud hva er vitsen med å skaffe seg rasen daaaa, når du ødelegger utseendet? (hører jeg for meg :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, bardmand skrev:

Du har muligens allerede tatt en titt på RAS for de tre rasene, hvis ikke, kan det jo være noe å hente der:

http://web2.nkk.no/no/tjenester/helse/ras/ 

Det er dessverre ikke laget noe RAS for whippet ennå. Vet ikke riktig hvor det stopper opp hen, men så vidt jeg har skjønt, har det vært mye støy rundt dannelsen av ny raseklubb. Det er jo en rase som er atskillig større i antall enn de to andre, og det er vel både på godt og vondt.

 

Nei, det finnes ingen RAS for whippet enda, og det er beklagelig. Flere av de som startet Whippetklubben satt i raseutvalget for whippet, og har bevisst trenert dokumentet. Det sittende raseutvalget har måtte starte på nytt, men jeg tviler på at det blir med over i den nye klubben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider



 

2 timer siden, Djervekvinnen skrev:

Er det sånn at man diss fra andre rase eiere hvis man klipper hunden kort, slik som på andre frisyre-raser?  At man fjerner hele bedliss preget/utseendet ved å ikke ha feks. eggehodet? (som det ser ut som :P)  Og hva med det som henger nederst på ørene?

Etter min erfaring er de fleste såpass overlykkelige over å møte på en annen bedlington, at de ikke bryr seg om klippen. :P Har i tillegg inntrykk av at det er flere som har dem relativt kortpelsa i hverdagen, så lenge de ikke skal på utstilling. Jeg har fått et par kommentarer på det her på sonen, men ingen ondsinnede. Er ikke noe must med øredusker heller etter min mening, synes hun er en fin, liten bedlington både med og uten. :) Dessuten synes jeg allergi i seg selv er mer enn god nok "grunn" til å ha kort pels, sånn i tillegg til at man gjør som man vil med egen hund... Men nå er jo min hund også kortklipt i perioder, så det farger kanskje synet mitt litt.

 

 

4 timer siden, QUEST skrev:

Er det noen mulighet for å få se ett bilde av en kortklipt bedlington? :) Nysgjerrig på hvordan spesiellt hodet ser ut, uten pelskammen. 

Har ikke mine egne bilder tilgjengelig, men her er en helt kortklipt en. Hodet og ørene har samme fasong som på min hund. Det står bedlington terrier på bildet, men jeg lurer på om dette er en blanding... Jeg får ikke kroppen og halen til å stemme helt, men mulig den bare har veldig lite muskler og er slapp i buken. De jeg har møtt har mer kropp som den på det gamle arkivfotoet.
Kan forresten anbefale facebookgruppa "Bedlington terrier i Norden" for bilder og videoer av bedlington terriere i allslags frisyrer. :)

 

bedlington-terrier-recently-clipped-standing-in-a-field-E8KBB6.jpg

 

 

9233445_orig.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Poter skrev:

@QUEST det hadde vært interessant å se bilder av hvordan whippeten var før, sånn som du har beskrevet den :) Har du noen bilder?

Nå spurte du ikke meg, og jeg er ikke så gammel heller engang, men hun her ligner de gamle engelske hundene ble jeg fortalt av flere rasedommere..

IMG_0860.JPG

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Mumle Mu skrev:

Nei, det finnes ingen RAS for whippet enda, og det er beklagelig. Flere av de som startet Whippetklubben satt i raseutvalget for whippet, og har bevisst trenert dokumentet. Det sittende raseutvalget har måtte starte på nytt, men jeg tviler på at det blir med over i den nye klubben.

denne er villedende, eller? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...