Gå til innhold
Hundesonen.no

Kom i form 2016


MonicaT
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Noen dager..... 

I dag løp jeg årets første 5km i ett, uten noen gåing   Etter den tyngste bakken tok jeg et par steg, da hadde jeg puls på 195 og følte jeg skulle dø, men tok fatt i meg selv og fortsatte å løpe

Topptur på meg i dag. 2,5 km rett opp og belønninga var en helt utrolig utsikt. Førde er ikke så aller verst snøfritt og i oppholdsvær   Bilde fra samme turen i fjor;

Posted Images

Jogge/gåtur på 8 km i dag. Jogga halve veien, da hadde jeg så vondt bak leggen at det ikke føltes greit å presse meg mer. Kan det være asfalten som gjør det? Har gode løpesko, men har stort sett aldri løpt hele turen på asfalt før (da jeg bodde i Tr.heim jogga jeg stort sett på skogsveier og grusveier). Dog burde ikke 4 km være noe stress..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 3/8/2016 at 6:47 AM, mushi skrev:

@@rocket du har et kjempegodt utgangspunkt! Jeg tror problemet til mange som er overvektige er at de ikke liker/er glad i grønnsaker. Det er vanskelig å gå ned i vekt OG bli mett uten de. Og det er jo utrolig godt! Jeg spiser mye vegetar. Billig og raskt. Anbefales!

Jupp! Jeg har igrunn alltid vært på motsatt side av skalaen når det kommer til vekt. Og som nevnt så er egentlig ikke middager og slikt hovedproblemet mitt, men sukkerintak og inaktivitet pga psykisk sykdom. Men så har man jo da gått seg inn i et gjørne matmessig, så da er det på tide å friske opp! Og er jeg mett lenger så (tror jeg) at sukkerinntaket vil begrense seg selv litt også. Behovet merker jeg er mindre når jeg spiser skikkelig så. :) 

På 3/8/2016 at 7:20 AM, MegaMarie skrev:

Jeg har en venninne som nylig har kjøpt en kostholdsplan. Husker ikke helt hvor det var fra, og aner ikke pris. Men jeg kan høre hvis du vil :) Hun er veldig trent, så hun gjør det ikke for å slanke seg. Men de har tilpassede planer til hver enkelt og hva mål de ønsker å oppnå tror jeg. Venninnen min er ihvertfall overrasket over hvor mye hun faktisk kan spise med den kostholdsplanen. Hun spiser mer nå enn hun noen sinne har gjort. Men det er selvsagt kalorifattig, men mengdene er store! Der får de også tips til spesifikke måltider :)

Tips til lette raske og sunne måltider:

Wok. Strimlet svinekjøtt sammen med wok grønnsaker i pannen. Det går fort! Jeg pleier å blande i litt soyasaus og krydre det. 

Laks med ovnsbakte grønnsaker. Jeg hiver frosne brokkoli og blomkål i en ildfast form og putter laksefiletene oppå der igjen. Krydrer med salt og pepper og lar det stå i ovnen i ca en time. Maten lager seg selv. Jeg blir veldig mett av fisk da, så ikke sikkert dette metter andre like bra. Men da kan man legge til poteter ved siden av eks. 

Taco. Er faktisk ganske kalorifattig! Jeg kjenner en som driver med bikinifitness som spiser mye taco når hun er på diett før hun skal på scenen. Men det er såklart alt etter hva du gjør det til. Lefser og skjell har mest kalorier i seg av hele måltidet. Så hvis du kutter ut dette blir det enda mindre kalorier. Rømme og avokado er det litt kalorier i. Jeg pleier å bruke mager kesam istedenfor rømme, og bruker sjeldent avokado. I tillegg hvis du bruker ost så blir det en del kalorier. 

Alltid kjekt å vite om alternativer! Kjenner til noen som gikk på en sånn "røde, grønne og hvite dager" kostholdsplan, den hørtes igrunn ganske spennende ut, men kjenner jeg er ikke helt der at jeg klarer det helt enda. :P Da hadde det ikke blitt mye variert i hvertfall, hadde vært støkk på røde og hvite dager. 

På 3/8/2016 at 8:15 AM, Maria skrev:

Grete Roede er først av alt et kursopplegg som lærer deg å spise riktig. Du lærer å porsjonere maren, fordele maten utover dagen, mestring når du føler søtsug, hva som kan spises masse av og hva man skal passe mer på osv. Det er ikke noe mer nazi enn du selv legger opp til. Man sitter i en gruppe og snakker, lærer, deler erfaringer 1 gang i uka, pluss at man veier seg. Da får man veiledning og hjelp til å gå ned i vekt, hvis nettopp det er derfor man er der. Alt handler om hva man putter inn og hvor mye man forbruker. 

På linken under finner du masse kaloritilpassede oppskrifter på alt fra frokost til middag. Oppskruftene inneholder få kalorier, men er næringsrike og varierte. :) Jeg har selv gått på flere Roede-kurs, og føler meg veldig skikket til å skjønne hva at egentlig handler om når det kommer til vekt. MEN! Motivasjonen må være der, for det finnes ingen magisk kur. 

 

Oppskrifter;

http://www.greteroede.no/oppskrifter/

Takk for info! Høres ut som noe som er høyaktuelt for meg! :) Får se hvor jeg er i Mai motivasjonsmessig etter BraMat kurset og ikke minst økonomisk sånn ellers. :P 


----------

Skulle egentlig ta en økt på treningsrommet idag, men det utgikk gitt. :P Fikk tlf fra nettdyret om at fryserne var fulle og bestillingen min var kommet så da var det bare å komme seg avsted og hente før det tinte! Ble ca 11.000 steg ifølge fitbiten. Halvparten med 16kg ekstra vekt på kroppen. :P Det er rimelig tungt å bære V&H fant jeg ut. :P Måtte gå 2 turer, for jeg hadde ikke sjangs å bære 32kg på en gang. 
Og så ble det stalltur etterpå, da ble det masse sandsspaing på utegangen, også ganske tungt. Så jeg sier det holdt som dagens trening!
I morgen skal jeg ri en hest eller to, og eventuelt spa enda mer sand. Så det får bli treningsøkt på treningsrommet i helga heller tenker jeg. :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joggetur på nesten 7 km idag :) det satt langt inne å komme seg ut, men når man først kommer segut går det jo fint. Den terskelen altså :lol:

 

På 8.3.2016 at 9:34 PM, MonicaT skrev:

Liten joggetur på 2,5km i dag. Bedre enn ikke noe :) Godt å være i gang igjen. 

Noen som har tips til sanger en kan høre på, må være noen med fart/rytme/glade sanger. 

 

Jeg prøve Spotify sin løpeliste idag, den finner sanger som tilpasser seg ditt tempo. Syns sangene passet bra men litt mye hip hop for min smak på pop listen så neste gang skal jeg prøve en annen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Teserere skrev:

Joggetur på nesten 7 km idag :) det satt langt inne å komme seg ut, men når man først kommer segut går det jo fint. Den terskelen altså :lol:

 

Jeg prøve Spotify sin løpeliste idag, den finner sanger som tilpasser seg ditt tempo. Syns sangene passet bra men litt mye hip hop for min smak på pop listen så neste gang skal jeg prøve en annen :)

Takk, da skal jeg prøve det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Formen stiger. 

Har igjen 0.5 kg til målet (så vil påstå at jeg er der, har "uka" nå og da veier jeg alltid mer). vekt er egentlig uvesentlig, men det er morsomt å se også (dobbeltmoralsk much). Og jeg har sprukket totalt på godteri i det siste (skjerpet meg igjen nå). Så trening hjelper, haha. 

Klarer fint å jogge en mil (sakte). Og perser ofte på 5 km. Klarer det nå på 28 min, startet på 40 min. Vil ned på 22. 
Har begynt å trene i bakken opp til Dagalifjell (4 km, relativt bratt oppover). Kommer meg opp med Ymsehjelp, klarer ca. halve bakken alene. Målet for sommern er å jogge opp der uten drahjelp. 

Ang musikk. Jeg jogger med musikk (egen liste) når jeg jogger fort. På lengre roligere joggeturer hører jeg på lydbok. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Rekker opp en hånd* og melder meg inn her. Jeg er rett og slett drittlei av å være "tjukk som en hval". Så nå skal jeg virkelig gjøre en innsats for å slanke meg... Jeg føler meg mer motivert enn noensinne og håper at motivasjonen holder fremover også.

Det første jeg kuttet ut, var brus. Jeg har vært utrolig brusavhengig, men det skal det bli en slutt på nå. Nå prøver jeg å lære meg å like Farris m/smak. Har aldri vært begeistret for Farris før, men jeg tenker at det er bedre å drikke det enn brus :D 

Så skal jeg prøve å spise mindre porsjoner og selvfølgelig sunnere :D Jeg håper at jeg kan få litt støtte rundt meg(kjæresten, på sonen, på jobben, venner, Facebook osv) sånn at jeg kan fortsette å holde motivasjonen oppe :) 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På grunn av infeksjonen og medikamentene mot den (tror jeg) så hat jeg væske i kroppen. Fingrene er hovne. Noen som vet om det er en slags te f.eks. som er vanndrivende?

I går skeiet jeg ut med softis. Det var akkurat så deilig som jeg har drømt om:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundredagersprosjektet 12 april - 20 juli det er en bra gruppe. Fullførte første runde, andre hoppet jeg over, tredje ble avbrutt pga sykdom og nå er jeg klar for fjerde runde :)

Masse motivasjon og akkurat passe antall medlemmer.. :)

Sent fra min LG-H340n via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag løp jeg en hel mil for første gang! Hadde med meg knertisen, og det er litt enklere å få til uten dreggen Aiko på slep, altså. :P

Jeg går fortsatt minst 15 mil i måneden til tross for at jeg føler jeg ikke gjør annet enn å sitte inne og skrive på masteroppgaven min, men fordi jeg praktisk talt lever på salt lakris og grapefrukt, og fordi jeg jo jobber ved en pult store deler av dagen, så er det så digg å ha jentene å gå ut med.

Målsetninga denne uka er å komme under en time på mila! Pow pow!
12923142_10156772801285301_2655615558139

Endret av SandyEyeCandy
Endra størrelse på monstruøst digert bilde.
  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare tipse om NTNU's 7-ukers program. Dette er passer for folk som starter fra skratch, og det er en veldig overkommelig treningsmengde. Det består av kondisjon og styrketrening (med egen kropp, ikke vekter), så man trenger ikke noe utstyr annet enn joggesko og treningstøy for å starte.

Jeg startet i dag, programmet er tungt, men fordi det er intervaller og over en kort tidsperiode er det enkelt å finne motivasjonen. 

Første trening var:
- 10 minutter oppvarming, rask gange eller rolig jogging
- 4 minutter intervall, så raskt at man ligger omtrent på 85-95% av makspuls (enten rask gange, jogging eller løping, tilpasset ens form, det viktige er å bli skikkelig sliten og faktisk ta seg omtrent helt ut).
- 5 minutter nedtrapping

Det er slettes ikke mye trening, men det fungerer kjempe bra, og vil garantert gi resultater.
Gradvis utover i programmet blir mengde og intensitet trappet opp.
https://www.ntnu.no/cerg/treningsprogram

 

For meg som har drevet med toppidrett tenker jeg jo med en gang at så lite trening umulig kan gi resultater, men det gjør det altså. Jeg skal følge programmet slavisk, ikke trene mer selv om jeg ønsker. Rett og slett for å unngå belastningsskader (som jeg som regel får når jeg begynner å trene som om jeg fremdeles var topptrent :lol:) og for å unngå å plutselig bli lei. Jeg har ikke trent på nesten 2 år, i tillegg har jeg vært undervektig et halvt års tid, så jeg starter virkelig helt fra skratch. Endelig har motivasjonen kommet, og jeg gleder meg til å få mer energi :D

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lillekrapyl skrev:

Jeg også :)

 

:D

Ble ikke tur her i dag - så jeg henger etter *ler* Satser på bare veier snart så vi har litt flere turalternativer. 

Men ryddekjeller og bygge kaninstall er god trim det og, så jeg fortviler kun over at jeg ikke finner fitbiten. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Topp-tur i går og i dag la jeg inn intervaller i en bratt bakke i løpet av gåturen med gutta. Planen er å gå flere topp-turer i uka når snøen blir helt borte på toppene. Ikke har jeg spist for mye eller spist snop heller, så bra start på "vårrengjøringa" :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt over 1 mnd uten brus nå :D :banana:Kanskje ikke så spesielt for andre, men for meg som har vært sååå avhengig av det, så er det en liten milepæl :D Jeg har funnet en ny favoritdrikke da, Olden m/kullsyre og smak :D Kjempegod!! :drool:

Har trappet opp mosjonsbiten litt også, i dag var jeg ute i godt og vel 2 tilmer i det fine været. Det blir nok ikke sånn hver dag, men et sted må man jo begynne.

Vurderer å kjøpe vekt, men noen sier at det ikke er så lurt.... :) Så jeg får gruble litt på den :D 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har begynt å trene daglig pga ryggen/bekkenet. Trener mest styrke ( planken, knebøy etc) i tilegg til litt kondisjon for å bedre effekten.  

Ryggen har blitt ekstremt mye bedre på få uker og det samme har kondisjonen.  Jeg har tydelig blitt litt "strammere" og alt det der. 

Men : jeg har gått ned i vekt?? 5 kg?!

Det var jeg ikke forberedt på, burde jeg ikke veie mer når jeg bygger litt muskulatur?  Jeg var ikke overvektig i utgangspunktet,  sånn medium og utrent.  Helt normal, med litt ekstra på feil plass. Hvorfor går jeg ned i vekt, egentlig?  Betyr det at jeg trener for mye kondisjon i forhold til styrke? Det er styrken som er viktigst for meg pga bekkenplager. 

Hadde jeg vært veldig overvektig i utgangspunktet hadde jeg forstått det bedre. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

48 minutter siden, Mud skrev:

Jeg har begynt å trene daglig pga ryggen/bekkenet. Trener mest styrke ( planken, knebøy etc) i tilegg til litt kondisjon for å bedre effekten.  

Ryggen har blitt ekstremt mye bedre på få uker og det samme har kondisjonen.  Jeg har tydelig blitt litt "strammere" og alt det der. 

Men : jeg har gått ned i vekt?? 5 kg?!

Det var jeg ikke forberedt på, burde jeg ikke veie mer når jeg bygger litt muskulatur?  Jeg var ikke overvektig i utgangspunktet,  sånn medium og utrent.  Helt normal, med litt ekstra på feil plass. Hvorfor går jeg ned i vekt, egentlig?  Betyr det at jeg trener for mye kondisjon i forhold til styrke? Det er styrken som er viktigst for meg pga bekkenplager. 

Hadde jeg vært veldig overvektig i utgangspunktet hadde jeg forstått det bedre. 

 

Først forbrenner du fettet og vekta av fettet. Du bygger muskler, men det tar litt mer tid. Så det kan hende du legger på deg igjen i kg når musklene utvikler seg mer. :) Siden du trolig har høyere aktivitetsnivå enn før forbruker du mer enn du tar inn og går ned i vekt. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Maria skrev:

Først forbrenner du fettet og vekta av fettet. Du bygger muskler, men det tar litt mer tid. Så det kan hende du legger på deg igjen i kg når musklene utvikler seg mer. :) Siden du trolig har høyere aktivitetsnivå enn før forbruker du mer enn du tar inn og går ned i vekt. 

Ah..ok.  visste ikke jeg hadde så mye fett å ta av jeg, men da hadde jeg visst det :P

Gutta på jobb sier man ikke kan trene styrke og jogge,  men jeg skal jo ikke ha bolemuskler. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 8.4.2016 at 9:51 PM, Teserere skrev:

Løp 8 km igår, det var skikkelig tungt og føltes ut som jeg hadde bly i skoa :fear: 

Hurra for 8 km til tross for bly! :cheer: 

Jeg har ikke hatt hundene den siste uka, og jeg får så vondt i kroppen av å røre så lite på meg. Jeg går jo litt hver dag likevel, men det å sitte stort sett hele dagen på jobb og deretter komme hjem og skrive, det gjør ikke underverker for fysikken eller holdninga, gitt. :P

Løp ei mil igjen på lørdag, på en time og 33 sekunder. Og målsetninga som var under en time! :lol: Jeg sleit som et dyr de første 30 min, hadde også bly i skoa, tung sekk på ryggen og sirup i ræva (føltes det som), og måtte virkelig konsentrere meg for å ikke snuble. Måtte bli litt bevisst løpestil, ellers var jeg redd jeg skulle subbe så mye at jeg kom til å gå på trynet. Men etter en halvtime fikk jeg ny vind i seilene, det var helt rått! Løp som en gaselle (inni hodet mitt) og tok igjen en fyr og greier. Det var det som redda gjennomsnittsfarta mi, for å si det mildt. :teehe: Men nå har jeg i alle fall funnet en runde som er ganske nøyaktig ei mil, så da er det greit å fortsette med den. 

Og det er VELDIG gøyalt å løpe med musikk fra Spotifys spede barndom på øra, for jeg har ikke akkurat oppdatert min "uptempo-liste" på noen år. :D Der var det myyye Britney, Christina, Nelly og Destiny's Child, forråsidetsånn. :innocent: Jeg prøver også å løpe med kadens på 170-180, sånn at jeg skåner knærne litt. "Shake Your Tail Feather" med Nelly er i helt perfekt takt, holdt på å le meg i hjel.

22 minutter siden, Mud skrev:

Ah..ok.  visste ikke jeg hadde så mye fett å ta av jeg, men da hadde jeg visst det :P

Gutta på jobb sier man ikke kan trene styrke og jogge,  men jeg skal jo ikke ha bolemuskler. 

Det skal helt EKSTREMT mye styrketrening og et meget strikt kosthold til for å få "bolemuskler" som dame, så det trenger du virkelig ikke bekymre deg for, altså. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...