Gå til innhold
Hundesonen.no

Katten Opus drept av løs hund - krever hunden avlivet


mushi
 Share

Recommended Posts

http://nettavisen.no/nyheter/katten-opus-drept-av-ls-hund-rett-foran-ynene-pa-janne/3422804673.html

Fredag satt Janne Knutsen og ektemannen Knut Serigstad i hagen. De hadde nettopp spist middag, og satt og nøt sommervarmen. Foran dem på gresset satt katten Opus i bånd, en rasekatt av typen Maine Coon.

– Plutselig kom det en stor, sort hund byksende inn i hagen. Den var helt lydløs. Så gikk den rett i nakken på Opus og hugget til, forteller Knutsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 117
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Utrolig arrogant av hundeeier, hadde det vært min hund så hadde jeg lat meg totalt flat og tilbydd å betale erstatning (selvsagt!) Men jeg får litt fnatt av den "tenk om det var et barn!!"-greia

Uansett hvordan hunden kom seg løs så legger man seg paddeflat etter noe sånt. Betaler ny katt hvis eier ønsker det,og når avliving kreves så hadde jeg nok vurdert å etterkomme det også. Katt i bånd

Stakkar katten Sånt skal jo ikke skje, og selvsagt kan man ha katten sin ute i hagen i bånd, luftegår eller til og med fritt uten at det er greit at en hund bykser inn å tar den. Kunne vært barn

Herregud så arrogant den hundeeieren var! Hundeeieren burde lagt seg flat umiddelbart, og hva er dette for en ting å si????

"Høres rart ut og ha en rasekatt løs ut i hagen. Dette er jo en innekatt"

Kjempetragisk, hadde flere folk brukt sele istedenfor halsbånd så hadde man kanskje ikke hatt så store problemer med hunder som "sliter seg".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig arrogant av hundeeier, hadde det vært min hund så hadde jeg lat meg totalt flat og tilbydd å betale erstatning (selvsagt!)

Men jeg får litt fnatt av den "tenk om det var et barn!!"-greia de kjører.
Mange hunder jakter (og dreper om de får tak i) katter, uten at de trenger å være farlige av den grunn. Katt (eller naboens kanin for den saks skyld) er noe annet enn unger, og selv bikkja skjønner det. Selv om det virker som en del tobeinte ikke forstår det.

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt idiotisk av hundeeier å respondere sånn! Stakkars katteeiere :( Men jeg syns vel og avlivning er litt vel hardt.

(og de kunne spart seg for "tenk om det var et barn!" Men det gjør ikke saken mindre grusom for dem.)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Dette var trist. Men, det kan skje, dessverre. Uten at hunden trenger å være ustabil og aggressiv, eller en fare for andre av den grunn.

Holdningen til hundeeier er både provoserende, og utrolig respektløs. Hadde vedkommende tatt en annen tone, og vært litt ydmyk, så kan det hende at katteeierne ikke hadde hatt behov for å anmelde, og kreve dyret avlivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stakkar katten :no:

Sånt skal jo ikke skje, og selvsagt kan man ha katten sin ute i hagen i bånd, luftegår eller til og med fritt uten at det er greit at en hund bykser inn å tar den.

Kunne vært barn kommentarer gjør meg oppgitt og småsur, men jeg får vel bare ta det som total mangel på kunnskap om hva en hund er for noe. Denne hunden er neppe farlig for folk eller aggressiv.

Hundeier kunne tatt seg et anti-arrogant kurs.

Jeg synes ikke hunden skal måtte avlives, men katteierne bør få erstatning for katten.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Helt OT, men moren min trodde helt seriøst at rasekatter ikke fikk lov til å gå fritt, for å liksom kunne blande seg med hvermansen, altså at det på en måte var en ordentlig lov. :P Vil ikke si hun er noe lite opplyst katter/dyr sånn egentlig, men sikkert misforstått noe en katteeier har sagt.

Virker uansett svært usympatisk denne eieren, da. Greit nok at slike uhell kan skje den beste og at hunder ikke er farlige selv om de har jaktinstinkt, men mener nå at når man har "sånne" hunder, så krever det jo at eier forhindrer at flere slike uhell skjer og er veldig ekstra påpasselig. Istedenfor avliving kanskje helårs båndtvang på hunden, og ikke rom for flere uhell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Argh, barnekortet...

Og såklart man erstatter selv om det er et uhell. Om du mister kontroll over bilen og treffer noen så er du like ansvarlig, uhell eller ikke. Hunden var heller ikke løs med vilje. Men slike eiere burde ikke hatt lov til å gå løs i det hele tatt. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt ydmykhet har aldri skadet noe.

Kan egentlig skjønne eieren av katten som anmelder og begjærer den avlivet, med tanke på hvilke holdninger hundens eier viser.

Min mening er vel at hunden burde blitt omplassert, og eier fått en saftig bot.

"Det kan skje alle" er ingen unnskyldning, og viser vel bare at vedkommende har en slapp holdning.

Fort gjort at det skjer igjen da vel?!

Og noe empati for en annen dyreeier utviser jo denne hundeeieren i alle fall ikke.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn med tanke på at eier av hund ikke var til stede, så har vel hunden slitt seg fra bånd i hagen? Det er isåfall utrolig uforsvarlig å ikke bruke tilstrekkelig utstyr som ikke kan klippes/slites om man har en hund med såppas jakt!! Blir så utrolig provosert! Stakkars katt og eiere. Synes det er trist om hunden må bøte med livet, men dens eier får lite sympati fra meg. ***** idiot.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@HeleneFS hvorfor skal sele være bedre med tanke på å unngå at hu der sliter seg?

Nå så jeg for meg at den slet seg ut av halsbåndet siden de hadde funnet halsbåndet, men kanskje det ikke var korrekt.

Jeg er bare vant til å se nabohunden her som løper etter katten, og sliter seg ut av halsbåndet titt og ofte.... så står eieren igjen med halsbåndet og kobbelet....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uansett hvordan hunden kom seg løs så legger man seg paddeflat etter noe sånt. Betaler ny katt hvis eier ønsker det,og når avliving kreves så hadde jeg nok vurdert å etterkomme det også.

Katt i bånd i egen hage skal like lite drepes som hund i bånd i egen hage.

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måtte spørre på en kattegruppe hvorfor de sammenligner katt med barn egentlig? Påpekte at en hund kan ha enormt jaktinstinkt og fordi om den vil jage katt, sau, lam, rein, fugler osv. så betyr det ikke at den jager barn. En normal hund jager ikke barn fordi den har jakt instinkt, da tror jeg vitterlig ikke at hunder hadde vært så knyttet til mennesker som de er. Det har ingen forøvrig svart meg på.

Men den hundeeieren der altså, eier han/hun ikke skam i det hele tatt?? Hadde lagt meg skinnflat og erstattet pusen uten å mukke! For ikke å snakke om hvor lei meg jeg hadde vært for pusen og de stakkars eierne, for en fryktelig opplevelse det må ha vært! :(

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en helt forerdelig holdning på hundeeier - og en del i kommentarfeltene som gniur på at "katter har man ikke i bånd"!

Derimot forstår jeg meg ikke helt på det med at kroken ble ødelat og derfor kom hunden seg løs. Jeg har hatt pistolhakekroker i mange år, både til hest og nå hund, og har opplevd at den tappen har røket flere ganger. At bare tappen ryker gjør ikke at et dyr kommer seg løs - det blir bare vanskeligere å åpne kroken siden man da må pirke ned staven selv med negl eller liknende. Hadde fjæra hoppet ut hadde hunden kommet seg lett løs, men da hadde ikke staven klart å stå oppe som den gjør på bildet.

Jeg har et bånd som er i regelmessig bruk med samme type hake og som faktisk er knekt på samme vis, og det hadde jo vært veldig hendig å kunne skylde på det om noe liknende hadde skjedd.. Jeg har en følelse på slepphendt eier som "bare skulle" la hunden tusle litt løs

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@ChristinB båndene vi brukte før kunne åpne seg av seg selv om det ble vridd en spesiell retning. Etter at vi opplevde det 2-3 ganger kastet vi dem, selv om det gikk lang tid mellom hver gang. Dette var hunder som ikke stakk av når det skjedde, men likevel.

Det er ikke noe poeng å spekulere på hva som har skjedd. Bånd ryker og hunder sliter seg. Det skjer. Det som er ille er holdningen til hundeeier når det først har skjedd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min Freya er en søt og snill gamling. Ikke kjempefan av unger av den aller minste sorten, men de litt større er ok for de koser og gir godteri. Om hun ser en katt derimot, da er hun veldig langt i fra søt og snill... Da får hun mord i blikket og gjør det hun kan for å følge det opp. Nå er hun en liten hund, så hun klarer neppe å ta en katt på den måten :) Og selv om alle hundeeiere synes sine hunder er så spesielle, så er nettopp dette neppe unikt med Freya...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å avlive hunden nå synes jeg er tullete og ondskapsfullt. Hvorfor skal man det? Det er jo ingenting galt med hunden, det blir rett og slett bare hevn mot eier. "Mitt dyr ble drept, så nå skal du få kjenne hvordan det føles."

Nå var jo hundeeier en ordentlig drittsekk i måten han svarte katteeier på, og hvis han hadde gjort som de fleste hundeeiere med litt vett og empati ville gjort, så hadde kanskje ikke katteeier krevd hunden avlivet. Likevel synes jeg ikke man skal avlive en frisk hund for å følge sine naturlige instinkter.

Erstatning og bøter, ja, men å drepe et levende vesen for å straffe et menneske er ikke noe staten bør gjøre. Jeg blir skremt over samfunnet vi lever i dersom det skjer.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden er fratatt eier og den skal bestemmes om den avlives eller omplasseres. http://mobil.ba.no/nyhet/dyrehistorier/na-har-politiet-tatt-hunden/s/5-8-107927

Kjenner meg veldig delt i denne saken. Eier har vist en dårlig holdning ovenfor eier av katten, men hadde dette vært min hund (som ikke er usannsynlig) pga en glipp eller et uhell ville dette ha vært helt grusomt.

Uhell skjer, men da bør man legge seg flat og ta litt ansvar også....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden er fratatt eier og den skal bestemmes om den avlives eller omplasseres. http://mobil.ba.no/nyhet/dyrehistorier/na-har-politiet-tatt-hunden/s/5-8-107927

Kjenner meg veldig delt i denne saken. Eier har vist en dårlig holdning ovenfor eier av katten, men hadde dette vært min hund (som ikke er usannsynlig) pga en glipp eller et uhell ville dette ha vært helt grusomt.

Uhell skjer, men da bør man legge seg flat og ta litt ansvar også...

I følge andre hundeeiere i området er det ikke første gang hunden angriper andre dyr. Hadde det bare vert en glipp hadde eg syntes det var for strengt, men ser ut til at det har vert flere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...