Gå til innhold
Hundesonen.no

Liten vs. stor hund


Gjest
 Share

Recommended Posts

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det gjør små også

Fordeler, stor hund: Kan gå foran i nysnøen og bane vei for deg Veldig greit for ryggen å belønne/leke/kose med Noen nevnte at veterinæren tar kilospris for dop/kirurgi osv, men til gjengjeld tåler

Jeg liker egentlig best store hunder, dvs hunder som har en mankehøyde på 60-65 cm, ca. Av samme grunner som deg, Bie. Kan ta litt i dem, lettere å belønne, kan bære kløv. Også er det jo slik at de fl

Jeg liker store hunder og mindre hunder.. :P

De store er lettere å belønne, god å klemme på, kan brukes til mere osv. Mange av de samme grunnene som det allerede er skrevet :)

Samtidig synes jeg størrelsen vi har nå er veldig hendig. Bikkja er liten (har ikke målt han, men skal være max 38cm), men sterk! Og han veier 18 kg nå når han er 7 måneder. I tillegg er det veldig greit at han kan bæres om noe skjer på tur i skauen, eller under jakta :) tar lite plass, har fortsatt plass i bagasjerommet på bilen selv om det er bur der, og enkel å reise og ta meg seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som en som har en på 2,5kg og en på 17kg er det veldig vanskelig. En veldig liten hund har mange fordeler akkurat som de har mange bakdeler med størrelsen sin.. Personlig vil jeg nok ikke ha en hund på under 10kg igjen før om flere år. 14-17kg er perfekt føler jeg. Da er de passe robuste samtidig som de fremdeles er små. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg er den perfekte hundestørrelse en hund som er 45-65cm høy og veier 15-30kg. I tillegg må de være robuste så de tåler en trøkk, tåler vær og tåler mye bevegelse.

De som er små (for meg under 40cm og 10kg) har en fordel i forbindelse med transport og forutgifter, ellers synes jeg bare det er ulemper med de fleste raser. Noen tøffe raser på denne størrelsen finnes det jo, og et par av de kunne jeg vurdert som maskotthund.

Mange av de minste er redd/misliker hunder som er store og virker generelt mer tilpasse i en stor verden.

De som er ekstra store (70cm, 40kg +)

Har først og fremst den ulempen at de tar for mye plass. I tillegg til at det også i den størrelsekategorien er svært få raser jeg ville hatt selv på andre måter enn den fysiske størrelsen.

Fordelen er at de tåler mye, mange av rasene virker rolige og godmodige. De har ofte en bra oppdragelse. Og jeg ville følt meg trygg nærmest uansett hvor jeg gikk om jeg hadde en så stor hund med litt vokt i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker mellomstore/store hunder. Jeg liker rett og slett at det er en viss mengde hund å interagere med. Tenker altså finskespets-størrelse og oppover, altså 10 kg ++. Det er det som er bikkje for meg, liksom. Har riktignok ikke prøvd å ha en gigant i hus, men en 25-35 kg bikkje er ganske bra.

Ulempene med stor hund er

- større utgifter til mat

- tar større plass

- noen mennesker synes store hunder er skumle

Fordeler

- jo mer det er å ta i, jo mer er det å være glad i

- tåler en del

- mindre gneldring

- som regel ikke redd for større hunder

- kjekk størrelse å belønne og ha med på hundesport

- rasene jeg liker best har denne størrelsen

- man blir, av praktiske årsaker, "tvunget" til å jobbe med oppdragelsen til bikkja, noe som er utelukkende positivt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh jeg elsker sider ved både små og store hunder jeg. Men om man ikke trenger en hund med litt størrelse til å trekke, bære etc. så duger de minste for veldig mange! En så inderlig god og kjælen følgesvenn man får i de små altså.. Hehe. Neida. Men jeg liker små hunder veldig godt. Hadde det ikke vært for at det er litt krøkkete å trene dem fordi de er langt nede på bakken. Skulle jeg hatt bare en hund hadde jeg kanskje valgt maks 20 kg. Mange på 20 kg er for mye. Fler enn 2 - da ville jeg kun hatt småttiser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå en på ca 40cm og 16kg og det er egentlig en veldig praktisk størrelse! Enkel å ha med i bil, på buss og tog. Trenger ikke store liggeplassen inne og ikke går det horrible mengder mat heller. Jeg hadde nok ikke fora en større hund på Orijen med den økonomien jeg har nå for å si det slik. :P

Minuset er at det er langt ned å belønne, og det blir ikke like presist. (Derfor veldig glad i klikkeren i inntreningen)

Ellers er han robust og tåler både koseklapping og røff lek.

Blir nok større hund med mer pels neste gang, så får jeg prøve det også. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...