Ingvild Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Skal på tapaslag på lørdag! Jeg vet ikke helt hva jeg vil ha med, så trenger konkrete forslag på nøyaktig hva jeg kan ta med. Dvs gjerne konkrete oppskrifter. Det de andre foreløpig har sagt de skal ha med (og som jeg dermed ikke trenger å ta med) er: Kyllingklubber Bakte småtomater Brød Aioli Tortilla de patatas Dadler og bacon Skinke og melon Om jeg ikke finner på noe glupt blir det fetaost og oliven, men det er litt kjedelig å bare ta med to glass og ikke noe hjemmelaget på fest. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gro Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Albondigas (kjøttboller) Edit: Kom på en ting til! Saltbakte småpoteter! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Mozzarella, rødløk og tomat, skivet. En dæsj balsamico på toppen! (Se matprat) Stekt svineribbe i passelige "munnfull biter", putt en tannpirker og sviske på toppen. Lefser med smøreost, røkelaks, rødløk og paprika Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Lettvindt og godt: kjøttboller med fetaost i tomatsaus med chili og hvitløk. Enda mer lettvindt: marinerte scampi som du stikker på tannpikere med en bit melon eller mango. Og så kan du gjøre noe så superlett som å steke skiver av ananas med litt krydder. Asparges med en skive bacon eller skinke er jo også en grei ting. Koke egg, dele i to, ta ut plommen, bland plommene med litt majones, gressløk etc. Fyll i halvdelen og legg en reke på toppen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Patatas bravas: Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tmp Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Feks. diverse spekemat (choritzo, pata negra (dyyyrt, så kanskje ikke noe man kjøper med på et stort lag), salchichon), god ost (feks godt lagret manchego), hummus/pita brød). Enkelt/ lite å tilberede OG godt! Og godt brød, og en smaskig god olivenolje/balsamico. Edit: Cherrytomater delt i to (eller helst bare ta av et lite "lokk"), ta ut innmaten og putt en røre av fetaost og creme fraise inni. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Lefser med smøreost, røkelaks, rødløk og paprika Dette. Er helt latterlig godt! Kan varieres med f.eks røkelaks, kylling eller spekeskinke. Den varianten jeg liker best er med smøreost og grønn salat. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tuvane Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Saltbakte poteter Kyllingfilet på spyd Focaccia Kjøttboller (typ spanske) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Kjøttbollene (google tapaskjøttboller i tomatsaus) er best syntes jeg! Lefsene går det ann å lage med rød pesto, pinjekjerner, salat og spekeskinke også Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marjea Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Disse er mine absolutte favoritter; http://www.matprat.no/Oppskrifter/Gjester/Tapas-med-kyllingkjottdeig/ Lager uten paprikasalsaen, for de er så saftige og fulle av smak at man strengt tatt ikke trenger noe ved siden av. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
VildeJ Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Noe som er kjempegodt er å ta hele chili, dele de i to på langs og fjerne frøene og det hvite inni. Så fyller man de halve chiliene med kremost(med urter eller hvitløk), snurer en baconskive rundt hver halve chili og steker de i ovnen til baconet er sprøtt. Man kan bruke en tannpirker i hver ende for å holde baconet på plass til det er stekt. Veldig lurt å sjekke styrken på chilien før man lager en hel haug. Synes det er så varierende sterkhet(? ) på chili, og er de for sterke så blir de uspiselige for de fleste.. Men er de lite til middels sterke så er det veldig godt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mumle Mu Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Portvinsflambert chorizo 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TullBull Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 (endret) Sushi Av tradisjonelle småretter så liker jeg godt fylte egg med majones, vårløk og reker Endret 23. September 2014 av TullBull Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 23. September 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Glemte å si at vi blir 20 stk, og jeg har lyst til å lage noe som alle i alle fall kan få en smak av. Pluss at jeg skal frakte det fra Ås til Oslo, så det må tåle en tog- og t-banetur. Greit med noe som ikke trenger å være rykende varmt eller som jeg må bruke mye tid på å dandere der og da (litt går greit, men ikke noe som må skrelles og stekes og pyntes skikkelig på når jeg kommer dit liksom). Takk for tips og keep them coming! Gjerne linker til oppskrifter om dere har det, jeg syns det er så mye lettere å bli inspirert av det Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Noe som er kjempegodt er å ta hele chili, dele de i to på langs og fjerne frøene og det hvite inni. Så fyller man de halve chiliene med kremost(med urter eller hvitløk), snurer en baconskive rundt hver halve chili og steker de i ovnen til baconet er sprøtt. Man kan bruke en tannpirker i hver ende for å holde baconet på plass til det er stekt. Veldig lurt å sjekke styrken på chilien før man lager en hel haug. Synes det er så varierende sterkhet(? ) på chili, og er de for sterke så blir de uspiselige for de fleste.. Men er de lite til middels sterke så er det veldig godt Jeg bare signerer andre, jeg, men dette fikk vi i salatbaren i gamlejobben. Helt vanvittig godt! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Tomatsalat Scampi Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Alvira Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Da er jo saltbakte småpoteter (amandine passer veldig godt) supert! De holder seg lunkne lenge og er gode da også! Ellers er asparges surret i spekeskinke varmet i ovn himmelsk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Jeg pleier å lage ovnsbakte poteter, skikkelig sprø og gode poteter som alle bare momser i seg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 EMPANADAS! Seriøst, det er den beste tapasretten som finnes! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Åh, mange gode forslag. Tror jeg må lage tapas til helgen! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Champignong fylt med fetaost Cheese sticks Løkringer Focaccia Gode poteter av noe slag Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Feline Skrevet 23. September 2014 Rapporter Share Skrevet 23. September 2014 Obligatorisk i tapas er spanske kjøttboller i tomatsaus Enkelt å frakte i en gryte med lokk, må bare varmes litt når du kommer fram Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 24. September 2014 Rapporter Share Skrevet 24. September 2014 Kebabkjøttboller med tzatziki Min absolutte favoritt! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 24. September 2014 Rapporter Share Skrevet 24. September 2014 Nå forsvant hele innlegget mitt. Kort fortalt. Lefse/tortilla med rødløk, smørost (synes aioli også er godt som erstatter, men det kan fort bli for mye hvitløksmak) og så varierer jeg hvilken salat og spekeskinke (evt. røklaks) jeg har i. Jeg liker også veldig godt hvitløk og chilimarinert scampi. Selve varmebehandlingen av scampien tar ikke mange minuttene, så du kan lage et brett og varme det når du kommer frem. Jeg liker å ha de på et grillspyd med sitronbiter mellom. Bruker teriyakispydene man får kjøpt i de fleste matbutikker. Kjempegodt og utrolig enkelt å lage. (Bare husk å ta ut poop-shooten på scampien! ) Salat med reker, mango og chili er en vinner her. Blander sammen reker, mango og chili først. Jeg har som regel agurk, vårløk/rødløk og avokado. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 24. September 2014 Rapporter Share Skrevet 24. September 2014 Portvinsflambert chorizo JA! Min favoritt! Og chilimarinerte scampi ! Tapenade er også et must. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.