Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er din absolutte tapasfavoritt?


Ingvild
 Share

Recommended Posts

Skal på tapaslag på lørdag! Jeg vet ikke helt hva jeg vil ha med, så trenger konkrete forslag på nøyaktig hva jeg kan ta med. Dvs gjerne konkrete oppskrifter. :)

Det de andre foreløpig har sagt de skal ha med (og som jeg dermed ikke trenger å ta med) er:

Kyllingklubber

Bakte småtomater

Brød

Aioli

Tortilla de patatas

Dadler og bacon

Skinke og melon

Om jeg ikke finner på noe glupt blir det fetaost og oliven, men det er litt kjedelig å bare ta med to glass og ikke noe hjemmelaget på fest. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lettvindt og godt: kjøttboller med fetaost i tomatsaus med chili og hvitløk.

Enda mer lettvindt: marinerte scampi som du stikker på tannpikere med en bit melon eller mango.

Og så kan du gjøre noe så superlett som å steke skiver av ananas med litt krydder.

Asparges med en skive bacon eller skinke er jo også en grei ting.

Koke egg, dele i to, ta ut plommen, bland plommene med litt majones, gressløk etc. Fyll i halvdelen og legg en reke på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feks. diverse spekemat (choritzo, pata negra (dyyyrt, så kanskje ikke noe man kjøper med på et stort lag), salchichon), god ost (feks godt lagret manchego), hummus/pita brød). Enkelt/ lite å tilberede OG godt! Og godt brød, og en smaskig god olivenolje/balsamico.

Edit: Cherrytomater delt i to (eller helst bare ta av et lite "lokk"), ta ut innmaten og putt en røre av fetaost og creme fraise inni.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe som er kjempegodt er å ta hele chili, dele de i to på langs og fjerne frøene og det hvite inni. Så fyller man de halve chiliene med kremost(med urter eller hvitløk), snurer en baconskive rundt hver halve chili og steker de i ovnen til baconet er sprøtt. Man kan bruke en tannpirker i hver ende for å holde baconet på plass til det er stekt.

Veldig lurt å sjekke styrken på chilien før man lager en hel haug. Synes det er så varierende sterkhet(? :P ) på chili, og er de for sterke så blir de uspiselige for de fleste.. Men er de lite til middels sterke så er det veldig godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte å si at vi blir 20 stk, og jeg har lyst til å lage noe som alle i alle fall kan få en smak av. :) Pluss at jeg skal frakte det fra Ås til Oslo, så det må tåle en tog- og t-banetur. Greit med noe som ikke trenger å være rykende varmt eller som jeg må bruke mye tid på å dandere der og da (litt går greit, men ikke noe som må skrelles og stekes og pyntes skikkelig på når jeg kommer dit liksom).

Takk for tips og keep them coming! :D Gjerne linker til oppskrifter om dere har det, jeg syns det er så mye lettere å bli inspirert av det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe som er kjempegodt er å ta hele chili, dele de i to på langs og fjerne frøene og det hvite inni. Så fyller man de halve chiliene med kremost(med urter eller hvitløk), snurer en baconskive rundt hver halve chili og steker de i ovnen til baconet er sprøtt. Man kan bruke en tannpirker i hver ende for å holde baconet på plass til det er stekt.

Veldig lurt å sjekke styrken på chilien før man lager en hel haug. Synes det er så varierende sterkhet(? :P ) på chili, og er de for sterke så blir de uspiselige for de fleste.. Men er de lite til middels sterke så er det veldig godt :)

Jeg bare signerer andre, jeg, men dette fikk vi i salatbaren i gamlejobben. Helt vanvittig godt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå forsvant hele innlegget mitt.

Kort fortalt. Lefse/tortilla med rødløk, smørost (synes aioli også er godt som erstatter, men det kan fort bli for mye hvitløksmak) og så varierer jeg hvilken salat og spekeskinke (evt. røklaks) jeg har i.

Jeg liker også veldig godt hvitløk og chilimarinert scampi. Selve varmebehandlingen av scampien tar ikke mange minuttene, så du kan lage et brett og varme det når du kommer frem. Jeg liker å ha de på et grillspyd med sitronbiter mellom. Bruker teriyakispydene man får kjøpt i de fleste matbutikker. Kjempegodt og utrolig enkelt å lage. (Bare husk å ta ut poop-shooten på scampien! :lol: )

Salat med reker, mango og chili er en vinner her. Blander sammen reker, mango og chili først. Jeg har som regel agurk, vårløk/rødløk og avokado.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...