Gå til innhold
Hundesonen.no

Student i 2014 / 2015


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Første skoledag i går. Dette semesteret tar jeg opp et fag jeg strøk i første semesteret mitt i Bergen (politikk og forvaltning), også skal jeg ha samfunnsvitenskapelig metode. Jeg har laget leseplaner og alt slikt "praktisk" er klart, mangler bare ei bænkers kollokviegruppe i politikkfaget. Jeg har innsett at et liv utenom skole, jobb, mann og hund dette semesteret ikke kommer til å eksistere... :P

I år var jeg fadder, og det var veldig hyggelig. Jeg ble kjent med svært mange nye og trivelige mennesker :) Selv om man er med på fadderuka trenger man hverken å drikke så mye at man ikke husker noe eller feste til langt på natt. Jeg var "helt klår" i hodet hele tiden, og kun én kveld dro jeg hjem etter midnatt. Da jeg begynte å studere var jeg med på hele fadderuka, men fikk ikke så mange venner likevel (det var ikke helt min type folk eller mitt type studie). Andre fadderuka var i fjor, da var jeg lei av livet og gadd ikke være sosial + at jeg ikke likte fadderne mine. Fikk èn venn det semesteret som fremdeles er en veldig god venninne av meg, mens andre semester tok jeg meg selv litt i nakken. Nå begynner jeg å få en flott omgangskrets på universitetet, og det er jeg glad for. Samtidig har jeg ingen problemer med å sitte alene en hel dag, jeg er blitt vant til det og :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hoho! Det var visst en "feil" gjort av Samordna det der. Kort fortalt pga min bakgrunn fra Steinerskolen...MEN NÅ HAR SKOLENS INNTAKSSJEF LOVET PLASS FRA 5.AUG!! Sorry caps, men det er så glad jeg er

Jeg fikk B på masteroppgaven, og har dermed oppretthold snittet som gjør at jeg en gang kan søke PhD hvis jeg vil. Hurra!!

Jeg fikk A på masteroppgaven min Nå er jeg litt overrasket og veldig glad!

Posted Images

Tror ikke du skal bekymre deg alt for mye. Det er mange som ikke klarer det å bli kjent med så veldig mange på kort tid. Jeg er ganske lik, blir utrolig sliten i hodet når jeg må forholde meg til mange ukjente mennesker og prøve å bli kjent, og så er jeg utrolig dårlig til å ta ordet når man er i en større gruppe (på mer enn 3 :P ).

Det blir nok bedre om noen uker, når du kommer inn i rutinene. Slike ting pleier å gå seg til. :)

Hehe :) Satser på å ta ting som det kommer.

Jeg studerer ved NMBU. :) Begynner på fjerdeåret mitt her nå (by- og regionplanlegging). Jeg syns fadderuka mi var kjempegøy, men det ER slitsomt fordi det er meningen at man skal være sosial hele tiden, og det er jo lagt opp til en del festing... Heldigvis finnes det mange andre arenaer her man kan få venner og et miljø. Studenthunden arrangerer turer (og man kan selv ta initiativ der, f.eks. om man ønsker å trene lydighet eller rundering med noen), linjeforeningene har faglige arrangement av ulike slag, man kan bli med i Tuntreet (f.eks. som korrekturleser, bare for å få en fot innafor), eller man kan få seg et verv på instituttet. Instituttet ditt har en studentavis som kommer ut i ny og ne (en gang eller to i semesteret), og der vet jeg at de trengte nye folk før sommeren i alle fall.

Det som er fint med Ås er at miljøet her er såpass lite at selv om man ikke hiver seg med på alt mulig, så blir man faktisk kjent med folk likevel, f.eks. gjennom øvingstimer og kollokvier. Bare gi det litt tid! At du bor med to venninner og har slekt i Oslo gjør jo at du har faktisk et lite nettverk her borte allerede. :)

----------

I morgen tidlig drar jeg til Barcelona på studietur! Det blir gøy og interessant! :D Jeg og ei venninne skal se på blågrønne strukturer i byregionen, dvs parker, nasjonalparker, elvene, strendene, landbruksområder (jordvern vs utbygging), andre friområder osv. Det blir artig. Hensikten med dette faget er at vi skal se på europeiske byer som har betydd mye for byplanleggingens historie, og vurdere dette opp mot utviklingen og historien i norske byregioner.

Det ER deg jeg har sett et par ganger? Unnskyld at jeg ikke har sagt hei, har vært usikker, men syns jeg kjente deg litt igjen :P Tok du bussen her om dagen?

Har meldt meg inn i Studenthunden :D

Ja hjelper veldig at jeg kjenner noen fra før. Hvis ikke hadde jeg følt meg rimelig lost :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra @Jankaa :D

Jeg har funnet ut at jeg skal prøve å ha sånn uke for uke med hvilket fag jeg jobber med. 1 uke med mattefag, 1 uke med geofag og en uke med programmeringsfag, og så rullere. Til nå har jeg fått gode karakterer med kun lesing intensivt 1-2 uker før eksamen. Og jeg klarer ikke organisere lesing til hvert fag sånn hver uke, føler ikke jeg lærer noe av det, jeg lærer best ved å fordype meg. Veldig spent på hvordan det blir. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg ikke ny student, men jeg ser jo at det er litt godt og blandet med nye og gamle, så da er det vel okei å skrive tenker jeg. Dette skoleåret har jeg vært lur, solgt unna alle bøker jeg ikke fant på pensumlista og ikke kjøpt alt jeg ser vi "trenger". Det gikk jo som smurt siden jeg er fadder for førsteklassingene som trenger bøker :P Jeg er fadder de to første skoleukene, og min erfaring sånn fra i fjor og i år, er at jeg tjener på det sosialt. Forskjellen på i fjor og i år er at jeg kjenner "alle" på fadderarrangementene, og har det ekstra moro av den grunn.

Men det blir vel litt hva man gjør det til, og jeg må si at jeg er nok en person som er litt over gjennomsnittlig sosial, men det har ikke blitt så overvettes mye festing på grunn av eksamen neste torsdag. Medikamentregning er liksom det som er viktigst nå. Dette skal jeg klare, lett. Litt brå start, men egentlig ganske gøy også :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Michellus ring SIT mellom åtte og tre på 64 96 61 00 eller send mail til sit@nmbu.no. Avmeldingsfristen for augustblokk var 13. august.

Det ER deg jeg har sett et par ganger? Unnskyld at jeg ikke har sagt hei, har vært usikker, men syns jeg kjente deg litt igjen :P Tok du bussen her om dagen?

Har meldt meg inn i Studenthunden :D

Ja hjelper veldig at jeg kjenner noen fra før. Hvis ikke hadde jeg følt meg rimelig lost :)

Haha, det er sikkert meg og det kan godt hende det var jeg som tok bussen. :P Fartet litt rundt forrige uke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var det duket for "prøveeksamen" i medikamentregning og det var skikkelig gøy. Jeg strøk riktignok, men den ene feilen var på en oppgave jeg ikke kunne formelen for og den andre var en "tullefeil". Kjenner jeg er veldig klar og trygg på at dette går bra, hadde aldri trodd at jeg skulle sitte igjen med den følelsen - jeg som virkelig ikke klarte matte på ungdomsskolen og videregående :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tok vekk "ny" i tittelen på tråden, så ble det bare "student i 2014/2015", alle skal få være med! :D

Og jeg som bare herma etter den forrige tråden! :(

Klart alle skal få være med! :D

Jeg har hatt min første forelesning i dag! Vi hadde matte i et par timer, og så øving. Har funnet meg en fin, liten gruppe med folk, vi jobber veldig bra sammen, det virker som om vi er på bølgelengde, og vi trives godt! Det er deilig! :D I morgen er det fysikk, og endelig en dag jeg slipper å stresse avgårde til jobb etter skoledagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde fått meg plass å bo jeg. Flytta inn i går, flytta ut igjen i dag. Da jeg kom i går var det ikke gjort rent, jeg fant en død snegle på rommet, samt masse deilig støv og spindelvev + mye annet som ikke stemte. Skrev heldigvis ikke under på noen kontrakt fordi huseieren ikke hadde tid til å være der så lenge, fikk derfor ikke gått gjennom ting jeg lurte på. Sende huseieren en melding om at jeg var usikker på hele greia og listet opp alt jeg følte var feil slik at han kunne ordne opp, men det var han visst ikke interessert i. Virka bare veldig useriøst. Synd, for jeg gleda meg veldig til å flytte inn der.

Så, tusen takk for Tak over hodet :heart: Nå er dere ikke så ille likevel :flowers:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så kjekt! Jeg tipper jeg har gått forbi deg og sånn :P

Ja det var tydelig hvertfall at de som har gått på Ås fra før som begynner på master der nå ikke deltar på Fadderuken. Men jeg havnet i en liten gruppe med masterstudenter den ene dagen, men ellers syns jeg fadderopplegget har vært litt kaotisk, ingen fast fadder og mye fram og tilbake. Jeg traff ei i den gruppen som skal ta naturbasert reiseliv da, master, som jeg ble litt kjent med! Du går nok i klasse med henne :)

Hvilke økologifag skal du ha da? :) Jeg skal ta et innføringsfag i statistikk, siden jeg aldri har hatt noe statistikk før. Gruer meg :P

Har du gått på NMBU tidligere? Meldte du deg inn i noen forening? Jeg ble med i Studenthunden og Naturviterne, pluss at jeg skrev meg opp på interesselisten til et par andre.

Sorry for seint svar, har vært på klassetur på fjellet denne uka, så mobil har ikke vært førsteprioritet ;)

Troor faget het ecol200? Generell økologi er hvertfall navnet på det, skal til veileder på tirsdag så får forhåpentligvis vite litt mer om hva jeg ta og ikke da :)

Så gøy, hun går nok i klassen min da ja, veldig mye hyggelige folk der.

Jeg har gått 3 år på nmbu fra før, men var aldri med i noen foreninger. Vurderer å melde meg inn i friluftsgruppa nå da, de arrangerer turer og sånt, synes det hørtes koselig ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg går deltid har jeg ikke vært sånn kjempemye på skolen enda, men det jeg har vært har vært veldig spennende!

Har kjøpt en haug med bøker og enda er ikke det halvparten og jeg har allerede begynt å lese og skrive litt til den første oppgaven :)

Jeg var forresten ikke med en eneste dag på fadderuken jeg heller, men har allerede blitt kjent med veldig mange.

Er heller ikke en sånn supersosial person, men ofte i starten er det lett å bare begynne å prate med folk siden de som oftest er like redd for at de ikke skal bli kjent med noen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Hvor mange her er det som har begynt/går på NMBU? :) Jeg har begynt der nå, master i økologi. Så var fadderuken over, og jeg syns ikke jeg har fått så mye ut av den som jeg burde. Er litt bekymret. Den er liksom lagt opp for mennesker som er supersosiale, usjenerte og festglade hver dag føler jeg, og det er sånn press på at NÅ skal du bli kjent med og snakke med mange mennesker og få venner. Jeg har syntes det har vært slitsomt. Har innsett at jeg er veldig dårlig på å takle store forandringer som flytting til et nytt sted. Jeg syns det er så stort og skummelt og lengter hjem til det trygge og kjente. Så jeg føler ikke jeg har hatt den energien og utadvendtheten som jeg burde ha hatt denne uka. Føler ikke jeg har vært sosialt oppegående nok til å være interessant. Jeg har jo snakket med og hilst på mange nye mennesker, jeg har prøvd... Men føler jeg bare mislykkes :/ At det at jeg er litt sjenert og awkward gjør meg teit og rar. Skulle ønske jeg var normalt sosialt oppegående.

Trøster meg om dagen med at jeg skal tross alt fokusere på studiene og Dixie, og at jeg bor med to venninner jeg kan henge med(når de ikke er opptatt med sine nye venner, hjelp), at jeg har et stort og koselig rom jeg kan bo i. Og at jeg har slektninger en halvtime unna. Har syntes fadderuken har vært mentalt slitsomt og deltok ikke på siste festen på fredag, dro inn til Oslo til slekta isteden. Satser på å ta ting som det kommer...

Ellers virker studiet interessant! Kjempefascinerende å ha forelesere som er del av det vitenskapelige miljøet på ordentlig og har deltatt i spennende prosjekter, som det Skandinaviske bjørneprosjekter. Ser sånn opp til dem, hehe :)

Tar nå et fag som heter Conservation Biology, intensivkurs i augustblokk med eksamen 1.september. Stress, jeg som er vandt til å ta det med ro i begynnelsen av semesteret :P Skippertaksperson jeg, ikke vandt til sånn pangstart...

Vi prøver på nytt (klarte å lukke siden ved et uhell).

Går mitt andre halvår på NMBU. Enkeltemner nå, men skal søke meg inn på bachelor i husdyrvitenskap, senere master og forhåpentligvis bli sivilagronom. Jeg kan ikke si så mye om fadderuka som arrangeres ved NMBU, men da jeg gikk på UiO hadde jeg det som deg. Det føltes ut som om det bare var for ekstremt utadvendte personer og i en stund følte jeg meg ganske alene. Kom til slutt i kontakt med noen veldig hyggelige mennesker, og da ble det litt lettere. Løpet er ikke kjørt selv om fadderuka er over. Om du f.eks har noen fag med gruppeoppgaver er det lettere å komme i samtale med folk, bli kjent og være sosial. Av det jeg husker på fadderuka fra UiO, så var det en del folk overalt og det var vanskelig å snakke med noen. Jeg er selv ikke verdens mest utadvendte person, men det ble (blir) bedre! :)

Edit: @Ingvild Ja, er jo ikke noe stress sånn med en gang :) Ble bare litt "wtf" med en gang :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NMBU-spørsmål:

På emnet ECOL200 Grunnleggende økologi står det:

Forutsatte forkunnskaper:ECOL100/ECOL110, BOT100 og ZOOL100.

MÅ jeg ha hatt disse fagene for å få lov til å ta kurset, eller går det uten? Tenkte å ta zool100 i høst, men det kræsjer med en annen forelesning :/ Skal til rådgiver i morgen så skal spørre da altså, men jeg vil vite NÅ :teehe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag 12 av fadderukene.

Oppsummering: :lol::rolleyes::afro::shifty::ermm::rofl::|:w00t::icon_redface::x:baby::wacko::pinch::kiss::twitch::sweat::cool:

Og nå er jeg litt sånn: :ahappy: og veldig sånn: :yawn: og det er bare to dager igjen. Gleder meg til forelesningene begynner jeg, nå.

Du er gal! 12 dager fadderuke :o !! Godt du er ung! Jeg har hatt 4 dager på rad med festing og jeg er imponert over at jeg holdt ut :lol: Aldri vært på fest mer enn 2 dager på rad. Siste dagen gikk vi på fjelltur :ahappy: I dag har vi ikke gjort noe, i morgen er det fest igjen, og deretter ikke før fredag og lørdag :) Godt med litt pause innimellom!

Fadderuken har vært supergøy :D Men jeg har vært forkjølet hele uken, og det passer ikke bra i kombinasjon med lite søvn og alkohol. Vi er en superklasse, men jeg har faktisk hatt en best tone med fadderne :P Kanskje fordi de er mer på min alder.

I morgen er aller første skoleskoledag, med forelesning! Inføring i ingeniørfag! Jeg er spent :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag begynte vi med "fysisk aktivitet og helse i et samfunnsperspektiv" (15 stp). GLEDER MEG! :D Nesten alt av pensum virker interessant, og det er jo dette jeg TROR jeg har lyst til å jobbe med, hvertfall da jeg startet studiene. Er så glad vi er ferdig med idrett :lol: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt 2 uker med forelesning i matte og fysikk. I går hadde vi første timen med innføring i ingeniørfag bygg. Det faget blir gøy! :D

Oppdatering om fadderuke og slikt: jeg var ikke med på alt. Det ble alt for mye festing, men føler jeg ble greit kjent med de fleste i faddergruppa. Vi har flest forelesninger hvor det er 600 studenter (felles for alle ingeniørstudenter 1. semester), så det er jo ikke så mange anledninger til å bli kjent med folk ellers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt et par forelesninger i Transportprosesser og jeg forstår INGENTING, det er jo bare masse symboler. AAAH! Håper ikke jeg dreit meg ut da jeg valgte faget, synes det så spennende ut :(

Vurderer å ta et år med pedagogikk etter jeg er ferdig, da kan jeg bli høyskolelærer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...