Maria Skrevet 26. August 2015 Rapporter Share Skrevet 26. August 2015 Ja det veit jeg. Har den på så svak varme at jeg holder på i tyve minutter men har den nok bittelitt for høyt fordi det er så forbanna kjedelig Smaker godt da, bare peller ut riskorna Å bake kaker er en skikkelig tålmodighetsprøve! Derfor jeg har måttet øve og øve, fordi jeg er utrolig utålmodig av natur Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 29. August 2015 Rapporter Share Skrevet 29. August 2015 Ja det veit jeg. Har den på så svak varme at jeg holder på i tyve minutter men har den nok bittelitt for høyt fordi det er så forbanna kjedelig Smaker godt da, bare peller ut riskorna I mine oppskrifter skal ikke smøret tilsettes før det andre har kokt til det tykner. Og etterat gryten er tatt av platen. Venter du med å tilsette smør til blandingen er avkjølt, og visper kraftig mens det myke smøret tilsettes i biter, får du en deilig krem som kan sprøytes på. Namnam. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ozzy Skrevet 13. Oktober 2015 Rapporter Share Skrevet 13. Oktober 2015 Kvæfjordkake, er den vanskelig å lage? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 13. Oktober 2015 Rapporter Share Skrevet 13. Oktober 2015 Kvæfjordkake, er den vanskelig å lage? Ville ikke prøvd meg på den om du ikke er ganske sikker i din baking. Den er i utgangpunktet ikke såå vanskelig, men det er likevel vanskelig å få marengsen stiv og å brette kaka slik at den blir pen. Smaken blir sikkert god uansett da, men jeg synes det er en ganske krevende kake kontra mange andre.Pavlova er jo litt beslektet med kvæfjordkaken, men er hakket enklere å lage vil jeg påstå Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ozzy Skrevet 13. Oktober 2015 Rapporter Share Skrevet 13. Oktober 2015 Er stort sett ganske god til å bake, men aldri prøvd meg på den fryktede marengsen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 13. Oktober 2015 Rapporter Share Skrevet 13. Oktober 2015 Er stort sett ganske god til å bake, men aldri prøvd meg på den fryktede marengsen Cluet er å lage marengs i glass- eller stålbolle som er HELT ren og fri for fettmerker eller rester. Eggehvitene må separeres fra plommen uten "rester" av plomme. Får du til dette er det enkelt å lage marengs altså. Men greia med kvæfjordkake er at det ikke er bare marengs, men maregns OG bunn sammen Prøv da, vel! Pisk eggehvittene skikkelig stive, gjerne romtempererte på forhånd (det sies å være et godt tips), og vær forsiktig når du smører hvitten utover slik at du ikke klemmer ut lufta. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 13. Oktober 2015 Rapporter Share Skrevet 13. Oktober 2015 Er stort sett ganske god til å bake, men aldri prøvd meg på den fryktede marengsen Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist.I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras" om noen har plagdes litt med bakinga 9 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Paranomia Skrevet 4. Desember 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2015 Er ikke akkurat bakevare, men karamellpudding: karamellisere form, hvordan??? Husker jeg brant den ene i fjor og har skrekken for det enda :/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ozzy Skrevet 26. August 2016 Rapporter Share Skrevet 26. August 2016 Noen som har tips til en superduper god sjokoladekake? Glasuren må være god! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zitka Skrevet 26. August 2016 Rapporter Share Skrevet 26. August 2016 15 minutter siden, Ozzy skrev: Noen som har tips til en superduper god sjokoladekake? Glasuren må være god! Ondskapsfull sjokoladekake på det søte liv.. Evt søke på crazy devil sjokoladekake eller noe, men glasur av melis, smør og kakao Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kenzo Skrevet 27. August 2016 Rapporter Share Skrevet 27. August 2016 På 12/05/2015 at 0:53 AM, Paranomia skrev: Er ikke akkurat bakevare, men karamellpudding: karamellisere form, hvordan??? Husker jeg brant den ene i fjor og har skrekken for det enda :/ Litt sent svar kanskje, men ta å smelt sukker i stekepannen på middels varme. Ikke rør før det har begynt å smelte og bare dytt litt i det. Så heller du det i forma og vipper på forma så du får det fordelt skikkelig Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 28. August 2016 Rapporter Share Skrevet 28. August 2016 Lite tips, om du lurer på hva du skal bake, som er skikkelig godt OG lettvindt... http://tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/kalljasta-rodbetsfrallor/ Jeg har også byttet ut rødbeter med gulrot, og ca 3dl mel med havregryn. Det ble vel så godt Forøvrig en fantastisk side, for alt mulig av bakverk! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 29. August 2016 Rapporter Share Skrevet 29. August 2016 Bringebærmousse til å ha som fyll i kake, hvordan lykkes man? Nå er jeg igang med kaken for andre gang etter at den kollapset sist. Tror problemet var for lite pisket krem og ikke nedkjølt kake... men kom gjerne med gode tips. Bringebærmoussen lages av hjemmelaget bringebærpuré, gelating og vanlig pisket kremfløte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Eplefe Skrevet 29. August 2016 Rapporter Share Skrevet 29. August 2016 5 timer siden, SiriEveline skrev: Bringebærmousse til å ha som fyll i kake, hvordan lykkes man? Nå er jeg igang med kaken for andre gang etter at den kollapset sist. Tror problemet var for lite pisket krem og ikke nedkjølt kake... men kom gjerne med gode tips. Bringebærmoussen lages av hjemmelaget bringebærpuré, gelating og vanlig pisket kremfløte. Har du vurdert stivpiskede eggehviter i tillegg til kremfløte for å få den fastere? Hvis det ikke er et alternativ må kaken stå kaldt til moussen har stivnet før montering. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perfect Image Skrevet 29. August 2016 Rapporter Share Skrevet 29. August 2016 5 timer siden, SiriEveline skrev: Bringebærmousse til å ha som fyll i kake, hvordan lykkes man? Nå er jeg igang med kaken for andre gang etter at den kollapset sist. Tror problemet var for lite pisket krem og ikke nedkjølt kake... men kom gjerne med gode tips. Bringebærmoussen lages av hjemmelaget bringebærpuré, gelating og vanlig pisket kremfløte. Jeg har en ring ytterst med stivsmørkrem mellom lagene, så moussen inni der. Ellers å er det en fin linje mellom godt nok pisket kremfløte og bli til smør Et triks er kremstabilisator, evnt gelatin i fløten Og kaken må ALLTID være ordentlig nedkjølt Jeg monterer forresten aldri før den har fått stått og satt seg først. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perfect Image Skrevet 29. August 2016 Rapporter Share Skrevet 29. August 2016 Helgens kaker Eplekake med kardemomme, gulrotkake med valnøtter og tørkede roseblader til pynt, hvit marsipan kake med nederste fyll av markjordbærmousse, så øverste laget der tynt lag med sjokoladeganache og vaniljekrem&kremfløte med markjordbærbiter. Ble utrolig god smak sammen Så er det rullekake med bringebær fra hagen, jeg bruker litt gelatin når jeg koker det opp, for da blir rullekaken litt fastere. Kremkaken er laget på bestilling, jeg smakte den ikke selv men er med banan og druer og krem inni med annanas. Ikke mine smaker, men de som ønsket den sa den var god Og vanlig langpannesjokoladekake med kefir 6 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 30. August 2016 Rapporter Share Skrevet 30. August 2016 Idag er den store bakedagen. Planer om å bake browniecookies + trip choc cookies Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 30. August 2016 Rapporter Share Skrevet 30. August 2016 Idag er den store bakedagen. Planer om å bake browniecookies + trip choc cookies Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 30. August 2016 Rapporter Share Skrevet 30. August 2016 9 timer siden, Eplefe skrev: Har du vurdert stivpiskede eggehviter i tillegg til kremfløte for å få den fastere? Hvis det ikke er et alternativ må kaken stå kaldt til moussen har stivnet før montering. 9 timer siden, Perfect Image skrev: Jeg har en ring ytterst med stivsmørkrem mellom lagene, så moussen inni der. Ellers å er det en fin linje mellom godt nok pisket kremfløte og bli til smør Et triks er kremstabilisator, evnt gelatin i fløten Og kaken må ALLTID være ordentlig nedkjølt Jeg monterer forresten aldri før den har fått stått og satt seg først. Ikke vurdert stivpiskede eggehviter, men det skal jeg huske på. Men lot kaken stå kaldt nå, til moussen hadde stivnet det hjalp litt. Også fikk jeg pisket kremen noe mer, det er også gelatin i bringebærpureén så den kommer jo inn i fløten. Lar alltid moussen stå en time eller to. Men igår gikk det som bare det! Så da ble det kake, nå må jeg bare huske å gjøre nøyaktig det samme neste gang...eneste kjipet var at tuppen jeg bruker til å sprøyte på smørkremglasuren har forsvunnet, trolig mannen som har klart å kaste den ved et uhell. Så mått bruke en helt annen tupp, men det fikk bare gå, ble ikke halvgærn. Skal poste bilde senere når den skal spises 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Belgerpia Skrevet 30. August 2016 Rapporter Share Skrevet 30. August 2016 På Tuesday, October 13, 2015 at 8:59 AM, Ozzy skrev: Kvæfjordkake, er den vanskelig å lage? Jeg håper du har prøvd deg nå, kaken er lett og lykkes med. Romkremen er det vanskeligste. Jeg bruker forøvrig og lage to kaker, enklere å få de oppå hverandre enn å brette. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ozzy Skrevet 30. August 2016 Rapporter Share Skrevet 30. August 2016 1 time siden, Belgerpia skrev: Jeg håper du har prøvd deg nå, kaken er lett og lykkes med. Romkremen er det vanskeligste. Jeg bruker forøvrig og lage to kaker, enklere å få de oppå hverandre enn å brette. Har ikke det Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 30. August 2016 Rapporter Share Skrevet 30. August 2016 Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra 10 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nathalie_ Skrevet 27. September 2016 Rapporter Share Skrevet 27. September 2016 Oppskrift på kanelsnurrer som hvem som helst kan lage? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malinka Skrevet 27. September 2016 Rapporter Share Skrevet 27. September 2016 8 minutter siden, Nathalie98 skrev: Oppskrift på kanelsnurrer som hvem som helst kan lage? Har du kjøkkenmaskin og god tid, så er bakeren i Lom sin oppskrift veldig god. Til og med jeg fikk den til http://www.godt.no/#!/oppskrift/2016/kanelknuter-kanelsnurrer-fra-bakeriet-i-lom Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nathalie_ Skrevet 27. September 2016 Rapporter Share Skrevet 27. September 2016 1 time siden, Malinka skrev: Har du kjøkkenmaskin og god tid, så er bakeren i Lom sin oppskrift veldig god. Til og med jeg fikk den til http://www.godt.no/#!/oppskrift/2016/kanelknuter-kanelsnurrer-fra-bakeriet-i-lom Ingen kjøkkenmaskin nei, men går vel sikkert uten også Skal se på oppskriften etterpå! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.