Gå til innhold
Hundesonen.no

Helstrup, halvstrup eller uten strup...


KiBra
 Share

Recommended Posts

Hvilke halsbånd foretrekker dere og hvorfor? Hva syns du er best til din hund? Jeg personlig liker best halvstrup, men for tiden har jeg et uten strup og er sånn passe fornøyd... frykten for at han skal range seg ut av det er tilstede hver dag, men så langt har han ikke klart det..;) Med halvstrup føler jeg at jeg har bedre kontroll, men vet ikke hvorfor. Mulig det er bare meg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 66
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Halvstrup, slik at det strammes til inntil halsen når det er innstrupet, men uten at det struper ham.

Da kan man jo like godt ta på halvstrup, like mye kontroll der? Hvis man blir nødt til å strupe hunden for å få kontakt bør man kanskje heller ta en titt på treningsmetodene sine. Helstrup er en skikk

Heg kan ikke editere fra mobil, så det blir en dobbeltpost: Mulig helstrup er en uting for deg og ditt hundehold, det er ikke det for alle andre og det blir for dumt og for enkelt og avfeie det på de

Halvstrup. Men har uten strup , bare med klips og regulering til valpen når den ikke har sele på.

Men så har jeg fått sansen for retriever kobbel med halvstrup- Mine går sjelden med halsbånd inne, og det hender seg jeg glemmer å ta med halsbåndene når vi skal på trening osv, så derfor har mine fått halvstrup retriever kobbel alle sammen som henger i bilen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvstrup, slik at det strammes til inntil halsen når det er innstrupet, men uten at det struper ham.

Samme her.

Bruker dog ikke halsbånd så alt for ofte, går mest i sele her.

Men bruker vi halsbånd, så er det halvstrup.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvstrup til begge to. Labradoren må ha kjettinghalvstrup for at hun ikke skal komme seg ut, kelpien er det ikke SÅ farlig med, men har definitivt best kontroll med et halvstrup. (Dvs, hadde hatt god kontroll med helstrup også, men det er jeg ikke så glad i.) Bruker bare halsbånd i bymiljø osv, da må jeg være sikker på at de ikke kommer seg løs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvstrup helt klart.

Helstrup er farlig.

Har endel vanlige halsbånd og, men liker helstrup best fordi da strammer de ikke i det hele tatt når båndet er løst/hunden er løs, det henger liksom bedre. Og skulle jeg trenge å ha ham i stramt bånd, så strammer halsbåndet akkurat slik at det ikke kveler noe, men så han likevel ikke kan vri seg ut av det (ikke at han prøver heller da). Men halvstrup er definitivt favoritten her ja.

(Men bruker som regel sele på tur da).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker mest halvstrup, ikke fordi hun rømmer fra halsbåndet, men fordi hun er ikke en solstråle mot enkelte hunder som vi møter på tur, og da er det kjekt å ha et bånd som strammer seg litt, ikke mye, men sånn at jeg har kontroll på banditten min.

Hender jeg bruker halsbånd uten strup, men da føler jeg meg ikke like "trygg" som med halvstrup :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvstrup på Huskyen da hun har "rygget seg ut" av vanlig halsbånd før og tok seg flere æresrunder i nabolaget, noe vi ikke ønsker en gjentagelse av da vi er omgitt av sauer :P.

Vanlig halsbånd uten strup til BC'en.

Foretrekker dog selen fra Hercules til de begge to.

Når de på et eller annet tidspunkt i fjern framtid har lært seg "normal bånd-kultur", håper jeg å kunne bruke bare selene :lol:.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker sele på tur, men utenom bruker hun et vanlig halsbånd uten strup. Hun fikk på et halsbånd for første gang (etter mislykkede forsøk i valpetiden) som nesten 6-åring, og oppfører seg eksemplarisk med det på så det er ikke nødvendig med strup av noe slag. Forrige hunden brukte halvstrup fordi han hadde en tendens til å dra seg ut av halsbåndet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme greia her og... er redd han skal range seg ut av halsbåndet når han står ute i lina (små lufting), på turer er det sele som gjelder. Hadde halvstrup tidligere med det ble så fort vått å ekkelt når det regnet. Helstrup har jeg ikke i hus for jeg liker det ikke. Bruker hovedsaklig halsbånd inn og ut av bil, til og fra hundegård og når han står i lina. Flott og se andres erfaringer og hva som brukes ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer helt an på hunden og hva vi skal gjøre.

Nå har vi valp og hun går i vanlig halsbånd eller sele. På vår forrige rottweilertispe var det alltid helstrup, som forøvrig ikke er farlig om det settes på og brukes riktig, for å ha kontroll og å ha best kontakt med hunden.

Sele er mest for koseturer og halsbånd under trening og turer langs veiene.

Så får vi se hvordan Abbymusa utvikler seg og da se hva vi bruker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker halvstrup eller uten strup. Liker halvstrup fordi det er enkelt og smette av og på og er behagelig for hunden når den ikke strammer båndet og samtidig går det ikke og rygge seg ut av. Har som Lola halvstrup som ikke striper hunden på noe vis, bare strammes nok til at den ikke kommer seg løs. Dog er det upraktisk fordi det blir hengende litt langt ned og i kombinasjon med litt stor krok på båndet så blir varga gående å slå foten i kroken, så jeg kjøpte et som er helt tettsittende. Sånn ellers spiller det egentlig ikle noen rolle da hun ikke bryter seg løs og jeg ikke bruker spesiellt halsbånd for bedre kontroll. Strup liker jeg bare ikke. Ikke om jeg skal korrigere adferd heller, da synes jeg halvstrup er bedre nettopp fordi det stopper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten strup :) Frøkna har stort hode, tynn hals og mye pels. Hun har aldri prøvd å komme seg ut av noe som helst, så her i gården tar vi det rolig. Går gjerne tur med en slakk utstilingsline, jeg, bare for å lure henen til å tro at hun sitter fast. Funker så fint så :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...