Gå til innhold
Hundesonen.no

Et Whippetkull blir til... :)


Alzenas
 Share

Recommended Posts

  • Svar 492
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Måtte bare dele dette bildet med dere, her er Amira på 16 mnd fra fjorårets kull, og lille Missy, Blonde Ambition (halvsøster) på 10 uker fra dette kullet

Tusen hjertelig takk Vi har nå 5 tisper og 2 hanner. Det er iallefall en igjen før vi kan si vi er ferdig. Men akkurat nå ligger Pearl å dier og vasker alle valpene å har all verdens med tid

Tusen takk alle sammen Jeg kan virkelig sitte å se på valpene hele dagen.. De er rett å slett nydelige

Posted Images

Jeg er sikkelig forelska i alle sammen :wub: Mini kan få flytte hjem til meg :ahappy: Blir spennende å se hvordan han vokser opp i forhold til de andre

Hehe, bare å ringe! :) Han er jo fortsatt mindre enn de andre, men jeg tror ikke forskjellen kommer til å bli enorm. Han er iallefall en aktiv krabat, nå henger han på kanten av kassa straks han er våken og vil ut å utforske, så har han en tendens til å vekke absolutt alle med sprell og fanteri straks de sovner :lol:

Vi holder han ihvertfall litt lenger enn de andre før han flytter :)

1149433_10151533246901968_1744550868_o.j

1167384_10151533246906968_568304581_o.jp

1079433_10151533252101968_1332922678_n.j

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se der! Jeg har vist blandet Bound For Glory og Blonde Ambition! (Trodde Blonde Ambition var hannhunden av de to xD)

De er jo bare helt nydelige da! :wub: Får lyst til å kosemose hele gjengen! :wub:

De er kanskje litt like :D

Blonde Ambition (Tispa) har mørkere maske, mens Bound for Glory (hannhunden) har mer hvitt i panna :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De er helt utrolig søte. Spørs om ikke vi må ha en en gang.

Lett å smelte av dem ja :)

Åååh, så mange bilder du deler - også er det allikevel ikke mange nok! Kjempesøte!

Prøver så godt jeg kan :D Tusen takk!

Nå sitter vi spent å venter på resultatet til en av tispene fra kullet til Pearl i fjor. Hun er på Whippetspesialen og konkurrerer mot ikke mindre enn 64 stk. :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner absolutt ikke hvor tida har blitt av, de søte små som vi begynte å planlegge på nyåret har kommet til verden - Og nå skal de snart dra?

Vi har nå delt ut valper til alle de som sto på lista vår, og jeg tror alle ble veldig fornøyde. Det er uendelig koselig å høre gleden hos familiene som snart skal hente sin valp, og jeg ble tidligere i kveld oppringt av ei lita jente på 10 år som bare skulle fortelle meg at etter en lang diskusjon med resten av familien sin fikk hun den lille frøkna hun hadde aller mest lyst på av alle- Born To Run, selv om mor hadde lyst på ei annen de fikk tilbud på hos oss. Det var ei meget stolt lita jente som snart skulle få sin lille "bestevenn" hjem. Rasen hadde hun drømt om lenge, og det er ikke hver dag man hører om barn ned til 10 års alderen som har funnet rasen sin.... :wub: En Whippet!

Jeg fikk også en veldig hyggelig melding fra et par som har en valp fra A- kullet vårt idag, de hadde nemlig lyst på en til! Etter litt frem og tilbake ble tispa valgt, min favo av tispene - Blonde Ambition.

Så nå har vi 4 valper igjen: Billy The Kid (hannhund) og tre tisper: Born To Be Wild, Busy Being Fabolous og Back In A Flash :)

Her er noen bilder tatt ikveld:

Be Quick Or Be Dead - Hannhund. Han blir "sonenhund" :)

1266999_10151545216546968_1585923134_o.j

Busy Being Fabolous, tispe:

1262493_10151545186041968_1168027641_o.j

Born To Be Wild, tispe:

1270486_10151545185201968_1629496174_o.j

Born To Run, tispe:

1272165_10151545184761968_168338669_o.jp

Be Quick Or Be Dead, hannhund: Han blir "sonen" hund, og skal til Ingvildoline her inne :)

1081770_10151545206461968_823443667_n.jp

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagene suser avgårde med 9 valper på 6,5 uke :lol:

Her kommer noen bilder fra i det siste. Vi har nå igjen 2 tisper til riktige, varige og gode hjem :)

Back In A flash og Born To Be Wild.

"Bring It On" reservert - Flytter til Melbu, Vesterålen

BringItOn_zps1a918516.jpg

IMG_2077_zps39f1b997.jpg

"Bound For Glory" - Reservert. Flytter til Stavanger

-HBoundForGlory_zps66bbc0e1.jpg

IMG_2184_zpse9f3706f.jpg

"Be Quick Or Be Dead" - Reservert. Flytter til Bergen

BeQuickOrBeDead_zpsf4936446.jpg

1277564_10151554050826968_437639279_o_zp

5_zps33e76f80.jpg

949494_zpsf2f8c1cb.jpg

333_zps133f37b7.jpg

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag har valpene blitt helsesjekket og fått vaksine og chip. Ingen haleknekker, ingen brokk, nada. Perfekte lunger og hjerte, og jeg må få si at valpene viste seg fra sin aller beste side.

Mini er fortsatt mini, men veterinæren trodde fortsatt ikke det var noe vi skulle være redde for. Han er liten, men perfekt :wub:

Legger inn noen bilder i morgen - Det tar på å være "9 barnsmor" :lol:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aaaaw :wub: Alt for søte! Jeg vil ha en whippet en dag!!

Kom til å tenke på da jeg var på et omplasseringssenter for hunder i spania og det kom inn en whippet mix valp. Hun var kjempe redd og usikker til å begynne med, men etterhvert ble hun tryggere. Det endte opp med at hun hylte når jeg drog :( Så søt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fine de er, jeg er sånn passe valpesyk nå ja! :wub: Ønsker med en whippet med farger som de brindle i kullet. :ahappy: Er så koselig å følge kullet er, trist de snart flytter. Hehe :)

Og sååå liten mini er da :wub: Har han dvergvekst, eller er han bare liten? Har de sakt noe om hvorfor han er så liten?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt forelska i mini altså, hvordan går det med han? Han henger med de andre? :) Merker dere noe stor forskjell?

Jeg er også forelska... Selv om han ser ut som en Chihuahua :lol:

Nei jeg merker ingen forskjell annet enn at han henger etter i størrelsen. Han var jo den første til en rekke ting, holde seg oppe på beina, gå lengst uten å bli så sliten at han ga opp (har sikkert sine fordeler å være liten og nett :ahappy: ) Nå er han bare en aktiv og vilter liten sak som syns at det å vekke sine 8 søsken er ufattelig gøy... Han er også en kosegris, og kan ligge i halsgropa i timesvis bare han får muligheta. Men han har jo blitt mye "dulla" med, da vi mata han mye for hånd fra han var nyfødt. Han henger med i aller høyeste grad :lol: Men vi sørger fortsatt med på at han får i seg den maten han skal ha, og vi forer ham uten søskenene som er som en gjeng glupske ulver :ahappy:

Så fine de er, jeg er sånn passe valpesyk nå ja! :wub: Ønsker med en whippet med farger som de brindle i kullet. :ahappy: Er så koselig å følge kullet er, trist de snart flytter. Hehe :)

Og sååå liten mini er da :wub: Har han dvergvekst, eller er han bare liten? Har de sakt noe om hvorfor han er så liten?

Det værste av alt er at jeg også blir litt valpesyk av bildene :lol: Trøster med stadig vekk med at til neste kull... Da skal vi ha. Forresten, så har jeg ei veldig vakker brindla tispe igjen som leter etter sitt hjem! Back In A flash. Den mørkeste tispa i kullet. Har også Born To Be Wild igjen, ei større og kraftigere frøken, veldig pen. Hun er den lyseste av tispene, og er ganske lik broren "Be Quick Or Be Dead". :ahappy:

Nei, vi tror ikke det er dvergvekst. Nå har han vært hos veterinæren på helsesjekk, og vi dro frem det meste av scenarioer på hvorfor han er "sånn" Hun fikk jo også se at han er en livlig liten krabat som på ingen måte lider over størrelsen eller noe annet. Veldig sterke og fine lunger og hjerte og tilsynelatende ingenting galt med ham.

Det er jo de to samme teoriene som kommer opp hver gang, at han enten har blitt befruktet noe senere enn de andre og ble derfor født prematur, eller sviktende næringstilførsel mens han lå i magen. Har jo snakket endel med andre oppdrettere om dette, også de som har og enda avler på de samme linjene som vi gjør, og ingen har opplevd dette tidligere. Men en oppdretter har opplevd å få en Whippet med ekstremt lav fødselsvekt, og som hun måtte mate for hånd. Han ble ikke så stor som den vanlige Whippeten, men han ble en fin familiehund som fikk prøvd seg i utstillingsringen med bla. CERT, han døde av helt andre årsaker i en alder av 7 år.

Men Mini, eller "Billy The Kid" blir nok neppe noen avls og utstillingshund, men bare han har livet i godt behold, og ellers er en frisk og rask hund så er jeg utrolig glad for det. Jeg var veldig nervøs en lengre periode, og det føltes mildt sagt grusomt ut å ikke skulle gi ham sjansen å komme seg på. Jeg ble veeeeldig glad når han gjorde så mange fine fremskritt på kort tid, og fikk skryt av vet. Han er en rævadulter, som jeg kaller ham. Løper i føttene på deg og følger etter deg, prøver å bite av deg stortåa å ellers en hel masse sprell. Kommer trippende i ei vanvittig fart når du roper, ja, han er bare kul :wub: Nå blir det bare grusomt å sende den lille pjokken avgårde. Det er ikke foruten grunn at jeg ikke har annonsert ham eller letet etter familie til ham enda. :)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • En C-hund kan være symptomfri, eller den kan ha plager. Det er jo veldig individuelt. En annen ting er at skjelettproblemer gjerne forplanter seg. Min hund har ikke forkalkninger, men hun har avlastet hoftene såpass mye at hun har fått subluksasjon i en skulder foran. Og hun får til stadighet låsninger i ryggen som må knekkes opp. HD er noe man må ta hensyn til hele tiden, mtp. at all aktivitet må tilrettelegges. Min hund har stort sett vært symptomfri og klart seg greit til tross for HD, men det har jo krevd en middels formue i massasje, laserbehandling, fysioterapi, svømming, injeksjoner, kosttilskudd osv. 
    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...