Gå til innhold
Hundesonen.no

Folk med hund er idioter!


Lotta
 Share

Recommended Posts

Her har både hunder og eier refleks, og hundene har også lys i halsbåndene. Jeg har alltid vært nøye med hundene, men først da jeg selv begynte å øvelseskjøre innså jeg hvor viktig det var med refleks. Utrolig hvor lett en forvinner i mørket.

Du er inne på det helt essensielle her - man "forsvinner i mørket", og det er først når man begynner å kjøre bil selv at man oppdager hvor utrolig vanskelig det kan være å se fotgjengere (uansett antall bein) i veikanten hvis de ikke bruker ordentlige reflekser / lys!

Når de ser du grand danoiser som lysende juletrær langs veien, skal det vel ganske mye til for å kjøre på eieren i andre enden av båndet, tror du ikke?

Jeg trenger ikke å tro noenting som helst om hvordan det er å være bilfører på norske landeveier. Jeg praktiserer det hver eneste dag og VET hvor utrolig vanskelig det er å få øye på folk i mørke klær i øsende regnvær på dårlig opplyste veier med asfalt som sluker det lille lyset som finnes.

Nå skal det sies at jeg er vokst opp i et boligfelt, godt utstyrt med gatelys, fortau og lyskryss. Vi vandret aldri i stummende mørke uten fortau, liksom. Kan nesten ikke huske å ha sett en refleksvest, verken på store eller små. Var rett og slett ikke vanlig.

Men vi har alltid sørget for å ha noe refleks.

Det har jo tydeligvis gått bra så langt også - og godt er det! Jeg gjør dere ganske enkelt oppmerksom på at SELV OM det er gatelys, SELV OM det er fotgjengerfelt, SELV OM man (tror man) holder seg godt ut i veikanten og ikke er en fare for hverken seg selv eller andre, så tar det seg annerledes ut for den stakkaren som kjører bilen, og kanskje er så uheldig å skade eller drepe deg fordi du er usynlig i mørket.

Jeg er alt for dårlig til og bruke refleks, men i det minste er jeg klar over det selv og hopper aldrig ut i veien uten og dobbeltskjekke om det er klart, og det gjelder da uansett om det er forgjenger felt der eller ikke. Så meg kommer du iallefall ikke til og kjøre på :)

Jeg vil helst ikke kjøre på noen jeg, og håper du tar deg bryderiet med å slenge en refleksvest på deg neste gang du går tur i "mørten" :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 160
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg er rasende illsint! Fly forbannet (pardon my french), faktisk! Er bikkjefolk virkelig så innigamperævva tette i pappen at de tror at de er selvlysende og udødelige der de tramper rundt i mørke kve

Jeg innså ikke hvor lite synlig man er før etter at jeg fikk førerkort. Først da innså jeg hvor begrenset sikt man har i en bil, reaksjonstid, bremseavstand osv osv. Det er lite som skal til! Nå er j

Det er bare dumt å argumentere imot refleks, uansett det er sunn fornuft å bruke refleks der det er biler, uansett om det føles som tiltak og noen ganger unødvendig. Også er det jo forskjell på om ma

Kom forresten på å be folk ta en tur i Oslo, sjekk hvor mange UTEN hund som går med refleks, IKKE mange nei. Greit at mange steder er opplyst, men mange er ikke det. Og når det regner og asfalten reflekterer omtrent alt som er, så er det vanskelig å se en svak skygge som smyger seg over fotgjengerfeltet i all stillhet, spesielt når du konsentrer deg om rundkjøringa foran deg, bilene på sidene dine, og idiotbilisten som prøver å presse seg inn i sida di.

Tror ikke dette gjelder hundeeiere spesielt, men folk generelt!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, selvfølgelig - for når de har kjørt ned deg, så er det helt sikkert en hel haug med hundetanter som står klar til å passe på hundene dine? Sikkert sånn de tenker de voksne på vei til bussen om morgenen også, etter at de har levert ungene i barnehagen...

Jeg har ikke en haug med tanter nei, men ja jeg har tre stk som vil stille opp øyeblikkelig og hente/passe hunder om det skjer meg noe, samt etpar - tre til som nok vil hjelpe til i knipe ;) Jeg HAR sikra meg for slikt, iom at jeg er sgl og uten familie i nærheten. Jeg har SOSlappe i lomma med nr til de tre, og de står også under akutt/krise på mobilen.

JEG kan følge med i trafikken, det kan ikke bikkjene. Og jeg HAR refleks, selv om jeg ikke har vest.

Når de ser du grand danoiser som lysende juletrær langs veien, skal det vel ganske mye til for å kjøre på eieren i andre enden av båndet, tror du ikke?

Takk søte du :) Jeg vil si de lyser ganske godt opp ja, det er ikke små vester vi snakker om akkurat :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge hundene har refleksvest fra Hurtta, blinkende halsbånd, hurta halsbånd med refleks og refleks på båndet. Jeg har hodelykt men glemmer ofte refleksvesten på meg selv, men hundene mine synes laaaaaangt unna.

2012%252520-%2525201.jpg

2012%252520-%2525201.jpg

OK - du har hodelykt, ingen refleksvest og to små hunder med refleksbånd. Hvordan tror du det er for en bilist å oppdage deg når han kommer kjørende bak dere? Kan du poste et bilde av dere tatt på 30 eller 50 meters avstand, som viser det?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada, jeg lever jeg, men det er jo ikke et argument for å ikke bruke refleks. Men som sagt, Lotta, har jeg aldri hatt problemer med slike bånd eller små figurer hengende ut av lommen, selv om det er få som har sett meg med refleksvest. ;)

Også enig med Siri Eveline - du kunne vel like gjerne strøket "med hund" i overskriften? Folk generelt er idioter, på ganske mange områder ;)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner TD godt, jeg har selv tenkt tanken sikkert 1000 ganger. Nå tror jeg at kjører jeg litt mer enn en gjennomsnitts husmor, og jeg legger nok bedre merke til hundefolk fordi jeg har hunder selv (hvem var det, hvilken hund var det) enn jeg legger merke til alle uten.. men jeg har mange ganger tenkt at jeg skal kjøpe inn en bøling med reflekser fra Nille og stoppe å henge det på folk jeg holder på å meie ned. Senest i dag møtte jeg på 2 unger, max 10år, slepende etter hver sin hund i bekkmørkna uten noen antydning til refleks på vei med 60 sone :( hadde det ikke vært for den flekkete engels setteren så er jeg sikker på at jeg ikke hadde oppdaga de! Ikke sjeldent kommer jeg med mine hunder, som blender meg med alle refleksene sine i hodelykta mi, og der går vi rett på "jaktfolk" og de firbeinte løs i alle retninger. Jeg siker ikke at de med fuglehunder er verre enn andre, jeg bor bare i ett område med fnørten av de..

Min oppfattning er nesten at der det er mørkest, mangel på gatelys, der bruker de mindre refleks en i de mer sentrumsnære områdene.

Vi bruker ALLTID refleks i en eller annen form, enten har de refleksdekken og refleksbånd, eller så har de refleksbrikke med blinkende lys om de slippes løs i skogen. Trekkselene har innsydd refleks og gamlemor har refleks i halsbåndet. Selv har jeg 3 refleksvester hengende i gangen så jeg alltid husker å ta på meg en av de.

Endret av Gullulven
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hjelper ikke alltid med gatelys, det er nok at det ene gatelyset der man krysser veien ikke fungerer, og at en bil kommer litt for fort. En jeg gikk på skolen med kjørte på en gutt som døde av skadene pga. disse små tilfeldighetene. Det var høst, regn, og gatelykta over fotgjengerfeltet lyste ikke. Vil tro det var relativt svart. Hadde han hatt refleks (sier ikka at det KUN var derfor, for all del ikke!), så hadde kanskje sjåføren sett ham fra lenger unna og vært oppmerksom på at det faktisk var et menneske i nærheten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada, jeg lever jeg, men det er jo ikke et argument for å ikke bruke refleks. Men som sagt, Lotta, har jeg aldri hatt problemer med slike bånd eller små figurer hengende ut av lommen, selv om det er få som har sett meg med refleksvest. ;)

I mørket så er det ikke så mange som har sett deg UTEN refleksvest heller - det er det som er saken...

Også enig med Siri - du kunne vel like gjerne strøket "med hund" i overskriften? Folk generelt er idioter, på ganske mange oråder ;)

Tror du og Siri (hvem nå det måtte være) med fordel kan lese startinnlegget mitt en gang til, her er det visst et poeng eller to som har gått dere hus forbi. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ord som redder liv - bruk refleks! Jeg tror mange glemmer hvor 'alltseende' bilkjørere kan være i mørket, og budskapet ditt Lotta er viktig. I 2012 finnes det refleksprodukter for alle og enhver, og i mange smarte fasonger og innpakninger. Folk (og hunder) burde bruke dem!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp!

Harly har refleksvest på så lenge jeg går langs veien, siden det mangler fortau i nabolaget her.

Dersom vi går nedover den veien med veldig lite trafikk (10 min tissetur og 30 sone) så bruker jeg reflekser rundt håndleddene.

På lengre turer, på mer trafikkerte veier så har jeg refleksvest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ask har refleksvest, blinkende lys på vogna og reflekser over alt ellers. Mozza har refleks på dekkenet sitt, men det fungerer dårlig så hun skal få nytt reflekshalsbånd.

Jeg hadde refleks fra lommene, men mistet dem :(

Jeg vet jeg er idiot, men til mitt forsvar bor jeg midt i byen. Med mindre du kjører på fortauet eller på rødt lys klarer du ikke å treffe meg :P

De eneste gangene jeg er ut i veien er med barnevogna faktisk, det er fordi kommunen ikke måker alle fortau, men heller bruker de til å lagre snø. Derfor ser Ask og vogna ut som et tivoli på tur. Uten vogn = fortau eller kryssing av vei på grønn mann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skal vi med refleks når vi kan bleke tenner? Smil til alle som passerer og vi overlever enda en bil.. Det er hyggeligt å smile, og nå som det blåser så mye ute så "smiler" vi uansett i motvind.

Flaks for meg at jeg bare går i skogen med hundene, unngår jeg både å bli påkjørt og puste inn eksos for å få kolls. (Biler har jeg aldri hørt om eller sett).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Refleks er noe alle burde bruke! Skal selv innrømme at jeg kan være litt dårlig på å bruke det, hvis jeg går tur på veien i mørket.. Må skjerpe meg, værtfal siden det er bekmørkt der jeg bor og folk gjerne ikke regner med at det er noen på veien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK - du har hodelykt, ingen refleksvest og to små hunder med refleksbånd. Hvordan tror du det er for en bilist å oppdage deg når han kommer kjørende bak dere? Kan du poste et bilde av dere tatt på 30 eller 50 meters avstand, som viser det?

Vel Nirm kjørte bak oss og så hundene helt fint. De har blinkende røde bånd som lyser rundt de, + refleksene på seg. Vi var godt over 100meter unna og han så oss helt fint i bilen.

Og vi går nå ca bare i skogen på kveldene og de få gangene vi har gått hos mamma ol på kvelden så har alle hundene reflekser og alle bånda reflekser og selvom vi går 2 stk sammen så ser du de 3 hundene. Så store ben har man ikke altså.

Og altså, selvom de er små, tror du at de går rett forran meg? Jeg er ikke så diger altså. de vimser jo rundt oss. Du vil garantert se de om du kjører bak oss. fordi de blinker og har reflekser overalt.

I det minste har mine hunder på seg noe, i forhold til mesteparten av alt annet vi møter på tur. Sambo har også refleks på jakka og hengende ut av jakka.

Og med en hodelykt som lyser veldig kraftig (led lykt) forran oss i en kone så antar jeg du ser den bakfra også. Og ja jeg glememr fortsatt refleksvest på meg selv :D

men bare små tisseturer har de halsbånd + bånd som er refleks i og lysende blinkebånda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så trådoverskriften og tenkte "helt enig"! Ofte har jeg følelsen av at andelen idioter er høyere blant hundemennesker enn andre grupper. Jeg håper det bare føles sånn. :P

Men akkurat når det gjelder refleks har jeg faktisk inntrykk av at hundefolk og folk med unger er flinkere enn "andre".

Dette var i grunn mine første tanker når jeg så tråden også:)

For når det kommer til akkurat refleksbruk, opplever jeg i hvertfall hundeeiere som hakket bedre enn andre. Kanskje fordi man oftere må ut i kveldsmørket. Her om kring er det sjelden å se hundeeiere uten reflekser, men andre er det litt mer ymse med. Vel - bort sett i fra ryttere. Ingen er vel flinkere til å bruke refleks enn hestefolk. Og rundt her er det mye ryttere langs veien, så det skal godt gjøres å ikke få daglige påminnelser om at refleks er bra!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår fustrasjonen din!

Jeg bor en plass som heller ikke har gatelys så sjansene for å se noen er ikke stor.

Personlig har jeg refleksvest, refleksbrikke og hodelykt. Bikkjene har refleks på halsbånd og seler. Sykkelen, når jeg bruker denne, har også noe refleks. Burde være lett å få øye på oss mørket i alle fall ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I mørket så er det ikke så mange som har sett deg UTEN refleksvest heller - det er det som er saken...

Morsomt svar. Men mener du at man ikke blir sett uten vest, til tross for andre former for refleks på både hunder og folk?

Ikke missforstå, jeg støtter budskapet ditt 100%. Men uansett skal det mye til før jeg drar på meg en refleksvest før jeg skal ut i oslo sentrums gater, sånn helt satt på spissen. Kall meg gjerne forfengelig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel Nirm kjørte bak oss og så hundene helt fint. De har blinkende røde bånd som lyser rundt de, + refleksene på seg. Vi var godt over 100meter unna og han så oss helt fint i bilen.

Jeg tror hun mente om noen så DEG, ikke hundene. De er åpenbart mer opplyste enn eieren sin. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror hun mente om noen så DEG, ikke hundene. De er åpenbart mer opplyste enn eieren sin. ;)

det får de så være, ingen kjører på skogsveien vi går på så :P og med hodelykt som lyser som en lyskaster så tror jeg at jeg klarer meg helt fint :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ane strikket ørevarmer med innstrikket refleksgarn i, til meg til jul, hun :heart: Dessuten har jeg et refleksbelte + sånne greier til armene. Eller egentlig er det til hundene. I allfall var det noe vi fikk på sonenmesterskapet :) Hundene har refleks på halsbånd og seler + sånn rød lykt med refleks på. Ja, jeg har hodelykt også, men den slukker jeg langs veien. Det er gatelys her, selv om det er passe øde. Nede på hovedveien er det gang og sykkelvei hvis vi går til høyre. Den veien er kjosken, så det er dit vi går, hvis vi først går halvannen kilometer ned til veien. Vi går aldri til venstre. Ikke når det er lyst heller. Landevei uten fortau eller gang og sykkelsti er selvmord. Ungene kaller meg refleksnazi. Billig livsforsikring og det gjør ikke vondt å bruke, heller :D

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

det får de så være, ingen kjører på skogsveien vi går på så :P og med hodelykt som lyser som en lyskaster så tror jeg at jeg klarer meg helt fint :P

Hvis du bare går på veier uten trafikk, hvorfor bruker du refleks i det hele tatt? Det skulle ikke ha seg slik at du kanskje må gå et stykke på trafikkert vei, eller krysse en gate for å komme på skogsveien din, vel?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil helst ikke kjøre på noen jeg, og håper du tar deg bryderiet med å slenge en refleksvest på deg neste gang du går tur i "mørten" :)

Hvorfor? (altså jeg skjønner at det er greit og ha på refleks) med mindre du kjører på fortauet så kjører du ikke på meg, og er du på fortauet så antar jeg at refleksen ikke hjelper så mye. Den stopper ikke biler som sklir på isen e.l. uansett.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg innså heller ikke hvor lite synlig man er, før jeg begynte å kjøre selv. Uansett om man skal gå på opplyst gangfelt, skader det virkelig ikke om man går med refleks.

Jeg for min del bruker alltid refleks når det er mørkt/skumring. Når jeg går tur med frøkna går jeg som regel i en arbeidsjakke, av typen med reflekser. De dagene det er veldig kaldt bruker jeg en varmere jakke, og da refleksbånd på armer og ben.

Leela har da på seg et refleksdekken, og blinkende lys. Kobbelet har også en refleksstripe langs begge sidene.

Uansett om jeg har på meg refleks er jeg aldri trygg på at bilister kan se meg. Derfor går jeg alltid ut av veikanten om jeg går på vei uten fortau, og ser at det kommer bil.

EDIT: byttet ut et ord med et mer forståelig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bare dumt å argumentere imot refleks, uansett :P det er sunn fornuft å bruke refleks der det er biler, uansett om det føles som tiltak og noen ganger unødvendig. Også er det jo forskjell på om man skal gå et sted det ikke er mørkt, og et sted hvor det er svart.. Hjelper ikke å flisespikke på det.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...