Gå til innhold
Hundesonen.no

Folk med hund er idioter!


Lotta
 Share

Recommended Posts

Jeg er rasende illsint! Fly forbannet (pardon my french), faktisk! Er bikkjefolk virkelig så innigamperævva tette i pappen at de tror at de er selvlysende og udødelige der de tramper rundt i mørke kvelden, med svart regntøy, svarte støvler, svart bånd på bikkja, og uten noenting som minner om en bitteliten refleksbrikke engang, på veier uten fortau, dårlig opplyste og med tåkedotter helt ned i asfalten?

Mulig alle de 4 jeg med nød og neppe klarte å unngå å drepe på den korte kjøreturen min til fotballbanen med guttungen nå i kveld har et oppriktig dødsønske, men jeg har søren klype meg ikke tenkt å være den som innvilger det!

- Rett skal være rett, det må være enormt mange mindre begava mennesker i nærområdet mitt, sikkert også noen uten hund. Hver eneste dag oppdager jeg både voksne og barn, like foran støtfangeren min travende eller syklende 3 stk i bredden, med mørke klær, ingen lys på syklene, og ingen reflekser på de kamuflasjefarga skolesekkene sine.

På siste foreldremøte nevnte jeg at jeg ikke hadde videre lyst til å drepe noen av klassekameratene til ungene mine når de kaster seg ut i veien fra det store intet i skumringen, og ba pent om at de foresatte skulle hjelpe til og sørge for at ungene deres brukte refleksvester i mørket. Svaret var (og ungene er ikke tenåringer enda), at "nehei - mitt barn nekter, så det får jeg ham aldri til å gjøre" (sikkert like vanskelig som å lære dem å bruke fortauet, eller å vente på grønn mann når de skal gå over veien, der slikt finnes...) - antagelig klarer de ikke å lære ungene å gjøre det siden de som godt voksne ikke klarer det selv?

Så du, Sonis - bruker du refleks når du lufter hunden din, eller skal du "bare" en liten tur rundt hjørnet, eller "bare på veier nesten uten trafikk", eller "bare glemte du refleksvesten din" i kveld, eller hadde du "bare tenkt å kjøpe refleksbånd til bikkja i morgen"?

Puuuhhhh - nå går alt så meget bedre, alle mammaer vet at man blir sint av å bli redd!

Takk for tålmodigheten og god tur!

  • Like 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 160
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg er rasende illsint! Fly forbannet (pardon my french), faktisk! Er bikkjefolk virkelig så innigamperævva tette i pappen at de tror at de er selvlysende og udødelige der de tramper rundt i mørke kve

Jeg innså ikke hvor lite synlig man er før etter at jeg fikk førerkort. Først da innså jeg hvor begrenset sikt man har i en bil, reaksjonstid, bremseavstand osv osv. Det er lite som skal til! Nå er j

Det er bare dumt å argumentere imot refleks, uansett det er sunn fornuft å bruke refleks der det er biler, uansett om det føles som tiltak og noen ganger unødvendig. Også er det jo forskjell på om ma

Jeg bruker alltid refleksvest, sele med refleks eller halsbåndlys når jeg går tur med hundene på steder der vi kan møte på biler. Eller alle sammen samtidig. Jeg er veldig nøye på at bikkja skal synes i mørket, hun som er kullsvart. Men med meg selv er jeg dessverre mye sløvere. Så takk for at du minner meg på at jeg og må se til søren å skaffe meg refleks!

Refleks redder liv, det er ikke noe å diskutere engang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden har alltid på seg refleks. Om jeg skulle være så sløv å glemme å ha på meg selv så er jeg alltid livredd når det kommer en bil og går så langt uti grøfta som jeg overhodet klarer.

Jeg har ikke barn selv enda, men har allerede planen klar for hvordan jeg skal klare å utstyre dem med refleks selv om de ikke vil ha på seg vest - jeg skal sy det fast på klærne deres.. så får de bare ha det så godt.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkja bruker alltid refleksdekken når vi må gå på veien(noe som er veldig skjelden, jeg hater det), og jeg bruker refleks på arma.. Men kanskje folk i bygda her har litt mer vett, til og med fulle folk rapper seg en veipisk og veiver med når de går hjem fra fest. Såpass skjønner de - til og med når de er drita.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg så trådoverskriften og tenkte "helt enig"! Ofte har jeg følelsen av at andelen idioter er høyere blant hundemennesker enn andre grupper. Jeg håper det bare føles sånn. :P

Men akkurat når det gjelder refleks har jeg faktisk inntrykk av at hundefolk og folk med unger er flinkere enn "andre". Nå er riktignok en del flinkere til å ha refleks på ungene enn på seg selv, men det er jo en start.

Her i huset (eller, helst ute av huset, da) er det refleks på alle, uansett pelslengde og antall ben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkjene har på refleksvest og lysdings uansett når de er ute i mørket/skumring, selv her i midtbyen. Halsbåndet til Valpis har i tillegg refleks. Noen ganger bruker jeg reflekskobbel på en av de. I går feks var det tett snødrev selv om det var lyst ute (kl1400) og da hadde de på seg refleks ja.

Jeg har refleksbånd rundt begge armer og brikker hengende fra begge lommene. Ikke mye, jeg vet det, men for meg er det viktigst at bilistene ser hundene ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker alltid halsbånd og kobbel med refleks på til jentene når det er mørkt, men jeg sjøl kan ikke ha dansende reflekser hengende, for da jakter Aiko på dem og det blir bare kaos. Jeg prøver derfor å huske å ta meg sånne smellstrips som klipser seg fast rundt armen min. Men jeg bor uansett sånn til at jeg ikke kan krysse gata uten at det er grønn mann. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde aldri, aldri, aldri tatt på meg en refleksvest når jeg var i en alder mellom 9 og 14.:lol: Det er jeg helt sikker på, og nå snakker jeg også for alle mine venner gjennom oppveksten. Slikt varierer naturligvis, men jeg tror det er ganske vanlig å være stad på sånt i den alderen. En refleks på beinet eller hengende ut av kåpelommen klarte vi nok, men vest? Glem det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg innså ikke hvor lite synlig man er før etter at jeg fikk førerkort. Først da innså jeg hvor begrenset sikt man har i en bil, reaksjonstid, bremseavstand osv osv. Det er lite som skal til!

Nå er jeg alltid påpasselig med refleks selv, og hvor jeg går. Mamma hadde en periode gratis reflekser fra banken i bilen, som hun faktisk stoppet og ga til usynlige fotgjengere hun kom over.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkjene har på refleksvest og lysdings uansett når de er ute i mørket/skumring, selv her i midtbyen. Halsbåndet til Valpis har i tillegg refleks. Noen ganger bruker jeg reflekskobbel på en av de. I går feks var det tett snødrev selv om det var lyst ute (kl1400) og da hadde de på seg refleks ja.

Jeg har refleksbånd rundt begge armer og brikker hengende fra begge lommene. Ikke mye, jeg vet det, men for meg er det viktigst at bilistene ser hundene ;)

Ja, selvfølgelig - for når de har kjørt ned deg, så er det helt sikkert en hel haug med hundetanter som står klar til å passe på hundene dine? Sikkert sånn de tenker de voksne på vei til bussen om morgenen også, etter at de har levert ungene i barnehagen...

Jeg hadde aldri, aldri, aldri tatt på meg en refleksvest når jeg var i en alder mellom 9 og 14. :lol: Det er jeg helt sikker på, og nå snakker jeg også for alle mine venner gjennom oppveksten. Slikt varierer naturligvis, men jeg tror det er ganske vanlig å være stad på sånt i den alderen. En refleks på beinet eller hengende ut av kåpelommen klarte vi nok, men vest? Glem det!

He, he - mine barn på 11 og 13 kommer ikke ut av hageporten her uten refleksvest når det mørkner / er mørkt.

Her i huset råder som regel intelligensen over forfengeligheten.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skjer nå av og til at jeg glemmer refleks nå jeg er ute, men om jeg glemmer det, så går jeg da ikke midt i veien. Sist jeg var ute på 'langtur' og glemte refleksene ( hadde refleks på halsbånd og en sånn ring rundt arma mi ) så velger jeg og gå ut i grøfta når jeg hører/ser en bil.

Nå skal det sies at vi bor på landet og bilene kommer ikke sååå ofte, men jeg går da altså bevisst UT av veien og står rolig til bilen passerer. Jeg har jo ikke noe dødsønske heller!

Jeg føler meg ikke alltid helt sikker når jeg går med refleksvest heller, for om bilfører ikke blender ned langlysene så går jeg ut av veien da også. Jeg synes det er en god del råkjørere som ikke viser hensyn også jeg. Så om de ikke gir beskjed via nedblending om at de har sett meg, ja da går jeg ut i fra at de ikke har sett meg og jeg tar samme hensyn som om jeg går uten refleks.

Forresten, her har de reflekskampanjer på skolen her. Ungene får premie om de går med refleks på seg når de har stikkontroller i klassen. Premien er en klassepremie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Refleksvest og halsbånd på bikkja + refleks på selen og lykt montert på ryggen på selen. Jeg har refleks på meg og som regel hodelykt også.

Barna her oppe går med refleksvest på dagen (skolen), men etter skoletid blir det visst plutselig kjempeteit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte nye til dyrene mine i år og ser normalt ut som ett juletre.

Har vel hatt ett par "kampanier" med påminnelse i AN tråden om at reflekser faktisk går ut på dato og lyser mindre etterhvert som de vaskes/blir eldre.

Så kjøp helst nye vester/reflekser o.l. annenhvert år (ca alt etter bruk og vask)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner veldig godt frustrasjonen din! Jeg bor i enden av en grusvei som kun går til en gård. Denne grusveien må jeg og de andre på gården gå ved for å komme til bussen/skogen/universitetet osv. og det er utrolig mange sløvskaller som er på besøk på gården, hos oss eller bonden. Vi har 4 biler på gården (3 husstander), og de kommer utrolig fort! Jeg bruker alltid refleksvest på meg selv, og alltid refleksbånd/sele til hundene, helst refleksdekken også.

Det som frustrerer meg aller mest er holdninga til folk.. "Det er jo ikke akkurat stilig med refleksvest da.." kommer fra folk i 20 åra.. De burde da virkelig ta seg sammen! Har ikke krangla med få om akkurat det. Flere sykler også langs en traffikert veg uten refleks eller lykt! Hva tenker folk på !? Hun ene venninna mi trakk jeg en refleksvest over når hu skulle ut å sykle langs veien. En liten stund senere så jeg hu hadde pent bretta sammen vesten og lagt den igjen utenfor døra. Hu skulle på fest må vite..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har både hunder og eier refleks, og hundene har også lys i halsbåndene. Jeg har alltid vært nøye med hundene, men først da jeg selv begynte å øvelseskjøre innså jeg hvor viktig det var med refleks. Utrolig hvor lett en forvinner i mørket.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, selvfølgelig - for når de har kjørt ned deg, så er det helt sikkert en hel haug med hundetanter som står klar til å passe på hundene dine? Sikkert sånn de tenker de voksne på vei til bussen om morgenen også, etter at de har levert ungene i barnehagen...

Når de ser du grand danoiser som lysende juletrær langs veien, skal det vel ganske mye til for å kjøre på eieren i andre enden av båndet, tror du ikke?

He, he - mine barn på 11 og 13 kommer ikke ut av hageporten her uten refleksvest når det mørkner / er mørkt.

Her i huset råder som regel intelligensen over forfengeligheten.

Nå skal det sies at jeg er vokst opp i et boligfelt, godt utstyrt med gatelys, fortau og lyskryss. Vi vandret aldri i stummende mørke uten fortau, liksom. Kan nesten ikke huske å ha sett en refleksvest, verken på store eller små. Var rett og slett ikke vanlig.

Men vi har alltid sørget for å ha noe refleks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er alt for dårlig til og bruke refleks, men i det minste er jeg klar over det selv og hopper aldrig ut i veien uten og dobbeltskjekke om det er klart, og det gjelder da uansett om det er forgjenger felt der eller ikke. Så meg kommer du iallefall ikke til og kjøre på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes faktisk det er helt tåpelig at det ikke er integrert refleks i vinterjakker, og høstjakker for den saks skyld. Hvor mye koster det dem å lage et litt kult mønster midt på armen i refleks f.eks., det er jeg sikker på at hadde gjort det lettere for folk å bruke refleks, spesielt disse ungdommene som TS nevner.

Jakker har ofte merker på ryggen, dette kunne vært kantet med refleks.

Jeg digger Hurtta-koblene f.eks, ser ikke sånn glorete refleksaktig ut, men lyser skikkelig opp om noen kjører forbi.

For å snakke om meg selv så har Yaris nesten alltid på seg refleksdekken, hvis han ikke har det, så er det lyst når jeg går ut, og da har han reflekshalsbånd. Det er også svært ofte lys på ham i mørket.

Selv er jeg ikke like flink, refleksvest syntes jeg er stygt, også blir det så mye oppå det jeg har på fra før. Men hadde det fantes f.eks. noe rosa kule refleksbånd eller noe til meg, så hadde jeg vært flinkere.

Men jeg slenger nå på et bånd på foten og et på motsatt arm, men føler at jeg kunne lyst opp litt mer. (Dog tror jeg det syntes forholdsvis godt).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid på meg refleksvest og Supra har refleksdekken. I tillegg har hun et lys hengende i halsbåndet, men det er like mye for min skyld. Refleks syns nemlig veldig dårlig i en mørk skau og jeg liker å se hvor hun er når hun går løs :)

Gutte"barnet" (snart 18 år) derimot tror han er selvlysende. Dog har han sett noen skremmende tilfeller om vi har vært ute å kjørt på kvelden, så han tar som regel på seg en sånn snaprefleks rundt armen - om han husker det. Men jeg er veldig flink til å minne han på det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når de ser du grand danoiser som lysende juletrær langs veien, skal det vel ganske mye til for å kjøre på eieren i andre enden av båndet, tror du ikke?

Nå skal det sies at jeg er vokst opp i et boligfelt, godt utstyrt med gatelys, fortau og lyskryss. Vi vandret aldri i stummende mørke uten fortau, liksom. Kan nesten ikke huske å ha sett en refleksvest, verken på store eller små. Var rett og slett ikke vanlig.

Men vi har alltid sørget for å ha noe refleks.

Er ikke du gammel nok til å øvelseskjøre?

Neste gang du sitter på i bil på kveldstid, prøv å telle hvor mange dere kjører forbi som har refleks, og som ikke har det.

Nei, du ser ikke nødvendigvis reka som henger i andre enden av båndet til et lysende juletre. Tvert imot, faktisk. Jeg har nesten kjørt ned folk selv fordi det har gått "juletre" ved siden av dem, og jeg da har regnet med at de som er der var opplyste, i dobbel forstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...