Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

I dag blir det tandoori-kylling med ris og nanbrød. :ahappy: Jeg har fått øynene opp for indisk mat, men foreløpig er jeg redd for å prøve noe annet enn ferdige sauser blandet med kylling og ris ved siden av. Hvis noen har oppskrifter/tips, setter jeg pris på det! :)

Namnam! Indisk er kjempegodt, spesielt tandori. Det er en av mine favoritter :)

I dag blir det Toros mexicanske gryte med kyllingkjøttdeig. Tilsetter en boks med røde bønner, en liten hermetikkboks med tomatpure, en liten boks ananasbiter inkl juicen, fire opphakkede fedd hvitløk, en halv opphakket rødløk og en solid dæsj med chilipulver og fire hele piripiri. Rasper masse parmesan over, nam nam :)

Det spiste Sandra og jeg på fredag også, så vet du det :P

Pinnekjøtt og kålrabistappe :D

Pinnekjøtt har jeg aldri lært meg å like... Men kålrabistappe er kjempedigg!

I dag skal jeg ha kjedelig Fjorland, fordi jeg har igjen fra helgen hvor jeg trodde det lønte seg å ha noe superenkelt tilgjengelig. Men etter Ingvilds tandoritips så blir det det til helgen kjenner jeg :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Hehe, i går spiste jeg noe så himla ekkelt at jeg vurderte å ta bilde av det og legge ut her.

3 kyllingfileter med en liten kjele bernaisesaus (altså hele Knorr-posen). Masse krydder. Nesten en halv kg med smør (jeg kan nærmest føle konturene av smørblokka inni magen min i dag), og fordi det blei for flytende, måtte jeg lage litt couscous i tillegg. Snakker om murstein, fytti katta. :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant denne på nett, den skal jeg lage i dag:

Ingredienser:

300 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)

1 rødløk i båter

1 stor gulrot i lange staver

½ purre i biter

1/2 brokkoli delt i små buketter

1/2 pk sukkerterter

1/2 rød paprika - strimlet

1 boks hermetiske tomater

1/2 dl grønnsak- eller fiskebuljong

1/2 finhakket rød chili (fjern frø)

1 fedd finhakket hvitløk

1 dl matfløte

2-3 ss lettrømme

1 ts basilikum

Noen dråper saft fra en sitron

Olje, salt og sitronpepper

Server med poteter eller ris til.

Fremgangsmåte:

Her skal alt i én kjele! Skjær først opp løken og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.

Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på poteter i mens).

Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går grillet vi, to sommerkoteletter, to kalkunmedaljonger. Fullkornsris og salat + en bakt løk. Nam. I dag skulle vi egentlig hatt kyllingsalat, men det blir lasagne hos svigers istedet. Sutrer litt over det, men da blir det kyllingsalat i morgen heller! Lørdag blir det laks med kokte poteter og grønnsaker bakt i ovn, og søndag hjemmelagde kjøttkaker med alt det tilbehøret som skal være til. Nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går spiste jeg middag på Shell på vei til siste kurskveld - baconpølse i brød, cola og troika.

Men så kom jeg til pappa 2330 for å være her noen dager, og da hadde han middagen klar, søte pappa'n min! Så da ble det svenske köttbullar, potetstappe, brun saus og grønnsaker.

I dag har vi hatt koteletter, kålstuing, poteter og bretagne kyllingsaus - min favorittsaus!

Og i morgen skal vi trolig ha pannekaker og masse bacon til.

Jeg er sååååå mett, og det er sååååå godt å spise skikkelig mat for noen dager :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehmm.. Jeg har da hatt gourmetmat i dag, nemlig prior ostegrill av kylling og kalkun med speltlompe. Sånn er det når innlevering av semesteroppgaven nærmer seg - rask mat er gull verdt!

Om det var godt? Ikke sånn spesielt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld blir det mexicansk salat her i huset, altså: Tortillachips med tacokrydret kjøttdeig toppet med ost, samt frist salat rundt, toppet med rømmedressing, guacomole (feilstavet kanskje, men NAM! :whistle: ) og salsa. NAMNAM - det er fredag! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God gammeldags kjøttsuppe her! Kokte en bit høyrygg av storfe (som Dagros heter så fint når hun blir mat), gulrøtter, hvitkål, kålrot, løk, sellerirot, selleristang, purre, blomkål, buljongterninger og masse hakket frisk persille på toppen. Mer enn nok suppe igjen til i morgen også! :ahappy:

Å, nå fikk jeg skikkelig lyst på kjøttsupper som mamma laget den - med auka og perra (kjøttboller og melboller).

I dag var menyen følgende:

Fiskepinner og potetbåter med maldonsalt og nykvernet pepper - stekt i ovnen, samt smørdampet brokkoli. Servert sammen med gulrotstrimler og minitomater - og en "liten" dæsj remulade :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri? Hvordan lager du melboller?

Husker jeg spiste det som barn, men husker ikke hvordan de lages.. Det er vel ikke bare mel og vann?

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker ikke sånn mål da (det tar jeg alltid på feelingen), men blander egg, mel, vann, salt og pepper og blander til en sånn halvseig masse - også legger man dem i kokende, saltet vann med ei teskje eller noe. Når de flyter opp er de sånn ca ferdigkokt :).

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånne brukte moren min også å lage. Og alle med beardis har smakt kjøttsuppa til en viss mann i beardismiljøet, han bruker å lage en kjempekasserolle full, komplett med melboller på utstillinger. :ahappy:

Å, en sånn mann skulle man hatt rundt ringen i dag også :). Jeg har aldri fått mine boller til å smake helt som dem mamma laget - jeg gadd jo aldri å følge med på det DEN gangen liksom - så jeg har på en måte komponert mine egne :). De smaker godt da :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...