Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 10/06/2014 i alle kategorier

  1. Sure. Og du kan stjele hunder in plentyful ved å røske kobbelet ut av hendene på folk på gata og drive valpefabrikk med bur stablet oppetter veggene, mens du på Skruevis bader i pengebingen. Det er uetisk og heslig. Men det bør da ikke brukes som et argument for at de menneskene som legger blod, svette og tårer i at folk som deg og meg skal få nyte livet sammen med friske og fine kvalitetshunder skal måtte dundrende minus for å gi oss den muligheten. Jeg er evig takknemlig gode oppdrettere. De tar VEKK valpekjøpere fra markedet som er uetisk avl. Vi må få fler av dem, ikke færre.
    7 points
  2. Det er ingenting uetisk i å tjene penger på hundeavl spør du meg. Du kan snu på den flisa, for om det var noen slanter å hente så var det kanskje fler som kunne holdt på seriøst. Det er ikke slik at dess mindre penger du tar, dess større ofre du gjør, dess bedre oppdretter er du. Jeg skjønner at det kan få flere useriøse på banen, men her er det informasjonsarbeid som står sentralt. At valpekjøpere krever noe for de pengene de gir, at det stilles krav til registrering og at det stilles krav til oppdrettere. Det er ikke bare oppdrettere som er ansvarlige i et valpekjøp, der er det flere aktører med. Jeg synes ikke det er greit å si til de flinke og seriøse oppdretterne som går i dundrende underskudd at "sorry mac, du må slite, svette og drive veldedighet, for om du får lønn for strevet ditt så skaper vi rom for idioter. Så deg må vi dessverre straffe for andres potensielle uetiske valg." Da bør vi heller gjøre det klinkende klart for alle hva vi kan forvente i et kjøp av valp til 15.000 kroner slik at folk er rustet til å kvalitetssikre og ta gode, informerte valg.
    7 points
  3. Da har 4 av valpene (2 av de vi beholdt) vært på sitt første valpeshow, akkurat 4 mnd gamle. Resulat: BIR, BIM, og nr 2 og 3 i 4-6 mnd tisper (av 14 møtte og 16 påmeldte valper av rasen).
    7 points
  4. Jeg får ikke det regnestykket til å gå opp. Mine utgifter i forbindelse med et valpekull er mye høyere enn 30 000. Normal pris kun for parringen er 25 - 30 000 inkludert reise, drivstoff, avspasering fra jobb osv. Progesteron tester ca 2000 kr. Vaksinering, chipping og helse attester på et kull på 6 er ca 7000 kr. Registrering på et kull på 6 ca 2500 kr. Jeg avspaserer også fra jobb i forbindelse med parring og tar noen ekstra fri dager ved fødsel og de siste ukene så jeg får sosialisert og miljøtrenet valpene rundt 10 000 kr vil jeg tippe. Ultralyd (noe jeg selvfølgelig ikke må ta, men synes det er greit med en tur til veterinæren for å sjekke at alt er bra med tispa uansett) 1500 kr. Ekstra for og utstyr i forbindelse med valper kommer også på en del tusen. utgiftene på det siste kullet mitt på 6 valper var 54 000 kr. Vi beholdt en valp selv som var syk fordi vi ikke turte og selge den. Denne ble avlivet 6 måneder gammel. Dette tror jeg er ganske normalt hos de fleste seriøse oppdrettere. Jeg har regnet på det noen ganger hva jeg har hatt i utgifter og hva jeg har hatt i inntekter de årene jeg har holdt på og jeg kan garantere deg at jeg ikke går i pluss. Og da regner jeg ikke med utgifter på tispene eller meritteringer nettopp fordi det er en hobby, er glad i hundene mine og hadde kommet til å hatt hunder allikevel. Men de utgiftene som aldri blir regnet på er når man får en hund i retur og må tilbakebetale kjøpesummen, tomme tisper, tisper man kjøper inn som aldri blir gode nok for avl, Tisper man setter ut på for som aldri blir gode nok for avl, kennelsamlinger for valpekjøpere osv osv. I tillegg hadde jeg nok aldri kommet til å hatt mer enn en hund om jeg ikke skulle vært oppdretter. Nå er ikke vi noen store oppdrettere og har 1 maks 2 kull i året. Vi avler fordi vi er genuint interessert i rasen
    6 points
  5. Ja da kjøper du deg mye artig arbeid etter du har vært i skogen iallefall... herregud for en pels mange av de blandingene får.
    6 points
  6. Prisen på min rase har gått opp ja. Jeg tar 13.500 kr, tilbakefører 1000 kr etter HD/AA røntging, betaler 2 utstillinger etter fylte 18 mnd og hvis de ønsker å mentalteste av noe slag betaler jeg det også.
    6 points
  7. Med tanke på hvor mye smuglerhunder fra valpemøller det allerede er til lands, og at det er trendy å importere gatehunder - kan jeg ikke se at det er spessielt lurt å øke prisen på renrasede. Nettopp fordi folk synes det blir for dyrt og ser etter alternativer.
    6 points
  8. Jeg tror det motsatte. Mtp på masseproduksjonen, og menneskers elsk for penger, så vil slike priser bare gjøre dårlig avl (for penger) mer fremtredende. Folk ser på nett at aussier selges for 20.000 og tenker "aha!" mens de får en lyspære over hodet når de ser på sin aussie som ligger "ubrukt" under stuebordet... Og vips er det født en til elendig oppdretter som avler på feil grunnlag. Høy pris åpner rett og slett for useriøs avl i seg selv, fordi det blir mer fristende å avle, rett og slett. Folk får dollar-tegn i øynene..
    6 points
  9. Ok. Hunden du mener ikke er verdt å betale for. Der er det oppdretter som skal bære tapet, mens du skal kose deg i 14 flotte år med resultatet. Det er akkurat det jeg mener, den jobben som fører til disse hundene du beskriver er det vel verdt å investere økonomisk i. Det gjør at slike oppdrettere orker å fortsette å lage dem. Å være oppdretter er jammen ingen dans på roser fra før av. Det er bare urettferdig å forvente at folk skal være martyrer mens du sitter igjen og nyter fruktene.
    5 points
  10. Jeg kjøpte min første valp for 10.000 kroner i 2003. Med 20% økning pr år ville hun i år ha kostet over 74.300. Så i noen tilfeller er utregningen din bittelitt overdrevet ja. Hadde verdien økt med 4% hvert av de årene hadde prisen vært 15.400 i 2014. Er ikke det ganske gjennomsnittlig lønnsvekst pr år sånn ca? (Kommer det noen og popper mattebobla mi nå mon tro...?)
    5 points
  11. Vi har samme problemet med shiba. Folk som ellers er sindige og fornuftige følger med strømmen og legger på prisen, fordi "deres valper ikke er noe dårligere enn andres". Jeg synes det er bare vrøvl, og mener at helt vanlige folk må kunne ha råd til den rasen de ønsker seg. Om du gjør en kombinasjon etter meget velmeritterte foreldre (hvorav den ene feks er importert fra et annet kontinent for å bidra med nytt blod), så synes jeg fortsatt ikke at de valpene skal koste noe mer, det er jo ikke valpekjøpernes "problem" at oppdretter velger å legge masse penger i oppdrettet sitt. Dessuten er ikke den gjengse valpekjøper spesielt opptatt av at foreldrene er den eller den superstjerna, de vil bare ha en hyggelig og fin hund. Jeg betalte 12.000 kr for Aiko i 2009. Året etter hadde prisen økt til 13.000, og nå selges noen valper til 15.000 og kanskje enda mer. Jeg hadde tenkt til å ta 14.000 for mine valper, og deretter tilbakeføre 1000 kr etter at de hadde sjekka knær og tatt AD/HD-bilder. Ikke fordi mine valper hadde vært noe verre enn andres (hannhunden er feks champion i 6 land og import fra Japan og tispa er omtrent det nærmeste du kommer en urshiba som er), men fordi jeg ikke synes en skal spekulere i hva folk er villige til å betale. Shiba er en nøktern, udillete jakthund. Det blir helt feil for meg at de skal prises som ei motebikkje.
    5 points
  12. Skjebnen ville ha det til at vi visst skulle ha tre valper (vi var jo litt usikre på om vi skulle beholde to eller tre i utganspunktet). En valp kom tilbake til oss (av grunner som ikke hadde noe med valpen selv å gjøre), og skled rett inn i flokken igjen. Så da blir vi bare å beholde den. Jeg gleder meg til de blir så store at de kan kjøres inn \
    5 points
  13. Hihi! Tja, jeg synes det er ok å betale 15.000 for en hund jeg. Det koster å ha hund og det koster å produsere et kvalitetskull, innkjøpet skal/bør (?) jo reflektere det. Når jeg har kjøpt hunder de senere år så har jeg ikke hatt et problem i verden med å betale mine møysommelig oppsparte penger til en oppdretter som har de verdier og framtidsplaner jeg selv kunne stått for. Jeg har ikke engang hatt et problem om de satt igjen med 30-40.000 i overskudd når valpene var levert heller, noe jeg vet de dessverre ikke gjør. Det er noe med at jeg ønsker å se folk drive ordentlig, og det koster faktisk ganske mye penger, da trenger de meg som villig betaler 15.000 for den valpen de ikke kan beholde selv. Slik at de kan fortsette å helseteste, slik at de kan fortsette å merittere og mentalteste, slik at de kan investere i å evaluere avkom, slik at de kan fortsette å vite at de produserer kvalitet. Det er avl jeg ønsker å støtte og da betaler jeg gladelig det det koster, for jeg vet innmari godt at en langsiktig avlsplan kommer ikke gratis. 15.000 kroner er svært lite i det store bildet, deler man det opp i forventet levealder så koster det mer å fôre hunden i et par måneder, og det er hvertfall billigere enn å forsikre den i løpet av et år (raseforskjeller på begge selvsagt). Jeg tenker å ha en hund i 12-14 år når jeg kjøper en valp. De 15.000 jeg gir oppdretter er ingen stor investering i så henseende, det er en dråpe i havet av hva den hunden kommer til å koste meg i løpet av dens liv. Så vær så god, kjære oppdretter, her har du litt til å bøte på underskuddet, så kanskje det ikke er sååå avskrekkende å gjøre en ny kombinasjon når forholdene ligger til rette. Hva er det du sliter med da? Jeg synes prisen skal gjenspeile litt av kostanden i å produsere valpen også jeg da. Det trenger ikke være veldedighet heller liksom, da kan man ikke holde på i lengden, noe oppdrettere som deg bør gjøre. Synes du skal øke med god samvittighet. Jeg ser ikke verdien i å være martyr og ofre seg. (Forstå meg rett der) Forsøk å få dekket mest mulig av utgiftene dine, og om du mot formodning sitter igjen med noen lapper i pluss, bruk de på oppdrettet ditt slik at du kan ha et nytt kull når det passer og du har riktig avlsdyrforan deg. Og klapp deg selv på skuldra for en job well done.
    4 points
  14. Tok en tur på biblioteket (ELSKER biblioteket i Trondheim) og seee: Ååh! Herlighet, jeg gleder meg! Noen mangler, da, og helst skulle jeg selvfølgelig eid dem, men allikevel! Dette er barndommen
    4 points
  15. Hm, det er sikkert ulike praksiser rundt om, men her er det ikke vanlig å kjøpe direkte fra jegere egentlig - mest fordi det er såpass lite på hver jeger her i traktene. Jeg vet altså lite om pris, ville tatt kontakt med et viltslakteri i østlandsområdet for å høre med de. Men - vær litt nøye på hva dere får. Kjøper du av en privatperson under bordet er det vanskelig å si noe om hva slags kvalitet du får. Jeg hadde ikke turt det til bryllup, må jeg innrømme. Jeg ville heller forsøkt å kjøpe direkte fra et godkjent viltslakteri, da skal i alle fall behandling og pakking av kjøttet oppfylle mattilsynets krav.
    4 points
  16. Enig. Jeg synes det er hårreisende vilke priser en del har mage til å ta for sine valper. Selv om foreldrene er merittert fra månen og tilbake, så er jo ikke det noen garanti på at avkommene blir bra.
    4 points
  17. Da var Nico blitt 6 mnd alt faktisk Hva skal man si om Nico? Hun er en god hund rett og slett.. Det eneste negative er at hun er en såpass god hund at man får litt dårlig samvittighet. Hun ville nok helst vært en brukshund henne, men det skjer jo ikke. . Vi har egentlig ingen problemer med henne, håndtering og alt går greit. Hun er ikke like ivrig på å hilse på forbipasserende lengre, og det er litt godt. Hun trekker knapt i bånd ( når jeg går med henne ), har resignert og skjønt at jeg bestemmer det meste, eier ikke ressursforsvar, digger ungen, hører på Nei , går inn i fvf når jeg ber om det på tur ( møtesituasjoner), kommer på innkalling, bjeffer ikke med mindre hun skal , ødelegger ikke ( ok, huset er kaninsikret så det er liksom ikke mye å ødelegge ), lar Mono være når jeg ber henne om det , går ned fra bordet når jeg ber henne om det og slipper ungen når jeg ber henne om det.. Da sier jeg meg stort sett fornøyd jeg. Vi venter på spøkelsesalderen , men det eneste jeg har sett av den er at hun boffet på en med rulleski. Litt usikker på om det har noe med spøkelsesalderen å gjøre, drakta hans var så grell og han prustet og peste så mye at jeg holdt på å boffe selv.. Ellers har det ikke skjedd noe nytt. Hun skal stilles i letohallen i slutten av måneden og det blir spennende å ta henne med inn i hall. Jeg har ikke så mye bilder for jeg klarer ikke ta bilder av henne. Hun er for sort og hårete... Happy camping Lykken er... Hun elsker å ligge på rygg i sofaen med ett eller annet i munnen å lage rare lyder Riverjumping Sur..
    4 points
  18. Det finnes helt klart mange useriøse oppdrettere, det gjør det i min rase også. Jeg synes også at valpepriser på 15-20 000 er drøyt om ikke utgiftene står i forhold til inntektene. Men også vi seriøse oppdrettere blir skadelidende i slike debatter. Jeg tar 12 000 for mine valper og har vurdert å sette opp prisen på neste kull da jeg også da skal bruke en dyr hannhund og har gått med underskudd på mine 3 siste kull. Jeg har ikke noe behov for å tjene penger på å være oppdretter, men det å konkurrerer og holde seg selv oppdatert på hund og hundetrening koster også ganske mye og det er der jeg ønsker å bruke pengene mine. For meg handler det om å ha råd til å være oppdretter eller ikke. Jeg kan ikke år etter år gå i minus både på både merittering av hunder og oppdrett. Jeg kunne sikkert kuttet prisene på forskjellige ting, men å drive et oppdrett hvor jeg føler jeg ikke kan stå for kvaliteten på det jeg driver med er uaktuelt.
    3 points
  19. Flere i området her som sykler/ jogger med løse settere som holde seg i nærheten, så det må jo være mulig å finne. Men for ordens skyld møter jeg like mange single hunder eller eiere.
    3 points
  20. Det har vi helt klart. Et ledd i å beholde rasen slik den er ment ER å legge utallige timer igjen på treningsbanen, konkurrere med hunden for å se at den faktisk holder "mål" i konkurranse osv osv. Min rase er en brukshund, den SKAL duge til mer enn å løpe rundt i skogen, og det er mitt ansvar som oppdretter å sørge for at de hundene jeg bruker i avl er gode nok. Jeg skjønner overhodet ikke hva dette har med materialisering av hundene å gjøre eller at de ikke får "beholde sin egenverdi i kraft av de vesenene som de er". Vi har et ansvar for å forvalte rasene, det betyr ikke at ikke størstedelen av hundeholdet er kos i sofaen, lek i hagen eller flotte skogsturer - det betyr at en bryr seg om at de beholder rasespesifikke egenskaper som gjorde at vi falt for dem "in the first place".
    3 points
  21. Nei, den gikk til 11 et år og til 12 et annet. Nå har Line allerede svart, men det kan ikke sammenlignes. Alt er mye billigere her borte, og lønnsnivåene er deretter. ----------- Valpepris for belger i Norge er altså 12 000, her i USA er det ikke noen fast valpepris og folk tar litt det de vil. Det er alt fra 500-2000 dollar. Jeg kjenner at jeg irriterer meg litt over at det ikke skal være lov til å ta betalt for valpene som man legger så utrolig mye tid og penger i. Lurer på om noen av dere som argumenterer mot prisen på valper egentlig tenker over hva som ligger bak. Det er faktisk ikke sånn at man tar valpepris x 6 (eller hur enn mange valper man fikk i kullet sitt) minus avgift til paring/reising til hannhund og dermed sitter igjen med titalls tusen kroner. Nå har jeg vært sjuk noen år, og dermed har det blitt lite trening og konkurranser, normalt sett ville jeg konkurrert omtrent som JeanetteH, så jeg bruker henne/meg som eksempel (håper det er ok, Jeanette). Hun har to tisper hjemme med en temmelig stor rekke titler. De timene og pengene som hun har brukt for å merittere disse tispene før de har gått i avl, det er faktisk ikke rent lite - jeg tror de fleste ville fått sjokk om man hadde begynt å regne på dette. Der er tapt lønn i fridager pga paring og valper. Det er selvsagt også utgifter til paring. Innkjøp av avlshunder, jeg har for eksempel kjøpt 4 tisper, 2 av de var ikke noe å bruke i avl - og jeg synes at jeg var utrolig heldig som vil kunne bruke 2 av de 4 jeg kjøpte, mange er langt fra så heldige. Den ene av disse tispene kostet meg forøvrig rundt 21 000 kroner i innkjøp, de andre lå på rundt 11-12 tusen. Så er det de gangene tispene går tomme, man må faktisk i en del tilfeller ut med ganske mange tusen i utgifter til paring/inseminering etc. Eller de gangene man ender opp med 2-3 valper og/eller keisersnitt. Helseundersøkelser, kostnader for valpene, vaksinering, chipping osv. Og antageligvis er det mye jeg ikke kommer på nå i farta (akkurat stått opp) av utgifter. Kanskje man går noe i pluss på enkelte valpekull, men mest sannsynlig "forsvinner" en del/det meste av overskuddet inn i oppdrettet igjen ved en senere anledning. Jeg elsker rasen min og ønsker virkelig å gjøre en innsats for den, men jeg har ikke mulighet til å drive veldedighet, og jeg synes det er en uting at man skal stemples som pengegrisk fordi en tar betalt det en synes valpene er verdt, og det en må ta for å kunne fortsette oppdrett i den kvaliteten man ønsker. Noen kommenterte noe med å reise til Russland fordi der er den beste hannhunden - det er akkurat det en gjør hvis det er der den beste hannhunden til din tispe er, spesielt i og med at en del raser sliter med matadoravl osv, så må en gjerne reise et stykke for å finne noe som ikke er oppbrukt, men fortsatt bra. Jeg er som sagt i USA og skal bruke en finsk hannhund på mitt neste kull. Det gjør jeg fordi det er det jeg tror er den beste kombinasjonen ifht hva jeg ønsker å få ut i kullet mitt, ikke fordi jeg ønsker å loppe valpekjøperne mine for penger. Noen er sikkert pengegriske, men slett ikke alle. Jeg tok forøvrig anbefalt valpepris, 12000,-, for mitt kull, i tilfelle noen skulle lure.
    3 points
  22. I dag hadde de fått grisekjeft av lillemor i barnehagen, hun ville ikke inn! For tenk. Og hadde dratt av gårde fra ytterdøra og skulle rett til huska. At man ikke kan gå er virkelig ingen hindring for å komme dit man vil lenger. Nå sitter hun og leker på "roterommet" som skal bli hennes rom. Så da sniker jeg meg til litt tid her inne.
    3 points
  23. Hva gjør du da om du vil ha ny labrador? Pruter??
    3 points
  24. Vi fôrer dem med melis og melkesjokolade!
    3 points
  25. Aviser er alltid kjærkomment! Selv om det ikke blir dusinet fullt, skifter jeg jo to-tre ganger om dagen uansett i valpekassa, og med vinterkull blir det mer tid for valpene inne og mindre tissing ute. Og syv uker gamle bernervalper tisser ikke små, søte dammer, sånn egentlig Jeg har liggende en del, men mistet mye da jeg hadde vannlekkasje i kjelleren i fjor. Nå blir de oppbevart i andreetasje, får jeg vann helt opp dit er alt håp ute Jeg kan jo legge ut julekortet mitt fra 2011, da Foenix og broren var modeller: Her er et annet julekort av Hudson, han var skrekkelig fæl i seksukersalderen - han blir jo onkelen til disse valpene: Nesten tre måneder gammel nybadet Foenixfluff: Og etter både bad og photoshoot blir en så sliten: Trolig en av årsakene til at hun trengte et bad: Første hotellferie og tredje valpeshow, med pokalen sin (og foten til @SandyEyeCandy):
    3 points
  26. Nei, det blir ikke navnet på en av valpene, men det er helt klart temaet for kullet. Endelig klaffet det, endelig kunne jeg dra fra ultralyd med bekreftet drektighet. Etter fire mislykkede forsøk, var det veldig deilig å se to fosterblærer på ultralyd i dag den femte gangen. Det blir ikke et stort kull, men to er helt perfekt - en i hver hånd Foenix - Latrudas Foenix From The Ashes - er en tre år gammel berner sennenhundtispe, og noen av dere kjenner henne allerede. Av tørre fakta så er hun fri for HD og AD, hun er fra et kull på tre hvor alle er fri bak og to er fri framme. Hun har gjennomført en god berner-MH, og hun er utstilt med et cert, tre reserve-cert og en rekke CK. Hun har brukt tid på å utvikle seg, er en typisk slow riser som ligger til mine linjer, de er ikke barnestjerner. Men hun har kommet på plass i en pen kropp, den der, og blitt riktig så bra. Jeg tenker hun skal få utvikle seg et år til før hun er ferdig, det gjorde også hennes mor. Hun er en kvikk og våken frøken, med stor samarbeidsvilje og arbeidslyst. Hun er morsom å jobbe med, og det er føreren sin feil at hun ikke har blitt startklar - for potensialet er der. Hun tok spor veldig kjapt, og er et bedre arbeidsemne enn sin mor. Men fordi hun også er annerledes enn mora, har jeg trengt litt tid på å finne de rette verktøyene og tilpasse hvordan jeg jobber med henne. Men vi har kjempemoro på det nivået vi er, og hun er en aim to please-hund (mens mora er en utspekulert what's in it for me-berner). Foenix nettopp fylt tre år og nyter sommer-bikinien: Foenix har et kraftig, men feminint og velskåret, tørt tispehode med for det meste gode detaljer: Med pels, i regnet: On the move: Bare pen etter å ha vært rampete og sneket til seg et bad: Lineføring i fjor høst: Lydighetsetellerannettrening: Arbeidshund: Oftest sett i skogen slik: Foenix er parret med en dansk herremann, som er en reprise. Jeg forsøkte å få valper etter ham og X'en i fjor, uten hell. I mellomtiden fikk han et kull på ti valper i sommer, så det var ingen grunn til å sette spørsmålstegn ved hans fertilitet. De kvalitetene som gjorde at jeg ønsket å bruke ham er fremdeles der, og vi forsøkte derfor igjen med Foenix. Kjær's Fernando er en drøye fem år gammel hannhund, som jeg oppdaget ved at jeg falt for hans søster på nordisk vinner i Herning for snart to år siden. Jeg så et vakkert tispehode som jeg smeltet helt for, og da hunden reiste seg likte jeg resten av hunden også. Så da måtte en jo hjem og gjøre research på stamtavla, og deretter sjekke om det fantes brødre eller sønner. Honey ble for øvrig nordisk vinner den helga, så vi var flere som likte henne. Fernando er fri fram og bak, selvfølgelig, og fra et kull på syv hvor alle er fri fram og seks er fri bak, samt en med en svak grad. Det er betydelig bedre enn rasesnittet. Han har 25 valper på tre kull, hvorav 17 har nådd røntgenalder. 16 av disse er røntget, med et bedre resultat enn snittet for rasen. Eksteriørt har han flere fortrinn som utfyller og forbedrer Foenix. Hun er en anelse lang i lendepartiet, mens han har en kort og kompakt kropp. Hun har "bare" moderat beinstamme, mens hans er kraftig og fin. Han har en flott, rett og lang pels. Foenix sin pels er også helt okay, men den er dårlig på hennes mor, og det gjør derfor ingenting å få styrket dette på linjene mine. Foenix sine øyne kunne også vært bedre formet, mens de er gode på Fernando. Han har et elskelig vesen, er en helt herlig fyr. At han i sinn og vesen minner meg veldig om gamle Even som jeg hadde, gjør heller ingenting - jeg er fremdeles lei meg for at jeg aldri fikk valper etter Even. Første gang jeg så Fernando live, fikk jeg gåsehud all over, for han var så snarlik Even. Et mildt, kraftig og uttrykksfullt bernerhannhund, og jogget rett bort til meg, satte seg på den venstre skoen min, og tittet med hodet lagt bakover på meg - "nå er du og jeg bestevenner". Han har også en interessant stamtavle, og gir mye nytt blod i forhold til hva vi har i Norge i dag. Selv om det er ukjente foeldredyr bak Fernando, så ligger det stødige, kjente og velbrukte besteforeldre og oldeforeldre. God levealder og sunnhet i stamtavla er også viktig for meg. Fernandos far er tysk, med en dæsj sveitisk, mens Fernandos mor er dansk/svensk. Det er så mange kvaliteter og fortrinn til denne hannhunden, og da driter jeg rett og slett i at han ikke er stilt mer enn to ganger som junior, med excellent som beste resultat. Han bor hos en familie med flere barn og katter, han er en ren familiehund som rusler rundt på gården og er verdens beste Fernando. Jeg har i utgangspunktet som prinsipp at jeg ikke bruker hunder i avl som ikke er av CK-kvalitet, men jeg personlig ville gitt denne hunden CK, og ser derfor bort fra at han bor hos noen som ikke synes utstilling er det morsomste på jord. Innavlsgraden på kombinasjon er på 0, og jeg får dermed tynnet ut for neste generasjon, siden Foenix er i slekt med mye av det vi har og som jeg liker i dette landet. Foenix ble parret på dag 16 og 17 (jeg skriver det så jeg skal huske til en annen gang). Første parring trengte de bare ti minutter på flørting og oppvarming før de hang, og jeg tenkte "oh, lettparret tispe!" Dagen etter tok det bokstavelig talt maks tre minutter før de hang, og jeg tenkte "ups, billig tispe..." Men det er deilig når en har ei så villig tispe, da kan en reise litt uten å risikere bomtur. Parringene tok så kort tid at jeg fikk ikke tatt bilder av dem sammen en gang, det forsvant litt i kjappisene Forventet fødsel er rundt 6. november. Nuh skal det snekres valpekasse - jeg har ikke turt å gjøre en dritt for å forberede dette kullet, redd for å jinxe heile driiiiden
    2 points
  27. 3 mnd kontroll i dag med vaksine. Gikk bra og snuppa veier snart 5kg litt sutring nå på kvelden men det hører med etter vaksinen.
    2 points
  28. Stamtavlen skal sendes inn, så den blir makulert - og ny stamtavle med nytt eierdokument kan printes. Det skal ikke foreligge flere stamtavler/eierdokument for én hund, derfor må alt sendes inn for å få laget nytt. Derfor godtas ikke scann eller kopi. Det må også være originale underskrifter på slike skjemaer.
    2 points
  29. Vi skal gifte oss neste år og prøver nå å få tak i kjøttet siden det er elgjakt. Jeg har satt min kusine på saken da hun kjenner litt jegere, men alt avhenger jo av om de har noe til overs. Hva er det normalt å betale for elgkjøtt fra jeger? Jeg ser jo at man får det for 110-150kr pr kg på diverse nettsider. Er det mye dyrere enn fra jeger? Dersom noen kjenner noen som trenger å selge litt kjøtt så er det bare å si ifra hehe. Vi trenger "bare" 20 kg ca.
    2 points
  30. 2 points
  31. Hos de oppdretterne jeg kjenner som har flere kull i året er den ene parten hjemmeværende eller tar permisjon fra jobb i forbindelse med valpene. De fleste av dem er også mye mer kritiske til hva de bruker i avl enn de som har en eller to hunder som har kull en gang i blant. Det som er helt sikkert er at ingen av dem ruller i penger..
    2 points
  32. Nå er det jo faktisk sånn da, at det er oppdretter og markedet sammen som bestemmer prisen på en valp. Skal de ha valp fra meg så må de betale den prisen jeg bestemmer, hvis ikke så får de faktisk ikke lov til å kjøpe valp. Jeg har mer enn nok valpekjøpere å velge i, jeg trenger ikke å knegå de som mener valper ikke skal koste mer enn 10 000,- Ja, jeg satt igjen med litt i pluss hvis man bare ser på kroner og øre og konto. Det som ikke står der er imidlertid de timene med overtid jeg jobbet for å kunne avspasere for eksempel. At noen dømmer en oppdretter på valpeprisen alene er ganske ignorant
    2 points
  33. På tur i Drøbak sentrum en vakker høstdag :-) NakenNorus (ser dårlig ut for Norsk/nordisk vinner neste måned, så den tror jeg nok vi dropper i år ) Poserer i høstløvet: Nora og Luna:
    2 points
  34. Ja, nei, altså... de fleste ville vel helst skrytt av at bikkja ikke gikk OPP på bordet I det hele tatt, liksom *men jeg skal vel egentlig IKKE si noe her altså ).
    2 points
  35. Sitrat fra artikkelen: "Pakningene og bruksanvisningen i pakkene vil bli endret i løpet av høsten 2014, opplyser Statens Legemiddelverk." Så det kommer vel snart
    2 points
  36. Huff, håper tilvenningen går greit :\ Vi har ikke så mye i barnehagen enda, men her gåes det ikke enda, og de holder småttisene mer inne enn de som er hakket eldre. Vi flytter dressen litt frem og tilbake (har en hjemme og, men den er litt stor) og så har hun et skift med vanlige klær, samt en regnbukse og stonz som bor i barnehagen. En ekstra lue og ekstra votter. Håper å arve litt mer fra @ snart og så har vi kjøpt noe brukt ulltøy, og får litt her og der. Elsker fleecedressen @Margrete sendte - så den bruker vi tilogfra barnehagen nå når det er forholdsvis varmt, og hun kan ha den under regnbuksa ute om det trengs.
    2 points
  37. Alt annet stiger jo rimelig mye i pris, så at hunder også gjør det forundrer meg jo ikke!
    2 points
  38. Ene gutten kjørte fingeren sin så hardt opp i nesa mi at jeg begynte å blø Mener å ha lest at mennesker gjerne er på sitt mest voldelige i toårs-alderen Aner ikke om det stemmer da! Men gleder meg litt til de blir litt mindre voldelige igjen, selv om de er morsomme nå også. I stad fikk jeg en leke i hodet gjentatte ganger. De slår ikke hverandre så mye, mest meg, og det er jo bra
    2 points
  39. Fanny er fra norsk oppdretter ja, Fresco er import fra DK, så han ble naturligvis dyrere enn bare de 15000,- i kjøpssum. Tar man valuta i tankene også, så kostet han langt over 15000,- i innkjøp. Jeg er ganske enkel i tankegangen da, jeg betaler det det koster for det jeg vil ha, innkjøpspris er bare én liten kostnad av det å ha hund, og det er en engangs-sum.
    2 points
  40. Skjønner at jeg er heldig som betalte 350 kroner for en Berra-vest med broderi...
    2 points
  41. Min rase (DSG) har ligger stabilt på 12000,- de siste 7-8 årene. Det har vært tilfeller hvor enkelte har steget til 14000,- men det er heldigvis ikke blitt noe trend. For begge aussiene mine betalte jeg 15000,-
    2 points
  42. Jeg vet jo veldig godt at jeg ikke skal være nødt å forsvare valgene jeg tar, men når jeg er så åpen om sykehistorien hennes på nett, så må jeg liksom ta spørsmålene som kommer om at det kanskje begynner bli nok, hvordan er livskvaliteten etc. Jeg vet jo at de kommer og jeg forstår det også som sagt. Men kanskje burde jeg bli flinkere til å oppdatere denne tråden gjennom godperiodene hennes også, så folk faktisk ser det nyanserte bildet, framfor kun elendigheten. for når hun ikke har vondt og ikke er slapp, så er hun en lykkelig, normalt aktiv og sprø liten vofsefrøken. Egentlig skulle jeg ønske alle kunne møtt Shensi, for da får man så tydelig se livsgnisten og den lille energiske kroppen som sitrer av glede og forventning. Det er ikke uten grunn jeg kaller henne lykketroll
    2 points
  43. Du skal aldri måtte trenge å forsvare at du velger å ha trua på hunden din. De aller fleste levende skapninger VIL leve, selv når det innebærer at det også er tunge stunder. Livet er ikke rosen rødt, ikke for mennesker eller dyr. Og finnes det en sjangs for at hun kan bli frisk så forstår jeg veldig godt at du gjør alt i din makt for å redde henne. Det er bare du som kjenner hunden din, det er kun du som ser gleden og livslysta i øynene hennes.. Flott å høre at hun er bedre! Håper virkelig det varer!
    2 points
  44. Går bra med Shensi nå. Hun står fremdeles på 2,5 mg kortison dagen + antepsin en til to ganger. Ser ikke ut til at hun har vondt i magen i det hele tatt. Så da blir det egentlig bare å vente se hva som skjer om vi kutter ut kortison. Jeg har jo en mistanke om at hun må stå på lav dose kortison permanent, men det er jo i og for seg en smal pris å betale for å få ha henne lengre da Her pyntet av tantebarnet mitt
    2 points
  45. Kullsøstera til Inya slo til og ble BIR med cert og cacib Kjempestolt over slekta Nå er det bare å håpe at minidyret vokser og blir like pen som søstera etterhvert
    2 points
  46. Vi har vært i barnedåp i dag. Gikk overraskende bra. Lang gudstjeneste og snuppa var våken, rolig og fulgte med. Lyskronene i taket var veldig spennende. Under maten etterpå koste hun seg i vippestolen med lekene. Pludret og koste seg Trøtt og sliten på vei hjem så da ble det litt skrik og lang tur hjem. Men vi kom hjem tilslutt og hatt en fin dag. Veldig stolt over snuppa ?
    2 points
  47. Hipp hurra for verdens beste prinsesse som blir 2 år i dag! Har postet denne tidligere, men den beskriver attituden hennes så godt fortsatt Dagen har hun feiret med noen av sine beste venner på en liten topptur
    2 points
  48. Fødselen er i gang :jump:
    2 points
  49. Whippet: "Bring It On" Kasper fra mitt B kull ble BIR med CERT. Kullbroren Meesha excellent. Tavi fra mitt A kull ble excellent, CK og best i åpen klasse. Tuppelura mi Emprezy Adamant Design Excellent Courtborne Scorpio VG da dommer likte større og maskuline hannhunder 31 påmeldte Whippser var det. Kjempefornøyd!
    2 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...