Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/19/20 in all areas

 1. 3 points
  Det er feil. Innlegget du dro opp denne tråden med, mitt innlegg, er datostemplet 1/7/2016. For å svare på det; ja, dette er designerhunder. Hovedfokuset i avlen i dag internasjonalt, altså for en ‘rase’ under utvikling, er ikke å produsere servicehunder - ergo har den allerede mistet sin funksjon og intensjon. Det er en billig og usmakelig paraply å gjemme seg under. Hadde dette vært i fokus, ville ‘raseorganisasjonen’ hatt krav om at hunder i avl skal ha beviselige ønskede egenskaper som nettopp servicehunder, i samarbeid med utdanningsprogram for sådanne. Dette er å spytte på de oppdrettere og serviceorganisasjoner som har brukt tiår på å opparbeide seg hunder å bruke i faktiske serviceoppdrag. En cobberdog er en blandingshund uten anerkjent rasenavn i anerkjent raseklubb, en ‘labradoodle’ er en blandingshund, ‘cockapooen’ jeg baserte mine erfaringer på var en blandingshund, alle andre doodler og pooer er blandingshunder. Om du mener det er normalt og forsvarlig å spy ut titalls valpekull i året av ymse form i en årrekke, ber jeg deg vennligst rulle inn hva angår avl og oppdrett... Det finnes mange herlige blandingshunder der ute, min inkludert, men jeg har ingen ønske om å diskutere et så håpløst tema dette er videre.
 2. 3 points
  Drøbak HH er en valpefabrikk. Jeg teller 3 kull bare siste 3 uker. Og et par til om du legger på en måned. Du finner få her inne som noen sinne vil mene at slik åpenbar avl for profitt er etisk riktig. Det betyr ikke at det nødvendigvis blir drittbikkjer. Ja, Drøbak bruker MDBA for det det er verdt. Høres fancy ut. MDBA er en mikroorganisasjon i Australia, hvor Australian National Kennel Club (ANKC) er den store organisasjonen tilsvarende NKK her. I tillegg finnes det en rekke andre organisasjoner som også registrerer hunder. Så av alle organisasjonene i Australia er det en liten en som har funnet det for godt å «godkjenne» cobberdog som «en rase under utvikling». For resten av verden er den en blandingshund. Det betyr heller ikke at det er snakk om drittbikkjer, men i en verden med flere hundre raser - hvorav mange innehar samme egenskaper som cobberdog påstås å ha, så vil det nok for de fleste her inne være vanskelig å se hvorfor vi trenger en til. DHH har her funnet en nisje for å tjene mer penger. Vel vitende om at det alltid er noen som vil ønske noe «nytt» og lettere «eksotisk», noe få andre har, så tar de nærmest «agentur» på denne «rasen» og har laget seg en hel industri av den. Ny, spennende rase fra Australia, godkjent av MBDA, kun hos oss! Løp og kjøp!. Du kommer ikke til å finne mye kjærlighet for det heller her inne. Igjen, uten at det betyr at det er snakk om drittbikkjer. Det blir bare veldig spesielt å komme her som ny bruker og relativt aggressivt gå til verks mot brukere som sist diskuterte dette i 2016. Og forvente at de svarer/forsvarer seg. I stedet for å feks post en hyggelig, oppklarende post som adresserte de misforståelsene du mente figurerte for 4 år siden. Blir ikke så mye kjærlighet av slikt heller.
 3. 2 points
  NÅR skal det komme program om hunder som faktisk er forebeholdt oss hundenerder? 🤷🏻‍♀️ Blir svært sjelden til at jeg ser på alle de programmene som er forebeholdt hvermansen som koser seg glugg i hjel av å se syke hunder, utaderte treningsmetoder, helt overfladisk underholdning som ikke går i dybden som de som faktisk kan hund ikke får noen (eller veldig få) a-ha-opplevelser av. Jeg har gitt dette en sjanse og synes Maren virker flink, men stusser som flere andre veldig på at hun ikke prøvde å trene Iris på mye lenger avstand før korreksjon ble treningsmetoden. Hadde de funnet ut av at det var siste utvei, burde denne metoden isåfall enten ikke bli vist på TV, eller med varsling om at dette ikke anbefales å gjøre hjemme. Jeg reagerer også på at Antons problemer blir feid bort som søtt og kun eierproblem, når det burde vært fokus på å få ordentlig sjekket helsestatusen på den tunge hunden ut over helt overfladisk klemming og titt i munn.
 4. 1 point
  Golden retriever, hannhund, født juni 2019 ... søker "parringspartner". Annonsen er fjerna nå, men den sto der og glitra en stund 😛
 5. 1 point
  Kommer aldri til å skje på kommersiell tv- der skal de ha flest mulig seere. Hvis du vil nerde, må du gå på youtube eller på nettet hvor man kan finne slikt. og vi ser veldig lite av hva som blir trent, og ting er klippet så det skal være mest mulig seervennlig. Dette er underholdning, og skal ikke være et program som skal lære vekk så veldig mye. Vil du lære hundetrening, så gå på kurs. Dette er et program som hvermansen skal kjenne seg igjen i- ikke vi nerder. Sånn er det bare. I beste fall så kan vi håpe at folk blir inspirert til å gå på kurs med sine hunder som kanskje har samme problemer som de på tv. Eller i det minste blir inspirert til å trene hunden sin
 6. 1 point
  Veldig fascinerende å lese alle de forskjellige meningene folk har om dette programmet. Lurer av og til på om det er det samme programmet jeg har sett når jeg leser enkelte kommentarer. Tror det er viktig å ha i bakhodet at vi bare ser noen få minutter av treningen og kun de klippene som produsenten har valgt å vise oss. Det er veldig mye av treningen som vi ikke ser, vi vet veldig lite om hva som er forsøkt eller hvilke omstendigheter som har ført til de valgene som ble tatt. Det finnes dessverre ikke en metode som fungerer for absolutt alle tilfeller, hadde det vært sånn hadde hundetrening vært mye enklere enn det er. Så langt liker jeg programmet. Morsomt å se framgangen hos eiere og hunder, bare synd at noen hunder forsvinner litt blant de andre siden de får liten plass i episodene. Ser rundt omkring at mange finner Anton så sjarmerende, det klarer jeg bare ikke å se. Han er overvektig, bortskjemt og måten han går på er ikke helt bra.
 7. 1 point
  Det er også en krysning av to i utgangspunktet brukshunder (som også innebærer kapasiteten de må ha for "servicearbeid"). Dermed krever de også gjerne litt. Jeg har ingen tall, men kjenner mange nok instruktører som kan signere på at mange cobberdogs og doodles slett ikke er den enkle familiehunden folk trodde de skulle få. Ei heller den lettstelte pelsen...
 8. 1 point
  Ja, ser det var en annen som først tok opp tråden. Beklager det. Det ble bare lett å koble feil siden det var du som forsvarte å ta opp den fire år gamle tråden. Spesielt siden to brukere med få timers mellomrom fant det for godt å registrere seg kun for å kommentere i denne tråden. DHH ER en valpefabrikk. Høyt antall kull og avl for profitt er selve definisjonen på valpefabrikk, såe .. eh .. ja, jeg teller antall kull. Og nei, det er ikke bare antall kull som betyr noe om hvor seriøs en oppdretter er. Feks er det å avle på blandingshunder ikke ansett som seriøst. Eller å love mer enn man kan gjøre om en hunderase. Eller å selge hunder som om det var hyllevare - første mann til mølla. Hva som er useriøst med «drittbikkjer» vet jeg ikke, men ser at det ga deg en mulighet til å reagere på noe annet enn sak. Så kanskje kunne jeg valgt «dårlige hunder». Sånn for å tekkes sarte sjeler.
 9. 1 point
  Beklager det, har visst gått raskt i svingene, ser nå det var en annen gammel bruker. Likevel like lite relevant å diskutere. At du hoppet bukk over det som faktisk var relevant, sier vell sitt. Men om du ser det ufint at jeg syntes det er fullstendig hårreisende at folk kan ha slike meninger om avl og oppdrett, så kan jeg jo gjøre det veldig mye enklere; vær så snill å samle deg mer kunnskap om fornuftig avl og oppdrett, for så mye valpeproduksjon er ikke det.
 10. 1 point
  @Rufs Problemet er jo at veldig lite kommer frem i programmet. At det er testet tidligere er uansett irrelevant synes jeg, denne metoden burde sees av ny trener før en slik ny treningsmetode blir tydd til. Når det er et program for hvermansen mener jeg altså man også har et ekstra ansvar for å legge frem at dette er siste utvei, om det er det de har kommet frem til, for det sies det overhodet ikke noe om.
 11. 1 point
  Opprinnelig var den avlet for dette, men blandingen ble misforstått og overpopulær, og for eksempel Drøbak hundehotell blander hytt og pine med puddel og selger det til overpris. Det er godt mulig de har importert en "ekte" cobberdog eller to fra Australia, det har jeg ikke oversikt over, men det er langt fra alt som selges som cobberdog som faktisk er det. Mye er førstegenerasjons kryssing av Hansens puddel og naboens labrador, som har hørt at de kan tjene penger på dette. Det er et problem jeg ikke har sett i utviklingen av noen andre hunderaser som jeg kan komme på, de aller fleste hunderaser har utspring i systematisk arbeide for å fremavle enkelte egenskaper (det har forsåvidt cobberdogen også, det bare gikk fryktelig galt).
 12. 1 point
  Du vet at det sitter i skjelettet? Jeg bare tenker at om det er muskulært så kan det hjelpe med massasje og laser behandling før man går løs på skjelettet. Jeg vet iallefall at den gangen da Taco ble behandlet første gangene skulle jeg gått å fått fikset musklene før noe annet- for hun også hadde så vondt at timene hos kiropraktor var rene torturen Hun var stiv som en stokk, og først når vi fikk løsgjort litt på musklene var hun klar for annen behandling. Jeg ble jo selvsagt ikke forklart det før ETTER hun hadde lidd seg gjennom 3 behandlinger og hadde blitt MEGET skeptisk til hele konseptet Laser er også det som fungerer best på vår kjære gamle dame som fort blir stiv og ikke setter særlig stor pris på annen behandling. Så.. bare ett tips om du ikke alt har hatt henne til massør/laser behandling
 13. 1 point
  For det første; cobberdog er utviklet ved paring av flere raser enn de du nevner, akkurat som mange andre raser. For det andre; den har vært en rase under etablering, akkurat som alle andre raser før har vært det. For det tredje; den er utviklet for å bli service og terapihund, den eneste rasen i verden som er utviklet som det. Og slik brukes den mange steder utenfor lille Norge, med sine forståsegpåere. Kjenner DU til noen raser som ikke er blitt rase via andre raser?
 14. 1 point
  Bra dere fikk vært hos kiropraktor. Håper at det hjelper. Ikke samme skade, men min har en vond rygg og det hjelper veldig med behandling. Håper det gjør det for din også. Har du back on track dekken? Vi har brukt det mye, både hjemme og på tur nå. Og jeg tror at det hjelper. Verdt et forsøk i hvert fall.
 15. 1 point
  Jeg er ganske streng og konsekvent med mine to at de ikke får gå bort til den andre hunden som sover/slapper av. Nå er det 3 års alderforskjell på mine to så har jo litt å si. Eldste går ikke bort til valpen/andre hunder når han sover, mens valpen prøver seg. Valpen vet jo ikke bedre, men skjønner fort det ettersom jeg a) fjerner han/roper på han når han er på vei til eldste, b) plasserer han i valpegrinden (ofte hvis han er overtrøtt han går til eldste) eller c) holder han rolig til han slapper av. Dette er dog en forutsetning for at begge hundene har fått det de trenger mentalt/fysisk. Da sovner begge to relativt fort. Hvis valpen leker og styrer med sitt, syns jeg ikke det gjør noe om eldste våkner av det. Eldste kan bestemme selv om han vil sove videre eller evt bli med på leken☺️
 16. 1 point
  Gratulerer, du har to pubertetshunder. Jeg håper at noen på forhånd fortalte dere litt om det å ha to hunder tett i alder, og særlig av samme kjønn? Førstemann er nok i slutten av puberteten, mens yngste mann er midt i, og på et stadie der han vil teste rangen mellom de to. Jeg vil ihvertfall mest sannsynlig tro at det er det. Og det er deres ansvar at yngstemann lærer at det er dere som bestemmer og at han skal slappe av og la den andre være i fred. Sørg først og fremst for å gi begge nok tur og aktivisering. Det er mye lopper i blodet på begge i den alderen, og om de får brukt både kroppen og hodet så blir de mer slitne og fornøyde. Lær yngstemann å legge seg på plassen sin separat fra den andre inne. Skill dem gjerne med en grind så lenge det er behov, slik at han ikke kan komme bort og mase på eldstemann. Lykke til!
 17. 1 point
  Det er ikke snakk om å "si nei" til hunden, det er snakk om å si strengt nei og trampe i bakken. På en allerede nervøs hund. Og jo, det kan bli verre med halsbånd på hunden, nettopp fordi den kan få langvarige skader som kan gjøre det vanskeligere å få bedring i adferden også. Hvis man ikke får god nok kontroll på hunden med sele (noe jeg personlig synes er langt bedre så lenge man ikke er tett inn på utfordringer) så får man sørge for å ha så kort bånd at hunden ikke får nakkesleng hver gang den utagerer. Alle hunder er selvfølgelig forskjellige, og få er så ille som denne. Men jeg tenker at det betyr ikke nødvendigvis at man må "krype til korset og bruke aversiver i treningen", som mange mener. Da må man heller tilrettelegge mer, øke avstand, bedre godbiter, skille/gjerde mellom hund og utfordring osv. Jeg har aldri møtt noen som har sagt "slutt" til hunden sin én gang og så vært kvitt problem x, og de tror jeg neppe finnes. Noen hunder har gitt seg med et enkelt problem etter en tilstrekkelig negativ opplevelse ja, som strømming eller andre impulsreaksjoner der den har fått tilstrekkelig vondt, men de fleste hunders reaksjon på ubehag er sjelden å samarbeide bedre med eieren. Jeg skulle veldig, veldig gjerne sett hva annet av evt forarbeid som er gjort med denne hunden, og en treningsøkt uten noen utfordring slik som Mali fikk første gangen. Øve på en avbrytelse og kontakt FØR problemstillingen oppstår, og få inn den for å kunne bruke den i situasjonen. Det er umulig å si hva annet de hadde gjort, men jeg har inntrykk av at det var første treningsøkten vi fikk se, og at de gikk rett på sykkel på under 10 meters avstand...
 18. 1 point
  Ja dette var jo et nydelig program... Heller enn å gi hunden tilstrekkelig avstand til forstyrrelsen for å være trenbar så tramper man i bakken og roper nei. Supert "verktøy" for hvermannsen
 19. 1 point
  Skuffa. Syns det blir litt forvirrende. I ene øyeblikket hos den ene hunden brukes positiv forsterkning/godbiter fordi man ønsker positiv assosiasjon til å se på en annen hund, mens i en annen situasjon med en annen hund brukes det positiv straff/tramp i bakken og nei (eller "være streng" for å få det til å høres snillere ut sikkert) når hunden ser på sykkel. Hvilken assosiasjon blir laget mot sykkelen da? Skjønner at programmet er ment for "mannen i gata", men det syns jeg nesten gjør det skumlere. Da kan de unnskylde seg med at de har prøvd godbiter som angivelig ikke funka, derfor er det legitimt å kjøre på med straff - fordi det ble sagt på tv...
 20. 1 point
  Signerer virkelig @simira angående dette med grind og valpekurs! Når jeg fikk min valp og han fikk totalt raptus så puttet jeg han i grinden. Har et kompostgjerde foran kjøkkenet. I starten måtte jeg sitte å høre på bjeffing, piping og syting en stund. Det var tydelig at han ikke var redd, men protesterte. Etterhvert ble det mindre syting fordi jeg slapp han kun ut når han var rolig. Hvis jeg slapp han ut og han fortsatte med raptus, var det rett i grinden igjen. Noe som også hjalp meg var å holde han fast via «ryggsekken». Når han la seg ned så slapp jeg opp - fortsatt han med villmannraptus holdt jeg fast igjen.
 21. 1 point
  Han er ikke for ung til et valpekurs som er tilrettelagt for valper, så sjekk ut det. Hvordan er dagligsituasjonen hans? Er det mye aktivitet, stor familie, mye folk inn og ut i huset? Har du trent noe på ro, i stedet for å prøve å aktivisere ham mer? Holde ham i kort bånd og sitte ved siden av sengen hans en liten stund for eksempel, kanskje kose eller massere litt. Særlig etter tur og aktivitet ville jeg tatt ham med bort til senga og trent på at han skal ligge rolig der, så får han etterhvert en fin rutine på å slappe av etter/mellom aktiviteter. Når han ligger under sofaen og bjeffer, hvor lenge greier du å ignorere ham? Jeg ville prøvd å bare gå ut av rommet. Når han bare raptuser og nekter å roe seg kan du prøve en timeout bak en grind, slik at han ikke kommer til deg.
 22. 1 point
  Hos oss flytter det inn en liten aussie gutt i februar💙
 23. 1 point
 24. 0 points
  Det er mye slik avl på både labrador og golden. Så mye at raseklubben har sett seg nødt til å gå ut med advarsel om hva som foregår på finn. Leste også et rykte om at retrieverklubben sponser prioriterte, seriøse annonser der slik at de dukker opp først med det formålet at potensielle kjøpere i alle fall blir oppmerksom på at det er noe som heter registrering. Forskjellig pris på kjønn og farge sier ganske mye om at her bryr oppdretter seg lite om hvilken valp som havner i hvilket hjem. Direkte useriøst. Spør titt og ofte om reg nr på hundene fra ymse oppdrettere av golden. Får sjelden svar, og de jeg får svar fra er relativt aggressive. Vet ikke helt hvorfor jeg gjør det - tror jeg bare liker tanken på at de i alle fall blir bevisste på at noen «ser» dem...
 25. 0 points
  Beaglier - "Litt fakta om rasen: Beaglier er en blanding av Beagle(mor) og Cavalier King Charles Spaniel(far). Dette er en designer rase som er veldig populær i Australia. " Pomshih - "Mor er shih tzu, far er pomeranian. Dette er en blanding som gir herlige valper, snille og lekne. Som regel blir pelsen mest lik Shih tzu, og da vil de røyte veldig lite. Er som regel også hunder som bjeffer lite." PomChiTib... Portutoller... Også 30 000 kr for en doodle... Det var min tur på Finn.no idag.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×