Gå til innhold
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
  • Innholdsteller

    185
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

yoloomg last won the day on 6. Mars 2021

yoloomg had the most liked content!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

yoloomg's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

58

Nettsamfunnsomdømme

  1. Når gode vaner er etablert så belønner jeg sjeldent det, men likevel nok til at det jevnlig forekommer (feks frivillig kontakt på tur). Så jeg har ALLTID med meg noe å belønne med på tur.
  2. Hvorfor burde man ikke kjøpe fra disse? Lurer veldig, for de har maaaange annonser hele tiden.
  3. I helgen gikk jeg en jaktprøve(fuglehund) med en kamerat på vestlandet. Jeg har sett litt på fuglehund og satt meg litt inn i dette, samt vært med på en jaktprøve før. Jeg har skjønt at AK(voksenklassen) er strengere enn UK(unghundklassen) og at ettergang er fyfy. Og mitt inntrykk er at dommerene er greie og vil at flest mulig skal lykkes. Situasjonen her var en hund i stand, tar opp en fugl, og "alle" roper sitt, fløyter, whatever. Hunden tar noen steg opp fra den grøfta den var i og dommer stiller seg foran hunden med hånden i været(Sitt signal) bøyd fremover og roper SITT. Hunden sitter og blir dømt som rolig i oppflukt og ender til slutt opp med en flott 1. premie. Slik jeg så det, hadde ikke dommer tatt de stegene og kommet foran hunden hadde den ikke stoppet. Retningen fuglen fløy var ikke reisretningen, altså hunden har ikke tatt fart i reisen, men har snudd seg etter fuglen. Noen som har erfaring med jaktprøver og vet om dette er innafor?
  4. Jeg har vært litt dum og vannet ut min innkalling. Så til de grader, det er ingen reaksjon ved bruk av kommandoen. Så er spørsmålet, hva er best: Nyinnlæring på NY kommando eller nyinnlæring på gammel kommando? Jeg tror min innkallingskommando betyr "spring galematias rundt" og har egentlig betydd det ganske lenge, så lurer på om det blir enklere med ny kommando som ikke har noe annen betydning enda?
  5. Men du har nå søkt opp de to trådene da
  6. Så lenge hunden får søvn, slik som på natta, ser jeg ikke problemet at den er våken hele dagen. De tilpasser seg slikt fort og sover om de blir slitne tror jeg. Jeg har en som sover hele dagen i ukedagene, men er våken hele dagen i helgene.
  7. Rottmannvalper der faren er: "Far: en fin han Rotterman på 3,5 år Hunden er godkjent som blanding i NKK. Dette er en 50/50 dobermann-rottweiler blanding for de som ikke vet" Godkjent som blanding? Edit: leste litt lengre: De er ikke registrerte i NKK (noe vi aldri har hatt bruk for) men kan gjøres via link: NB melding fra ei hyggelig medmenneske til meg : Hel. Vil bare informere om av valpene ikke kan registreres i NKK, da det ikke er renrasede valper. Kun renrasede kan bli det. Derimot kan de bli registrert i NOX registeret, for blandingshunder som går igjennom NKK. Slik at man kan konkurrere. Det dere skriver blir veldig missvisende da man aldri kan stille ut ELLER registrere de i NKK (norsk kennel klubb) https://www.nkk.no/nox-registrerte-hunder/category986.html Visst dette er veldig viktig for dere.
  8. En annen ting å tenke på er jo hvordan nedarvede egenskaper henger sammen, og når man tror at man avler vekk/frem en egenskap så kan man få mer/mindre av noe annet. Så en bedagelig basset utenom jakt vil kanskje ikke være den hunden den er om jaktegenskapene avles vekk... Tror forresten dette har vært et tema før også her på sonen, men usikker hvor/når.
  9. Det som overrasker meg mest er egentlig: når og hvor går disse folka på tur, siden jeg så og si ALDRI ser mange av de rasene? ? Men er vel det at mange av hundene havner hos bønder og jegere som ikke har samme type hundehold som jeg. Angående golden, det var FØR at det var et safe valg. Alle var greie hunder som elsket mat. Nå har jeg møtt redde goldenvalper som ikke spiser pølse. Sier noe om avlen...
  10. Ja jo, både og. Testosteron gjør deg tøff, men også litt dum. At menn lever kortere enn kvinner er ofte testosteronet sin feil, de gjør dumdristige ting. Er du litt pysete, tenker HMS og fartsgrenser, så lever du lengre. Hannhunder kommer i dumme situasjoner fordi de er for tøffe, modige, springer bort til en hund i håp om at det var tispe, finner ut at det bare er en annen hannhund og den er svær og skummel, og det blir bråk. Mens mangel på testosteron gjør at den heller unngår å komme i den konflikten. En myte er feks at man skal ikke kastrere jakt- og brukshunder. De mister teften, jakter og presterer dårligere. Heller tvert i mot er min erfaring! Noen hunder blir bedre på jakt og løper fortere på agilitybanen fordi de plutselig kan fokusere 100% på den oppgaven, istedenfor å alltid ha et håp om å treffe på en tispe i bakhodet. Misforstå meg rett, har ikke hannhunden noe problemer med disse hormonene i kroppen så skal man selvsagt ikke inn å gjøre noe! Men om man mistenker det kan hjelpe på tilværelsen, så vil jeg si prøv en hormonchip. Merker man ingen forskjell, så nei, da var det andre utfordringer som lå bak, og chipen er reversibel.
  11. Grunnen til at noen hunder blir usikre etter kastrering er at man tar vekk det som gjorde hunden fokusert på ALL lukt etter tisper, og plutselig oppdager hunden verden og alle tingene/hundene/folkene den ikke så før som også var skumle. Til gjengjeld har man en hund som ofte kan være mer fokusert på deg og matbelønning slik at man kan jobbe med de problemene. Er det eeeeegentlig en bivirkning? Jeg vil alltid presisere at kastrering kun fungerer på problemer med det som har med kjønnshormoner å gjøre. Jeg har selv hatt god erfaring med dette og folk jeg kjenner har hatt god erfaring. Og jeg anbefaler det varmt når en hund ikke klarer å fokusere på NOE pga det kan være en tispe som har gått her for en uke siden (eller nedsatt livskvalitet grunnet løpetid i nabolaget).
×
×
  • Opprett ny...