Jump to content
Hundesonen.no

Hvor ofte bader dere hunden?


Recommended Posts

Har en hollandsk gjeterhund korthår. Hun blir dusja ordentlig med såpe kanskje to ganger i året 😊 

Link to post
Share on other sites

Så lenge de ikke har vært borti noe som lukter vondt. Ingen av de ruller seg heldigvis, men en av de har badet i vann som har stått stille lenge, og virkelig ikke luktet godt et par ganger. Så bades de bare ca to ganger i året. 

Link to post
Share on other sites

Basenji, korthåret. 1-2 ganger i året. Pleier å gi henne en god dusj med hundeshampoo etter løpetid.

Har også brukt å gi hundene en dusj dersom de har vært å rullet i gjørma eller andre illeluktende ting, men det gjør ikke hun.

Link to post
Share on other sites

Ved behov, rett og slett, ca. 1-2 ganger i året. Om de stinker hund eller sau, eventuelt har rullet seg i noe lite digg så får de en runde med shampoo. Ellers så spyler jeg bare av dem gjørme og saltvann etter bading og jobb flere ganger i uka i sommerhalvåret. Border collies, noen langhåret og noen korthåret 😊

Puddelen, puddelblandingen og den portugisiske vannhunden vi hadde før fikk alle generelt 1 bad i måneden, de ble riktignok børstet mye mer regelmessig enn borderne også. 

Link to post
Share on other sites

Med sjampo, som regel hver andre/tredje måned. Blitt sjeldnere nå etter vi flyttet, og ikke går tur i myrer hver dag lengre. Groenendael med dobbel pels. Spyles med vann dersom han har blitt skitten på tur. 

Link to post
Share on other sites

Collie korthåret og Norsk buhund som alle bades med shampoo 1-2 ganger i året ifb. med røytetiden. 

Bruker blåser etter bading i elva, gjørmeturer og ellers sånn generelt og det sparer meg (og dem) for mye bading med shampoo. 

Link to post
Share on other sites

Ungarsk Vizsla, omtrent 2 ganger pr år med sjampo. I sommerhalvåret bader han nesten hver eneste dag i sjø/vann, så det hjelper vel også på antar jeg. 

Edited by bie
Link to post
Share on other sites

Da hunden var med på jobb og herjet masse med andre hunder på div underlag ute ble han badet ofte siden han rett og slett ble skitten. Nå mer ved behov en sjelden gang og nesten sluttet å bruke shampo med mindre det skulle være nødvendig, skyller av pollen en del sommerhalvåret.

Link to post
Share on other sites

Gordon setter,halvlang pels. 2 ganger i året.Så blir det en ekstra gang om hun løper i myr  utenom «badesesongen sin😊»

 

Edited by Gåsa
Link to post
Share on other sites

Halvkrøllete pels, ca 3-5 cm lang. Sjamponeres en til to ganger i året. Spyles oftere på beina og under magen etter tur i skog og mark. Har heldigvis veldig lite «hundelukt», så da vil jeg ikke sjamponere han oftere

Link to post
Share on other sites

Jaktlabradoren min ble etter hvert dusja/badet hver fjortende dag til en gang i måneden. Siden han en periode var besøkshund var det viktig at han var ren. Etter hvert begynte han å svømme jevnlig som rehabilitering og da ble det bad, dusj og føn. Han hadde veldig tynn pels med lite underull  

Jaktgoldentispa mi som jeg har nå, regner jeg med å dusje ca 1 gang i måneden foreløpig. Hun har underull og dekkhår i moderat mengde (tror jeg). 

Link to post
Share on other sites

Har puddelblanding som vaskes med shampo og balsam ca hver 3. måned i forbindelse med klipp. Skylles ellers med rent vann ved behov, noen ganger klutvask i skjegget om hun har griset med vom eller fiskeolje. Lukter ellers ingenting av henne. Hun har enkelthåret pels uten dekkhår/underull. 

Link to post
Share on other sites

Amerikansk bulldog. kort, hvit pels. Nå på vinteren dusjer jeg han aldri. På sommeren dusjer jeg han 2-4 ganger i mnd.. Han bader mye i tjennvann, og kan begynne å lukte myr om han ikke blir dusja med såpe med gjevne mellom. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har de sluttet med nystekte vafler i skålene? Jeg har brukt både det og ball. Hunden skal definitivt ha et sug mot fristelser, det er jo sånn vi trener med belønning. Men hvis man trener med sterkere fristelser enn man forventer så er det en forutsetning at hunden mestrer det. Målet er jo at hunden skal oppleve både mestring og mer belønning ved å ignorere de sterkere fristelsene og jobbe på tross (eller grunn) av suget, ikke at det skal bli borte. Om hunden stadig får variabel belønning med å faktisk ta fristelsen så vil det fungere mot sin hensikt. Å trene med lav fristelse kan funke fint helt til den dagen hunden oppdager/lukter at det er noe langt mer fristende i skåla på konkurransen. Og så vil det avhenge av individet, om det er så godt inntrent at fristelsen ikke spiller noen rolle. Noen hunder er på jobb i ringen og bryr seg lite om noe annet. Andre har mer behov for kontroll og utforskning av omgivelsene, og da er fristelser en større utfordring.
  • https://www.nrk.no/nordland/ny-studie_-mops-har-51-ganger-storre-sjanse-for-pusteproblemer-_-dyrebeskyttelsen-reagerer-1.16015682  
  • Når man trener en hund så blir man ofte tipset om at man skal trene det vanskeligere enn ting faktisk er, sånn at når man kommer i konkurranse, så blir øvelsene så enklere enn forventet (for hunden) Jeg ser at noen i min hundeklubb sliter med øvelsen "fristelse", hvor man går i 8-tall rundt skål med godbit og en leke. Så de trener og trener med godbiter som lukter MASSE, og som frister noe enormt. Av og til går det bra, men problemet med at hunden løper bort til matskåler og leker, aldri blir helt borte. Og man trener og trener videre.  Mine hunder elsker både mat og leker, men jeg har heldigvis aldri hatt problemer med denne øvelsen. Og jeg lurer på om det er fordi at mine matskåler som oftest er tomme, eventuelt at det ligger en tørr kjedelig sak der. Og leken er lite fristende. Så mine hunder har aldri i konkurranse lurt på hva som ligger i matskålen (for den bruker jo å være tom), og leker bruker å være kjedelig. I konkurranser har jeg stort sett bare opplevd godbiter som virker veldig lite fristende. Og egentlig det samme med leken. Har f.eks aldri sett en tennisball ligge som fristelse (det er jo mange som belønner med tennisballer) Lager man seg et problem når man utsetter hunden for langt større fristelser enn man bør gjøre? For så lenge problemet (=hundens sug mot fristelser) aldri blir borte, så gjør man vel noe feil. Eller?
  • Takk for gode svar. Jeg skal prøve å bytte for  og kan teste ut ananas   cathrine 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...