Jump to content
Hundesonen.no

O1234

Medlemmer
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

O1234 last won the day on December 1

O1234 had the most liked content!

Community Reputation

51 Excellent

About O1234

 • Rank
  Bekjent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helt enig med deg at valper ikke skal trenes! Men godt å vite at valper kan løpe ganske mye løs i skog og fjell på oppdagelsesferd og lek uten at de tar skade av det!
 2. Hamar Arbeiderblad har ganske detaljert dekning fra retten. Kan sikkert sende en pdf av det hvis noen vil ha (og orker).
 3. Denne var litt interessant 🙂 https://www.mylamedog.com/amp/what-is-the-logic-behind-not-exercising-puppies-until-the-growth-plates-are-closed
 4. Hvis du er _LITT_ interessert i trekk, kløv, pulk og bruk av hunden hadde jeg holdt meg langt unna utstillingslinjer. Det er ****** surt å stå der med en hund som ikke gidder å jobbe når man først forstår hvor gøy det er 🙂 Og du er ikke garantert en roligere hund og visa versa hvis du velger utstillingslinjer. Mange Sitat fra raseklubbens side: "Er det vesentlig for deg å ha en brukbar trekkhund enten det er til tur eller konkurransekjøring, så skaff deg et best mulig utgangspunkt ved å kjøpe hund fra en oppdretter som kjører aktivt med hundene og legger vekt på bruksegenskaper i av
 5. Valpeformidleren vil ha svarene du ønsker.
 6. Ta kontakt med valpeformidler: https://www.siberian-husky.net/kjope-siberian-husky/
 7. Evt Canadian Eskimo Dog https://www.polarhund.no/raser/canadian-eskimo-dog
 8. Jeg har Toyota Avensis som har et relativt stort bagasjerom og fikk ikke plass til bur og barnevogn. Jeg byttet ut bur med bagasjeromsdeler og gitter. Lærte hunden å ikke hoppe ut før fri kommando i tillegg til at det er et kort kobbel festet baki der for ekstra sikkerhet.
 9. Høres fornuftig ut. Det er aldri for sent å starte ☺️ la henne løpe løs, tren innkalling, kontakt, høyre og venstre.
 10. Du kan feste på hunden en pulk på vinterstid og feste deg i pulken (nordisk 1-spann) for å få trening på vintern 🙂 det gjør jeg. På sommeren jogger jeg alene pga varmen. Høsten har jeg på hu med i langline. (Eventuelt i trekk på canicross trening). På spørsmålet ditt vil du nok få like mange svar som det er folk med hund 😅 jeg starta ca samtidig og vi sliter litt med ryggen, vet ikke om det skyldes derfor, fordi en aktiv hund vil alltid ha en viss risiko for å få skader. Hvis du spør på et trekkhundforum på Facebook vil du nok høre at det ikke er noe problem i det hele tatt ☺️ anbef
 11. Jeg er usikker men det var det første jeg tenkte. Kan hun løpe løs? Hvis ja ville jeg jeg heller sluppet hunden før du ser noe endring. Så kan du heller kjøre noen drag i line etterhvert. Ellers vil jeg si at trekk er veldig gøy 😁men skjønner hvis du vil ha litt trening selv også.
 12. Jeg ville avslutta turen i god tid før hunden slutter å trekke. Si den trekker 5 av 8 km ville jeg stoppa på 4 og økt gradvis derfra 🙂 at den slutter å jobbe er et tegn på at hunden syns det blir kjedelig, tungt og leit.
 13. Trekkhunder kan ikke delta i konkurranse før de er 18 mnd. Men de kan helt klart trenes før det, og de fleste gjør det også. På dette spørsmålet vil du få like mange svar som det finnes folk. Mange lar hunden begynne å trekke da den er 6 mnd, men da er det typ veldig kort og veldig morro. Jeg ville tatt med hunden på tur og la den trekke korte distanser for så la hunden løpe løs (hvis det er mulig). Det viktigste er at du gir deg med trekking når leken er god. Begynner hunden å daffe, slutte å trekke eller gjør andre ting har du tøyd strikken for langt og bør halvere distansen
 14. Tenkte det samme, men er jo ikke noe å løpe mange kilometer med. De jeg kjenner som har KV løper kun bakkeintervall pga høy belastning på knær og hofter fra rå trekkraft og for i det hele tatt klare å slite ut hunden 😅 Men det er jo en allsidig hund som kan løpe løs når det ikke er båndtvang. Men tenker man bør ville drive med trekkhundtrening for å anskaffe seg en KV fra løpslinjer. Du klarer vel å trene den til å løpe ved siden av, men er det fair for hunden?
 15. Jeg har hørt at det også er mye røyting med labrador 😛 korte fine hårstrå som er over alt 😁 De fleste hunder kan løpe på tur. Noen hunder vil gjøre det naturlig og andre må lære det på samme måte som å lære sitt. Det er en pomiranian (?) I gata her jeg bor som er med på joggetur 3-4 ganger i uka og den elsker det 🙂 Ønsker du at hunden skal trekke (canicross) eller vil du at den skal jogge ved siden av?
×
×
 • Create New...