Gå til innhold
Hundesonen.no

O1234

Medlemmer
  • Innholdsteller

    172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

O1234 last won the day on 1. Desember 2022

O1234 had the most liked content!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

O1234's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

51

Nettsamfunnsomdømme

  1. O1234

    Aktiv husky

    I stedet for å gå tur med han, hva med å la han trekke på ski/spark osv?
  2. Du har samojed ja Samme sliter vi med. Jeg holder repetisjonene få
  3. funker med piggdekk på vei, men i skiløypa skal det være temmelig hardt før du kan sykle med vanlige sykkeldekk:-) Vi har sykla litt uten piggdekk på vei vinterstid og det er ikke å anbefale ??
  4. Ski er god trim for både hund og eier ? usikker på hvordan belastningen er for akillesen og ski men... hva med fatbike? I trekkhundløypeme her jeg bor er det flere som bruker fatbike vinterstid ? i skiløypene også, men da kan man regne med litt kjeft (fatbike lager ikke mye spor i skiløyper, men man burde kanskje ikke dra ut før 1-2 dager etter snøfall slik at løypene for satt seg ?
  5. Er det noen Trekkhundklubb i nærheten der du bor? Hvor bor du hvis du evt ikke vet? Hvis du tar en omplasseringshusky på prøve kan du se an hunden før du bestemmer deg! Mange har har også livslang prøve med førsterett på å kjøpe tilbake hunden.
  6. Har du et spesifikt behov for renraset hund? Alaska husky er (som regel alltid) avlet for bruksegenskapene og gemytt. Det er lite fokus med hvordan de ser ut. På renraset som Grønlandshund, SH, Samojed og Malamute er det ofte mange oppdrettere som ikke bruker hundene. Hvis renraset er viktig for deg ville jeg tatt kontakt med avlsråd for de forskjellige hundeklubbene og fortalt hva du ønsker deg og bedt om tips. Besøk mange oppdrettere og vær kritisk! Det står nok best til på Grønlandshund og SH Er du mye på tur vinterstid med overnatting ol? Da er kanskje tykk og varm pels viktigere enn om du ikke er det. Tykk og varm pels blir ofte begrensende når det er varmt. Jeg har samojed fra trekkhundkennel og er det -5 og sol vinterstid blir hu raskt daff "på jobb". Hadde jeg valgt igjen hadde jeg nok valgt 1. Alaskan Husky som er ca godt pelset (Det går bra å bruke dekken) 2. Grønnlandshund 3. SH fra trekkhundkennel som driver mellomdistanse / sprint (tynn, langbeint og kortpelsa). Jeg tror også jeg hadde tatt en voksen omplassering med mulighet for å ha hunden på prøve slik at jeg vet at hunden vil og kan jobbe. Du er aldri garantert å få en hund som vil jobbe. Det er mye late polarhunder rundt om kring Men det er lettere å få en valp til å jobbe hvis du allerede har en hund fra før.
  7. Jeg har (dessverre) sett slike blandinger ute til 20-30 k på finn, men det var i koronatiden.
  8. Helt enig med deg at valper ikke skal trenes! Men godt å vite at valper kan løpe ganske mye løs i skog og fjell på oppdagelsesferd og lek uten at de tar skade av det!
  9. Hamar Arbeiderblad har ganske detaljert dekning fra retten. Kan sikkert sende en pdf av det hvis noen vil ha (og orker).
  10. Denne var litt interessant ? https://www.mylamedog.com/amp/what-is-the-logic-behind-not-exercising-puppies-until-the-growth-plates-are-closed
  11. Hvis du er _LITT_ interessert i trekk, kløv, pulk og bruk av hunden hadde jeg holdt meg langt unna utstillingslinjer. Det er ****** surt å stå der med en hund som ikke gidder å jobbe når man først forstår hvor gøy det er ? Og du er ikke garantert en roligere hund og visa versa hvis du velger utstillingslinjer. Mange Sitat fra raseklubbens side: "Er det vesentlig for deg å ha en brukbar trekkhund enten det er til tur eller konkurransekjøring, så skaff deg et best mulig utgangspunkt ved å kjøpe hund fra en oppdretter som kjører aktivt med hundene og legger vekt på bruksegenskaper i avlen (og gjerne har løpsresultater å vise til)." Hvis ikke valp er viktig for deg hadde jeg vurdert å sett etter en omplasserings. Det er utrolig mye bra bikkjer i omløp som ikke egner seg i større spann som kan være perfekte familiehunder. Men det er viktig å be om prøve sånn at du ikke får deg en hund som ikke passer inn hos deg. Sjekk ut disse sidene på facebook: https://www.facebook.com/groups/493446620728634 https://www.facebook.com/groups/784522121627271
  12. Valpeformidleren vil ha svarene du ønsker.
  13. Ta kontakt med valpeformidler: https://www.siberian-husky.net/kjope-siberian-husky/
  14. Evt Canadian Eskimo Dog https://www.polarhund.no/raser/canadian-eskimo-dog
×
×
  • Opprett ny...