Gå til innhold
Hundesonen.no

Pingeling

Medlemmer
  • Innholdsteller

    687
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    41

Pingeling last won the day on 22. September 2023

Pingeling had the most liked content!

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Basenji

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Pingeling's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare

Recent Badges

443

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis du virkelig ønsker deg en golden, så kan det hende du heller bør bruke tid på å finne en god oppdretter innenfor rasen. Jeg er helt enig at det viktigste er å skaffe en hund som passer inn i din livsstil, men det du beskriver er absolutt noe en sunn og frisk golden bør klare. Hadde vært spennende å høre fra flere Golden-eiere her inne. Uansett burde du spørre deg selv om noen ting. Passer en polarhund deg og din livsstil utenom turgåing? Du skriver at du har erfaring med Rottweiler, men har hatt Golden før. Jeg vet ikke om Rottweiler var den du brente deg på med tanke på drømmehund? Var det fordi den ikke trivdes med en såpass aktiv livsstil? Eller var det andre ting du savnet eller skulle vært foruten? For i motsetning til Golden, er Rottweiler en rase som har sterke meninger, og det er vanlig hos f.eks. husky. Rottweiler går ikke alltid bra sammen med fremmede hunder, og det er også noe den ha til felles med husky. Det er mange som har fordommer mot begge rasene, og synes de er skumle. En Golden vil nok være enklere å ta med "hvor som helt," sånn sett, og du er tryggere med tanke på hundeaggressjon. Kanskje er hverken Golden eller polarhund rett for deg? Kanskje du kanskrive litt om hva slags egenskaper du liker/ikke liker?
  2. Forskjell på feit og overvektig! Det skal faktisk ikke så veldig mye til før det blir betrakteligelig tyngre å bevege seg. 37 kg hannhund er ikke en liten golden, så vidt jeg vet, men det er selvfølgelig avhengig av bygning. Men altså, det er forskjell på 1-2 ukestur i en ferie, og en fast helgetur på 6-10 timer. Skal man bo i skauen med hunden i 2 uker helt brått, så må den være ordentlig opptrent uansett rase, mens de fleste hunder tåler overnattingstur i telt en helg, selv uten å være godt trent. ? Men det høres ikke egentlig ut som det er Golden du har lyst på, til tross for det du skriver i første innlegget. Det høres mer ut som du ønsker en polarhund, men er redd for lyd.
  3. En opptrent hund med god helse burde tåle det aktivitetsnivået, spesielt hunder på retriever-størrelse. Men som andre sier så er det viktig å opprettholde formen til hunden. Ikke bare gradvis tilvenning og vedlikehold av formen, men også vekt! Her er det nok mange som synder, spesielt hos raser som golden og labrador, som ofte blir representert med bilder av overvektige dyr i reklame og media. Mange tror hunden deres har rett vekt når den egentlig er overvektig.
  4. Jeg fikk spørsmål om felleskremasjon eller privat, og da kom det aldri lenger enn det. Jeg ville ha felles, og at de skulle ta seg av alt. Her jeg bor er det tidvis kø på hundekremasjon, sånn som jeg forsto dyrlegen. Det kunne ta tid før jeg kom til å få asken, så hvorfor i all verden skulle jeg ta opp køplass fra folk som ønsker (eller til og med trenger!) asken mens de sørger? Selv hvis det var gratis ville jeg aldri gjort det. Død og sorg er så privat, og jeg synes ingen skal føle seg presset til å gjøre hverken det ene eller det andre. Det er mildt sagt ødeleggende i en allerede vanskelig prosess.
  5. Selv de beste bilselene til hund gir dessverre ganske lite sikkerhet, og de fleste på markedet er ikke trafikktestet. Det finnes dessverre ingen krav som hundeseler/bur må møte før de kan markedsføres som beregnet til sikring i bil. Allsafe selen er den eneste jeg vet er TUV godkjent (men det er lenge siden jeg var oppdatert på seler). Legger ved bilde. Selve selen er laget i samme materiale som bilbelter, og som du ser er det ingen deler som er laget av plast. Sømmer og plast er det som vanligvis ryker i en kollisjon. Den er også kraftigere enn vanlige seler i samme størrelse. Selen har padding i brystet, og det er 2 fester på ryggen. Ett av dem skal brukes i bil, og den andre kan brukes på tur, dersom du ønsker det. Husker ikke hvilken, men det er sikkert samme prinsipp som trekk-seler: man vil ha trykket på rett sted for å ikke skade hunden. Så ja, en krasjtestet bilsele er noe helt annet enn an vanlig sele, men de fleste selene som selges som bilseler er ikke krasjtestet. Hvis man kjøper en Trixie bilsele, så vet jeg ikke om den er bedre enn vanlige gåseler.
  6. Ikke uvanlig. Noen tisper har flatt bryst hele livet (med mindre de får valper), mens andre får tydelig "hengepupper" etter første eller andre løpetid. Min forrige var veldig...feminin. ? Hun fikk første løpetid på ca. samme alder som din, og etterpå var dameformene på plass. Jeg holdt henne alltid slank, så det hadde ikke noe med vekta å gjøre heller. Men selvfølgelig er det lurt å holde øye med det hvis hun KAN ha kommet borti hannhunder uten at dere har sett det. Også i tiden rett etter blødningen stopper.
  7. Vet at en del kortbente (bulldoger, mops) og små raser ikke blir tatt seriøst når det gjelder HD. Det er nok fordi disse rasene ikke har like store plager på grunn av fysikken sin. En chihuahua eller mops med D-hofter vil ikke plages på samme måte som en grand danois eller golden retriever med D. Samtidig er ryggproblemer hos corgi, mops og bulldog veldig vanlig, og hofter/rygg henger sammen. Jeg kunne ønske NKK hadde krav om kjent HD status hos alle avlsdyr. Oppdretterne ville likevel kunne avle på dårlige hofter, men da kunne de ikke lure valpekjøperne (eller seg selv) til å tro at alt står bra til.
  8. Oi! Nå regner jeg med at veldig mange av dem har blitt sjekket fordi noe er galt, så dette viser jo ganske tydelig at det ikke er vanlig å teste avlsdyrene, ellers ville statistikken (forhåpentligvis) hatt flere friske dyr. Jeg googlet, og Corgi regnes absolutt som en rase med relativt stor HD problematikk på verdensbasis. Jeg så ikke så nøye på det, så jeg tar tallene med en stor klype salt, men alle resultatene var på rundt 20%. Synes det er kjempetrist hvis Norske oppdrettere ikke tar det på alvor. Beklager avsporingen, Emlilua, og det er ikke meningen å gjøre valpekjøp mer skummelt for deg med å snakke statistikk og sykdommer! Jeg bare så den andre tråden din om at du ikke fant oppdrettere som testet for HD, og jeg kjenner jeg blir så trist/provosert av at folk som elsker rasen sin ikke gjør alt de kan for å holde den frisk.
  9. Jeg søkte opp RAS, og fant dette: "Så lenge helseundersøkelsen ikke viser signifikante forekomster av leddproblematikk ser ikke NWCK noen grunn til å anbefale screeningprogram som har som formål å selektere avlsdyr basert på HD/AD resultater." Med tanke på hvor vanlig HD er hos hunder generelt, så er forebygging av problemet kjempeviktig. Hvis man screener når det er lav forekomst, så er det ikke mange som må utelukkes uansett. Da er den eneste ulempen at det koster penger å få testet avlshundene. Samtidig skriver de: "Som dødsårsak oppgis i de fleste tilfelle som"gammel og svak". Dvs at hundene har levd et langt liv fri for plager før de kom til "siste stopp". Ellers oppgis ledd/skjelettproblem, kreft, ulykker som årsak." Hvis ledd/skjelettproblem er en dødsårsak på linje med kreft, så vil jeg kalle det "signifikante forekomster." De fleste hunder med leddproblemer er ikke så hardt rammet at de må avlives av den grunn, i allefall ikke hvis det er lav forekomst.
  10. Ja, det er dessverre mange som undervurderer de små eller enkle rasenes evne til å være med på tur. De aller fleste hunder klarer å være med på vanlige turer, selv hvis du går 3 timer i skogen hver eneste dag, og overnatter i telt i helgene. Unntaket er hvis de er syke, overvektige, i dårlig form, eller har en personlighet som gjør at de ikke VIL gå så langt. Korte ben gjør det vanskeligere i terreng, men den gjennomsnittlige turgåer foretrekker vei eller sti uansett. Jeg synes det er enklere med små enn store, for hvis hunden må løftes opp eller ned, så er det betraktelig mer krevende med de store.
  11. Høres ut som du har tenkt nøye igjennom dette, i allefall! Jeg blir glad av sånt. ❤️
  12. Jeg bruker alltid å sove med valpens hundeseng rett innenfor grinda, med meg på madrass rett utenfor sånn at jeg kan stikke hånda gjennom og gi valpen kroppskontakt dersom den våkner. Når en valp reagerer så sterkt om deres gjør så anbefaler jeg å ta treningen helt tilbake til start. Enn redd valp kan føre til problemer med separasjonsangst i fremtiden, så her er det lurt å legge inn ekstra arbeid når man ser at valpen trenger det. Jeg sov på madrass i 6 mnd med en av mine, for hun var veldig sent utviklet og ble stresset. Jeg flyttet madrassen min gradvis ut av stua, så jeg kom lengre og lengre bort. Kan godt hende jeg kunne flyttet tilbake til rommet mitt tidligere, men siden hundene mine sover alene så ser jeg på det som sovetrening + alenetrening på en gang (bonus for at jeg kan trene mens jeg sover ?). Når det gjelder mat, så er det ikke lurt å ha mat stående fremme til hunder, spesielt valper. Da har du null kontroll på når de må på do. Mat er forøvrig et så bra treningsredskap at det vil være leit å ikke bruke det til å lære inn "sitt," blikkontakt og "vær-så-god." Det finnes også en mengde gode aktivitsleker (godbitball og sånt) som er designet for å brukes med tørrfor. Sånn at hunden ikke sluker maten, og får brukt lek og energi for å få tak i den. Og som Simira sier: tur før leggetid er lurt. Da får valpen ut energi, og dersom du har en ordentlig snusevalp, så virker snusing beroligende på hunder. Det er også viktig at valpen får gått ordentlig på do så nært sovetid som mulig.
  13. Dette er noe mange valper gjør dette når det er mange inntrykk på en gang. Kjempefint at dere lar han få tid til å ta det innover seg i eget tempo, for han lærer utrolig mye av det! Det er også slitsomt (på en god måte!), så han vil sannsynligvis sove godt når han kommer hjem. Det er så koselig med valper som er små dagdrømmere. ❤️
  14. Jeg kjøpte dirty dog dørmatte for sikkert 10 år siden. Bruker den fremdeles, og jeg er veldig fornøyd. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten. Jeg har ikke vindfang, så ytterdøren går rett inn i "soveromsgangen" min. Jeg tok bort matta i en periode jeg ikke hadde hund, og brukte en søt liten velkomstmatte i stedet. Byttet tilbake til dirty dog før det var gått en uke, for det ble så utrolig mye sand i gangen uten den.
×
×
  • Opprett ny...