Jump to content
Hundesonen.no

Hvilken rase drømmer du om?


Recommended Posts

Ja, hvilken rase har du lyst på og hvorfor? ? Enten hvilken rase du vil ha neste gang eller hvilken rase du gjerne ville hatt om bare ting var annerledes ? Urealistiske drømmer er veldig lov i denne tråden ?

Link to post
Share on other sites

Nå har jeg jo to raser jeg er veldig fornøyd med. Men skulle jeg hatt noe annet så måtte det vært en greyhound eller en moderat bullterrier eller lurcher. Kun basert på utseendet da ? 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

100% urealistisk:

 • Kun basert på utseende syns jeg de fleste polarhunder er utrolig vakre, inkludert "ulverasene". Jeg liker ikke snø, liker ikke å gå på ski, liker ikke å fryse og ser absolutt store fordeler med førerorienterte hunder - så polarhund skal jeg aldri ha. Men fantastiske å se på og egenskaper jeg virkelig beundrer! 
 • Afghansk mynde og azawakh er også helt slående utseendemessig, og passer meg også fryktelig dårlig sånn ellers. 
 • Jeg er vokst opp med engelsk setter hos farfar og har en egen forkjælighet for rasen, men skal nok aldri ha selv. Jakter ikke, vil ha førerorientert hund og mye mindre radius. Hvis jeg skulle jaktet fugl hadde den stått øverst på lista. 

Ikke nå, kanskje aldri: 

 • Malle, bruksschäfer, hollandsk gjeterhund - generelt de litt "heftigere" gjeterhundene. Med en annen livsstil, annen jobbsituasjon, annen bolig og mer erfaring så kanskje det kan bli aktuelt en gang. Det er lite jeg syns er flottere enn å se disse i arbeid, men føler det er fryktelig langt unna for meg i dag. Det er tross alt flere timer med vanlig hverdag enn med hundetrening, og jeg er mer usikker på om egenskapene passer dagliglivet sånn ellers, og om jeg er klar for å håndtere og "styre" energien i riktig retning også i trening. 
 • Airedale terriere syns jeg er morsomme, kule hunder med masse krutt og fart, men jeg har helt angst for nappinga. Har vel egentlig bare truffet individer av brukslinjer, men de liker jeg skikkelig godt! Men masse krutt kombinert med terriernes egne meninger er jo ikke nødvendigvis bare-bare å håndtere verken i hverdag eller trening.

Vurderes som neste rase: 

 • Golden, labrador og flat - vurderer rasene og linjer opp mot hverandre og vipper mye frem og tilbake mellom dem for tiden. Morsomme, førerorienterte hunder som kan brukes til det meste, og definitivt vil sette pris på å drive med hundesport. Foreløpig har jeg trent rally, kunne tenke meg å teste bruks og/eller LP, men mistenker at jeg fort kunne blitt bitt av retrieverjakt-basillen også. 
 • Engelsk springer spaniel vurderes på samme grunnlag som retrieverne. Må treffe flere individer av de ulike rasene, kanskje passe noen og kjenne litt på hvilken type hund vi trives best med. Tror både retrieverne og ESS veldig fint treffer planlagt "bruksområde". 
 • Groenendal eller tervueren etter litt arbeidsomme linjer, uten at de er på nivå med malle. Det er noe med førerfokuset og treningsvilligheten til gjeterhundene som appellerer. Føler man med litt skikkelig research på linjer og oppdrettere har god sjanse til å finne en bra hund å trene hundesport med - LP, rally og muligens bruks. 
 • Hovawart har nettopp sneket seg inn på lista etter at jeg traff en del denne helga - men har ikke fått undersøkt rasen godt nok enda til å vite om det faktisk er aktuelt.
Link to post
Share on other sites

Berner sennen ? 
Vakraste og flottaste hundane eg veit - men heilt aldeles urealistisk at mannen min skal gå inn for så stor hund... Så det får bli med draumen ?

Meir realistisk neste hund: Golden retriever. ‘Alltid’ vore ein av favorittane mine i både lynne og utsjånad ?

Edited by 9nemor
 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Kun basert på utseende: Saarloos wolfhond og Irsk Ulvehund. Men i realiteten, orker ikke hunder som er redd for folk, og iren blir upraktisk stor og lever for kort. 

Hva neste hund blir må fuglene vite. Tror ikke det blir belger, vil ha noe som er litt mer  "vanlig" hund og litt mindre dramaqueen ? Kunne eg ha fått en "kopi" av min første hund hadde det vert perfekt, men siden hun var blanding er det urealistisk. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg ønsker meg aussie fra brukslinjer, jaktgolden, groenendael fra brukslinjer, mudi, malle, papillon, collie langhår, collie korthår, barbet kun basert på én instakonto så det er jo veldig realistisk ?, staff (pga litt flere instakontoer?),  bruksschäfer, chodsky pes, islandsk fårehund, curly, mellompuddel (synd med den klippinga), portis (klipping der også), men ønsker meg også å bo mye mer landlig før en del av disse blir spesielt aktuelle! Stort sett alle er på lista fordi jeg syns de virker som artige brukshunder, men ganske mange av dem er også ganske så utelukket. Noen pga størrelse, noen pga vokt blant annet. 

Collien, spesielt blue merle, er jeg veldig svak for etter å ha vokst opp med verdens godeste langshårscollie ❤️ Hadde også vært gøy med en norsk rase, kanskje en elghund ? Også helt urealistisk. Riesenschnauzer virker også som veldig fine brukshunder og så er de helt nydelige og også totalt utelukket i dag! Samojed har jeg inntrykk av at er eurasierens friskere, livligere fetter, så det frister jo litt ?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Drømmeraser som trolig aldri blir noe av:

Langhåret dalmatiner

Irsk ulvehund

Porcelaine

Sarloos Ulvehund

Dunker(merle)

langhåret collie

lundehund

Langhåret kelpie

Karelsk bjørnehund

Basenji (tigret)

bullmastiff

puddel(snor)

m.m

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg er allergisk mot visse typer hunder, så sånne "drømmehund"-lister gjør meg nesten litt trist ? Min store drøm er en retrieverrase etter jaktlinjer med masse driv, arbeidslyst og klovnete glede. Det blir aldri noe av, dessverre. Aller øverst troner Jaktgolden, en skikkelig mørk gylden en som syns alt vi gjør sammen er morsomt. Det er den draumen! 

Av de litt mer realistiske framtidsdrømmene:
- Airedaleterrier
- Border terrier
- Islandsk fårehund
- Mudi
- Pumi 
- Kelpie
- Korthårscollie

Enn så lenge holder jeg fremdeles fingrene kryssa for at de lager en vaksine mot hundeallergi som faktisk fungerer. Men jeg regner med at de har viktigere vaksiner å utvikle for øyeblikket.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Airedale terrier ? Har hatt rasen og tror ikke jeg kan komme på noe som jeg ikke liker ved dem ?

Glad i mange av de andre terrierne også. Jeg liker selvstendigheten, utseendet og masse annet ? ?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jo mer kjent jeg blir med andre raser, jo mer ser jeg at jeg har havnet på rett hylle. Jeg klarer ikke å se for meg noe annet enn nok en jaktgolden som førstevalg ved evt ny hund. Men rett bak kommer nok en flat med gode arbeidsgener, kanskje jaktlabbe - og avhengig av avlssituasjonen og tilgang på valper ved en evt ny anskaffelse så kan de være like aktuelle. Og jeg blir nok like fornøyd.

Sånn litt på siden så har jeg et litt svakt punkt for hvit gjeterhund ... det var den første rasen jeg «falt» for, hadde bestemt meg for å gå for en, men så ville det seg ikke slik. Nå tenker jeg egentlig at det var litt flaks, men skulle jeg føle for et litt mer bedagelig hundeliv enn en happy go lucky  retriever en gang, så vil nok det være plassen jeg ville startet - om jeg følte meg trygg på at jeg fant en som virket. Føles som noe er ugjort der - brukte jo mye tid på å se for meg «oss» to i lag.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Listen over urealistiske drømmeraser går gjerne på at de har et tiltalende utseende, men stryker på andre punkter. Bullehunder og mastiffer som dogo argentino, amstaff og amerikansk bulldog (Scott) er nydelige, men de to første er ulovlige i Norge per dags dato, i tillegg til at jeg tror de kan bli litt mye for meg å håndtere, iallefall slik det er nå.

image.png.f83cadc7c6ef8bc72253cf136acef80e.png
Dogo argentino

Fra den ene enden til den andre, mynder og primitive hunder! Afghansk mynde, saluki, borzoi, basenji, shiba og taigan er raser som oser en eleganse og ynde helt utav en annen verden. De blir nok likevel for sære for min smak da jeg ønsker en mer førerorientert/"tam" hund.

tajgan.jpg
Taigan

Jakthunder. Settere, münsterländere, jaktspaniels og jaktretrievere er utrolig vakre. Jämthunder og elghunder virker generelt ukompliserte og gode gemyttmessig. Samtlige stryker dessverre da jeg verken jakter eller føler jeg er i stand til å aktivisere en slik hund tilstrekkelig.

image.png.6c758acf535b499abe4fc1e8a9ce37f0.png
Blue picardie spaniel

Det finnes også mye lekkert i gjeterhundgruppen, blant annet bruksschäfere, belgere, hollendere og diverse collieraser. Jeg elsker drivet og allsidigheten hos enkelte av disse rasene, samt "godheten" jeg får inntrykk av hos bearded collie og langhåret collie. De to sistnevnte kan absolutt være aktuelle som enten neste eller påfølgende hund.

image.png.af62b9296a537e879c03f5742454af17.png
Bearded collie

Det viktigste for meg i valg av ny rase vil nok være å finne en rase med generelt godt og stabilt gemytt, samt med få sykdommer og uten store fysiske ekstremiteter som hindrer funksjonalitet i stor grad. Som tidligere og nåværende eier av kun miniatyrhunder ser jeg absolutt fordelene i at de er lett transportable og småspiste, og kunne gjerne tenkt meg en liten/mellomstor liten hund til ved et tidspunkt. Problemet er at det virker utrolig vanskelig å finne mentalt stabile og funksjonelle småhunder. Begge mine miniatyrhunder (omplasseringshunder) har slitt/sliter med mentalitet i ulik grad. Drømmerasene innen småhunder er for tiden dvergpinscher og australsk terrier. Ellers kan nok finsk, svensk, lapsk lapp-/vallhund, dansk-svensk gårdshund, mittelspitz og shetland sheepdog være aktuelle.

PS: Dere må også gjerne dele bilder! :D

Edited by Mindi
Link to post
Share on other sites

Åh det er mange haha! :P

Bruksschæfer (Fordi elsk)
Malle (Fordi hallo, atletiske hunder med masse drive)
Malamute (Bamsete kløvhunder med utholdenhet)
Siberian Husky (Fordi polarhund og jeg elsker de)
Samojed (Fordi polarhund og fin!)
Shiba (Maskot og urhund ❤️ )
Shikoku (Fordi FINE og urhundaktig)
Sarloos/Tamaskan (Fordi ulveaktig)
Jindo (Fordi spesiell, urhund og fine)
Italiensk Mynde (Fordi Dobby, dritsøte og varmeputer)
Hvit gjeterhund (Fordi nesten-schæfer - friskere)
Skotsk Hjortehund (Morsomme typer)

Sikkert mange flere jeg kunne tenkt meg men, jeg er veldig glad i spisshundene og urhunder. De bare tiltaler meg veldig.. Kanskje det en dag blir noe av dette. 
 

Link to post
Share on other sites

? Jeg greier ikke finne meg en drømmerase ?

Flere hundre raser finnes det, og jeg greier ikke å finne meg min. Helt utrolig ? Det er så mange fine raser (utseendemessig), men så er det noe med størrelsen, personligheten, helsa, pelsstellet osv som gjør at de ikke likevel er drømmerasen min. Godt det er leeeeeeenge til jeg skal kjøpe meg hund igjen ?

Link to post
Share on other sites

I hodet mitt har jeg noen urealistiske drømmeblandinger som jeg tror kunne sett utrolig vakre og interessante ut. Dette er da altså kun utseendemessig. Ekte varianter av noen fantasihunder jeg har tegnet masse opp gjennom årene. Inspirert av mynder, men ikke helt mynde heller. Ene jeg pleide tegne er som en forvokst hvit rev i myndeaktig kropp. Se tegningen. Som en blanding av ulv og mynde egentlig. Jeg innbiller meg at en blanding mellom hvit gjeterhund og borzoi hadde vært det nærmeste å komme denne fantasihunden, og ønsker i all hemmelighet at noen der ute produserer en slik blanding så jeg kan se bilde av den :P Den andre fantasihunden er litt lignende, bare med lange, godt pelsede hengeører. Og den også hvit, eller huskyfarger, som saluki kan ha. Så her ser jeg for meg en blanding av field spaniel og saluki ville vært helt smashing. 
Har prøvd å google slike blandinger for å se om de finnes, men har ikke fått noen treff foreløpig :P Men dette var kanskje utafor tema, eller noe for en annen tråd kanskje :P 

Sånn mer realistisk, Så er det egentlig ikke så mange raser jeg drømmer om lenger, enn field. Kanskje hvit gjeterhund. De får jeg innimellom lyst på, men jeg tror ikke de passer meg sånn egentlig. Spanielgemyttet har virkelig bergtatt meg. Kunne kanskje hatt en moderat pelset vanlig cocker. Eller en jaktcocker av god størrelse som fremdeles har godt spanielpreg (dvs ikke de som ser ut som random blandinger og har retrieverører uten beheng og er knøttsmå).

109523442_274503093977999_2345443309095181364_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=YoYaB3N1pnYAX80gEX2&_nc_ht=scontent-arn2-2.xx&_nc_tp=7&oh=dc101a625fb9e4768f156acf0bcd3c28&oe=5F367B6D

Link to post
Share on other sites

Schæfer (frisk, selvfølgelig)

Mudi

Hvis jeg noen gang blir frisk selv så kan mudi bli en realitet, men det er nok bare bittelitt mer realistisk enn å finne en frisk schæfer. So...

Link to post
Share on other sites

Jeg har egentlig gått for drømmerasene, alaskan malamute og shiba. Nydelige hunder med gemytt og egenskaper som passer oss. Jeg ønsker meg også grønlandshund, og det tror jeg at vi får en dag. 

Ellers er jeg veldig svak for en fin pyreneerhund og irsk ulvehund. Av mindre hunder syns jeg basenji er fin, det samme gjelder shikoku. Tviler på at det blir noen av disse rasene, men de er fine ? 

Drømmer også om en førerorientert hund som kan utdannes til å bli skolehund, og kanskje noe hundesport. En sosial og trygg terv eller groendal hadde vært fantastisk, evt en aktiv, frisk og stødig schæfer ❤️

Link to post
Share on other sites

Storpuddel er min drømmerase, grunnet individer jeg har blitt kjent med av rasen og blitt hodestups forelsket i.  

Men usikker på om jeg kommer til å gå for rasen av den grunn, bl.a er det en del rusk på mentaliteten (men stødige individer finnes jo), jeg foretrekker egentlig en mellomstørrelse (og puddel finnes sjelden som en mellomting dessverre, MP er som en hovedregel små og SP kan bli digre), og så er det jo praktisk med en hund som ikke behøver så mye pelsstell også, da. Vi får se, fryktelig lyst på en gang hvertfall.

Edited by Stjerneskinn
Link to post
Share on other sites

Drømmeraser (utenom ESS som jeg har): 

 • Dalmatiner (vært forelsket i rasen så lenge jeg kan huske!). Kan vurderes som neste hund, men ikke de letteste å drive hundesport med
 • Jaktlabbe/jaktgolden (realistisk som neste hund, heller dog mot labb)
 • Whippet (de virker superkule og er så imponerende raske!)
 • Pointer
 • Weimaraner
 • Malle (skjer sikkert i mitt neste liv, men det er imponerende å se de jobbe) 
 • Flatcoated retriever
 • Dansk-svensk gårdshund (handy størrelse, arbeidsomme og Milo har mye av dsgen i seg) 
 • Malamute (liker ikke snø eller kulde selv, så det er nok meget urealistisk)

Ser at de fleste rasene her er av jaktkategorien. Tror jeg liker den type hund, men har ikke så mye erfaring med f.eks. gjetere. De jeg kjenner med gjetere har hatt/har mye utfordringer ift gjetingen og den atferden - det har nok skremt meg litt av. 

Link to post
Share on other sites

Drømmer om å i en alternativ virkelighet være en snerten byfrøken som tripper nedover gaten i høye hæler med to hvite storpudler i kontinentalklipp. :aww: Kontinentalklipp og snerten byfrøken er nok fullstendig urealistisk :lol:, men puddel i ymse klipp kan være en mulighet den dagen jeg ikke vil ha hund til annet enn kos, hygge og lette turer. :ahappy:

Ellers har jeg vel ingen drømmeraser nå. En gang i tiden drømte jeg vel om riesen, airedale terrier, tysk jaktterier og irsk terrier. Tysker passer ikke mitt bruk så det blir det aldri, de andre er litt mer kanskje-en-gang-hvis-dersom jeg orker med den type hund og nappingen av stor hund når det eventuelt blir aktuelt med en hund som ikke skal brukes til noe spesifikt.

Link to post
Share on other sites

Hadde jeg hatt kjempemye energi og vært frisk så ville jeg kanskje hatt en aussie som jeg kunne testet ut mange hundesporter med. Eller en sibirsk husky som kunne vært med meg rundt i fjellheimen. Men det er helt urealistisk. Jeg må tenke på min helsetilstand, og sånn som det er nå så vurderer jeg berner sennen, men usikker på størrelsen og om jeg orker så mye pels, men elsker gemyttet. Og jeg har lyst til å teste ut whippet, liker væremåten og størrelsen er praktisk pluss lite pels, enkle og greie hunder. Men så liker jeg førerorienterte raser, og jeg kommer alltid tilbake til retrievere. Allsidige, enkle å motivere og den herlige dumsnillheten ❤️ Vet ikke om jeg kommer utenom golden neste gang heller, men hvis formen blir bedre kanskje en jaktgolden som kanskje kan trenes til redningshund. Jeg har egentlig funnet min rase i golden, men så er det så mange andre også som er fine. Livet er for kort og rasene for mange :lol:

Link to post
Share on other sites

Bedlington terrier - elsker utseendet deres og de jeg har truffet har vært trivelige hunder. Hadde bare ikke pelsen vært så upraktisk.

416B8ED6-4247-45C4-8A37-C0F34FCFC2F2.jpeg.644f4b753a05b94a960ffa7ef641513c.jpeg
https://www.akc.org/dog-breeds/bedlington-terrier/
 

Afgansk mynde - kun basert på utseendet og et individ jeg kjenner. Pelsen er imidlertid helt uaktuell, så det kommer aldri til å skje.

2699B2EB-08DE-4552-9D90-4A59F17AF5D5.jpeg.24c1c16602d3b7b4b7c11dd1dcb4879b.jpeg
https://www.akc.org/dog-breeds/afghan-hound/
 

Border terrier - elsker utseendet, imidlertid for mye jaktlyst og litt for mye terrier.

640915F1-661D-4068-9E2A-7318E8CDE41A.jpeg.1117e2574b609f5ebd690f464a7752da.jpeg
https://www.akc.org/dog-breeds/border-terrier/

Dvergschnauser - finnes det noe mer sjarmerende enn en snakkende DS? Hadde de bare vært litt mer langbeint.

B5CCD703-5ED2-4BD9-BEC5-D0302722B238.jpeg.bda14fc29e8aed9b337577cf2e0524b0.jpeg
https://no.m.wikipedia.org/wiki/Dvergschnauzer

Whippet - praktisk størrelse, praktisk pels, trivelige hunder og et utseende som jeg har lært å elske.

 

 

 

Edited by Suxa
Lagt til bilder med link til siden hvor bildene er hentet fra
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
On 7/18/2020 at 8:14 AM, Suxa said:

Bedlington terrier - elsker utseendet deres og de jeg har truffet har vært trivelige hunder. Hadde bare ikke pelsen vært så upraktisk. 

Ja, bedlington terrier har jeg sett myyye på også og blitt litt forelska i dem. De er fantastiske!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.



 • Nye innlegg

  • Det er åpenbart at bare meningen om hva som gikk galt og hvorfor varierer ganske mye. Det som er tydelig nok er at kulturen opplevdes ubehagelig nok til at en vesentlig andel av aktive og faste brukere gjennom mange år ikke orket å være her mer. Det var masse fin og positiv aktivitet før dette skjedde, og det var da saktens mange gode diskusjoner med varierte meninger. Etter min mening kom hovedutfordringer med brukere som gikk inn for å polarisere diskusjonene mye kraftigere, i tillegg til flisespikking, personkritikk og ufine diskusjonsteknikker. Så kan det selvfølgelig være lov å ønske seg et hetere debattklima, men da er man for det første avhengig av at flere ønsker det, og så er det synd når et stort flertall faktisk ikke ønsker det. Som det har vist seg her. Noe av grunnen til at flere trivdes bedre her enn på Facebook var nettopp den litt mer siviliserte, kanskje for noen "tammere" diskusjonskulturen, og forsvant når de ikke orket det de opplevde som usaklig kritikk for enhver kommentar. Så får vi som er her tenke igjennom hva "vi" ønsker, som enkeltbrukere og i fellesskap, og kanskje være litt bevisst det når vi poster.  
  • Jeg har sittet på hendene mine....  Jeg er en av de som var aktiv på canis for mange mange år siden. Og som fikk med meg det meste av det som skjedde der. Og som fulgte med på sonen og så hva som skjedde her.  Problemet var aldri verken uenighet, eller at noen var "krasse", men at enkelte "100 % positive" mente seg å ha fasiten og sannheten også om andre forumbrukere. Og som bedrev direkte hets, enten åpenlyst eller bak i kulissene.  Og så noen da, som jeg ser fremdeles er aktive på sonen og som mener seg å "vite" mye om andres tilnærming til hund, selv om de overhodet ikke kjenner dem.  Så da er det ikke så rart at man ikke gidder.  Og ja - jeg er krass, til tider overtydelig, har mange års erfaring og skolering på hund, aktiv i ymse settinger med hund, konkurrerer med hund. Og det å da gjentatte ganger bli beskyldt for å være "dyreplager", "umoralsk" etc fordi man ikke angir seg selv til 100 % positiv ("kun" 97 % - herregud - jeg har da selvinnsikt.... ), kombinert med å få private trusler a la "jeg vet hvor du bor, så ikke føl deg for trygg" etc, da gidder man ikke lenger.   Jeg har også vært på kurs med noen av disse "100 prosent positive". Av nysgjerrighet. Og de var jaggu meg ikke positive i håndtering av folk. Som er det som kjennetegner en god instruktør.  Derimot; nedlatende, opptatt av å vise hvor gode de selv var, fulle av hersketeknikker. I livet som på forum.    Trist.     
  • Klart at noen hunder er såpass uheldig med sine eiere at de nærmest blir "ødelagt". Men jeg syns at mange bruker en hendelse i hundens liv, som forklaring på et adferdsproblem. Som mitt eksempel hvor en hund løper mot, bjeffer som gal og skremmer en annen unghund. Det har kanskje også noe med når i livet til hunden det skjer. De er gjerne mer sårbare i enkelte perioder av livet sitt? Min hund er "helt gal". Han oppfører seg absolutt ikke som naboens labrador 😄 Jeg kan ikke legge skylden på en eller flere hendelser. Han bare er sånn. Men jeg blir jo litt forundret hvorfor han gjør som han gjør av og til. Jeg har en hund som er av en sjelden rase. Så det er ikke mange å sammenligne med. Men på en FB-side for oss som har denne rasen tok de opp hvordan de oppfører seg i gitte situasjoner. Min hund oppfører seg som ca 90 % av de andre hundene av denne rasen. Så istedenfor å legge skylden på en hendelse, så kan bare si "at sånn er de". De er gal (på en grei måte da) Kjekt å ha en forklaring  Av og til er hundene våre bare sånn som de er. Uten at de er ødelagt. Det er sikkert vanskeligere for en hund å ha ro i alle situasjoner når man bor f.eks i et bymiljø hvor det kryr av andre hunder, folk, biler, støy, lukter, lyder osv. Enn for en hund som vokser opp i ro og mak på landet.  Det er mange forskjellige ting som former en hund
  • Nå leser du veldig mye inn i en halv setning Jeg mener på ingen måte at erfaringsbasert kunnskap er verdiløs og at kurs er den eneste veien til målet, tvert imot, jeg mener begge deler kan bidra med nyttige verktøy. Kommentaren min var utelukkende rettet mot (tidligere) forumbrukere uten fagkunnskap som presenterer personlige meninger som fasitsvar, samtidig som motparten overkjøres av hersketeknikk. Det synes jeg er problematisk.    Personangrep kan vel være så mangt, og handler ikke nødvendigvis om å bli "butthurt". Det kan like gjerne være meningsløse argumenter om hvem/hva man er/har/gjør, utelukkende ment for å kneble debatten. For å ta meg selv som eksempel - i enhver diskusjon om helse hos diverse raser ble jeg avspist med "du har cavalier så du har ikke stemmerett" (mer eller mindre). Sånt blir det ikke særlig fruktbar debatt av, og den type lavmål gidder i hvert fall ikke jeg å bruke tid på.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...