Gå til innhold
Hundesonen.no

Suxa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Suxa last won the day on 16. Juni 2020

Suxa had the most liked content!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Suxa's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

20

Nettsamfunnsomdømme

  1. Clas ohlson sin https://www.clasohlson.com/no/Tick-1,-flåttfjerner/p/Pr340693000
  2. OT - men er det flere enn meg som alltid får ekkel ørevoks reklame opp her inne på forumet. Lurer på hva jeg har gjort for å få det hele tiden ??
  3. Tar dere noen ekstra forhåndsregler enda?
  4. Kan også legge til at vi fokuserer på å jobbe med valpen for å unngå ressursforsvar, at den blir skremt eller gira av barn som løper/bråker osv. Er viktig for oss av hunden(e) skal takle (mer eller mindre uforutsigbare) barn som er på besøk selvom vi selvsagt skjermer hundene fra besøkende barn.
  5. Har hund og småbarn, hundene kom først så slik sett er det jo enklere med barn som har vokst opp med hund. Var imidlertid redd for at en valp skulle bli for voldsom, men det har gått helt fint. Mitt råd ville være å se an barna dine fremfor å være låst på alder. Når er de stor nok til å ta instrukser om hvordan hunder skal behandles og når er de store nok til ikke å bli skremt av valpebiting? Labrador er ikke en rase jeg kjenner spesielt godt, så skal ikke uttale meg om rasevalget. Men @Ravensburger har et poeng, det er krevende med hund og småbarn/barn samtidig. Derfor var det viktig for oss å velge en relativt enkel rase i praktisk størrelse, slik at hunden kan være med på alt familien foretar seg.
  6. Takk for hjelpen, strykes av listen ?
  7. Vet ikke helt under hvilke kategori spørsmålet passer, så legger det her. Er det noen av dere som har en Kia e-niro og kan fortelle meg hvilke størrelse på hundebur det evt er plass til? Forhandler har ikke demobil inne og jeg skulle gjerne ha visst det snart. Stoler ikke på selger som ikke mener det er noe utfordring... skal jo ikke ha bur til en veskehund
  8. Det er en brukshund rase som både har gjeting, jakt og vokt i seg. Derfor krever disse hundene å få brukt seg tilstrekkelig både fysisk og mentalt. Pelsstell kommer i tillegg. Den ene jeg kjenner er trivelig, trolig mye fordi den har en eier som bruker virkelig mye tid på den. Det er en liten rase i Norge og ryktene vil ha det til at det er en del mentalt rusk, om dette stemmer swkal ikke jeg si sikkert. Vi er ikke uerfarne hundeeiere, men vi innser at det vil være for krevende med en slik rase per dagsdato. Jeg bruker ca 2 timer på tur på hundene hverdag, i tillegg løper de løse på eiendommen vår. Jeg er mest glad i å gå på tur fremfor å trene hund, dermed er ikke en bruksrase det beste valget. Ser at dere skriver at hunden ikke skal kreve så mye aktivitet, så hadde nok tenkt meg nøye om før valget hadde falt på en vannhund. Alt ettersom hva dere legger i «ikke så mye aktivitet».
  9. Kikket raskt innom spansk vannhund når vi skulle velge rase sist siden vi kjenner en veldig trivelig en. Men gikk raskt bort fra den rasen da dette er en krevende hund. Vi endte opp med whippet da vi ønsket oss en ukomplisert familiehund og treningskompis. Basert på det vi har lest oss til og fått høre av oppdrettere så vil en whippet kunne være et alternativ for dere også. Men vi har bare 3 ukers erfaring med rasen ?, så kan ikke dele så mange erfaringer ?
  10. Dette må du gjøre i samråd med dyrlege, kortison må trappes ned over tid for å unngå alvorlige komplikasjoner.
  11. Takk for utfyllende svar. Det hygieniske ved rått slakteavfall og håndtering av dette bekymrer meg mest. Men det er fristende å gå for noe som valpen sluker unna, og dermed forhåpentligvis slippe unna problemene med å holde vekten som ligger til rasen.
  12. Er det noen grunn til at VOM puppy ikke kan brukes som fullfor til valp? På hjemmesiden deres står det «VOM PUPPY kan gis alene som fullfor eller i kombinasjon med annet valpefor fra 3-4 ukers alder...» Valpen vi har fått i hus har fått 50/50 VOM og tørrfôr. Naturlig nok er den ikke særlig interessert i tørrforet, lurer derfor på om det finnes gode grunner til å ikke gå over til fullforing med VOM for å sikre at den spiser nok. Beklager at jeg kupper tråden litt ?
  13. Si det. Har heldigvis ikke hatt så store utfordringer med at det ikke er noen tegn. Sist ankomne her piper som regel, men det kan også hende at hun bare blir litt ekstra utforskende. Som i at hun snuser langs veggene, inne i hjørner og slikt. Men en gang hun begynner med dette bærer jeg henne ut og da tisser hun alltid. Ellers er jeg ute minst en gang i timen når hun er våken og roser veldig hver gang hun tisser ute. Sikker på at ikke også din har noen slike små tegn?
  14. I følge oppdretterne jeg kjenner går det i bølger om det er tisper eller hannhunder som er mest populære. Men er ikke helt overbevist da det alltid har vært tisper som er mest populære når vi har kjøpt. Våre to siste har vært hannhunder. Synes i grunn de har vært uproblematiske med unntak av at de sammen kunne fyre seg opp på andre hannhunder, og at de markerer på alt utenfor terrassen. Når den ene forsøkte å markere på teltet når vi var på tur så la mannen ned veto mot hannhund neste gang. Ser imidlertid at markeringen er betydelig redusert nå som vi bare har en hund. Så jeg angrer nesten litt på at den neste er ei tispe. Håper det ikke blir mye humørsvingninger og innbilte. For hannhunder er tross alt veldig stabile i humøret, kunne ikke merke noe på de selvom det var løpske tisper i området.
  15. Alle hunder på fly til og i Australia må være i cargo. Kun tjenestehunder kan få unntak. Når det gjelder import reglene til Australia så er karantene tiden redusert til 10 dager mot 4 uker den gangen jeg vurderte det samme. Du kan lese mer om reglene her, Norge er i gruppe 3: https://www.agriculture.gov.au/cats-dogs/step-by-step-guides/category-3-step-by-step-guide-for-dogs
×
×
  • Opprett ny...