Jump to content
Hundesonen.no

Hunder og menneskemat


Recommended Posts

Hvilke typer "menneskemat" gir du hunden din, og hvorfor? Fordi den synes det er godt, eller fordi det er bra for den på en eller annen måte? 

Hva unngår du å gi eller gir i kun små mengder? 

Link to post
Share on other sites

Min ble dødelig fornærmet om noen hadde laks eller ørret til middag uten at han fikk sin del:ahappy: Mest mulig rene produkter av kjøtt og fisk, alt han ville ha av grønnsaker utenom løk, gjerne et kokt egg med skallet på servert på plenen en gang iblant.

Link to post
Share on other sites

Da jeg bodde hjemme gikk det mye rester i bikkja; familie på 5 så stadig noen middagsrester eller en gammel matpakke. Nå som jeg bor alene blir det lite menneskemat i hunden av den grunnen at jeg ikke produserer særlig rester. De få gangene det blir noe får hun. Styrer unna mye krydder eller bearbeida bein. 

Link to post
Share on other sites

Som flere andre har skrevet... Det meste går i grisen her... :lol: Så lenge det ikke er løk eller andre farlige ting i det. Eller for krydret. Min spiser mye rart; salat, agurk, elsker gulrot, grønnsaker etter middag. Får slikke yoghurtrester, rømme osv... :) Kyllingfilet- rester osv... Ikke særlig kresen denne gutten :D

Link to post
Share on other sites

Ofte rester fra middagen. potet og gulrot, pasta, ris, og slikt. Koker alltid ekstra til Mynte siden hun er plaget med hard avføring på kun V&H,  så da er det fint å blande i ekstra. Eller har i knekkebrød, olje og biola.   Fiskeboller i hvit saus er en slager her. Eller fiskekaker.

Link to post
Share on other sites

Alt blir egentlig gitt, men ingenting i store mengder. Poden søler litt og hundene får middsgsrester om det er igjen, men aldri mye egentlig. Er det mye igjen så blir det jo restemat til oss. Det er vell få ting jeg synes hunden trenger av menneskemat. Det må nå være grønnsaker da isåfall om jeg skulle spedd på med noe til maten. Om de hadde blitt hard i magen av råforinga feks. Ellers er det snacks av rått kjøtt/fisk/bein innimellom, evt brukte å gi litt mer fast sånt når jeg fora på tørrfôr, men som noen over her sa, det er jo vell så mye hundemat som menneskemat.

Link to post
Share on other sites

De hundene jeg har får kun det de er skapt for å nyttiggjøre seg av, rått animalskt uten noen tilsetninger. To-tre uker i året noen blåbær daglig som et tilskudd. Og tørket kjøtt/fisk/innmat på lav temp som snacks nå og da. Aldri noe annet enn dette. 

Edited by Stjerneskinn
Link to post
Share on other sites
Guest Mira2.0

Jeg vokste opp med en dachs som fikk den første pannekaken (ekstra tykk), fikk kokt fisk kun laget til ham, og restene etter middagen. Han ble 16 år, lille minibuss :D Her får min rester, ikke i mengder, men hvis det er igjen kun en kjøttkake så får hun den. Ikke for mye krydder og løk, ellers få begrensninger.

Link to post
Share on other sites

Ikke så mye kjøtt siden hun er allergisk, men hender hun får litt rester hvis vi har hatt fisk til middag. Så får hun hvitost hver dag, men det er mest fordi jeg må pakke medisinen inn i ost? ellers elsker hun alt av grønnsaker og frukt. Og ostepop. Ostepop trumfer alt og hun går fullstendig amok når vi spiser det. Bjeffer, uler og sitter bamse for oss:icon_redface:

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Han får litt forskjellig noen ganger fordi han oppfatter situasjonen som selvbetjening og så er det en fireåring som deler i tide og utide. I tillegg gir jeg også litt middagsrester, grønnsaker og frukt. Han spiser alt, men jeg passer på at det ikke blir for mye salt, krydder og løk og så gir jeg ikke ting som kan være farlig som rosiner og liknende. 

Link to post
Share on other sites

De få gangene jeg har rester av middagen så får de en skje eller to hver i maten - så slipper jeg å kaste det. Jeg vet at de setter pris på litt nye smaker og jeg synes jo det virker kjedelig å få samme maten år ut og år inn..  De, derimot, er strålende fornøyd med hva de enn får - uansett. 

:-)

Link to post
Share on other sites

De får litt av hvert av rester, og magen deres tåler jo også en del, som jeg ser som et stort pluss! 

Ting jeg kjøper bevisst til bare de:

Gulerøtter (snacks, vomfyll, ala et bein), kjøtt på tilbud, enten til mat eller godbiter. Av godbiter kjøper jeg: Leverpostei, klemost, pølse, karbonade, lever, fiskepudding, kjøttpudding, fiskekaker, kjøttkaker, skinke, kylling, kotelett ect. De spiser ikke veldig mye standard hundegodbiter fra dyrebutikken. Det jeg kjøper på butikken er billigere og bedre. Men så klart, når jeg skal ta litt i lomma på tur blir det ofte frolic ect, men det er ikke så ofte på trening. 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er jo vanlig at valper får diare, men hvor ofte er vanlig/uvanlig. Jeg har en Golden/Toller valp på 6 mnd som ofte har diare, og han får det som regel uten grunn. Prøver å unngå at han spiser på ting ute, får lite utenom sitt vanlige for. Han får diare så  og si ukentlig og det varer alt fra 1-4 dager vil jeg si. Er det normalt så ofte? Formen hans virker ikke påvirket av dette. Han drikker godt med vann og er like hyper som alltid.    
  • Hun er litt sær, så egner seg nok best som rekvisita 😂 
  • Tusen takk! Det gikk bedre enn forventet! Mista hodet helt på lørdag, men på tross av det landa vi på en 3.plass med 172poeng. Idag gikk det mye bedre, jeg hadde med meg hodet, men mista Limit litt for jeg ble så "stiv" i kroppen og klarte ikke helt å engasjere henne nok. Ble 183poeng, bronsemerket, vårt første napp og en 2.plass!  Veldig fornøyd med det! Vet jo at vi kan gå himla mye bedre bare jeg får nervene under kontroll.  Og ifht hvor lite vi faktisk har trent så er jeg storfornøyd med innsatsen til Limit når jeg ble så håpløs, spesielt på lørdag.  Neste stevne blir nok i starten av november allerede! Bitt av basillen ble jeg! Men etter det blir det rallystevne stopp frem til neste år.   
  • Takk for svar og tips. Når du sier det, kan det godt hende det er hennes egen usikkerhet som gjør det. Det virker som hun ikke helt «forstår» situasjonen, slik hun gjør når andre hunder er veldig rett fram og durer på. Vi går på rallylydighet og blodspor, og hun hilser ikke på andre hunder når hun er i bånd (vi passerer sikkert tjue stykker daglig uten stress), men det er sant at situasjonene har vært en «NÅ kan dere leke»-situasjon, som kanskje har skapt stort forventningspress til at den andre hunden vil være på hennes bølgelengde, og at hun reagerer negativt når den ikke er det. Jeg tar det til meg!
  • Hvis hun er utrygg selv så er det ikke unormalt om hun reagerer på usikkerhet hos andre hunder. Det gjør situasjonen mer usikker for begge parter. Sosialisering er ikke bare lek med andre hunder. Det høres ut som din hund har godt av å få mer omgang med trygge hunder UTEN at det er lek, gjennom båndturer og hundetrening. Hvis du har en jaktlabrador som ikke brukes til jakt så vil jeg tro du allerede trener aktivt i en gruppe eller klubb? Kan du få med noen derfra og gå rolige turer i bånd, uten forventning om lek, for eksempel? Én eller to faste lekevenner som hun fungerer godt med og er trygg på er nok for å få ut lekebehovet. Jeg ville droppet lek med tilfeldige ukjente hunder uansett, siden det alltid er en risiko for konflikt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...