Jump to content
Hundesonen.no

'Plen'-hva slags plentype foretrekker du hos deg selv og andre? ;)


Recommended Posts

Ja hva slags 'plentype' foretrekker du hos deg selv og andre er altså spørsmålet her..:P

1: Man skal ikke klusse med naturen, la gresset gro! :sleep:

2: Foretrekker pen og velfrisert plen med der gresset ikke er lengre enn at det er praktisk for lek og morro.. ;) 

3: Vekk med ugresset! Jeg foretrekker svaberg. 

 

Selv er jeg jo glad i naturen og er nok en plass mellom alternativ 1og 2, litt avhengig av hvor kraftig plenveksten er.. Blir det det rene Mato Grosso syns jeg personlig det blir litt i overkant og det er jo en viss fare for at man roter seg bort i urskogen og ikke finner fram til målet om man nå skulle få for seg å spille litt ball f.eks .. ;) Alternativ 3 er no,no for min del, både hos meg selv og andre. Selv om svaberg kan være pent og praktisk andre steder enn i 'hagen' så vil jeg både se og føle at jeg ikke er på nyanlagt plen..

Edited by QUEST
 • Haha 4
Link to post
Share on other sites
 • Replies 84
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

OH MY GOOOOOOD JEG LESTE IKKE RESTEN AV TRÅDEN ENGANG........................ God morgen liksom, litt for tidlig for meg da jeg skrev. EHHH... Glem det jeg skrev, ha en fin dag videre folkens... 

Jeg innså nettopp at det ikke er grønt gress det prates om  

Kan nå melde om at det gikk supert med voksing hos ny vokser! Svært nøye, skikkelig hyggelig og proff. Jeg var litt «trendy» nå (jmf post lengre bak om at busken er på vei tilbake), så jeg var forbere

Posted Images

Syntes tett, kortklipt, ordentlig grønn plen er lekkert å se på - men så er det orken å skulle holde det slik selv, da :lol: 

Det er dog forskjell på hageplen som i ulendt terreng osv, og flat, åpen gressplen. Førstnevnte kan godt være litt rufsete, sistnevnte skal være vellstelt :) 

 • Haha 4
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Kristiin skrev:

2.

2 kan fint kombineres med 3. På hytta har vi grønn (klipt) plen rett foran svabergene :)

 

Nå er jeg litt usikker på hva slags 'plen' du snakker om? ;) 

@maysofie; 'ulendt terreng' som i hos den mannlige del av befolkningen? :lol:

Edited by QUEST
Link to post
Share on other sites

Aner at eufemismene kan (har allerede) føre til mye moro. Lo høyt og rått av @maysofie sin flotte og lyriske innlegg om  hage kontra terreng :fish: Og så må jeg innrømme at jeg er veldig nysgjerrig på denne "hytta" til @Kristiin:) 

Stort sett så gror ugresset fritt på denne plenen, men det nokså sparsommelig sådd fra naturens side. En kjapp runde med en dytt-deg-i-hjel på en varm sommerdag har dog skjedd, med dertil ujevnt resultat hva lengde angår. I andres hager foretrekker jeg at det i hvert fall synes at det er spredd frø, bare jordsmonnet ser jo fort veldig fersk og uferdig ut.

Edited by Lene_S
 • Haha 2
Link to post
Share on other sites

Jeg foretrekker nr. 2. Både hos meg selv og andre. Man skal jo finne fram og kunne nyte utsikten, men det _skal_ jo være noe plen i hagen, så svaberg blir litt for unaturlig for min del. Hvis andre i husholdningen f.eks. skulle være uenig i det, så får de passe på sin egen hage, men i min hage bestemmer jeg :P Jeg synes dog det er litt verre når noen andre skal beskue min hage. Er den nyklippet, eller kanskje svaberg, så er jeg redd besøket tror jeg har brukt mye tid på det for deres del og det er jo litt kleint. Jeg tror jeg har landet på relativt nyfrisert, men en uke eller to groing. Må med andre ord planlegges nøye :lol: Jeg stresser litt med det, men det skal ikke se sånn ut *ler*

Jeg er ikke så forfengelig av meg, så jeg skreller alt når jeg først gidder, når jeg skal ha besøk som likevel nyter utsikten til vanlig fra tid til annen. I starten skal man jo gi et godt inntrykk så da er jeg litt mer nøye på friseringen :icon_redface:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
4 timer siden, Lene_S skrev:

Aner at eufemismene kan (har allerede) føre til mye moro. Lo høyt og rått av @maysofie sin flotte og lyriske innlegg om  hage kontra terreng :fish: Og så må jeg innrømme at jeg er veldig nysgjerrig på denne "hytta" til @Kristiin:) 

Nå er det en gang slik at man vanker på Internett hvor bruk av apostrof brukes løst, når man så ikke vanker i alle hunde-utelaterte tråder og da ikke får med seg at det er en fortsettelse fra noe annet, så tilgir jeg meg selv (og de andre!) som ikke catchet meningen med det samme :aww: 

———

Som svar til tråden; jeg bryr meg filla, jeg, hvordan andre ser ut - men for min egen del så har jeg preferanser :P 

 • Like 1
 • Haha 1
Link to post
Share on other sites
7 timer siden, QUEST skrev:

Nå er jeg litt usikker på hva slags 'plen' du snakker om? ;) 

@maysofie; 'ulendt terreng' som i hos den mannlige del av befolkningen? :lol:

Jeg trodde dere prata om plen jeg :lol::lol: Skulle visst lest en vis annen tråd først :P

Kan dog holde fast på 2. Å nei, ikke kombineres med 3 :lol: (Hva 3 egentlig er :P)

Edit

Nå henger jeg med på svalberg. Er kanskje litt der :P

 

Edited by Kristiin
 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Akkurat nå er jeg glad jeg leste den ANDRE tråden før jeg gikk inn her... :aww: 

Jeg er sånn passe god på kantklipp og liker det litt ryddig, men glattskurt svaberg skjer ikke lenger.. :aww: 

Link to post
Share on other sites
7 timer siden, Tommy skrev:

Hvis man har en rosebusk vil man jo vise den frem, ikke gjemme den bak tornekratt og gamle hekkesakser med rust på. 

3 all the way.

Hm..jeg heller litt mot at det kommer  del  an på rosebuskens eventuellt rosens vekstform..Uten særlig tvil ( mener jeg) er det enkelte roser særdeles , som nok tar seg ennå bedre ut diskre gjemt bak litt gress.. Der man kan ane konturene men ikke ser hele rosen før man eventuelt skal ta hm.. makrobilder..

Kantklipp som @Siri nevner over her gjør seg bra i mange tilfeller og da særdeles hvis plenen er av en slik beskaffenhet at den gror vilt og uhemmet utenfor hagegjerdet :sleep:

 • Haha 5
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Th3a skrev:

Helt klart 2. Tett, grønn kortklipt gressplen er det beste for både meg og hunden, hun liker ikke å ligge i for langt gress.

Øhm...jegtror muligens ( forhåpentligvis..:P) du ikke helt har fått med deg hva slags 'plen' det er snakk om...:D

 • Haha 8
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.
 • Nye innlegg

  • Søt valp da!  Tror du bare skal ignorere han eieren. Nå har han fått tilbud og takket nei.
  • Hei, har en unghund på 1 år Virker som hun har kommet i spøkelsealderen..  Vi har trent i på ustillingstrening siden hun var 5 måneder gammel, nå er hun 14 måneder gammel og har plutselig begynt å rygge fra dommeren, når vi løper mot dommeren da starter hun å rygge ca 1 meter fra dommeren og rygger bare bakover i båndet.. Noen ganger følger hun på, men lener seg kloss inntil meg når hun blir «tatt « på, dette har aldri skjedd før. Hun godtar at dommeren tar på hun og sjekker tenner, men hvis jeg ikke holder i halsbåndet hennes , rygger hun seg fra dommeren.. vet ikke om dette er pga spøkelsealderen eller om det er fordi hun bare er STA og ikke vil dette? noen som har opplevd lignende? Hva har dere isåfall gjort?  Og hvordan skal jeg snu dette, slik at hun følger meg frivillig når vi går mot dommeren? Hun er godt sosialisert med alle aldersgrupper, og hunder så det er ikke noe problem. Men hun er veldig sta men kan være forsiktig av seg når hun sjekker ut nye mennesker, men er bare er snill. 
  • "Vi eier en to år gammel blandingshund som gikk i løpebånd i vår egen hage"   1april - 20 aug er det båndtvang. di hadde nok ikkje bra nok tilsyn over tispa, men di har ho i bånd. Så om hannhunder var i bånd så ville dette aldri skjedd. Hvis dette blir tatt opp i retten, så vinner di med tispa, uten tvil.. det er faktisk uforsvarlig  
  • Hvor lenge før valpen kan være alene en hel arbeidsdag? Det er individuelt, men jeg mener man bør ha absolutt minimum en måned, helst mer. Ridgebacken vår trengte tre måneder mener jeg å huske, og da jobbet jeg femtimers-dager. Hvis du skal ta god tid på at valpen er trygg ville jeg prøvd å få til to måneder (du har vel fem uker ferie ihvertfall uansett?) og så en backup med nabo eller andre som kan stikke innom og lufte hundene i løpet av dagen ved behov. Det hjelper at du har en hund fra før, ihvertfall hvis den er trygg alene hjemme. Så kan du jo spørre oppdretter hvordan foreldrehundene er på det.
  • Siddis har vel etterhvert flere avdelinger og er generelt anerkjent. Jeg kan ikke gå god for alle instruktørene der, men det er ihvertfall flere her inne som har brukt dem.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...