Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, januar 2017


SaraS
 Share

Recommended Posts

Da er fryseren fyllt opp med hjortekjøtt. Ca 2 måneder senere enn planlagt siden jegeren som selger ble syk i høst og kom på etterskudd med bestillingene sine.
Satser på at neste høst fylles fryseren lenge før jul med villtkjøtt. Har allerede lagt inn ny bestilling :) Vurdere også å bestille et lam eller to fra villsau-bonde. Føler det mye mer bekvemt å kjøpe direkte fra bøndene, så vet jeg eksakt hvor kjøttet kommer fra.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.9k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Han bestod både praktisk og teoretisk eksamen,  flinkeste Bonden min!

Gjett hvem sin lille fineste Fettergutt som har A-hofter og 0-albuer?  

Iskaldt her i dag! Ikke så mange kuldegradene, men sterk og sur vind. Brrr!! Noen som har lyst å se bilde av mitt kommende gull? Synes det er lenge å vente og glede seg "alene", så det må da gå b

Posted Images

26 minutter siden, Siri skrev:

Vi liker å være inspirasjonskilde :ahappy: 
Og slik strukturert trening BLIR ofte bedre for hundene enn om de bare får fjase rundt i eget tempo... struktur gjør hunder slitne, tror jeg :D 

Bare det at de måtte bruke hodet litt gjør noe for trettheten - og å måtte ligge jevnt i trav er jo en annen kondisjonstrening enn å sulle rundt i en blanding av pass og galopp. Jeg sier ja takk, begge deler, men har ikke vært flink nok til å styre gangarten på tur. Når de trekker vogn blir det fort også i passgang, fordi jeg må jogge for at det blir et tempo de kan trave i. Og jeg jogger ikke uten å dø, eller konkurrere om et cert. Men med sparken fikk vi et godt tempo, et bra alternativ for ei som detter før hun har fått på seg begge skia. 

Men jeg har aldri opplevd at de går i passgang i ringen; jeg leste her om dagen at hunder som får gå i passgang i hverdagen er dårlige travere på utstilling. Mange morsomme myter. 

26 minutter siden, Siri skrev:

I dag ble det veldig enkel middag... spaghetti i hønsebuljong med egg og litt smeltet ost på toppen... pinlig nok er dette noe av det beste jeg kan få :aww:. Nå skal jeg gå løs på begge hundepelsene - jeg skal ikke gå i samme fella som jeg gjorde nå sist uke og IKKE børste Yasmine... 

Her også ble det enkel middag - røkt juleskinke (bare å ta ut i morges til tining), kokte poteter (DET klarer jeg ikke å kødde til), waldorfsalat, og oppvarmet saus fra i går. Mmm... Jeg har til og med vært ordentlig i dag, så jeg tok sausen i sausenebb og salaten i fin glasskål, framfor å klæsje alt på asjetten på kjøkkenet.

Og fordi mine hunder ikke får floke av selene sine, skal jeg lage banankake i stedet. Burn! :D 

25 minutter siden, Tinkie skrev:

For en flott tur! Det snødde nydelig i skogen, og vi var minst 15 shibaer! Kuro bråker jo som vanlig en del, da, han har en del meninger om ting, og det nytter ikke å be ham kutte ut... :P 

Utebuksa mi revnet skikkelig i rumpa, da, så nå har jeg en unnskyldning til å kjøpe meg ny. :aww: 

Som fetteren min ville sagt for tyve år siden: Kem prompa???

Jeg har bare bodd her i 15 måneder, og i dag oppdaget jeg noe nytt. Jeg har innlagt el i garasjen! Kan jeg bruke det til noe nyttig, mon tro? Brått vil det bli enklere å få klippet gress og villniss på den siden av garasjen, når skjøteledningen ellers er for kort. Kanskje jeg kan føne hunder tørre der? Jeg kan ha julebelysning i et egnet tre som står der.

Og hvorfor visste jeg ikke det? Nei, det er fordi garasjen ikke er i daglig bruk, for den er full av skrot jeg må få kastet en dag. Noe kan kanskje selges/gies bort. Jeg har to brukte vinduer, en grill, en retro lenestol i brunt skinn og med puter i grovt trekk i rødt, oransje og gult, en barkrakk med malingssøl fra en ekte kunstner, en vaskemaskin/tørketrommel-kombi fra 195X eller så, et mahogny (?) lintøyskap fra 196X eller så hvor to skapdører lar seg åpne og fire skuffer ser ut til å sitte fast, en TV som er cirka en meter brei og en meter dyp, en parabol, masse papp, 14 tomme vepsebol, ei rund marmorplate (muligens bordplate), og sikkert mer. Alt utenom pappen er ting som fulgte med huset...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, enna skrev:

Da er fryseren fyllt opp med hjortekjøtt. Ca 2 måneder senere enn planlagt siden jegeren som selger ble syk i høst og kom på etterskudd med bestillingene sine.
Satser på at neste høst fylles fryseren lenge før jul med villtkjøtt. Har allerede lagt inn ny bestilling :) Vurdere også å bestille et lam eller to fra villsau-bonde. Føler det mye mer bekvemt å kjøpe direkte fra bøndene, så vet jeg eksakt hvor kjøttet kommer fra.  

Jeg kan ikke huske å ha smakt hjort noen gang. Hva kan det best sammenlignes med av annet vilt? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Jeg spiste pinnekjøtt til middag. Nå burde jeg sikkert ha ringt teknisk etat i kommunen og varslet fra om at jeg er i ferd med å drikke opp hele Jonsvannet, som er kommunens hoveddrikkevannskilde.

:D pinnekjøtt er nam..men som du sier..så tøøøørst man blir! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, SFX skrev:

Bare det at de måtte bruke hodet litt gjør noe for trettheten - og å måtte ligge jevnt i trav er jo en annen kondisjonstrening enn å sulle rundt i en blanding av pass og galopp. Jeg sier ja takk, begge deler, men har ikke vært flink nok til å styre gangarten på tur. Når de trekker vogn blir det fort også i passgang, fordi jeg må jogge for at det blir et tempo de kan trave i. Og jeg jogger ikke uten å dø, eller konkurrere om et cert. Men med sparken fikk vi et godt tempo, et bra alternativ for ei som detter før hun har fått på seg begge skia. 

Ja, det er noe med det å måtte bruke nøtta liksom. Og ja, helt annen kondisjonstrening av det :D. Øve med sparken nå, så blir neste skritt å ta på ski vet du :D 

6 minutter siden, SFX skrev:

Men jeg har aldri opplevd at de går i passgang i ringen; jeg leste her om dagen at hunder som får gå i passgang i hverdagen er dårlige travere på utstilling. Mange morsomme myter. 

Hhahaha, ja, jeg elsker alle sånne teite myter :lol: 

6 minutter siden, SFX skrev:

Her også ble det enkel middag - røkt juleskinke (bare å ta ut i morges til tining), kokte poteter (DET klarer jeg ikke å kødde til), waldorfsalat, og oppvarmet saus fra i går. Mmm... Jeg har til og med vært ordentlig i dag, så jeg tok sausen i sausenebb og salaten i fin glasskål, framfor å klæsje alt på asjetten på kjøkkenet.

Wow.... litt sånn middag for de kondisjonerte :D 

6 minutter siden, SFX skrev:

Og fordi mine hunder ikke får floke av selene sine, skal jeg lage banankake i stedet. Burn! :D 

Bare gni det inn, du... :P 

Akkurat nå, QUEST skrev:

Jeg kan ikke huske å ha smakt hjort noen gang. Hva kan det best sammenlignes med av annet vilt? :)

Hjort er kjempegodt.... Mildt og fint i smaken, konsistensen er kanskje noe mellom elg og gris? Ehhhhh... mulig litt som lam? Jammen om jeg vet hvoran jeg skal beskrive det... men det er mørt som smør om du får ytrefilét eller steik eller slikt - men det smaker egentlig ikke så mye, så et godt viltkrydder er greit. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, QUEST skrev:

Jeg kan ikke huske å ha smakt hjort noen gang. Hva kan det best sammenlignes med av annet vilt? :)

Jeg synes hjort er det kanskje mest anvendelige viltkjøttet. Mer smak, og ikke så tørt som elg. Og mindre viltsmak enn rådyr. Ja, bare man ikke får en grabukk, da..

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutes ago, QUEST said:

Jeg kan ikke huske å ha smakt hjort noen gang. Hva kan det best sammenlignes med av annet vilt? :)

Det kommer an på to ting:
1. Hvilket dyr: Kalv, bukk eller kolle. Bukk smaker sterkere villt enn de andre, og kalv er mildest.

2. Hvor renslig jegeren er når han gjør opp dyret. Kommer han borti kjertler i skinnet og dette kommer på kjøttet får man en ufyselig "kjertelsmak", som mange tror er villtsmak...men det er det altså ikke. Jeg makter ikke å spise kjøtt med kjertelsmak...

Smaksmessig minner det av husdyr mest om kalv/okse. Men likevel med en litt annen smak. Jeg har vokst opp med kun villt (hjort, rådyr, reinsdyr, småvillt/fugl) og fisk (vi hadde båt, som alle andre rundt oss).  Og smakte feks ikke ribbe av svin før jeg var 23 år gammel.... sau/lam ikke før jeg var 25 - 26 år. Og oksekjøtt har jeg kun spist hos andre når jeg har vært på besøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, Siri skrev:

Hjort er kjempegodt.... Mildt og fint i smaken, konsistensen er kanskje noe mellom elg og gris? Ehhhhh... mulig litt som lam? Jammen om jeg vet hvoran jeg skal beskrive det... men det er mørt som smør om du får ytrefilét eller steik eller slikt - men det smaker egentlig ikke så mye, så et godt viltkrydder er greit. 

Å? Så det smaker ikke vilt da? Er det uavhengig om det er 'hegnhjort' eller frittlevende? Jeg liker kjøtt med skikkelig smak og lukt, der krydring utover litt salt er unødvendig :) Saukjøttet skal helst si høyt og tydelig 'bæææ!' :ahappy: Jeg liker ikke svinekjøtt, jeg kan til nød spise litt bacon. Hvordan smaker villsvin, viltlevende som sådanne? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

31 minutter siden, enna skrev:

Da er fryseren fyllt opp med hjortekjøtt. Ca 2 måneder senere enn planlagt siden jegeren som selger ble syk i høst og kom på etterskudd med bestillingene sine.
Satser på at neste høst fylles fryseren lenge før jul med villtkjøtt. Har allerede lagt inn ny bestilling :) Vurdere også å bestille et lam eller to fra villsau-bonde. Føler det mye mer bekvemt å kjøpe direkte fra bøndene, så vet jeg eksakt hvor kjøttet kommer fra.  

Har du mulighet til å få tak i noe kjekjøtt nå på vårparten vil jeg absolutt anbefale det, det er nydelig :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

42 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Jeg spiste pinnekjøtt til middag. Nå burde jeg sikkert ha ringt teknisk etat i kommunen og varslet fra om at jeg er i ferd med å drikke opp hele Jonsvannet, som er kommunens hoveddrikkevannskilde.

Husk vannflaske i morgen, da. Jeg blir alltid tørstere dagen derpå.

38 minutter siden, Siri skrev:

Ja, det er noe med det å måtte bruke nøtta liksom. Og ja, helt annen kondisjonstrening av det :D. Øve med sparken nå, så blir neste skritt å ta på ski vet du :D 

Men jeg har jo ikke noe å holde fast i nå en går på ski! Spark er egentlig rullator for oss uten balanse :P 

38 minutter siden, Siri skrev:

Hhahaha, ja, jeg elsker alle sånne teite myter :lol: 

Jeg lurer på hva slags hundehold det gir, jeg. "Gurimalla, no gallopere' Garm over plena, vi må stopp'an og få'an over i trav med eeeeein gang, sjø!"

38 minutter siden, Siri skrev:

Wow.... litt sånn middag for de kondisjonerte :D 

Søndagsmiddag. Jeg har jo så mye servise og boller, jeg kan ikke bare bruke det når jeg inviterer folk tre ganger i året. Men jeg glemmer jo alltid å gjøre noe ut av måltidene når jeg er alene. Det er et slags forsinket nyttårsforsett; skape litt mer kos i hverdagen.

38 minutter siden, Siri skrev:

Bare gni det inn, du... :P 

Krem skal stå til kjøling i to timer, så du rekker å komme hit på en sen kaffe :D 

Jeg hadde ikke fått med meg akkurat det punktet, ellers kunne jeg jo laget kaka før middag... Jaja, jeg legger meg neppe før ett uansett, så det gjør jo ingenting. Det lukter i hvert fall veldig godt - også så sunn! 400 gram sukker, 250 gram kokesjokolade, 2 dl fløte, 75 gram kakao - dette må være helsekost. Kakerøra smakte veldig godt, og jeg kan ikke tro annet enn at kremen må bli god også - bland fløte, kokesjokolade og krem, hvor mye kan jeg få fucka til det? Jeg har for så vidt alltid vært flinkere til å bake enn å lage middag. Kanskje fordi på bakst og desserter så har jeg alltid en oppskrift å følge :whistle: Jeg lager ikke pannekakerøre uten oppskrift en gang, så de får jeg jo også alltid til. Om jeg ikke svir de.

34 minutter siden, Turb skrev:

Brukte støvsugeren til å trene gjetetrening :D:D

Nå ser jeg for meg sånn liten selvgående støvsuger som surrer på måfå rundt i stua mens Piggdekk forsøker å få den til å gå til høyre og venstre :D

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Harjeg hoppet over nesten 20 sider (som skal leses senere :P ) bare for å fortelle dere at jeg nettopp har kommet hjem fra 3 dagers massasje kurs (på hund ja ) og har lært masse masse masse :D

Og nå gleder jeg meg masse til neste kurs om 3 uker!

ikke så veldig happy over at instruktøren syntes Taco var forferdelig stiv til å være så ung... Stakkars lille "sjuklingen" min som ikke blir skikkelig bra igjen :icon_cry: :wub:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AussieAllTheWay skrev:

Harjeg hoppet over nesten 20 sider (som skal leses senere :P ) bare for å fortelle dere at jeg nettopp har kommet hjem fra 3 dagers massasje kurs (på hund ja ) og har lært masse masse masse :D

Og nå gleder jeg meg masse til neste kurs om 3 uker!

ikke så veldig happy over at instruktøren syntes Taco var forferdelig stiv til å være så ung... Stakkars lille "sjuklingen" min som ikke blir skikkelig bra igjen :icon_cry: :wub:

Liker selvfølgelig ikke at Taco er stiv, mener du har kosa deg og lært masse :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
2 timer siden, SFX skrev:

16387266_10157982121570136_4811732427972

Jeg er ikke misunnelig på det fine vinterværet altså. Ikke i det hele tatt. :aww:  *sukk* 

Helt seriøst: Det ser ut som det var en utrolig flott tur! Skulle ønske det var snø som lå lengre her også. Men vi er heldige her om det blir en uke :P 

@Klematis Å fy fader! Jeg hadde vært livredd! For et hell at det gikk bra! :o Og samtidig så koselig å ha naboer som bryr seg sånn :) 

Vi har vært på ringtrening i ettermiddag. Sjef har fortsatt den positive trenden med å fremstå som voksen. Traver fint gjør han også, men jeg er vel bare heldig siden han er i full galopp når vi er i utmarka :lol: Alt mulig folk tror på :P Antakelig derfor de uten særlig peiling mener at utstilingshunder har det fælt og bare er til pynt... :teehe: 

Akkurat nå slapper jeg bare av, og venter på tvekamp på Farmen :) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Nå ser jeg for meg sånn liten selvgående støvsuger som surrer på måfå rundt i stua mens Piggdekk forsøker å få den til å gå til høyre og venstre :D

Hahahaha det hadde jo nesten vært kult... Mer at han smyger seg etter støvsugeren og jeg la på kommandoene Piggdekk og ROLIG!!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta
1 time siden, enna skrev:

Da er fryseren fyllt opp med hjortekjøtt. Ca 2 måneder senere enn planlagt siden jegeren som selger ble syk i høst og kom på etterskudd med bestillingene sine.
Satser på at neste høst fylles fryseren lenge før jul med villtkjøtt. Har allerede lagt inn ny bestilling :) Vurdere også å bestille et lam eller to fra villsau-bonde. Føler det mye mer bekvemt å kjøpe direkte fra bøndene, så vet jeg eksakt hvor kjøttet kommer fra.  

 

1 time siden, SFX skrev:

Bare det at de måtte bruke hodet litt gjør noe for trettheten - og å måtte ligge jevnt i trav er jo en annen kondisjonstrening enn å sulle rundt i en blanding av pass og galopp. Jeg sier ja takk, begge deler, men har ikke vært flink nok til å styre gangarten på tur. Når de trekker vogn blir det fort også i passgang, fordi jeg må jogge for at det blir et tempo de kan trave i. Og jeg jogger ikke uten å dø, eller konkurrere om et cert. Men med sparken fikk vi et godt tempo, et bra alternativ for ei som detter før hun har fått på seg begge skia. 

Men jeg har aldri opplevd at de går i passgang i ringen; jeg leste her om dagen at hunder som får gå i passgang i hverdagen er dårlige travere på utstilling. Mange morsomme myter. 

Her også ble det enkel middag - røkt juleskinke (bare å ta ut i morges til tining), kokte poteter (DET klarer jeg ikke å kødde til), waldorfsalat, og oppvarmet saus fra i går. Mmm... Jeg har til og med vært ordentlig i dag, så jeg tok sausen i sausenebb og salaten i fin glasskål, framfor å klæsje alt på asjetten på kjøkkenet.

Og fordi mine hunder ikke får floke av selene sine, skal jeg lage banankake i stedet. Burn! :D 

Som fetteren min ville sagt for tyve år siden: Kem prompa???

Jeg har bare bodd her i 15 måneder, og i dag oppdaget jeg noe nytt. Jeg har innlagt el i garasjen! Kan jeg bruke det til noe nyttig, mon tro? Brått vil det bli enklere å få klippet gress og villniss på den siden av garasjen, når skjøteledningen ellers er for kort. Kanskje jeg kan føne hunder tørre der? Jeg kan ha julebelysning i et egnet tre som står der.

Og hvorfor visste jeg ikke det? Nei, det er fordi garasjen ikke er i daglig bruk, for den er full av skrot jeg må få kastet en dag. Noe kan kanskje selges/gies bort. Jeg har to brukte vinduer, en grill, en retro lenestol i brunt skinn og med puter i grovt trekk i rødt, oransje og gult, en barkrakk med malingssøl fra en ekte kunstner, en vaskemaskin/tørketrommel-kombi fra 195X eller så, et mahogny (?) lintøyskap fra 196X eller så hvor to skapdører lar seg åpne og fire skuffer ser ut til å sitte fast, en TV som er cirka en meter brei og en meter dyp, en parabol, masse papp, 14 tomme vepsebol, ei rund marmorplate (muligens bordplate), og sikkert mer. Alt utenom pappen er ting som fulgte med huset...

Her må du virkelig ta med deg fantasien og se om det er noe som kan sette mer særpreg på huset når du først er i gang med å rydde. 

 

Jeg elsker å gå og snoke i gamle ting for å finne ut om det er noe brukandes av det som kan bli fint

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Pringlen skrev:

Jeg synes hjort er det kanskje mest anvendelige viltkjøttet. Mer smak, og ikke så tørt som elg. Og mindre viltsmak enn rådyr. Ja, bare man ikke får en grabukk, da..

Jeg har ikke smakt rådyr heller.. Så hjort og rådyr har mindre viltsmak enn f.eks rein? Har du smakt villsvin noen gang? Viltlevende altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, SFX skrev:

Husk vannflaske i morgen, da. Jeg blir alltid tørstere dagen derpå.

 

Men da blir man jo så tissatrengt. Jeg skal på maratonkommunestyremøte der det faktisk ikke er lov å forlate salen når det ikke er pause! :shocked:

(Eller rettere sagt så blir møtet stoppet hvis noen forlater salen. Det blir litt flaut. "Æ ska bare pess sjø, vent litt da!").

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, QUEST skrev:

Jeg har ikke smakt rådyr heller.. Så hjort og rådyr har mindre viltsmak enn f.eks rein? Har du smakt villsvin noen gang? Viltlevende altså.

Rein er det som har mest viltsmak. Så kommer rådyr, hjort og så elg ;) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, QUEST skrev:

Jeg har ikke smakt rådyr heller.. Så hjort og rådyr har mindre viltsmak enn f.eks rein? Har du smakt villsvin noen gang? Viltlevende altså.

Både rådyr, og særlig hjort, har mindre viltsmak enn rein. MEN begge deler kan smake skikkelg sure sokker, med bukker i brunst. Som med sau, er de best som spekepølser.

Villsvin har jeg smakt, men ikke spist mye av. Det er mørkt kjøtt med moderat viltsmak. Kan ikke sammenlignes med tamgris.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Turb skrev:

Brukte støvsugeren til å trene gjetetrening :D:D

:lol: Det må du filme :lol: 

1 time siden, QUEST skrev:

Å? Så det smaker ikke vilt da? Er det uavhengig om det er 'hegnhjort' eller frittlevende? Jeg liker kjøtt med skikkelig smak og lukt, der krydring utover litt salt er unødvendig :) Saukjøttet skal helst si høyt og tydelig 'bæææ!' :ahappy: Jeg liker ikke svinekjøtt, jeg kan til nød spise litt bacon. Hvordan smaker villsvin, viltlevende som sådanne? 

Jeg synes det er mindre viltsmak av hjort og rådyr enn av elg og rein i hvert fall. Det er nok forskjell på hegnhjort og frittlevende mht fettinnhold i kjøttet. Det er nok mer fett på hegnhjort. 

55 minutter siden, Pixie skrev:

Har du mulighet til å få tak i noe kjekjøtt nå på vårparten vil jeg absolutt anbefale det, det er nydelig :ahappy:

Å, jeg har så lyst til å prøve kjekjøtt!!! Kanskje jeg må spørre nabo'n nedi veien her - de har geiter. 

27 minutter siden, SFX skrev:

Men jeg har jo ikke noe å holde fast i nå en går på ski! Spark er egentlig rullator for oss uten balanse :P 

Hørt om skistaver? :P 

27 minutter siden, SFX skrev:

Jeg lurer på hva slags hundehold det gir, jeg. "Gurimalla, no gallopere' Garm over plena, vi må stopp'an og få'an over i trav med eeeeein gang, sjø!"

:lol: 

27 minutter siden, SFX skrev:

Søndagsmiddag. Jeg har jo så mye servise og boller, jeg kan ikke bare bruke det når jeg inviterer folk tre ganger i året. Men jeg glemmer jo alltid å gjøre noe ut av måltidene når jeg er alene. Det er et slags forsinket nyttårsforsett; skape litt mer kos i hverdagen.

Åff cårs... jeg drev litt med det der, jeg også, en periode, men droppa det etterhvert og kjørte enkelt igjen. 

27 minutter siden, SFX skrev:

Krem skal stå til kjøling i to timer, så du rekker å komme hit på en sen kaffe :D 

Jeg hadde ikke fått med meg akkurat det punktet, ellers kunne jeg jo laget kaka før middag... Jaja, jeg legger meg neppe før ett uansett, så det gjør jo ingenting. Det lukter i hvert fall veldig godt - også så sunn! 400 gram sukker, 250 gram kokesjokolade, 2 dl fløte, 75 gram kakao - dette må være helsekost. Kakerøra smakte veldig godt, og jeg kan ikke tro annet enn at kremen må bli god også - bland fløte, kokesjokolade og krem, hvor mye kan jeg få fucka til det? Jeg har for så vidt alltid vært flinkere til å bake enn å lage middag. Kanskje fordi på bakst og desserter så har jeg alltid en oppskrift å følge :whistle: Jeg lager ikke pannekakerøre uten oppskrift en gang, så de får jeg jo også alltid til. Om jeg ikke svir de.

:lol: 

19 minutter siden, QUEST skrev:

Jeg har ikke smakt rådyr heller.. Så hjort og rådyr har mindre viltsmak enn f.eks rein? Har du smakt villsvin noen gang? Viltlevende altså.

Ja, som sagt, jeg synes det. Jeg er ikke så glad i elg, men rådyr og hjort er storfavoritter her i heimen. Jeg laga en gang rådyrsteik til nyttårsmiddag, og makan til mørt kjøtt har jeg aldri spist faktisk. Det var middagen med stor M altså... Villsvin har jeg aldri smakt, men det HØRES spennende ut :D. Jeg har kjøpt slik mangalitza-gris nå da - det er jo utegående griser med masse fett. Smaker veldig godt, men de hadde litt i overkant mye fett. 

8 minutter siden, Krutsi skrev:

Rein er det som har mest viltsmak. Så kommer rådyr, hjort og så elg ;) 

Jeg synes vel det er mer rein, elg, hjort og rådyr, jeg :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...