Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mange hunder er maks antall for deg?


Angelina
 Share

Recommended Posts

  • Svar 81
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jo, men da hadde han Snusern, var aldri noe tegn til sepersjonsangst av særlig grad på han da. Tror tilogmed han var helt alene noen ganger da han mente det var for kaldt til å være med ut. Men etter

Det kommer veldig an på hunden(e) og hva de ulike krever. Akkurat nå, én. (Ja, jeg har to... )

ca. 10. Er styrt av økonomi, tid og hvor stort spann jeg ønsker å kjøre. Ønsker å kjøre 8-spann noen sesonger fra neste år, da er det greit å ha ca 10, siden noen er unge og noen er antagelig pensjoni

Av den rasen jeg har nå så rekker der mer enn nok med to.

Det går greit med tre om en er pensjonist og fornøyd med det, evt en maskot som ikke krever trening så kunne jeg hatt det som +1 til to AK.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To, egentlig. Vi har 3 + en. Regner med det blir enklere med 3 når gamlingen takker for seg og vi ikke risikerer å møte han ute. Hvorfor? Hele livet mitt er ikke hund lenger, jeg har ikke tid,ork eller lyst til å prioritere hund mer enn 2(3) familihunder. 2 fremfor 3 går mest på logistikken da, enklere med to hunder enn tre i forhold til bil, bånd, utstyr, mat, plass osv. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en og det passer veldig bra for meg :) Har henne med på jobb og har ikke bil. Tror også hun jeg har trives med å være enebarn :P  Vurderte to en periode, men er veldig glad for at jeg klarte å stå imot ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ca. 10. Er styrt av økonomi, tid og hvor stort spann jeg ønsker å kjøre. Ønsker å kjøre 8-spann noen sesonger fra neste år, da er det greit å ha ca 10, siden noen er unge og noen er antagelig pensjonister før de yngste er på topp. Etter å ha kjørt 8-spann noen år så tas det en evaluering på om vi fortsatt skal ha nok til 8-spann eller om vi skal redusere til 6-spann etterhvert som de eldste blir pensjonister.

red: jeg kommer aldri til å ha under 2-4 hunder igjen før jeg blir så skrøpelig at jeg ikke kan gå tur. :) med annet noe helt uventet skjer.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg bare en da, har ikke råd til eller plass i bilen til to. Skulle gjerne hatt to, så de hadde glede av hverandre på turer og hjemme, men jeg har egentlig bare tid å trene en når jeg trener så aktivt uansett. Så neste hund blir ikke før Aska pensjoneres, og hvis den ikke funker, må jeg nok levere den tilbake og få ny valp, da smertegrensen går ved 3. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tre nå, og jeg kommer nok alltid til å ha enten 2 eller 3 hunder. Jeg syns 2 er greiere, eneste grunnen til at vi har 3 nå er fordi vi ville ha to whippeter slik at de fikk gleden av hverandre. Dvergpinscheren gjør ikke noe utav seg uansett, så er som å ha 2.5 hunder :lol:

Jeg ønsker ikke å ha fler enn 3 hunder, da blir det mer stress enn glede å lufte dem samtidig (uavhengig av hvor fint de går i bånd). Det er viktig for meg at alle hundene kan være med på alt, jeg ønsker ikke et hundehold der jeg må gå separate turer med de forskjellige hundene, det kjenner jeg at er helt uaktuelt. Det er helt på grensen å gå med 3 stk alene, skulle håndtere bånd, bæsjeposer, osv.. Det er ikke vanskelig å gå med dem, men tre hunder i bånd er ganske mye mer styrete enn to. Heldigvis har whippetene båndtrent seg selv, så jeg har kun en som drar i båndet. :P

For min del kommer det også an på rase. Jeg har to whippeter og en usedvanlig rolig dvergpinscher, derfor går det greit å ha 3. Jeg hadde ikke orket å ha 3 lettstressede hunder med høyt aktivitetsnivå. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

To er maks, har bare en selv men bor jo hjemme hos mamma så det er to stk her. Har hatt to en periode før og jeg har ikke lyst på to som er veldig forskjellige igjen... Hvis jeg skal ha to er det viktig for meg at de trives godt sammen og krever ca det samme. Kjenner meg selv godt nok til at jeg vet det blir bare en tur og at jeg ikke kommer til å dra avgårde på forskjellige ting med en og en hund :P . Kriteriene er også at det skal være greit å gå tur med dem alene, derfor vil jeg heller ikke ha en svær og en liten. Eksempelvis ble Fant redd en gang jeg gikk tur med dem alene i bånd, og det var ganske slitsomt for Mirai tror jeg, som måtte bare henge etter mens jeg prøvde å ha kontroll på Fant. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hund er mer enn nok synes jeg. Både fordi jeg ikke har den beste helsen til å gå lange nok turer alltid synes jeg selv. Og fordi hunden min er det motsatte av en flokkhund. Hadde han bodd sammen med andre hunder hadde han nok blitt omplassert pga mistrivsel. Han trives absolutt best som midtpunkt og enehund. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syntes det er vanskelig å si, men Max her må være 4. 

Da skal de være i forskjellige aldre. Hadde ikke orket 3-4 valper nei. 

For min del hadde det også kommet an på om jeg feks hadde funnet en gubbe som også likte å trene hund. Da kunne nok antallet vært Max 6 

Akkurat nå har jeg 2 (3 i perioder) og er fornøyd med det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Så lenge jeg er alene om ansvaret,så er to maks. Egentlig holder det med en,men jeg har to som utfyller hverandre. Selskap og glede av hverandre har de også,og det var også en grunn til at det ble to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2. Og de må komme godt overens og ha glede av hverandre.  

Alt over 2 fremstår som pes og at folk orker å ha mer enn en hund hvis de ikke har glede av hverandre er uforståelig for meg.

Det har egentlig lite med at jeg nå har familiehunder å gjøre, jeg har alltid syntes at to stk er akkurat passe. 

Selv om sambo følte han måtte sende ekstra sms og presisere hva han mente når han ba meg kjøpe med møbelhund fra jobb , så trenger han ikke frykte økning i antall hunder i sofaen :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hundene. Jeg vil ikke ha flere enn at jeg har full kontroll på de i møte med andre folk og hunder, både løse og i bånd. 5-6 store hunder som stormer bort til andre på tur er ikke så kult :P Så 2-3 synes jeg er passe. 3 er egentlig maks pga. plass i bilen, jeg vil ha mulighet til å ha med alle overalt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvorfor vil du bytte hvis hunden fungerer på Vom? Hvis hunden fortsatt har løs avføring etter en uke ville jeg nok droppet det fôret ja.
    • Hei hundesonen! Jeg har en valp på 3-4 mnd som jeg holder på å bytte for på. Jeg bytter gradvis, startet med 4 dager hvor jeg ga 3/4 gammelt for (V&H), 1/4 nytt for, deretter 4 dager med 50/50, og så 3/4 nytt for en dag eller to, før jeg gikk tilbake til 50/50 fordi; Valpen har litt løs avføring. Typisk at det først kommer litt i normal konsistens, og så etterhvert blir det bløtere og bløtere. På ingen måte flytende/diare, men slik at det blir rester igjen i gresset der jeg plukker opp. Noen ganger går valpen to ganger på rad, først en med bra konsistens og så løsere i en tynnere strimle rett etterpå. Ofte er det og små halvfordøyde pinnebiter, små biter av stoff, grus og annet hun har fått i seg i dette løse. (Dette er små biter, prøver så godt jeg kan å forhindre dette men valpen spiser mye rart). Syns det begynner å lukte metallisk fra analen nå, mulig kjertlene ikke får tømt seg når det er litt bløt avføring? Høres dette normalt ut i en overgang til nytt for for en valp, eller bør jeg gi opp det nye foret og finne noe annet?
    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...