Jump to content
Hundesonen.no

Angelina

Medlemmer
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Angelina

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

1708 profile views
 1. Kan man kjøpe flåtthalsbånd til hunder reseptfritt på apotek i Kiel? Sånn som man gjør i Sverige på apoteket der? Hva heter de der?
 2. Tenkte egentlig mest å lære om de forskjellige hunderasene jeg da i gruppe 1. Synes bare det er morro å vite så mye som mulig og jeg er nok veldig hundegal. Jeg tar for meg en gruppe av gangen ellers så går det bare helt i surr. Er morro å lese om alle hunderaser.
 3. De som er mest krevende sånn generelt sett. Ikke sånn: Hunderasen er kun for de erfarne. Dette er ikke en førstegangshund. Det er en god grunn til at border collie, malanois og hollandsk gjeterhund ikke er for alle og enhver.
 4. Hvilke av gruppe 1 rasene er enklere enn de andre? Gjerne rangere alle. Border collie og malanois, hollandsk gjeterhund er helt utelukket uansett.
 5. Men hvorfor står det ofte i rasestandaren på Wikipedia at hunderasen passer best for de erfarne eierene. Og dette er ikke en førstegangshund. Det står ingenting om hvorfor de mener hunderasene er for erfarne hundeeiere og heller ikke hvorfor de mener den ikke passer som førstegangshund. Derfor jeg spurte her. Kanskje dere visste? Og siden det står at dette er en hunderase for erfarne hundeeiere. Og ikke en førstegangshund. Så tolker jeg det med en gang at denne hunderasen er mere krevende enn andre. Bare trykk på de hunderasene her så ser dere at på mange av gjeterhundene står det dette h
 6. Kan dere nevne noen eksempler på hunderasene i gruppe 1 som er veldig krevende og nevne de hunderasene som ikke er fullt så krevende. Det finnes vell ca. 50 hunderaser i denne gruppen. Fra Wikipedia . Bruks-, hyrde- og gjeterhunder (FCI gruppe 1)Rediger Schäferhund Informasjon om bruks-, hyrde- og gjeterhunder Fårehunder (seksjon 1) Australian kelpie Australian shepherd Australian stumpy tail cattle dog Bearded collie Beauceron Belgisk fårehund (fellesbetegnelse)
 7. Så som oftest så bør man bruke de største hundene til brukshunder? Bortsett fra bearded collie og colliene. Er det mye enklere å ha en mellomstor hund enn en stor hund? Jeg har bare hatt mellomstore og vurderer om jeg skal ha en stor en neste gang. Selv om det kanskje er mest praktisk og enklere med mellomstore hunder. Men så har jeg samtidig lest at de minste hundene bjeffer mere enn de største gjeterhundene?. Sånn generelt sett? Er de mere vrange og vanskelige da? Eller er det bare sånn at man har trent mere på det på de største gjeterhunderasene fra 25 kilo? Det er vell
 8. Hvorfor er det sånn generelt sett at de minste hundene i gruppe 1 gjeterhunder regnes som familiehunder og som førstegangshunder men de store i denne gruppen kun regnes til de erfarne og ikke nybegynnerhund og kun brukshunder? De som er ca. under 25 kilo er for "alle" mens de over 25 kilo er kun får de erfarne?
 9. Helt enig i at jeg synes det var en veldig bra beskrivelse av rasen beuceron til dere alle som skrev om hunderasen og ett veldig ærlig svar. Nå kan ikke jeg så mye om dette her men er briard ganske lik beuceron i type og gemytt? Har lest at de ble skilt og kommer fra samme land og har mye samme opphav. Hvem andre raser kan beuceron sammenlignes med? Jeg har også vært innom beuceron men ser nå at jeg også stryker denne rasen fra lista mi i følge denne tråden her så det har hjulpet veldig. Liker også å lese og å lære så mye som mulig om hunderaser. Er tervuren og groendal også ganske like/ulike
 10. Angelina

  Utagerende.

  Finnes det noen hunderaser som er mere utagerende mot andre hunder enn andre? Og i så fall hvilken rase? Hvis man da går på tur i bånd og hunden da hopper og bjeffer og utagerer skikkelig mot alle hunder man møter? Selv om hunden er verdens beste ellers.
 11. Er din hund veldig kosete av seg? Elsker den klapp og kos? Hvilken rase er det? Alder? Kjønn? Har du hatt tidligere hunder som var kosete og hvilke raser? Skriv om hunden og hundene din"e". Bare morro å lese.
 12. Jeg bare lurer på hvordan det er å ha hunder i forskjellige størrelser. La oss si at om man har to hunder på 15 kilo, er de da like sterke som en hund på 30 kilo? Eller la oss si at man har tre hunder på 10 kilo da, er da de like sterke som en på 30 kilo? Tenkte bare sånn generelt? Jeg er bare litt bekymra på om jeg klarer å holde en hund igjen om den plutselig får ferten av en katt eller noe? Det er hunder og dyr har jo instinkter som kanskje tar litt overhånd selv om de har lært det. De kan jo plutselig bli døve . Men det er jo forskjellig på forskjellige hunder og individer da og noen hund
 13. Angelina

  Briard

  Hehe. Er disse hunderasene kosete? Briard, bearded collie, schapendoess, old english sheepdog og puli? Er briard litt lik schefer og de belgiske fårehundene, og beuceron i gemyttet? De har også mye vakt og vokt og mye energi. Også er de ganske like store. Og kanskje mere krevende enn andre raser?
 14. Angelina

  Briard

  Jeg liker glade og livlige hunder så det går bra og både briard og puli er vell det? Lest at både puli og briard er en gjeterhund og vakthund men vakter de veldig mye og bjeffer de på hver nye lyd de hører? Går bra at det ikke er så mye dill på puli pels. Fjerning av kviser er dill nok for min del. Er de ganske like raser sånn gemytt messig? Bortsett fra størrelsen da siden briard er tre til fire ganger større enn puli. Kanskje lettere å håndtere en på 10 kilo enn enn på 30-40 kilo. Mye å vurdere og å sette seg inn i. Hvordan er det med helsa og det mentalitete evt. a
 15. Angelina

  Briard

  Har også lest mye om schappendoes og puli som også er gjeterhunder med mye pels. Er bare det at jeg liker å stelle og børste og å dulle med dem. Sette opp strikk i luggen og sånn. Men jeg velger ikke hunderase etter utseende men vil bare vite mest mulig om dem for i så fall luke dem vekk igjen fra lista mi. Jeg synes det er lettere å gjøre det sånn enn å sette opp nye da jeg har en ganske lang liste med hunderaser i boka mi her. Hundegal ja men jeg liker å lese masse om hunder og jeg klarer ikke helt å bestemme meg for kun en rase da det er så mange raser på lista. Luksusproblem
×
×
 • Create New...