Jump to content
Hundesonen.no

svart whippet?


ingerlise
 Share

Recommended Posts

Ja det finnes. :) Problemet er vel dog at det har vært en del fargeavl på sort og blå, som har forringet kvaliteten. (bygning/mentalitet) Som gjør at det er svært få sorte og blå som går i avlen hos gode oppdrettere i norge. Jeg vet at bl.a @Alzenas liker de sorte, men ikke har funnet godt nok materiale enda til å ville inkludere det i avlen sin. (Correct me if i'm wrong Alzenas) 

EDIT: Skulle gjerne hatt en sort perle selv, det er regelrett dritpent med sort whippet med hvit bliss f.eks. :wub: Men jeg går ikke på kompromiss med kvaliteten, må isåfall være meget nøye med oppdretter tenker jeg. :) Lurer på om det er flere av de sorte i sverige? Eventuelt England? 

EDIT 2: Eldre tråd om temaet:
http://hundesonen.no/topic/52738-svart-whippet/
 
 

Edited by Rocket
Link to comment
Share on other sites

Elisjeba har svarte whippets og jeg syns å huske at Mjøhundir også har med noen sorte rundt. Skjønner ikke helt hvem de ikke skal være bra nok for?

kennel Isheenas har også sorte.. 

De er ikke bra nok for min smak og krav ;) men de er jo en likeverdig whippet i mine øyne, hvis du tenkte på svaret mitt :) 

Link to comment
Share on other sites

Problemet er vel om man driver fargeavl så går det på bekostning av noe annet. Å bruke sorte eller få sorte innimellom er noe vesentlig annet enn å ha fargen som kriterie. 

men jeg har ikke inntrykk av at noen fargeavler spesielt på whippet.. 

 

Men allikevel, så er det litt merkelig: men jeg finner ingen gode hunder, eksteriørt, som er sorte.. I alle andre farger finner man begge deler.. 

Link to comment
Share on other sites

Gry som har Rappfoten har også svarte. 

Syns svart whippet er nydelig sjæl, men syns de ofte er dårlig pelsa og de fleste jeg har sett har for grunne brystkasser. Svart virker mye mere vanlig i sverige, spesielt innenfor løpslinjene

Edited by Carro92
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
På 30.10.2015, 00.35.47, Rocket skrev:

Ja det finnes. :) Problemet er vel dog at det har vært en del fargeavl på sort og blå, som har forringet kvaliteten. (bygning/mentalitet) Som gjør at det er svært få sorte og blå som går i avlen hos gode oppdrettere i norge. Jeg vet at bl.a @Alzenas liker de sorte, men ikke har funnet godt nok materiale enda til å ville inkludere det i avlen sin. (Correct me if i'm wrong Alzenas) 

Litt treig og sent ute er jeg muligens, men jeg er ikke noe fan av sorte Whippeter nei. Kvaliteten på de jeg har sett syns jeg ikke har vært noe bra. Hadde jeg kommet over en fin, sort hannhund jeg mente kom til å passe bra til mine tisper, så hadde jeg jo gått for det på lik linje som uansett annen farge. :) Alzenas har nok en liten kjærlighet for fawn, enn noe annet :D

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
På 11/9/2015, 2:40:07, Djervekvinnen skrev:

http://zentinor.webs.com/  Har svarte whippet. Det er flott med svarte mynder. Ofte pleier det å være fint med det man ikke ser så ofte. På min rase har det vært en stund siden det var svarte hunder, men nå har det blitt ganske mange. Det går litt i bølgedaler.

Mener jeg traff den tispa i Tromsø for noen år siden. Hvis det er samme så var det en utrolig kul, leken og sosial og trivelig valp. En av de kulere whippsene jeg har truffet. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...