Jump to content
Hundesonen.no

Wilma

Medlemmer
 • Content Count

  1190
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wilma

 1. Ja, for å presisere er dette rent hypotetisk og kun for å høre hva andre tenker om saken. Jeg tenker dog litt som deg @Malamuten, at for en hund å ha mulighet til å gjøre fra seg inne isolert sett ikke er negativt. Det blir jo imidlertid et problem med en gang det erstatter tur på grunn av eks. regn eller latskap. Og et helt liv innendørs for en hund er vel alle enige om at er rimelig uholdbart. Interessant å høre litt hvordan folk har benyttet seg av "muligheten" i praksis og følger det har fått da!
 2. Hei alle sammen! I det siste har det gått opp for meg at "innehunder" tydeligvis er en ganske vanlig greie, i hvertfall i utlandet. Jeg tenker da altså på hunder som bruker kattedo på samme måte som en innekatt ville gjort. Som i og for seg gir litt mening som alternativ dersom man eksempelvis bor i en høyblokk i en storby; så fremt det ikke erstatter vanlige turer - noe det jo dessverre kan virke som det i noen tilfeller gjør. Hva tenker dere om dette fenomenet? Er det noe dere kunne vurdert å lære hunden dersom bosituasjonen deres talte for at det var praktisk?
 3. Mange flinke oppdrettere i Storbritannia med gode, svarte whippeter. :)
 4. Dette hørtes morsomt ut!
 5. Flotte bilder og fantastisk natur! Jeg kjenner at det frister veldig å flytte til Tromsø når jeg ser sånt som dette.
 6. I sengen min på soverommet. Eventuelt i sofaen/hundesengen i samme rom, litt etter som.
 7. Av tørrfor kan jeg slå et slag for Orijen/Acana. Alle våre tre funker veldig godt på det, og det er et bra alternativ om man ikke kan fullfore på feks. V&H.
 8. Wilma

  Myndenerding

  Hva er det de sier, "Everything's bigger in the USA"? Neida, er så klart ikke bare der tendensene vises, men det er vel noe med Amerika og det store/ekstreme (også på andre punkter enn hund altså). I hvert fall når det sikkert også er whippeter der som overskrider standarden, som du sier. Det er akkurat dette jeg tenker er problematisk med den økende størrelsen. Whippeten mister jo særpreget sitt, og sammen med det forsvinner på en måte egenskapene knyttet til deres opprinnelse. Mener ikke at whippeter med mer størrelse ikke kan løpe, men hele poenget med den lille, nette størrelse
 9. @rosinbolle, Opphavet til navnene, så vidt jeg kan finne: Cedric/Cerdic: engelsk/indisk opphav Cay: variant av Kai, Frisisk opphav Gideon/Gidin: Hebraisk opphav Adair/Adir: Hebraisk opphav Atiq: Afrikansk opprinelse Zeev: Hebraisk opprinnelse Volos: Kommer fra Slavisk mytologi, Volu betyr okse. Mingan: Amerikansk/Native American Var den til meg?
 10. Likte både Diego og Anton. Her er litt ymse andre forslag: Cesar, Pablo, Dario, Octavio, Hernán, Aldo Cedric/Cerdic: "war chief" Cay: "warrior" Gideon/Gidin: "mektig kriger" Adair/Adir: "noble" Atiq: "ancient noble" Zeev: "ulv" Volos: "okse" + "gud over jorda, drager og magi (+) i mytologi) Mingan: "grå ulv" Fenris: Fenrisulven fra norrøn mytologi
 11. @Snusmumrikk Synes også Troll sine seler ser fine ut, men akkurat til henne jeg nok nok halsåpningen for stor. Jeg får lete litt.
 12. Det var sannelig ikke så dumt! Husker nå at jeg har sett litt på Yukon sin kombitrekksele som kan reguleres. Eller kanskje det er seleverkstedet som er plassen å kjøpe fra, da får jeg den jo sydd på mål
 13. Tenker jeg går for den løsningen egentlig @Elisabeth00. En nomesele er jo super til mye annet - uansett om kjettingtrekk blir en suksess eller ikke. Press på bakparten er jo ikke ideelt, så er enig i at det ikke er den beste permanente løsningen. Jeg får bare se hvordan det går og ta det derifra. Hadde vært kjempemorro med bilder!
 14. Wilma

  Myndenerding

  Hvorfor er ikke dommere strengere på å følge rasestandaren når det kommer til høyde? I følge standarden skal jo hanner skal ligge mellom 47-51 og tisper mellom 44-47. De fleste whippeter rundt om i dag avviker vel fra dette med flerfoldige cm. I tillegg er det jo presisert at "enhver form for overdrivelse bør unngås". Burde ikke dette gjelde med tanke på høyde også? Tipper mange whippeter i dag er mer 50-60 cm enn 40-50? Min er rundt 48 cm, og når hun var litt yngre møtte jeg faktisk flere whippeteiere som trodde at hun var en italiensk mynde..
 15. Kanskje det er den beste løsningen. Har lest litt forskjellig om nome og kjettingtrekk, men det funker altså greit? Skulle forresten du kjøpe WP-sele til din whippet, eller blander jeg nå?
 16. Griper sjansen og spør her, midt i all sele-snakken. Har en whippettispe som jeg håper å kunne få testet litt diverse trekk med fremover. Ikke minst er hun jo gammel nok til å være med på skitur å trekke i år, så det må vi jo så klart få gjort i vinter. Om det kommer snø da, så klart. Uansett, jeg lurer altså på hva slags sele dere tenker jeg burde investere i? Per i dag har jeg en Non-Stop Free Motion i str. 4 til henne, men den er litt for stor. I tillegg synes jeg det er veldig mye innstillinger, reimer og dill-dall på den. Derfor tenker jeg kanskje nomesele sydd på mål er tingen? M
 17. Gratulerer så mye, hun ser aldeles skjønn ut. Blir morsomt å følge med! Ikke minst veldig spennende å se hvilken farge hun får på øynene.
 18. Morsomt å høre! Imponert over hva dere presterer altså - veldig motiverende for meg å se, får jo håp om at det er mulig å en gang, lang frem i tid, å prøve konkurranse med whippeten. Vi får se hva tiden bringer. Hun og Catania er nok litt i samme leia tror jeg, spesielt når det kommer til kaldt og kjipt vær. Så forstår den godt. I slikt vær skal man ligge foran peisen, ikke ute på våt bakke, må vite. Kjempespennende med agilityplaner da! Det gleder jeg meg til å følge med på.
 19. Gratulerer så mye, dere er kjempeflinke. Også så søt hun var når hun kom spurtende på innkalling Hvordan synes du det er å trene en så "utradisjonell" rase i LP?
 20. Orijen kan kjøpes på nett herfra blant annet. Jeg gjør det og er veldig fornøyd.
 21. The journey of life is sweeter when traveled with a dog.

 22. Hmm, tror det skal være rett å måle fra skrå fra "snuten" til nakkedelen, men som du sier kan den jo stilles på. Tenker jeg prøver å måle dyret nå og se hva jeg finner ut
 23. Oi, beklager! Mente den engelske i str 7 Klarer bare aldri huske hvilke mål størrelsene tilsvarer.
×
×
 • Create New...