Gå til innhold
Hundesonen.no

Skal aldri klippe klørne igjen! Aldri!


Gjest
 Share

Recommended Posts

Har valp i hus, og har holdt på med å ta på labbene daglig. Klippet litt klør her og der.

I dag var det på tide med en skikkelig klipp. Han har noen hvite klør og noen svarte. De hvite gikk fint.

Jeg har hatt hund før og vet dette med svarte/hvite, nerver og blod. Men pappa var den som klippet alle hundene våre, nå er jeg alene om å ta vare på hunden og katten min. Katten går fint, aldri noe blod eller noe traumatiserende, hos han er kloklipping kos for jeg øvde fra han kom i hus.

Men i dag skjedde det. To blodige klør, svarte faenskaper. Aldri mer. Tårene renner og valpen er pakket i så mye godbiter han ruller bortover gulvet snart.

Neste gang ringer jeg pappa, eller tar han med til dyrebutikk. Jeg vil ikke ha ansvar for de smertene han får.

Begge var mye, mye lenger enn de andre, men jeg startet veldig forsiktig, få millimeter, men allikevel ble det hyl og blod og mange tårer fra meg fra første klipp. Den ene var hans feil, og litt min, han tok labben inn akkurat i det jeg klipte.

Men den andre var bare idiot og begynte å blø etter få millimeter, selv om at den var så lang at den kom til å bli ubehagelig hvis den fikk bli lengre.

På grunn av dette forumet fikk jeg stoppet blødningen med papir og kaldt vann.

Må kjøpe slik blodstopp pulver. Den tråden jeg fant er arkivert. Men har noen spørsmål, kan det kjøpes hos dyrebutikk? Eller veterinær? Eller apotek? Og hvor dyrt er det? Funker det på smertene eller bare blodet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror 99% av alle som har hund har klippet feil! Nyere forskning foretatt akkurat nå viser det. Jeg klipte feil senest i går, men det så jeg ikke før jeg var ferdig. Det var kanskje med på å gjøre

Sorry, men dette er jo et klassisk eksempel på hvordan en hundeeier gjør vondt verre for valpen. Klipper man feil så klipper man feil. Det er ikke noen krise. Det er nok ubehagelig for hunden, men sel

Vel jeg skjønner at du er sjokkert, og lei deg på hundens vegne. Men vet du hva? det er ikke farlig. Dette har skjedd alle inkl meg selv. Det er bare å gjøre det igjen, og igjen og igjen til du mestre

Posted Images

Kan kjøpes på dyrebutikker ja.

Trøst deg med at blodig kloklipp sikkert er verre for den som klipper enn for hunden. Jeg har en gang oppdaget blod etter kloklipp, som hunden min ikke hadde reagert på i det hele tatt. Men få det gjort hos noen som er vant til å gjøre det, og følg nøye med på hvordan de vurderer hvor langt inn man kan klippe. Etter hvert blir kloklipp en udramatisk rutine for de fleste hunder og hundeeiere. :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel jeg skjønner at du er sjokkert, og lei deg på hundens vegne. Men vet du hva? det er ikke farlig. Dette har skjedd alle inkl meg selv. Det er bare å gjøre det igjen, og igjen og igjen til du mestrert det. Når du pakker hunden inn i godbiter og trøster den, så lærer det at dette er kjempe farlig, og blir neppe medgjørlig neste gang dere skal klippe. Bare tenk at dette går bra, neste gang klarer vi det sammen. Du kan f.eks ta èn klo om dagen, for å gjøre deg selv trygg på klippingen.

Evnt kan du kjøpe en klosliper, det bruker jeg, da min ene hund er hysterisk for å få klippet klør.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste har gjort det.

Jeg klippet for langt inn på min med lyse klør en gang, fordi han nappet til seg labben akkurat i det jeg klippet.

Det blødde og blødde, men det var nok verre for meg enn for han.

Har en med kun svarte klør også, og jeg var skeptisk til å klippe de, men nå går det som bare det, det også.

Øvelse gjør mester.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt vanlig å klippe feil! Jeg har gjort det mange ganger. Første gangen det skjedde hadde jeg ikke blodstopp og skulle prøve et triks jeg hadde hørt med fyrstikk. Bikkja hyla til og fikk kjempevondt. :P Pakka inn labben i tørkepapir og maskeringstape før jeg kjørte i hui og hast til dyrebutikken. Blod i halve leiligheten. Huff.

Jeg har lært litt etter dette og klipper feil innimellom fremdeles. Jeg prøver å klippe litt og litt, men plutselig trekker hunden til seg benet eller lignende. Hehe.

Jeg synes det er best når hunden er skikkelig sliten etter tur. Det går også ann å få hjelp ved at en gir godbiter og en klipper. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære @miomio: Det er helt menneskelig å klippe litt langt noen ganger. :heart: Det betyr verken at du har skamfert, mishandla eller traumatisert hunden din for alltid, eller at du er uegna som hundeeier.

Noen hunder er mer dramatiske enn andre. Min rase er feks tradisjonelt svært redde for føttene sine, og mange lager et ******* både før og under kloklipp. Andre er veldig håndterbare og lar seg villig klippe. Andre, som mine, ligger tilogmed bare der til tross for at blodet pumper ut av neglen og lar seg bli klipt ferdig, de få gangene jeg har bomma skikkelig. :P

Hvorfor forteller jeg deg dette? For å understreke at sjøl om dette var grusomt og valpen sikkert viste med hele seg at dette var forferdelig, så var det nok verre for deg. Når to shibadronninger overlever gjentatte feilklipp og fortsatt kommer løpende av forventning når klosaksa tas fram, så klarer du å snu dette til noe positivt også. :) Klart det er vondt å bli klipt i nerva, men om du er forsiktig og skaler av tynne flak av gangen, så er det faktisk begrensa hvor langt innpå du var. Og om valpen er veldig liten, så anbefaler jeg å bruke en vanlig negleklipper til mennesker inntil det blir for smått, da har du mye bedre kontroll. :)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror 99% av alle som har hund har klippet feil! Nyere forskning foretatt akkurat nå viser det.

Jeg klipte feil senest i går, men det så jeg ikke før jeg var ferdig. Det var kanskje med på å gjøre at hunden heller ikke reagerte, siden jeg ikke ble stressa/unnskyldende.

Ikke gi deg, det er skikkelig upraktisk og uøkonomisk å dra til veterinær/dyrebutikk hver gang.

Klipper du feil igjen så ikke lag noe nummer ut av det. Lat som ingenting, og fortsett med klippingen. Det beste er jo å avslutte når du har klippet riktig, ikke avslutte når hunden får vondt. Da forbinder den kloklipp med noe negativt.

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Shit happens! Alle klipper feil en gang i blant! Det er ubehagelig, både for deg og for hunden, men dere får det så mye bedre i lengden hvis du legger det bak deg og bare går videre. :)

Vet godt hvordan det er å klippe en sprellemann - min har en tendens til å rykke mye i labbene sine når vi holder på. Men klippe må vi bare!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går seg til. Om klørne er lange og du ikke kan ta noe særlig i lengden så kan du skave av litt på toppen så den blir smalere, det legger mer press på nerven og den vil trekke seg tilbake. Du må også klippe lengden ofte og lite, det kommer å ta tid, men etterhvert så blir nerven lengre inn og klørne kortere. Blod kan komme uten at hunden har fått vondt også, det ligger blodårer utenfor nerven så om du bare har tatt litt for mye så er det mest sannsynlig blod uten at du har rørt nerven. Og som resten har sagt, vi har alle klipt feil og kommer sikkert til å gjøre det igjen, så lenge du får det til så er det bedre du klipper selv for veterinæren kan klippe like mye feil som du kan så dumt å betale noen andre for å gjøre det. Sånn sett er det nok også større sannsynlighet for at det blir feil om noen andre klipper hunden kontra deg selv som kan klippe ofte og lærer din hund å kjenne. Andre vil jo ikke bli kjent med hunden på samme måte som deg. Til slutt lærer du ganske pressist hvor mye du kan ta og hvor ofte. Jeg har to hunder med bare sorte klør og jeg tror bare jeg har klipt feil 3 eller 4 ganger i alle årene jeg har hatt hund, i starten måtte jeg ta bare litt å litt for å lære meg, nå vet jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Alle klipper feil i blandt. Sjeldnere og sjeldnere jo flere man har klippet og blir kjent med sin hund sine klør. Og valper hyler for ingen ting. Det blir litt blod, og kan være litt vondt hvis du klipper veldig langt inn, men det er ikke snakk om noen voldsom smerte for valpen. Voksene hunder rykker til seg labben, slikker bort blodet og bryr seg ikke mer, om man ikke har klipt helt ekstremt feil. Men valper lager litt drama. Om du ikke lager drama, så går det helt fint. Jeg skjønner at du ble fortvila, men du gjør bare vondt værre av å pakke i valpen godbiter og trøste etterpå. Skjer det igjen, så tar du bare rolig til deg valpen og klipper videre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På grunn av dette forumet fikk jeg stoppet blødningen med papir og kaldt vann.

Må kjøpe slik blodstopp pulver. Den tråden jeg fant er arkivert. Men har noen spørsmål, kan det kjøpes hos dyrebutikk? Eller veterinær? Eller apotek? Og hvor dyrt er det? Funker det på smertene eller bare blodet?

Du må ikke kjøpe blodstoppulver, finmalt pepper fungerer utmerket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig forskjellig hvor sensitive klør hunder har. Jeg har en som ikke bryr seg før jeg fysisk treffer nerven, her har klør silblødd uten at hunden har reagert. En av hundene syns det er ubehagelig med en gang det kommer blod (er jo nærmere nerven da ikke sant). Mens den siste hunden tydelig syns det er ubehagelig når jeg er så langt inn at det nærmer seg blodet, og hun får direkte vondt de gangene jeg klipper så langt at det begynner å blø. Som en konsekvens av dette er jeg selvsagt mye mer forsiktig når jeg klipper de to første.

Likevel er det jo bare sånn at uhell skjer, og det er ingen krise når det først har skjedd. Det er viktig å ikke lage noe oppstyr rundt det, men fortsette som at ingenting har skjedd. En god klotang gjør det mye enklere, husk å bytte den ut med jevne mellomrom (en sløv saks er ubehagelig å bli klippet med). Selv liker jeg den røde klotangen til Miller.

Tips for at du ikke skal oppleve å klippe for mye fordi hunden sparker opp i det du klipper:

- Hold en finger på kloen akkurat der du skal klippe, slik at saksen hviler på fingeren din. Dersom hunden rykker til i det du klipper vil tangen følge etter, i og med at den ligger på fingeren din. Derfor vil du heller ikke oppleve å klippe for langt. Vet ikke om det var forstålig, jeg skal ta et bilde til deg om det ikke gir mening.

Pepper i blødende sår? Det hørtes ubehagelig ut..

Veldig enig... Så lite det koster for en boks med blodstoppulver syns jeg man kan påkoste seg det altså..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også klippet feil flere ganger, og alle hundene har det gått veldig fint med. Skjønner at det kan være en ubehagelig opplevelse, for noen ganger kan det blø værre enn skaden er.

Klipp litt og litt neste gang, så skal du se at dere blir trygge på kloklipp igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pepper i blødende sår? Det hørtes ubehagelig ut..

Går helt fint det. Hadde ikke foreslått pepper hvis jeg visste det var ubehagelig for hunden. Har ikke prøvd på egne hunder, men på en annen, det var ingen reaksjon fra hunden som tilsa at det var ubehagelig og blødningen stoppet umiddelbart.

Du kan f.eks. bruke pepper på deg selv hvis du er uheldig og skjærer deg på papir. Det er selvfølgelig ikke egnet til store sår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke så nøye om jeg klipper til det blør, så lenge jeg ikke er borti nerver.
Jeg klipper alltid så nærme som overhodet mulig, og da risikerer man at man i ny og ne treffer sånn at det blør.
Veldig udramatisk, og det er bedre å late som ingenting og fortsette klippingen, enn å gjøre en stor ting ut av det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan fint klippe dem til blods uten at man er borti selve nerva. Det har jeg gjort flere ganger, og bikkja sover ufortrødent videre. Den ene gangen jeg tok nerva hylskrek han, og så var han tilbake til normalen i neste sekund, og kloklippinga forløp videre som normalt, bortsett fra at det så ut som noen hadde blitt drept på trappa. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...