Gå til innhold
Hundesonen.no

MayB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MayB

  1. Ubrukt emmi dent ultralyd tannbørste selges for kr. 500,-. Porto tilkommer ved sending. Denne er til mennesker, men kan brukes til hund. Forskjellen på denne og emmi pet er at denne har lyd og vibrasjon noe ikke emmi pet har.
  2. Prøv å kutt ut retningsnummeret 0142, kanskje det fungerer da.
  3. Det er også viktig at de får noen sandkorn i kroen sånn at fordøyelsen fungerer optimalt fra starten. Det er ikke snakk om at de skal gafle i seg, men noen få sandkorn. Tror ikke de får forstoppelse av en halv teskje med undulatfor, det er kun for at de skal bli interessert i maten da kyllinger ofte hakker etter ting som er blankt. De har jo også med seg egen "matpakke" til et par dager når de er nyklekket, så om de ikke spiser første dagen er ikke det unormalt. Jeg har gjort det på denne måten i 25 år og har ingen negativ erfaring. Mine har i tillegg fått tørket gressløk da det kan forebygge koksidiose hos små kyllinger. https://okologisklandbruk.nlr.no/media/ring/3550/ØL nr 2 2011/22-23 Grøtta.pdf
  4. Hvorfor trenger de ikke sand når de er nyklekket? Mine kyllinger har alltid spist litt sand før de begynner på maten, dette er viktig for at fordøyelsen skal virke optimalt. Jeg har brukt stavmikser på foret og strødd en liten klype undulatfrø på sånn at de skal bli interessert i foret. De hadde vel fått nok sand så det var derfor de ikke spiste noe fra skåla kanskje. De skal jo ikke spise sand hver dag, men ved behov. Sandkornene blir etterhvert slitt av malingen av foret i kroen og da trenger de påfyll :-)
  5. Jeg er ikke enig i at de ikke skal ha sand for tidlig, det bør de få fra dag 1. Grunnen er at kroen er en muskel som maler maten de spiser og sanden hjelper til med prosessen. Undulatsand egner seg fint som underlag til små kyllinger. Når de blir større vil de selv finne grus og småstein ute. Spon er jeg derimot enig i, den kan svelle i kråsen og gjøre at systemet tetter seg hvis man er uheldig.
  6. Ja, det er klart, men dette var tisper de kjente godt så det kan nok ha noe med saken å gjøre. Den ene tispa holdt de god avstand til både med og uten løpetid da hun hadde en ganske stor intimsone som helst ikke burde krysses
  7. Ja, det tror jeg også. Jeg passet to tisper en gang som begge fikk løpetid etter et par dager her (de skulle være her i to uker) og det gikk helt fint. Den eneste som ble litt interessert etter 10 dager var valpen på 12 uker
  8. Nå er det vel forskjell på raser, men jeg har hatt hannhunder i over 30 år og har enda ikke hatt noen av disse hormontrollene som beskrives her. De fleste naboen har tisper og jeg aner ikke når de har løpetid da ingen av mine har reagert på det.
  9. Her har også alle dyra det som plommen i egget. Har selv vært på besøk på gården og sett med egne øyne at alle dyra har det bra. Ingen kalvehytter e.l. der.
  10. Når du har strikket diagram B feller du på siste omgang til 145 masker.
  11. De jeg kjenner som har og har hatt moskusender har aldri for og vann inne, den fukten som vanligvis blir i et fjøs kan ikke sammenlignes med det sølet som endene forårsaker. Ca en gang i uken, eller ved behov, blir det lagt på et nytt lag med halm og så tas alt ut til våren. Nei, de skades ikke av varmelampe, men det er helt unødvendig da det er beina som er det viktigste å holde varme og det gjør halmen :-)
  12. Moskusender trenger ikke varmelampe, men masse halm for å ikke fryse på føttene. Et tips er å ikke ha vann til de inne da det blir veldig fuktig. Legg halm på bakken og la de gå ute på dagtid for å drikke og skylle øynene. Moskusender tåler mange kuldegrader hvis de ikke fryser på føttene.
  13. Man kan jo håpe,men jeg tviler. Planlagt kan vel diskuteres, men av det jeg så og de to hundene jeg kjente så var mentaliteten bra.
  14. Ingen av hundene satt i bur de gangene jeg besøkte gården for endel år siden, de hadde hundegårder med tilgang til oppvarmede hus med halm. Men da var antall hunder færre (selv om det var altfor mange da også) . Er enig at det burde gitt forbud mot hold av dyr i dette tilfellet. Tror ikke denne personen hadde gått med på omplassering av hundene. Jeg skal ikke uttale meg om mentaliteten til disse hundene som er der nå, men vedkommende har i "alle år" avlet med tanke på gemytt. Jeg har kjent to hunder fra dette oppdrettet og de var supre hunder med tanke på gemytt.
  15. Dessverre så tror jeg at jeg vet godt hvem dette er, og da er det ren fox. Er det han så er det blitt avlivet hunder der før for endel år siden og da var det langt fra så ille som disse bildene viser. Da hadde hundene greit store utegårder og oppvarmede hus og gå inn i og antallet hunder var betydelig mindre.
  16. http://www.ptdesign.no/pt/produkter/garn/ullgarn/pt-petter
  17. http://raumnes.no/article/20150915/ARTICLE/150919947
  18. Går helt fint det. Hadde ikke foreslått pepper hvis jeg visste det var ubehagelig for hunden. Har ikke prøvd på egne hunder, men på en annen, det var ingen reaksjon fra hunden som tilsa at det var ubehagelig og blødningen stoppet umiddelbart. Du kan f.eks. bruke pepper på deg selv hvis du er uheldig og skjærer deg på papir. Det er selvfølgelig ikke egnet til store sår.
  19. Du må ikke kjøpe blodstoppulver, finmalt pepper fungerer utmerket.
  20. Prøv å google knit chart german shepherd.
  21. I hele mai er det 35% på alt ullgarn fra drops, så du kan fint få garn til en genser uten at det blir altfor dyrt. http://www.garnstudio.com/post.php?cid=1&id=4975
  22. Riller strikkes rett på retten og rett på vrangen (to omganger rett - frem og tilbake er en rille) 1 maske glattstrikk strikkes rett på retten og vrang på vrangen.
  23. Kun de midterste foran skal på tråd ja. Maskene nærmest knappestolpen er en del og maskene over ermene og bakstykket er en del.
×
×
  • Opprett ny...