Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Som kommet frem i andre tråder så skal jeg ned mye i vekt. Det går somregel veldig greit den første tiden, men siden jeg er dårlig på variasjon i matveien blir jeg etter hvert lei. Derfor tenkte jeg vi kunne ha en tråd hvor man deler dagens meny? Altså da med måltid som er sunne.

Tenker da på hva man spiser hele dagen: frukost, lunch, middag, kvelds og mellommåltider.

Kan begynne med dagens plan her.

Frukost: omelett på 2egg, 1 nøttebrødskive og salat.

Lunch: to nøttebrødskiver med kyllingfiletpålegg.

Middag: søtpotetfries og kylling. Salat bestående av: tomat, paprika, eple, ananas og cresta-salat.

Kvelds: sikkert noen minigulrøtter,en frukt eller kanskje jeg lager meg en juice?

  • Like 2
  • Svar 271
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Som kommet frem i andre tråder så skal jeg ned mye i vekt. Det går somregel veldig greit den første tiden, men siden jeg er dårlig på variasjon i matveien blir jeg etter hvert lei. Derfor tenkte jeg v

Jeg skjønner ikke hvordan mange av dere overlever, dere spiser jo ingenting Meny i går, litt lat på matlagingen. -Frokost 4 brødskiver med div pålegg -Lunsj 4 brødskiver med speilegg -"mellomm

Her er "bestillinga": Hele poenget med tråden er jo å dele måltider som trådstarter kan hente inspirasjon fra, da er det jo ikke så rart at det i all hovedsak er sunne ting som deles her. Jeg s

Skrevet

Frokost: Overnight oats med kokosmelk, sukein gold, blåbær og mandler.

Lunsj: 3 lomper med laks, ruccola og krydder smørost.

Til middag skal jeg ha tacosalat. Karbonadedeig, tomat, agurk, isbergsalat, kidneybønner, grønne linser, paprika, taco saus, litt ris.

Mellommåltid/kvelds før og etter trening: Fettfri yoghurt med blåbær/ bringebær og hampfrø. Havregrøt med blåbær/bringebær og hampfrø. Og persimon.

Guest Gråtass
Skrevet

Lunsj ( spiser ikke frokost): grov ciabatta med kokt egg og tomat. Middag: ovnsbakt torsk med avokado, erter og poteter.

Skrevet

Frokost: YT oppladingssmoothie med banan og jordbær

Lunsj: Synnøves gresk yoghurt med pecan og honning

Ettermiddagssnack: To rugsprø med kalkunpålegg og japapeños-ost

Middag: Tandoorikylling (lager alt fra bunnen og bruker lett kokosmelk) med squash, spisspaprika, masse hvitløk og rødløk og deilige krydderier. Ris til.

Skrevet

Frokost: Vita hjertegod frokostblanding med en neve blåbær og biola.

Lunsj: 2 Wasa fiber + knekkebrød med banan på.

Middag: Litt fullkornspasta med pesto, erter, brokkoli, kylling og salat.

Kvelds: Litt usikker, blir litt sen middag så kan hende det bare blir 1 eple ell no.

Guest Gråtass
Skrevet

Frokost (samme hver dag): Havregrynsgrøt kokt på vann og ca 1,5 dl lettkokte havregryn. Ett glass melk. (+Omega3-kapsler og Magnesium)

Lunsj (samme hver dag): 1 lite beger cottage cheese og rører det samme med ett eple kutta i småbiter. 3 kokte eggehviter

Mellommåltid (samme hver dag): 1 eple eller 1 banan og et kokt egg (i dag blir det kun banan)

Middag: Grønnsaksuppe med enten bønner oppi eller noe annet "rusk."

OT: men ikke rart du holder deg tynn..

Skrevet

Frokost: Skyr kirsebærkyss (fullstendig dilla :drool: )

Lunsj: To grove skiver. En med salami og en med hamburgerrygg. Litt blandet salat ved siden av.

Mellommåltid: Et eple.

Middag: En halv kotelett, litt grønnsaker (paprika, løk, stangselleri) og litt ris

Middag nr 2/kveldsmat: Sushi! :wub: Bare fordi vi har besøk. Spiser ikke to middager ellers.

Spicy tuna maki: Tunfisk, advokado, chilimajones og sesamfrø

Dream Maki: Scampi, laks, avok chilimajones, sesamfrø

Skrevet

Frokost: Stort sett samme hver dag, de dagene jeg spiser frokost. En porsjon havregrøt kokt på vann, ett glass vann/melk, en kopp kaffe.

Lunsj: Stort sett samme hver dag, en banan eller to. I dag ble det to brødskiver (hjemmelaget grovt brød) med tartex (og en muffins jeg falt for i kantinen, skal ikke gjenta seg). Er ikke flink til å lage med hjemmedfra, så ender ofte med at jeg bare dropper å spise. Kanskje jeg skal adoptere @madam mim sin vane med cottage cheese, det er jo enkelt og greit (- eggehvitene da, usj).

Mellommåltid: Er stort sett helt utsultet når jeg kommer hjem, så hiver i meg en banan eller et eple før jeg går tur med Casper.

Middag: grønnsakssuppe (totalt fettfri) og brødskive med ost

Kvelds: mer grønnsakssuppe. Ett glass melk.

Gjentar det hele (-muffins) i morgen, har lagd suppe for tre dager.

Fikk en lite smoothiemaskin til jul, så tenker å bruke den til mellommåltider. Synes det er litt kjedelig å spise rett og slett (bortsett fra om noen lager det til meg da :P ), så skulle gjerne erstattet alle måltider med noe flytende bare (sonde? :lol: ). Vurderer å finne ett eller annet pulver jeg kan ha med på skolen iallefall, slik at det ikke går så lenge mellom hver gang jeg spiser.

Skrevet

I dag:

Frokost: To rugsprø med mager skinkeost

Lunsj: Ett grovt, hjemmebakt rundstykke og ett rugsprø + eple

Middag: Hjemmelaget tomatsuppe

Kvelds: En kiwi eller noe sånt

Skrevet

Frokost: 3 skiver nøttebrød med kyllingpålegg.

Lunch: minigulrøtter

Middag: svinekjøttdeig med mye krydder/sterkt krydder og litt ris og selvfølgelig salat.

Kvelds: en frukt, tenker jeg.

Skrevet

Dette er i dag.

Frokost 1: Fitness frokostblanding med melk, ett glass eplejuice og tranpiller.

Frokost 2: ett beger med røde druer og 1 boks med anananbiter.

Prøver å drikke rikelig med vann utover dagen.

Lunch: 2 speltbrødskiver (hjemmebakt) med kokt oksetunge på. En sjokoladebolle og litt 50% nedsatt julesjokolade :icon_redface: huff,klarte ikke dy meg!

Middag: Amerikansk gryterett med baguett

Kvelds: klementin, litt nøtter eller noe annet småtteri.

Ofte blir det noenlunde likt hver dag, men ulike middager og forskjellig pålegg på brødskivene. Noen ganger har jeg 2 kokte egg til lunch i stedet, eller fiskekaker. Og til frokost 1 kan det bli youghurt i stedet for frokostblanding, eller bare litt frukt.

Føler jeg spiser ganske OK i utgangspunktet, men sjokoladen innimellom ødelegger alt for meg. :/ Hadde jeg bare klart å la vær! Er så avhenging så det er ikke lett å kutte ut. :hmm:

Skrevet

Når jeg sto opp idag: 1 glass cultura med pære.

Brunsj: 200g bacon og 2 speilegg. melk

Lunsj: cottage cheese, vanilje kesam, 1/2 eple og kanel. kaffe

middag: sushi

kvelds: banan eller smoothie

Skrevet

Frokost: En dobbel white mocca på lettmelk. :P

Lunsj: Tre rugsprø med kalkunpålegg og japapeños-ost (jeg er sånn som glemmer det som ligger i kjøleskapet, så jeg kan ikke ha noe å velge i, men må bare spise opp det jeg har før jeg kjøper nytt, og jeg er alt lei den osten...).

Snack etter tur før middag: Yt restitusjon med banan og jordbær.

Middag: Hjemmelagd pizza med kyllingkjøttdeig, spisspaprika, rødløk og cherrytomater, et dryss med ost og et glass Dolomio pizzasaus.

  • Like 1
Skrevet

Frokost: Vita hjertegod frokostblanding, en neve blåbær og Biola (sånn ca hva jeg alltid spiser til frokost i ukedagene, og jeg ikke har jobba natt)

Lunsj: 1 brødskive med leverpostei og sylteagurk.

Middag: Samme som igår.

Kvelds: Havregrøt kokt på vann med en most banan opp, kanel og litt rosiner.

Snacks: 1 beger doddel 0 yoghurt og oppskjært eple.

Skrevet

Frokost: et halvt beger mager cottage cheese med pære og litt frokostblanding

Mellommåltid etter første forelesning: 1 banan

Lunsj: 2 skiver grovt brød med jalapenos-ost. 1 appelsin

Mellommåltid: 1 yoghurt

Middag: Linsesuppe (kanskje med et rundstykke til, jeg må se hvor sulten jeg er etter å ha turet hund)

Kvelds: en pakke knaskerøtter, tror jeg... Kanskje også knekkebrød, avhenger av om jeg er sulten eller bare har lyst på "noe"

Skrevet

Frokost: 2 stk grovbrødskiver, en med mager salami og en med leverpostei. Og "frokost nr 2": tre hjemmebakte pepperkaker. :whistle:

Lunsj: Grovbrødskive med leverpostei

Middag: Stekt laks og grønnsaker

Kvelds: Ehm finner jeg ut av når den tid kommer. :P

Skrevet

Frokost: Musliblanding med nøtter, blåbær og litt lettmelk. 2 espresso'er

Snacks: nøtter og noen pepperkaker på kontoret.

Lunsj: Stor kaffe. Gresk yogurt med sitron. 1 banan.

Middag: 3-4 speltlomper med agurk, avocado, smøreost og røykalaks.

Kvelds-ish: noen never nøtter, småspise litt frukt og drikke litt juice. Kanskje poppe litt popcorn?

(jeg er fryktelig matlei for tida, så i dag blir det ikke "skikkelig" middag, kommer sterkere tilbake en annen dag)

Skrevet

Ikke hjemme idag, så jeg smurte med meg frokost og lunch, og har spist litt nå og da. 2 skiver med skinke, 2skiver med kyllingpålegg. En god morgen yoghurt, noen druer og et eple.

Middag blir i kveld når jeg kommer hjem:samme som igår. Svinekjøttdeig med godt krydder, ris og salat.

Skrevet

Frokost: Havregrøt med blåbær

Mellommåltid: En appelsin

Lunsj: 2 brødskiver med smøreost (pepper). Noen biter rå gulrot (sikkert egentlig en hel gulrot)

Mellommåltid: Yoghurt

Middag: Kommer til å spise fiskeburger med salat (spinat, rødløk, paprika, agurk)

Kvelds: Sikkert cottage cheese, litt kornblanding og en banan. Sikkert også noen flere biter rå gulrot :P

Skrevet

Frokost: To rugsprø med mager skinkeost.

Mellommåltid: Fire mandler.

Lunsj: To hjemmelagde grove rundstykker med mager skinkeost og rødbetsalat. Ett eple.

Mellommåltid: En banan.

Middag: Skal lage en diger bøtte lapskaus, så det blir det i morgen og.

Jeg merker så innmari at jeg har vendt meg til å spise oftere igjen etter juleferien. Før jul var jeg mye mer "utholdende", nå må jeg ha mer mellommåltider igjen. Litt usikker på om jeg liker det, trivdes godt med litt færre måltider ...

Skrevet

Jeg skjønner ikke hvordan mange av dere overlever, dere spiser jo ingenting :|

Meny i går, litt lat på matlagingen.

-Frokost 4 brødskiver med div pålegg

-Lunsj 4 brødskiver med speilegg

-"mellommåltid" 2 appelsiner og en drøy halvliter med styrk sjokomelk

-middag 300gram strimlet svinekjøtt, stekt løk, en pose ris og sursøt saus

-kveldsmat 4 brødskiver.

  • Like 2
Skrevet

Min dag i dag; 1600 kcal totalt:

- Frokost: Cheerios havre (35g) med ekstra lett melk (265g) - samme hver eneste ukedag når det er jobb :P

- Mellommåltid 1: En håndfull druer, 3 stangselleri.

- Mellommåltid 2: Go morgen zero

- Lunsj: Havregrøt på vann

- Melllommåltid 3: En banan og en appelsin

- Middag: Pasta arabiata ala Grete Roede (nam!!!).

- Kvelds: En gulrot og noe mer. Har ikke bestemt meg. Men lurer på om det blir hjemmelaget tomatsupperester.

Skrevet

Frokost: Skyr sitron

Lunsj: To brødskiver med roastbeef og litt blandet salat ved siden av

Mellommåltid: Banan

Middag: Wok med strimlet svinekjøtt. Ris ved siden av.

Kveldsmat: ?

Skrevet (endret)

Frokost: Overnight oats med Biola og en neve skogsbær.

"Lunsj": 1 rødt eple (sov over lunsj siden jeg har jobbet natta)

Middag: Karrigryte/suppe lagd på lett kokosmelk, litt buljong, løk, hvitløk, kylling, annanas, vannkastanjer, aspargesbønner + en halv fullkornspita med vita hjertegod smør på.

Kvelds: Litt usikker da jeg kommer til å legge meg tidlig :yawn: Men blir nok noen knekkebrød med eple eller banan på.

Snacks: Litt Mynthol og Dent.

Veit det er lite, men sånn er det noen ganger når man har ukurant arbeidstid.

Red: Det ble en bolle med corn flakes og lettmelk til kvelds :)

Endret av Stine

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...