Gå til innhold
Hundesonen.no

DOBLING av kyllinghold! wtf?


Gjest
 Share

Recommended Posts

Jeg synes også dette hørtes horribelt ut, fikk beskjed om følgende av en kompis som er stortingsrådgiver:

Dette er ikkje rett presentert. Arealkrava blir like strenge som i dag, det vil seie at det ikkje "blir tettare med kylling". Altså: vil ein bonde ha fleire dyr må han/ho bygge ut. I tillegg er krava til veterinærbesøk dobla, og bonden kan med dette forslaget drive kyllingproduksjon på heiltid (i staden for halvtid som i dag). Begge desse forslaga bidrar til betre dyrevelferd og mindre risiko for spreiing av multiresistente bakteriar. Det er ikkje slik at ein får auka bruk av medisin i fôret sjølv om anlegget er større, det er andre reglar som regulerer slikt. Generelt er konsesjonsgrenser eit lite treffsikkert virkemiddel mot antibiotikaresistens (hugs for øvrig at dette er _konsesjonsfritt_ kyllingoppdrett det er snakk om, vi tillet større anlegg under konsesjon i dag). Dyrevelferdsalliansen har også uttalt at det ikkje blir betre eller dårlegare dyrevelferd av denne endringa (konsesjonsgrenser) isolert sett.

Er i grunn mer interessert i hva Veterinærforeninga mener enn Dyrevernsalliansen, men det er nå så.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 83
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror nok at kyllinger som har fått leve et kyllingverdig liv ville blitt dyr mat. Men før i tiden var ikke kylling hverdagsmat, og det trenger det ikke å være nå heller. Vi har blitt et grådig og

Kyllingkjøttet er så billig fordi det allerede er overproduksjon av det (det var iallefall?).. Så hvorfor Listahug vil doble konsesjonsgrensa kan jeg virkelig ikke skjønne! Annet enn at hun vil ha kyl

Jepp, boikott. Jeg spiser ikke kylling før jeg får tak i noen som er produsert på skikkelig vis. Måtte Listhaug få et kjempeproblem med resistente bakterier i sin tid som landbruksminister.

Oki - kan jo være verd å sjekke, for vi har jo ikke lov til å slakte dyr selv og selge. Kaniner tar de ikke inn i det heletatt på slakteri. Men then again, så er vel slaktemetoden på slakteriene også et ankepunkt mot slaktekylling?

Forøvrig så er det mulig å få kjøpt kaninkjøtt her utovet våren/sommern, men jeg bor i gokk da, sende rått kjøtt vet jeg ikke helt om er mulig på en forsvarlig måte. :aww:

Nei, sant.. Verdt å sjekke opp ja! :) men hvorfor er det ikke lov å slakte selv og selge, når det er lov å selge egenskutt vilt?

Jeg synes også dette hørtes horribelt ut, fikk beskjed om følgende av en kompis som er stortingsrådgiver:

Dette er ikkje rett presentert. Arealkrava blir like strenge som i dag, det vil seie at det ikkje "blir tettare med kylling". Altså: vil ein bonde ha fleire dyr må han/ho bygge ut. I tillegg er krava til veterinærbesøk dobla, og bonden kan med dette forslaget drive kyllingproduksjon på heiltid (i staden for halvtid som i dag). Begge desse forslaga bidrar til betre dyrevelferd og mindre risiko for spreiing av multiresistente bakteriar. Det er ikkje slik at ein får auka bruk av medisin i fôret sjølv om anlegget er større, det er andre reglar som regulerer slikt. Generelt er konsesjonsgrenser eit lite treffsikkert virkemiddel mot antibiotikaresistens (hugs for øvrig at dette er _konsesjonsfritt_ kyllingoppdrett det er snakk om, vi tillet større anlegg under konsesjon i dag). Dyrevelferdsalliansen har også uttalt at det ikkje blir betre eller dårlegare dyrevelferd av denne endringa (konsesjonsgrenser) isolert sett.

Er i grunn mer interessert i hva Veterinærforeninga mener enn Dyrevernsalliansen, men det er nå så.

Jeg skjønner ikke heeelt hvordan dette vil gi bedre dyrevelferd? Greit nok at det blir flere vetbesøk, men dyra har det vel ikke stort bedre fordi?

Problemet mitt er vel heller at det i det hele tatt må brukes antibiotika i fôret.. Hjelper ikke at det ikke trengs mer antibiotika ved økt konsesjon.. 36kg kylling per kvadrat er helt sinnsykt etter min mening!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Still doesn't make sense to me. Jo flere dyr du har jo mindre oversikt. Fint hvis det stemmer at de må bygge ut.

"Begge desse forslaga bidrar til betre dyrevelferd og mindre risiko for spreiing av multiresistente bakteriar" - på hvilken måte økes dyrevelferden ved å bygge ut arealet parallellt med økt antall kyllinger?

La oss si noen har 20 hunder i dag, og kjøper 20 til, for å ha 40. Bygger ut dobbelt så stor hundegård. Gir det bedre dyrevelferd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, sant.. Verdt å sjekke opp ja! :) men hvorfor er det ikke lov å slakte selv og selge, når det er lov å selge egenskutt vilt?

Det vet jeg ikke, til humankonsum så må dyret (kaninen - kan ikke reglene på andre dyr, men mener det omfattet høns og ender også) selges som livdyr, men med en gang pengene har skiftet hånd så kan selger hjelpe til med slakt da.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser verken kylling, kjøtt eller egg jeg :ahappy: Men jeg har i det siste lurt på om de kyllingene som blir brukt i hundefor også er foret med narsin? Med tanke på at 99% av kylling i de norske butikkene er det. :huh:

V&H lages vel blant annet av slakteavfall, så det kan du nok banne på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare å hyle ut om du skal forbi eller så kan jeg si fra om vi skal nedover. Har ikke noe særlig nå, men det blir når ungesesongen setter i gang igjen. :)

Det skal jeg gjøre :). Det er liksom ingen bråhast nei - bare et fint alternativ til annen kost :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det i det heletatt mulig å levere "hobbykylling" til slakt eller tar de ikke inn høns fra andre enn de med konsesjon?

Jeg skal ikke si noe 100% , men tror det skal litt mer enn hobbyhøns til for å levere til slakt. Men som du sier; slakteopplegget på fjørfe er jo et av ankepunktene. Både gubben og ene sønnen hans har jobbet på Prior i en periode... Og, nei, det er ikke sånn dyr skal dø :(

Men mulig mobilslakt tar "hobbyhøns oppdrag"?? Verdt å sjekke ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal ikke si noe 100% , men tror det skal litt mer enn hobbyhøns til for å levere til slakt. Men som du sier; slakteopplegget på fjørfe er jo et av ankepunktene. Både gubben og ene sønnen hans har jobbet på Prior i en periode... Og, nei, det er ikke sånn dyr skal dø :(

Men mulig mobilslakt tar "hobbyhøns oppdrag"?? Verdt å sjekke ut?

Vi kan slakte selv til eget forbruk, men tenkte om eventuelt overskudd skulle kunne selges lovlig og greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.nrk.no/norge/vil-doble-kyllingproduksjonen-1.12099012

Jeg kjenner jeg får S P A D E R av det regjeringa holder på med. Økning av andel midlertidige ansatte skal være lov, og i kjølvannet av norges største "kyllingskandale" så går de RETT MOT STRØMMEN og sier, pft. Bedre produksjonen av kyllingkjøtt? **** it, det må jo bety at vi må ØKE ANDELEN KYLLINGER. Mokk DOBBELT så mange inn i samme tidsrom, yes, da blir det sikkert bra! Og BELLI.

Landbruksminister Sylvi Listhaug på si side meiner bøndene treng friare spelerom:

Ja, ja du dæven. Det er BØNDENE som trenger friere spillerom, ikke kyllingene. Gud forby at de skal ha noe spillerom som helst. La oss heller proppe de fulle av antibiotika og la de slite med å puste hvert minutt de lever.

Boikott av kyllingbransjen i norge, anyone?

Om antallet dobles, må også arealet dobles. Det er ikke snakk om å doble antallet dyr i samme fjøs samtidig. Antibiotika får de ikke med mindre de blir syke, men de får et parasittmiddel (mot koksidier, encellet organisme). Det virkemiddelet som brukes, har også antimikrobiell effekt. Eu klassifiserer stoffet som parasittmiddel.

Sånn bare for å skyte inn med noen opplysninger (se debatt på vgtv feks).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kan slakte selv til eget forbruk, men tenkte om eventuelt overskudd skulle kunne selges lovlig og greit.

Ja, vet dere slakter selv :) Men slakt fra mobilslakt er vel godkjent for salg? Mulig det blir uøkonomisk for smådyr, men verdt å sjekke ut. Tror de skal ha hyggelige priser. Og så er de jo mer på Tolga enn noe annet sted i landet, iflg kalenderen deres :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, vet dere slakter selv :) Men slakt fra mobilslakt er vel godkjent for salg? Mulig det blir uøkonomisk for smådyr, men verdt å sjekke ut. Tror de skal ha hyggelige priser. Og så er de jo mer på Tolga enn noe annet sted i landet, iflg kalenderen deres :P

Åh det er det kanskje. Kjenner ikke til det i det heletatt - kan sjekkes ut etterhvert ja.

Mener bonden eg leide hus av solgte dyrene levende og hjalp til med slakting for å omgå regelverket. Men dette er noen år siden, så kan være endret. Var snakk om sau og geit.

Det gjøres på sau og geit og ja? vet det gjøres sånn på kaniner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skumleste reglene anngående selvslakt og selging istad, før så kunne man visst selge livdyr for så å hjelpe den nye eieren til å ta livet av dem rett etterpå. Men man har visst gjort noen endringer der, så man kan kun slakte dyr man skal bruke selv, man kan altså ikke selge et dyr for så å slakte selv. Hvis jeg forstod det rikti. Men mobilslakt er jo et alternativ da :) Meeen then again så tror jeg at du må søke noe for å få lov til å videreselge, ifølge sidene til Nortura så kan du kjøpe tilbake opp till 300 kg slakt for å bruke selv, kjøper du tilbake mer enn det så må du søke Mattilsynet om noe videreselgingsgreier... Sånn tatt rett ifra egen hukommelse seint på kvelden :P

Vi har pratet om det endel idag, flytter vi ikke så har vi plass til både ett par sauer, noen purker, endel høner og kaniner her. Så det er noe vi skal prøve å få til ihvertfall.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om antallet dobles, må også arealet dobles. Det er ikke snakk om å doble antallet dyr i samme fjøs samtidig. Antibiotika får de ikke med mindre de blir syke, men de får et parasittmiddel (mot koksidier, encellet organisme). Det virkemiddelet som brukes, har også antimikrobiell effekt. Eu klassifiserer stoffet som parasittmiddel.

Sånn bare for å skyte inn med noen opplysninger (se debatt på vgtv feks).

Stoffet som tilsettes fôret heter narasin. Dette er klassifisert som tilsetningsstoff i Norge, noe som gjør at det kan brukes i fôret. MEN stoffet fungerer som en antibiotika, og er klassifisert som dette i f.eks USA. Fiffig måte å omgå norsk lov som sier det er forbudt å gi antibiotika forebyggende, man bare klassifiserer stoffet som noe annet! Problemet er bare at siden stoffet fungerer som en antibiotika kan det hende det også kan gi antibiotikaresistens. Medisinen man gir kyllinger om de får koksidiose ER antibiotika.

Så, man kan kalle det hva man vil, men dette er en antibiotika, og kyllingene får dette i fôret ene og alene fordi uten dette ville størstedelen dø av koksidiose pga dyretetthet og at strøet ikke skiftes gjennom hele oppveksten.

Så ang. dette med å sende "hobbykyllinger" til slakteriet så vil jeg si at dette ikke er mulig. Jeg VET ikke, men jeg kan tenke meg at dette ikke er mulig. Både pga at hobbyfjørfehold skjer uten særlige kontroller og potensialet for å få inn smitte av ulike slag ville være mye større, men også fordi vanlige kyllinger fra vanlige høns ser helt annerledes ut enn slike slaktekyllinger. Og siden slaktingen skjer maskinelt vil jeg tro at kyllinger med "annen form og størrelse" enn slaktekyllingene ikke vil fungere i disse maskinene. Men som sagt, jeg VET ikke dette, bare tror.

Så kan jeg si som Raksha at jeg har både kanin, høns og kanskje and her, så ulike produkter av dem for hundene er sikkert mulig å få herfra. Endene blir stort sett menneskemat da, men jeg pleier spare halsen, føttene, noe innmat og eventuelt vinger som hundemat her. Fet og bra mat. Har enn så lenge kun en dvergpuddel, så det er stor sannsynlighet for at det blir mer "hundemat" her enn hun kan spise. Blir først utover våren da, men er mulig å ta kontakt. Bor i Våler (Hedmark), men er i Oslo i blant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling er liksom ikke et utbredt tema hos oss, her spises det ekstremt små mengder kjøtt..

Men det med egg er vanskelig.

Vi fikk en periode kjøpt egg fra høns som fikk tusle rundt i skogen på en av butikkene, men de var såpass dyre at de selges åpenbart ikke her lengre.

Nå kjøper vi bare økologiske, fullt innforstått med at det sannsynligvis ikke betyr en dritt :(

Egne høner hadde vært noe, men det blir ikke før A flytter hjemmefra og vi kan bosette oss på gården i Kongsberg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling er liksom ikke et utbredt tema hos oss, her spises det ekstremt små mengder kjøtt..

Men det med egg er vanskelig.

Vi fikk en periode kjøpt egg fra høns som fikk tusle rundt i skogen på en av butikkene, men de var såpass dyre at de selges åpenbart ikke her lengre.

Nå kjøper vi bare økologiske, fullt innforstått med at det sannsynligvis ikke betyr en dritt :(

Egne høner hadde vært noe, men det blir ikke før A flytter hjemmefra og vi kan bosette oss på gården i Kongsberg :P

Dere som bor så sentralt, med mye folk rundt dere (men ikke i storby), har helt sikkert hobbyhønsholdere i hopetall rundt dere. Så egg bør ikke være noe problem å få tak i! Spør i hønsegrupper på FB, så får du helt sikkert kontakt med noen :) Jeg vet ikke om man har lov til å anbefale konkrete grupper på FB her inne, så ta det bort om det ikke er lov, men gruppa "Høner og andre fjærfe" er en stor gruppe med mye aktivitet. Det finnes også grupper for de som er interessert i egenproduksjon av kjøtt, f.eks "Kjøttkaniner og fjørfe", der kan man kanskje også spørre, bl.a om å få kjøpe kjøtt (dvs kjøpe levende dyr og bli med/overvære slakting f.eks) om man ikke har mulighet til å ha dyra selv. Man kan altså få til en god del om man leter litt, og bor litt sentralt til (avstanden mellom hønseholdere øker vel jo mer grisgrent man bor).

Selv skal jeg ut og slakte ender i dag. Drittjobb (jeg hater slakting..), men nødvendig skal jeg lage egen mat. Og maten blir veldig god! Ureist kjøtt. Dette er klekket og vokst opp langs husveggen her, og slaktes 20 meter fra der de har vokst opp. Og alt tas vare på. Fjær og dun blir brukt i håndarbeid, føtter, hals, innmat blir dyrefôr, kjøttet menneskemat, skrog og noe innmat kokes til kraft. Men jeg gruer meg, slaktedager er aldri bra dager :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå i disse juletider går det an å lete etter økologisk kalkun i butikkene. Meny kan skaffe om de ikke har inne og Coop obs har hatt Homlagård kalkun. 3 fullvoksne kalkun pr kvadratmeter er ganske trangt.... De økologiske skal ihverfall få tilgang på uteareal og Homlagård kalkunene har det bra. http://www.homlagarden.no/index1.php?artid=1 De er også på fb

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling er liksom ikke et utbredt tema hos oss, her spises det ekstremt små mengder kjøtt..

Men det med egg er vanskelig.

Vi fikk en periode kjøpt egg fra høns som fikk tusle rundt i skogen på en av butikkene, men de var såpass dyre at de selges åpenbart ikke her lengre.

Nå kjøper vi bare økologiske, fullt innforstått med at det sannsynligvis ikke betyr en dritt :(

Egne høner hadde vært noe, men det blir ikke før A flytter hjemmefra og vi kan bosette oss på gården i Kongsberg :P

I Sande, 20 minutter unna Drammen, selges det egg fra "Glade høner" i alle (?) matbutikkene :) Det er rart hvis det ikke finnes noe tilsvarende nær deg?

Selges her: http://www.gladehoner.com/untitled.html

Bra smak i Hokksund

og

Axel Andersen AS

Nedre Eikervei 49, Drammen

Slakteri som stort sett tilbyr økologisk storfekjøtt fra en gård i nærheten.

Tlf 32 80 76 80

Sakset fra:

http://www.renmat.no/okoguide/okoguide-for-vestfold-telemark-og-buskerud.aspx

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Sande, 20 minutter unna Drammen, selges det egg fra "Glade høner" i alle (?) matbutikkene :) Det er rart hvis det ikke finnes noe tilsvarende nær deg?

Selges her: http://www.gladehoner.com/untitled.html

Bra smak i Hokksund

og

Axel Andersen AS

Nedre Eikervei 49, Drammen

Slakteri som stort sett tilbyr økologisk storfekjøtt fra en gård i nærheten.

Tlf 32 80 76 80

Sakset fra:

http://www.renmat.no/okoguide/okoguide-for-vestfold-telemark-og-buskerud.aspx

Vi hadde som sagt, men ikke lengre nå.

De i området har kjøtt, ikke egg.

Vi spiser sjelden kjøtt..

Edit: ser det står det selges på cc naturkost. Der er vi ca 1 gang i uka og jeg har vel aldri sett egg der...

De er stadig tomme for soyakjøtt der også forsåvidt.

@Stella: skal sjekke rundt på sånne fb - grupper! Kjøper vi store kvanta trenger vi ikke reise for å handle for ofte, og egg holder seg jo leenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Da sitter jeg her og klyper meg i armen, fordi Edeward ga meg både utgangsstilling og flere meter med fot gjennom tre vendinger og flere stopp med sitt uten å ha forventninger om verken lek eller godis for det. Hadde ingenting fremme, og attituden hans tilsa at han gjorde det bare for interaksjonen og noe å gjøre sammen. Kanskje er metoden effektiv - han har begynt forbinde handlingen i seg selv med noe bra? Det er den faglige forklaringen. ..men ved å antropomorfisere kan det også ha vært for å belønne meg for å ha vært flink mams og servert ham rikelig med vom for å sitte pent og vente mens jeg kaster "apporten" - som jeg sliter med å kommunisere hvordan jeg ønsker levert. Det er vårt nye problem for tiden. Han blir forbanna fordi jeg ikke tar imot når han bare slipper den foran meg og begynner kjefte på meg fordi jeg krever å få den i hånden før jeg serverer noe. Vi har hatt mange sånne runder nå, og jeg forstod endelig at vi må tilbake noen skritt og trene på å holde apporten igjen. Gått altfor fort og klønete frem.  Ellers har Jokke kommet tilbake. Antar det er fordi testikkelen som ikke har kommet ned i pungen vokser i størrelse og er ukomfortabel der den sitter. På gjerdet om å fjerne den, fordi jeg er usikker på om jeg vil fjerne bare den ene som ikke har kommet ned, eller kastrere ham fullstendig. Har på følelsen av at den avgjørelsen blir tatt litt uti puberteten ^^ Det er vanskelig, altså. På den ene siden virker den ballen på feil sted ubehagelig for ham, og det er en fare for kreft i den. På den andre siden er kirurgi kirurgi. Fordi den har vært jojo, nede i pungen i perioder og ligget utenfor kanalen, i lysken, så er det stadig en sjanse for at den kommer helt ned. Da er det dumt å utsette ham for kirurgi unødvendig. Hormonene har flere effekter på helse og humør, er ikke bare der for forplantning. Noen av effektene vil en helst være foruten, men å fjerne dem kan også medføre uønskede helse- og adferdsendringer. En kan vel tilføre hormoner kunstig dersom det blir et problem. Et mindre onde enn testikkelkreft. ..men fjerne en eller begge, og når?  Antakelig er han 8 år og har fått en kreftdiagnose innen jeg klarer bestemme meg.   
    • Tok bilder i dag, med tanke på dagboken, og innså at det ikke er noe nytt å melde, utover ny frisyre. Spanielørene måtte vike i varmen. Nyfrisert Edeward i solnedgang   
    • Når du ber om en øvelse eller tar en strafferunde så belønner du bjeffingen med at det skjer noe. Så det beste er at det ikke skjer noe. Hva med å prøve konsekvent time-out i bilen? Eller lær å bjeffe på kommando og stoppe å bjeffe på kommando. Om du ber han om å slutte å bjeffe så husk å tell til tre før du belønner, ellers belønner du for tidlig at han er stille og han kan ta det som belønning for bjeff. 
    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...