Siri Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 1. Desember 2014 Ja, ja, da blir de ikke sånne fine som kan ligge framme på kaffebordet i jula, men må nok sakte, men sikkert fortæres til "etter-middag"- kaffen min gjennom adventstida. Å, så synd Ååå, neimen ufff så synd... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingidano Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 1. Desember 2014 Jeg fikk veldig lyst til å lage det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet? Se her Forøvrig er negerboller sånne for meg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sham Skrevet 1. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 1. Desember 2014 Prøvde mer på fløtekarameller nå! Fy! De ble perfekte i mine øyne! Kjempe gode, harde, men myke! legger ut bilde etterpå 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 1. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 1. Desember 2014 Lager julebrus i kveld. Koker opp 9 liter vann, tilsetter 130 gram fersk ingefær i tynne skiver, og 3 røde chili i biter, koker 10 minutter, tilsetter 1,5 kg bringebær og koker 10 minutter til. Deretter løser jeg opp 1,3 kg candysukker/lys demerara-sukker. Siler av og kjøler ned (der er jeg nå). Når det er kjølt ned tilsetter jeg halv pose Safale US-05 og lar det hele gjære en uke. Tapper på flaske og skal stå i to uker før bruk, i romtemperatur for å danne kullsyre. Ikke bruk vanlig gjær- da blir alkoholinnholdet for høyt for barnekropper. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 I dag har jeg laget en halv porsjon fløtekarameller og kokt i en halv time. De ble veldig gode, men spises best med skje Nytt forsøk i morgen med lengre koketid. Disse må sees som et prøveprosjekt og kommer nok til å forsvinne i løpet av et par dager 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zitka Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Dere vet dere kan ta dråpetesten for å få riktig hardhet?Sent from my iPhone using Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maysofie Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Jeg lagde mye av disse i fjor da jeg elsker marsipan, tenker å lage noen i år også Odense-oppskrifter Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gro Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Dere vet dere kan ta dråpetesten for å få riktig hardhet? Sent from my iPhone using Tapatalk Jeg tar alltid dråpetesten, igjen og igjen og igjen, men de blir alltid enten for myke eller helt knekk... Jeg må tydeligvis øve mer! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tuvane Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 For en uinnvidd stakkar som skal prøve seg på karamellkoking; hva er dråpetesten? Og klarer man å lage uten å spise opp alle? Jeg ELSKER karamell, fudge osv... Red: jeg skal også lage Sara Bernard i år. Min favorittjulekake, som ingen andre i familien liker. Perfekt å ta opp av fryseren og kan nytes 10 min etterpå. Lager med sjokoladekrem, hater smørkrem, og det er virkelig fantastisk godt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 For en uinnvidd stakkar som skal prøve seg på karamellkoking; hva er dråpetesten? Og klarer man å lage uten å spise opp alle? Jeg ELSKER karamell, fudge osv... Red: jeg skal også lage Sara Bernard i år. Min favorittjulekake, som ingen andre i familien liker. Perfekt å ta opp av fryseren og kan nytes 10 min etterpå. Lager med sjokoladekrem, hater smørkrem, og det er virkelig fantastisk godt! Aner ikke. Like greit å spise dem opp! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Frida og fuglehundene Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Ta en dråpe karamell i et glass vann, stivner det er karamellen klar 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zitka Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Man tar en dråpe karamell i er glass vann, og når man da kan forme den som ei kule, er den bra..Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Hvor lang holdbarhet har ting egentlig? Når kan jeg begynne å lage det som skal oppi juleposene til folk (dvs at det ikke blir spist før tidligst 24) hjemmelagd marsipan, karameller og noe konfekt skal oppi posene. Det holder nok en stund, men egentlig så vil jeg jo si jo ferskere jo bedre? 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sham Skrevet 2. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 For en uinnvidd stakkar som skal prøve seg på karamellkoking; hva er dråpetesten? Og klarer man å lage uten å spise opp alle? Jeg ELSKER karamell, fudge osv... Red: jeg skal også lage Sara Bernard i år. Min favorittjulekake, som ingen andre i familien liker. Perfekt å ta opp av fryseren og kan nytes 10 min etterpå. Lager med sjokoladekrem, hater smørkrem, og det er virkelig fantastisk godt! Du skulle ha vært på trening i dag så hadde du fått karamell Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 http://kokebok.trulte.net/anitastrofler.htm Vi har lagd varianter av disse noen ganger, gitt bort i gave etc (ikke lest tråden, så vet ikke om jeg kommer med noe nytt). Har lagd litt ulike varianter, eksempelvis med alkohol i (mørk rom, whiskey, cognac, kahlua etc), og med ulike former for pynt. Har vel brukt både sjokolade, kokos, hakkede nøtter (pistasj er digg). I fjor ga vi bort en god del i fine gaveposer. Veldig vellykka! Og lette å lage allergivennlige, siden jeg har en bror og hans forlovede som ikke tåler smør Litt av fjorårets produksjon, dette er allergivarianten, margarinet vi bruker i de gjør det vanskeligere å få små fine kuler. Men det er smaken som teller 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tuvane Skrevet 2. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 2. Desember 2014 Du skulle ha vært på trening i dag så hadde du fått karamell Da hadde jeg i det minste dødd med karamell i magen! Var alt for sliten da jeg kom hjem i dag til i å i det hele tatt tenke på å bevege meg noe sted, langt mindre kjøre 45 min. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sham Skrevet 3. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 http://kokebok.trulte.net/anitastrofler.htm Vi har lagd varianter av disse noen ganger, gitt bort i gave etc (ikke lest tråden, så vet ikke om jeg kommer med noe nytt). Har lagd litt ulike varianter, eksempelvis med alkohol i (mørk rom, whiskey, cognac, kahlua etc), og med ulike former for pynt. Har vel brukt både sjokolade, kokos, hakkede nøtter (pistasj er digg). I fjor ga vi bort en god del i fine gaveposer. Veldig vellykka! Og lette å lage allergivennlige, siden jeg har en bror og hans forlovede som ikke tåler smør Litt av fjorårets produksjon, dette er allergivarianten, margarinet vi bruker i de gjør det vanskeligere å få små fine kuler. Men det er smaken som teller Oi det så godt ut!! 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SiriEveline Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 Mere bilder folkens! Fikk skikkelig lyst til å prøve meg på noen fløtekarameller, det er jo så fryktelig godt, og perfekt å momse av selv (siden de aldri blir som man ønsker) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sham Skrevet 3. Desember 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 Mine fløtekarameller! 5 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snøfrost Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 De trøflene så veldig gode ut @Aslan, tror de må prøves :-) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 (endret) Lager julebrus i kveld. Koker opp 9 liter vann, tilsetter 130 gram fersk ingefær i tynne skiver, og 3 røde chili i biter, koker 10 minutter, tilsetter 1,5 kg bringebær og koker 10 minutter til. Deretter løser jeg opp 1,3 kg candysukker/lys demerara-sukker. Siler av og kjøler ned (der er jeg nå). Når det er kjølt ned tilsetter jeg halv pose Safale US-05 og lar det hele gjære en uke. Tapper på flaske og skal stå i to uker før bruk, i romtemperatur for å danne kullsyre. Ikke bruk vanlig gjær- da blir alkoholinnholdet for høyt for barnekropper. Det så skikkelig godt ut, tror jeg må prøve å lage det i år! Har lett etter en lignende oppskrift. Hvor sterk blir ingefærsmaken? Har lyst til å lage noe som smaker skikkelig ingefær, men er usikker på hvor mye jeg må bruke. Men har dere prøvd å måle alkoholinnholdet (eller sukkerinnholdet før og etter gjæring)? Jeg bruker ofte US-05 til ølbrygging, og om det hadde vært øl, hadde jeg regnet med at den minst var oppe i rundt 5%. Og så kan man sikkert trekke fra en del fordi jeg er skikkelig dårlig i hoderegning, jeg aldri har brukt candysukker/lys demerara-sukker og derfor ikke aner hvor mye det gjærer ut, og at jeg pleier å tilsette litt ekstra sukker i flaskene for raskere karbonering. Edit: Beercalc mener at resultatet ville blitt rundt 5,8% med US-05. Men en slik styrke tipper jeg at dere hadde merket, så den må regne ut fra en annen type lys candysukker (dansk programvare). Hvilken type bruker du? Hadde vært veldig greit med noe som hele familien kunne drikke. Endret 3. Desember 2014 av Vims Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 Det så skikkelig godt ut, tror jeg må prøve å lage det i år! Har lett etter en lignende oppskrift. Hvor sterk blir ingefærsmaken? Har lyst til å lage noe som smaker skikkelig ingefær, men er usikker på hvor mye jeg må bruke. Men av ren nysgjerrighet - har dere noen gang målt alkoholinnholdet (eller sukkerinnholdet før og etter gjæring)? Jeg bruker ofte US-05 til ølbrygging, og om det hadde vært øl, hadde jeg regnet med at den minst var oppe i rundt 5%. Og så kan man sikkert trekke fra en del fordi jeg er skikkelig dårlig i hoderegning, jeg aldri har brukt candysukker/lys demerara-sukker og derfor ikke aner hvor mye det gjærer ut, og at jeg pleier å tilsette litt ekstra sukker i flaskene for raskere karbonering. Edit: Ølkalkulator- programvaren min mener at resultatet ville blitt rundt 4,33%. Men en slik styrke tipper jeg at dere hadde merket, så den må bruke en annen type kandissukker. Hvilken type bruker du? Hadde vært veldig greit med noe som hele familien kunne drikke. Har ikke laget dettidligere, men fikk oppskriften av erfaren ølbrygger. han lager denne til barna sine. Ikke målt alkoholinnhold, så dette blir litt prøv og feile. I fjor brukte jeg vanlig gjær i juledrikk (annen oppskrift) og den kunne ungene ikke drikke...Så ble anbefalt å bruke halv pose (brukte litt mindre) av US-05. jegbrukte rett og slett demerara-sukker, lyst. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 Har ikke laget dettidligere, men fikk oppskriften av erfaren ølbrygger. han lager denne til barna sine. Ikke målt alkoholinnhold, så dette blir litt prøv og feile. I fjor brukte jeg vanlig gjær i juledrikk (annen oppskrift) og den kunne ungene ikke drikke...Så ble anbefalt å bruke halv pose (brukte litt mindre) av US-05. jegbrukte rett og slett demerara-sukker, lyst. Ok, da får jeg bare prøve det samme. Mindre gjær gir sikkert lavere alkoholprosent også, ja. Jeg kan jo måle hva jeg får, og legge ut hvis jeg husker det. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 Ok, da får jeg bare prøve det samme. Mindre gjær gir sikkert lavere alkoholprosent også, ja. Jeg kan jo måle hva jeg får, og legge ut hvis jeg husker det. Blir det for mye alkohol i det, pakker jeg det på flasker og gir bort som julegave til voksne; "Bringebær-øl" Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 3. Desember 2014 Har satt mannen på prosjekt julebrus nå Takk for tipset! Han er en erfaren ølbrygger, så nå synes jeg han kan prøve noe annet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.