Jump to content
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dufus last won the day on September 27 2020

Dufus had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About Dufus

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Labrador

Recent Profile Visitors

1873 profile views
 1. Ja, det er uansett ikke aktuelt enda, så vi får se an utviklingen på allergien og forhøre oss med leger om det i det hele tatt er noe som er vits i å vurdere. Ville bare høre hva folk tenker om hundeperspektivet i det. Har tidligere vært handler for en hundekjører i et par år, men mine egne hunder har alltid bodd inne, så det med å ha hunder som ikke går i spann ute til en hver tid er fremmed for meg.
 2. Ja, jeg tenker det er en forutsetning at lege som følger opp allergien sier det er greit, og jeg ser som sagt for meg å ha hundeklær og -utstyr i ett av omkledningsrommene vi har i driftsbygningene. Har dusj der også, så det er strengt tatt mulig å dusje seg før man går inn. Vi bor på gård (ingen dyr), og det er langt mellom husene, så tenker det skal gå greit at hundene står ute ubevoktet. Hundegården er svært skjermet, så du skal vite om den for å kunne oppsøke den, du ser den ikke fra veien f.eks, og du må krysse hele gårdstunet for å komme deg til den.
 3. Hva tenker dere om dette? Har labrador, og har egentlig begynt og følge med på oppdrettere som jeg tenker det kan være aktuelt å kjøpe valp fra om et par år. Det ene barnet mitt har imidlertid fått påvist allergi mot hund, og planene om en labrador til blir det dermed ikke noe av. Legen har sagt at vi kan beholde dyrene vi har i dag så lenge symptombildet er som det er nå (ingen merkbar rekasjon når han omgås hunden vår, men var tydelig utslag på test), men frarådet oss å skaffe flere. Har hatt alaskan husky før, og trivdes veldig godt med den rasen og har alltid tenkt at jeg vi
 4. Takk for svar! Det var en ny produsent av sele for meg, skal sjekkes ut! 👍 Opplever du at selen ligger stødig/sentrert over brystet?
 5. Takk for svar! Har prøvd en fra ruffwear som ikke passet i det hele tatt, men skal sjekke de andre modellene. Minipina har jeg fått anbefalt av noen andre også, så mulig den er verdt et forsøk.
 6. Må kjøpe nye seler til hunden, er ikke helt fornøyd med de vi har. Bryststolpen blir ofte liggende skjevt (jaktlabrador med ganske dyp og spiss brystkasse) og det høres ut som luftrøret kommer i klem eller noe når han har skikkelig drag i selene. Har combined harness fra nonstop til snørekjøring, og Jægerens kombisele til alt annet. Tenker å kjøpe en nomesele til trekk, en kombisele av noe slag til turgåing, sykling osv og en til spor. Ser mange seler kan leveres med dobbel bryststolpe, og lurer på om det kan gjøre at den ligger mer stabilt? Eller er det bare flere potensielle gnagså
 7. Trodde det beltet var mer sånn rumpetaske-belte, jeg, og ikke belte for å ha hund i? Altså for å få med seg ting og tang..?
 8. Hei! Oppsøkte veterinær for en drøy mnd siden pga at hunden (jaktlabrador) så ut til å klø i ørene. Han hadde en mild ørebetennelse. Veterinæren mistenkte allergi, så det ble tatt blodprøver. I går fikk jeg beskjed om at det var utslag på både inne- og utemiljø, gress og tre (er gjort bare en screeningtest, så vet foreløpig ikke eksakt hva i innemiljøet det var utslag på, det skal de sjekke nå i runde to). Ble bl.a. anbefalt å gi allergifor med nytt protein for en periode, gi tilskudd av omega 3, bruke seng som var enkel å rengjøre (veterinæren nevnte skai, som er enkelt å tørke a
 9. Takk for tips! Heller dette enn canix, tror du?
 10. Ja, det er det jeg har sett på - det ser liksom litt mer føyelig ut enn de brede beltene, slik at man har bedre bevegelsesfrihet.
 11. Takk for svar, det skal absolutt sjekkes ut! Hadde baggen før, og en av tingene jeg likte med det var at det hadde hurtigutløser.
 12. Hei! Er på utkikk etter et nytt løpebelte, og har sett litt på non-stop canix. Liker at det festes med spenne (har non-stop ferd fra før, og synes festeanordningen er litt knotete), at det ser ut til å sitte mer over hoftene, og at karabinkroken som kobbelet er festet i kan beveges sideveis hvis hunden ikke løper rett foran deg. Noen som har erfaring med beltet? Evt forslag til andre belter som er egnet til jogging?
 13. Det blir nok mest jakt i skog og fjell, men forhåpentligvis litt gåse- og andejakt også etter hvert. Har tenkt litt på det med å lære den å gå foran og støkke - vet ikke om jeg vil det, ikke enda i alle fall. Er redd det kan ødelegge litt for det vi trener på for å kunne stille på jaktprøver..?
 14. Noen som har prøvd ulldekkenet?
 15. Drar opp denne, jeg. Er det elementer dere tenker det bør trenes på med tanke på jakt, som man ikke møter på prøver? Treningen vi driver med nå er veldig rettet mot jaktprøver, men har lyst til å prøve ham på jakt etter hvert også. Noe jeg bør huske å få med i treningen som ikke nødvendigvis favnes av jaktprøvetreningen?
×
×
 • Create New...