Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget julegodt


sham
 Share

Recommended Posts

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ferdig: +Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! +Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 5

Mine fløtekarameller!

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl kn

Karamell *******! Dritten hadde festet seg til hverandre så var umulig å få opp fra glasset! Så da utgår det i gave :P Men nå har Troikaen fått på gele, så forhåpentligvis går dyppingen i morra bra. Lagde noe lignende som det @KristinR la ut, men uten kokos og lagde det i form så det blir firkanta biter istede for kuler :) Peanuttsmør, sukker, sirup og corn flakes (+ litt ekstra peanutter siden jeg er så glad i det) i bunn, så smeltet melkesjokolade på toppen med peanutter og Maldonsalt på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferdig:

tumblr_nfi1kuGCWk1sf1gsoo6_r1_1280.jpg

+Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! :sorcerer:

WVaTG2Ll.jpg

+Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 500g mykt meierismør, + eggehvitte og perlesukker til pensling. 220C 10min

+Risboller men de gidder jeg ikke ta bilde av

UO48IYZl.jpg

+Syltetøykaker/jammie dodgers (750g mykt meierismør, 1kg mel, 320g melis, 4egg, 1glass bringebærsyltetøy = tre brett)

8JbArPVl.jpg

+Og til bikkjene fordi jeg var så dum å lage det et år og nå får forespørsel om det :rofl: ; Myke levergodbiter (kokt lever, mel, olje, vann), søtpotet-/urtekjeks (overkokt søtpotet, mel, olje, urter), laksekjeks (kokt laks, mel, olje, vann)

Gjenstår:

-Ikke en veldig norsk tradisjon, men: sinnsykt gode COOKIES! 3,54dl brunt sukker, 1,2dl sukker, 2egg, 2,4dl flytende kokosolje (litt varmere enn kroppstemp, varmere og du får omelett), 4ts vanilje (essens, frø, whateva), 5,8dl mel, 2ts maizena, 1ts natron, klype salt, 3,4dl sjokolade grovhakket (oreo-sjokolade og kvikklunsj er skikkelige gode her). Pisk først egg, sukker, vanilje, og olje. Rør inn resten, minus sjokoladen, men rør IKKE for mye, bare så vidt at det blir deigete (ellers får du luftig kake i stedet for cookie). Vend såvidt inn sjokoladen, putt en frysepose oppi et tomt pringlesrør, og klæsj deigen oppi der. Knyt igjen/sett på lokk og oppbevar i kjøleskap over natta. Skjæres i skiver som et brød og stekes i maks 10min på 200C. Aller best understekt.

-Fløtekarameller

-Eplesmuldrepai med fløtekaramellsaus

-Riskrem med bringebærcoulis

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

UO48IYZl.jpg

+Syltetøykaker/jammie dodgers (750g mykt meierismør, 1kg mel, 320g melis, 4egg, 1glass bringebærsyltetøy = tre brett)

Ååååå, sånne synes jeg er så gode!!! Men jeg kjøper dem ferdig på Europris :aww:. Også digger jeg at det syltetøyet er dritseigt og klissete - jeg tror det er DET som er det beste, egentlig :lol:

Jeg har laget karameller... første ladning ble for myk - jeg forsøkte å sette dem inn i steikovnen, men det ble nok for varmt for da skilte smøret seg ut, men etter å ha helt av alt smøret så har de jammen blitt spiselige (men de SER himla stygge ut).

Jeg har også laget en porsjon med karameller med After Eight i - dem er jeg litt spent på - det var bare noe jeg kom på at jeg kunne forsøke sånn helt ut av det blå litt tidligere i dag :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

E9XTmrO.jpg

Lagde snickers-kulene til KristinR, de ble sinnsykt gode!

7f0sDSf.jpg
Lagd fløtekaramellsaus! (2dl sukker, 2dl sirup, 3-4dl kremfløte, 2ss meierismør) Også fløtekarameller som står og (forhåpentligvis) stivner (2dl sukker, 2dl sirup, 2dl kremfløte, 2ss meierismør). Eneste forskjellen er at sausen er kokt kortere enn karamellene, og har mer fløte!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl knust cornflakes og 1 dl kokos.

Dette ble som en klissete deig. jeg trillet kuler og satte kaldt. Da de var blitt kalde dyppet jeg de i sjokolade og strødde litt maldonsalt på toppen.

Helt vanvittig gode. Seige med en deilig blanding av søtt og salt.

Da har jeg endelig fått lagd noe julesnacks. Planen var å bruke gårsdagen til det, men da tilbrakte jeg jo hele dagen på leting etter en god venninnes hund, som til slutt kom til rette i 10-tiden i går kveld (12 timer etter at han ble borte).

Har prøvd meg på denne oppskriften, men endte opp med å kjevle den flatt ut på en stekeplate og helle over smelta sjokolade sånn at det ble "konfektbiter" i stedet (tidspress!). Ble kjempegode, men kanskje ikke så estetisk pene.

Har også laget sarah bernard, med ferdiglaget kransekakedeig. IKKE fornøyd med bunnene, men de smaker sikkert OK. Neste år blir det hjemmelaget bunn. Mulig det blir fløtekarameller og hvite sjokoladetrøfler i romjula. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde meg på hjemmelaget Ferrero Roche, og de ble utrolig gode! Jeg glemte et ledd i oppskriften så de endte opp med et helt forferdelig utseende, men smaken var utrolig god! Så skal lage dem på ny, denne gangen forsøke å forme dem bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Har igjen mandler, Bailey's, bløt nougat, marsipan og en hel haug med mørk sjokolade fra jul som burde brukes opp. Noen forslag? :flowers:

Konfekt til 17. Mai? Kan ikke noen gode oppskrifter, men det som kan lages til jul kan vel og være til 17. Mai?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...