Gå til innhold
Hundesonen.no

Latrudas Glory Glory Halleluja-kull


SFX
 Share

Recommended Posts

  • Svar 318
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nei, det blir ikke navnet på en av valpene, men det er helt klart temaet for kullet. Endelig klaffet det, endelig kunne jeg dra fra ultralyd med bekreftet drektighet. Etter fire mislykkede forsøk, var

Da er G-kullet født! Det ble en lang fødsel, nesten ni timer fra vannet gikk til alle kom ut, så vi er ganske slitne her alle sammen. Bilder og sånt får komme senere, de skal få fokusere på å spis

Okay, crappy mobilbilde som en start, men den 'fonen SUGER på å ta bilder. Jeg kommer tilbake sterkere med visuelle inntrykk

Posted Images

Vi hurrer og heier litt i etterkant :). Så moro at det var litt flere enn forventet!

Det er veldig moro!

Jeg tok ultralyd tidligere enn jeg pleier, fordi jeg gikk tom for tålmodighet og negler. Vanligvis har jeg drøyd til dag 29-30, mens nå var jeg der allerede på dag 25. Og om hun har tatt seg litt etter parringene, kan hun jo teoretisk sett ha vært på dag 22. Så det tenker jeg er forklaringen på at vi bare fant to på UL - de var ikke kommet langt nok i utviklingen.

Det skal heller ikke feies under en stol at hun er en lang hund det er vanskelig å foreta sjekk på. Under røntgen måtte vi ta nytt bilde lenger opp i brystkassa, så hun bærer de bortover, og ikke klumpet i en stor mage. Om den setningen ga noen mening :P

I dag er endelig valpekassa satt sammen, tok litt lenger tid enn planlagt, men den er i hvert fall testet og funnet okay. Foenix har ikke helt skjønt hvordan hun kommer seg ut av den, hun er nemlig baktung og kan ikke hoppe. I hvert ikke hoppe den veien, bare oppi. Det er godt jeg kan ta av en høyde for henne...

Jeg fant også ut at ja, jeg liker patentet mitt, men jeg har glemt en ting. Så i morgen blir det å fise bort på Clas Ohlson for å kjøpe et par håndtak jeg kan skru på - dermed er det lettere å løfte kassa for å få dyttet aviser, laken og pledd godt innunder karmen. Kassa er 1.4 x 1.4 meter, som ikke er noe svømmebasseng for en berner, men litt uhåndterlig for meg.

Den er redd opp nå, klar for fødsel. Underst har jeg to voksduker (som overlapper hverandre, siden de var akkurat 1.4 meter brede), så et tykt lag med aviser, deretter slike engangs-tisseunderlag (jeg hadde igjen fra forrige kull, så like greit å bruke opp, og greit å få absorbert mest mulig væske under fødselen), så et lag med laken, et lag med fleecepledd, og wetbeds i halve kassa. Det blir tykkere og varmere tepper når valpene er født og helt små, men for nå kan Foenix få velge hvor varmt hun vil ligge. Jeg har også varmeflasker jeg kan legge til valpene, så jeg ikke svetter ut mora deres.

En fordel er det jo med denne milde høsten så langt - lettere å holde oppe innetemperaturen i et gammelt hus med dårlig isolasjon. Men Foenix har fått splitter ny oljeovn på valperommet også, så jeg er optimistisk. I dag kjøpte jeg også gradestokk til å ha der, så jeg kan navigere både etter valpenes oppførsel/liggemønster og faktiske grader.

1506950_10154714517410136_40417250921095

1528509_10154714523370136_26605927717149

10734065_10154714526455136_3398912027137

10350543_10154714528550136_5244499012891

Nå begynner hun å få skikkelig hengemage!

  • Like 15
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er G-kullet født!

Det ble en lang fødsel, nesten ni timer fra vannet gikk til alle kom ut, så vi er ganske slitne her alle sammen. Bilder og sånt får komme senere, de skal få fokusere på å spise og sove nå, både mor og barn, og kanskje også oppdretteren og mormora, for ikke å snakke om jordmora.

Vi sitter med tre velskapte, matglade, livsfriske valper, og jeg er så takknemlig for de tre.

Først kom en over gjennomsnittlig stor gutt, på 602 gram. Han satt godt fast, og måtte dras ut av Jeanette, når vi endelig fikk tak nok til at det var noe å dra i. Jeg satt på telefon med akuttveterinær for å få tips etter at vi hadde forsøkt lenge uten hell å få tak på valpen, da Jeanette plutselig fikk godt grep, og jeg kastet telefonen fra meg for å holde hodet til Foenix (det gjør VONDT å dra ut en valp). Skulle ringt tidligere, om vi hadde visst at det var det som skulle til :whistle: Han trengte litt hjelp for å få i gang lungene etter den påkjenningen, men kom fort i gang.

Tyve minutter senere kom ei jente på 592 gram, hun fikk Foenix ut på egen hånd. Nakkeflekk og superlett å kjenne igjen - og jeg sa allerede etter UL at jeg mente en av dem hadde nakkeflekk, for jeg så en hvit flekk på bildet :P

Etter nesten fire timer kom ei ny jente, på 523 gram. Da var det gått så lang tid at jeg kjørte i 130 til en oppdretterkollega for å få vesprøyte, og da jeg kjørte fra vedkommende ringte Jeanette for å si at Foenix hadde veer og presset. Denne valpen kom ut uten fosterpose, og var meget slapp, men Jeanette fikk gnidd og gnukket og vrikket og kastet og slengt og varmet liv i henne, og hun er like vital og mobil som sine søsken nå.

Drøye halvannen time etterpå var det nok en valp som satt fast og måtte dras ut - han kom uten fosterpose, og med masse vann i lungene. Vi jobbet lenge med ham, siden han hadde en viss reaksjon til å begynne med, men etter hvert ble han bare blåere og kaldere, og det var ingen bevisste bevegelser i kroppen, kun meget sporadiske automatiske bevegelser (når du fyller lungene med luft, vil de automatisk tømmes, det betyr ikke at hunden forsøker å puste), han fikk ikke i gang lungene, og ble borte for oss. Han veide rundt 545 gram.

Alltid leit å miste noen, men jeg er glad vi fikk ham ut uten å åpne Foenix. Hun er nok litt trang i fødselskanalen, og hadde ikke de sterkeste veene, og da ble det en lang fødsel - litt for lang for sistemann. Men slik er gamet. Jeg sitter her med tre valper som allerede kommer til å få overvektsproblemer, herregud de eter! Jeg har fått to tisper, så jeg har noe å velge mellom for min egen del. De er velskapte og cirka verdens vakreste.

Foenix er übermamma, og vil helst ha de for seg selv, så hun skal få slappe av med dem en stund, nå som det er over, før jeg piller for mye. Tegninger kan jeg studere senere. Jeg TROR alle tre er korrekt tegnet i hoderegionen, men jeg må dobbeltsjekke når den første tispa er helt tørr. Og jeg TROR alle tre har fått for mye hvitt på minst ett forbein hver. Men ingen hund dør av tegninger, og jeg visste at jeg doblet mye hvitt her, så de er sånn sett moderat tegnet i forhold til hva det kunne blitt.

Hannhunden heter Dalton, tispa med nakkeflekk heter McKinley, og den andre tispa heter Nyada. Altså her i valpekassa, ikke på stamtavla. Tema på kallenavnene burde kunne avsløres med et Googlesøk, for de som ikke kjenner meg veldig godt.

Umm, noe jeg har glemt? Christ, jeg er trøtt, "sov" en tre timer etter fødselen, men er ganske i tåka etter halvannet døgn med oppblokking og ni timer med fødsel.

Jeg skal få tatt individuelle bilder etter hvert, kanskje ikke før i morgen, vi får se. Foenix har fortjent å få hvile, og hun blir enda litt urolig hvis jeg tar valpene fra henne - det er mange instinkt som surrer i hodet hennes, hun skal få lande i sin nye jobb.

Tusen, tusen takk til Jeanette for hjelpen, som holder hodet kaldt og tåler å ta i når en må være røffere enn en tror med valpene for å få de i gang.

  • Like 28
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så søt den kommende moren er :wub: Hun ser så lur ut!

jeg kan liksom ikke få det inn i hode at Foenix skal ha valper. Syns ikke det er så lenge siden hun var valp. Og så ser hun så rampete ut. Litt sånn: Hva er det vi fjaser med nå? Kan vi ikke gå ut å herje litt i steden for? :P:wub:

Da Foenix var valp, pleide jeg å si at hun hadde en engleside og en djevleside, siden hun er så skjevt tegnet - en meget mørk og en ganske lys.

Og det er litt absurd at den lille valpen min ligger her og er mamma. Men hun er virkelig M to the A to the M også videre, hun gikk rett inn i rollen og jeg trenger ikke gjøre en dritt hittil - sterk kontrast til X'en som var så groggy og forvirret etter keisersnittet, at jeg gjorde det meste av hennes oppgaver borti ei uke, og måtte minne henne på å amme. Jeg må dog minne Foenix på å tisse, og mat serveres SELVFØLGELIG i valpekassa. Hvor ellers skulle liksom hun finne på å spise???

Hun kan gå ut av valperommet om hun vil, men det er ikke noe fjas i disse dager, i hvert fall, det er tre bebiser å passe på, for tenk!

Gratulerer igjen med tre flotte valper :heart: Synd med den ene, men heller nå enn senere..

Ja, heller med en gang før en rekker å knytte seg til ham og bygge opp håp om at han klarer seg, og heller en kjapp død enn at han skulle slite og vippe fram og tilbake et par dager. Jeg tror det blir enklere for Foenix også, når hun ikke helt rakk å ta ham med i tellingen.

Digger temaet for kallenavnene, og gleder meg til å høre hva de skal hete på stamtavla! :D

Gratulerer så masse, dette er SÅ hyggelig. :heart:

Måtte jo bli en honnør fra denne fanjenta, og det er jo rette bokstaven også :D

Navnene blir som følger:

Latrudas Glorified Money Drain - selvfølgelig den jeg beholder. Jeg hadde kalt henne Gloria til hverdags, men det skal fôrvert få bestemme selv.

Latrudas Good Luck Charm - en er ikke overtroisk for ingenting, jamfør F-navnene.

Latrudas Get Lucky - lytt til (deler av) teksten, så forstår dere hvorfor:

Tusen takk for alle gratulasjonene! Jeg skal logge av nå, varme middagsrester fra i går, og ta meg av ei mormor som føler seg litt ignorert og neglisjert.

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...