Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

Jeg fikk håndmikser/miksmaster i bursdagsgave, men uten stativ. Er det et "must"? Hvor ofte bruker dere med stativ det? Jeg fikk den dere ser i sammenligningen her. Er det verdt å bytte den og oppgradere til en med bolle (alternativene er de to andre), eller skal jeg bare beholde den? Jeg bare ikke så veldig mye (vet ikke om det endrer seg, da). 

 

http://www.elkjop.no/INTERSHOP/web/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/ViewProductCompare-Start?products=L30SMB14E@store-elkjop|MFQ36460@store-elkjop|MFQ3030@store-elkjop

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

  På 10/7/2016 at 7:45 PM, Mirai skrev:

Jeg fikk håndmikser/miksmaster i bursdagsgave, men uten stativ. Er det et "must"? Hvor ofte bruker dere med stativ det? Jeg fikk den dere ser i sammenligningen her. Er det verdt å bytte den og oppgradere til en med bolle (alternativene er de to andre), eller skal jeg bare beholde den? Jeg bare ikke så veldig mye (vet ikke om det endrer seg, da). 

 

http://www.elkjop.no/INTERSHOP/web/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/ViewProductCompare-Start?products=L30SMB14E@store-elkjop|MFQ36460@store-elkjop|MFQ3030@store-elkjop

Expand  

Hei!  Mitt tips: Stativ er gull!  Kan eggedosisen gå mens du lager/henter noe annet, eller du kan bruke begge hender til å feks helle oppi flere ingredienser o.l. Skal du bruke den til gjærbakst blir det også fort tungt til armene. Du vil nok ikke bake mer om du har den uten stativ, heller motsatt vil jeg tro. Litt mer watt kan også være bra.:-) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om ca to uker står jeg sikkert å bannes noe veldig, for da skal jeg bake min første ordentlige "pyntekake".. Nemlig Dåpskaken :P 

jeg tenker vaniljekake med bringebærmousse og sjokoladekrem inni.. Dekkes til med et eller annet og så litt pynt.. 

Så om noen har noen gode tips, så er det bare å si ifra :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
  På 10/7/2016 at 7:45 PM, Mirai skrev:

Jeg fikk håndmikser/miksmaster i bursdagsgave, men uten stativ. Er det et "must"? Hvor ofte bruker dere med stativ det? Jeg fikk den dere ser i sammenligningen her. Er det verdt å bytte den og oppgradere til en med bolle (alternativene er de to andre), eller skal jeg bare beholde den? Jeg bare ikke så veldig mye (vet ikke om det endrer seg, da). 

 

http://www.elkjop.no/INTERSHOP/web/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/ViewProductCompare-Start?products=L30SMB14E@store-elkjop|MFQ36460@store-elkjop|MFQ3030@store-elkjop

Expand  

Jeg ville valgt den fra Bosh med bolle og stativ. De tynne vispene pisker eggedosis eller kremfløte på et blunk. Har Philips håndmixer selv, den har slike tynne visper og er den beste jeg har hatt m.h.t. rask stivpisking.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/23/2016 at 12:45 PM, Annik skrev:

To sjokoladekaker, to eplekaker og masse kakemenn. Skal straks begynne på kanelsnurrer og skolebrød, så burde svigers bli passe fornøyd når de kommer :D

*bilder*

Expand  

Ser godt ut alt sammen! Er det en spesiell anledning, eller er det bare sjeldent du har svigers på besøk? :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/23/2016 at 2:10 PM, Mirai skrev:

Ser godt ut alt sammen! Er det en spesiell anledning, eller er det bare sjeldent du har svigers på besøk? :lol: 

Expand  

Sjeldent besøk. De bor på andre siden av landet :lol:

I tillegg til at de har kjøpt vugge og vogn til sitt kommende barnebarn, i gave. Så jeg synes de fortjener litt ekstra dette besøket :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/23/2016 at 9:34 AM, Stine skrev:

WOW! Når jeg pynter kaker ser det ut som en barnehage har drivi på..

Expand  

Førskolen her :lol: jeg prøvde meg sånn halvgjennomtenkt, men kaka ble for stor til toppdekket, tusjen til å skrive på kaka var en fiasko selv om hun i butikken sa at det var SÅ bra osv.. IMG_0984.JPG

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/24/2016 at 9:20 AM, Krutsi skrev:

Førskolen her :lol: jeg prøvde meg sånn halvgjennomtenkt, men kaka ble for stor til toppdekket, tusjen til å skrive på kaka var en fiasko selv om hun i butikken sa at det var SÅ bra osv.. IMG_0984.JPG

 

Expand  

Den var jo ikke så gæli da :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forrige uke bakte jeg marsipankake til svigerfars 70-årslag. Jeg skulle bake to, så doblet kakebunnoppskriften. Røren ble litt tynn og rar, og bunnene hevet ikke noe særlig, så det ble nok til ca en kake. Så da lage jeg en porsjon til, og sørget for å piske eggedosisen ekstra godt. Det resulterte i en bunn som ble nok til halvannen kake, og en liten rest av røren ble nok til et lag. Så det ble to ganske fluffy og fine kaker, og en med to ganske kompakte lag. Den siste fikk gubben med på jobben i dag. :P

På lørdag spiste de bare den ene, så jeg husket heldigvis å ta bilde av den andre før den gikk i fryseren.

30396983910_97d11ab91b_z.jpg

I dag har jeg baket muffins. Vi har konsert med tidebønn og kirkekaffe på jobb hver tirsdag, og da med servering. Denne uken var det mitt ansvar å bake, og jeg fikk lyst til å lage muffins, lenge siden sist. De ble også fluffy og veldig fine! :D

30580004622_e41ba9cc54_z.jpg

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 10/31/2016 at 9:20 PM, simira skrev:

Forrige uke bakte jeg marsipankake til svigerfars 70-årslag. Jeg skulle bake to, så doblet kakebunnoppskriften. Røren ble litt tynn og rar, og bunnene hevet ikke noe særlig, så det ble nok til ca en kake. Så da lage jeg en porsjon til, og sørget for å piske eggedosisen ekstra godt. Det resulterte i en bunn som ble nok til halvannen kake, og en liten rest av røren ble nok til et lag. Så det ble to ganske fluffy og fine kaker, og en med to ganske kompakte lag. Den siste fikk gubben med på jobben i dag. :P

På lørdag spiste de bare den ene, så jeg husket heldigvis å ta bilde av den andre før den gikk i fryseren.

30396983910_97d11ab91b_z.jpg

I dag har jeg baket muffins. Vi har konsert med tidebønn og kirkekaffe på jobb hver tirsdag, og da med servering. Denne uken var det mitt ansvar å bake, og jeg fikk lyst til å lage muffins, lenge siden sist. De ble også fluffy og veldig fine! :D

30580004622_e41ba9cc54_z.jpg

 

Expand  

Åå nå fikk jeg skikkelig lyst på muffins, akkurat sånn helt vanlig norske muffins med melisglasur og NonStop!

Prøvde meg nylig på en brownies med karamellglasur, og la meg si det sånn at jeg ble skeptisk allerede når oppskriften innebar eggedosis, og jeg hadde helt rett, det ble ikke brownies akkurat men en slags sjokoladekake.

Så derfor lurer jeg på om noen har en god oppskrift på brownies? Sånn ordentlig god ganske flat og klissete sådan, som forblir mørk brun når den er ferdig (mer eller mindre sånn som de Toro miksene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/1/2016 at 6:53 PM, SiriEveline skrev:

Åå nå fikk jeg skikkelig lyst på muffins, akkurat sånn helt vanlig norske muffins med melisglasur og NonStop!

Prøvde meg nylig på en brownies med karamellglasur, og la meg si det sånn at jeg ble skeptisk allerede når oppskriften innebar eggedosis, og jeg hadde helt rett, det ble ikke brownies akkurat men en slags sjokoladekake.

Så derfor lurer jeg på om noen har en god oppskrift på brownies? Sånn ordentlig god ganske flat og klissete sådan, som forblir mørk brun når den er ferdig (mer eller mindre sånn som de Toro miksene).

Expand  

Denne pleier jeg å lage.

500 gram meierismør 4ss bakekakao 9 dl sukker 7 egg 8 dl hvetemel 2 teskje vaniljesukker 1 teskje salt 2 plater kokesjokolade.  Jeg pleier å blande inn valnøtter i røren, da jeg synes det er godt om jeg lager det bare for oss her hjemme.

Smelt smør, 1 plate kokesjokolade og ha i kakao og sukker (røres godt).
Avkjøl røren, og rør inn ett egg om gangen.
Ha i vaniljesukker og salt, sikt inn melet og rør alt godt sammen.
Hell røren i en smurt langpanne. Hakk opp den andre platen kokesjokolade og strø over. Pleier å drysse melis på toppen når kaken er kald, den er mektig, klissete og veldig brownies så glasur trengs ikke :P 

Syndig god, pleier å ha den med på kurs, forrige gråtasskurs klagde ikke på den ;):)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/1/2016 at 6:53 PM, SiriEveline skrev:

Åå nå fikk jeg skikkelig lyst på muffins, akkurat sånn helt vanlig norske muffins med melisglasur og NonStop!

Prøvde meg nylig på en brownies med karamellglasur, og la meg si det sånn at jeg ble skeptisk allerede når oppskriften innebar eggedosis, og jeg hadde helt rett, det ble ikke brownies akkurat men en slags sjokoladekake.

Så derfor lurer jeg på om noen har en god oppskrift på brownies? Sånn ordentlig god ganske flat og klissete sådan, som forblir mørk brun når den er ferdig (mer eller mindre sånn som de Toro miksene).

Expand  

Jeg bruker "mat med monkis" sin oppskrift på brownies. Anbefaler å ikke piksler egg og sukker til eggedosis , men bare mix det lett. Også dobler jeg mengden bakekakao. Til enkel oppskrift funker det fint med en springform på 24cm. Blir en flat klissete kake ?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/2/2016 at 4:48 AM, Kokospaniel skrev:


Jeg har en surmelkskake med kakao. I følge en kollega av meg kan mye av eggs erstattes med ekstra bakepulver og olje. Gjelder vist nesten uansett hva slags kake

Expand  

Jeg laget denne i går, og den falt i god smak, både hos "bursdagsbarnet" og de andre to som var der. Veldig saftig og god :)

http://www.detsoteliv.no/oppskrift/eplekake-med-revet-eplefyll

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...