Gå til innhold
Hundesonen.no

Er du kresen? Finnes det mat som er absolutt "no go" for deg?


Synnikken
 Share

Recommended Posts

*snip*

Tror du endte med å spise tørre brødskiver hos meg den ene gangen jeg dristet meg til å invitere deg på lunsj, for det var ikkeno av pålegget i mitt kjøleskap som passet din gane :P

Nyrer, det fikser jeg ikke (har smakt). Og jeg tror ikke jeg hadde fikset Haggis.

Sånn ellers tror jeg at jeg er som en søplekvern, alt går i grisen ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 135
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere tradisjonelle: Jeg er vokst opp i en tid der pizza var eksotisk, liksom Dere må nok spesifisere litt bedre hva dere ikke liker!

Hellstrøm hadde hatt en jobb med "lære sonen å spise litt av hvert".

Jeg vil heller ikke høres frekk eller fordømmende ut, men jeg må bare lure på dette med folkeskikk jeg og. Jeg er vokst opp med at om jeg fikk servert mat jeg ikke likte så skulle jeg forsyne meg med

Jeg kan spise det aller meste av høflighet.

Sopp kommer nok som nr 1 på lista over ting jeg ikke liker. Det noe med konsistens kombinert med merkelig smak :/

Sushi har jeg forsøkt meg på to ganger og det er bare virkelig ikke særlig godt. Jeg er sikker på at mange fler mener som meg, men de spiser det for at det er kult og hipt :P

Ellers så er jeg glad i det aller meste, og det vises på vekta...

Jeg syntes sushi er møkk, men kun fordi konsistensen av rå fisk ødelegger. Men jeg tvinger det i meg fordi det er sunt og håper at det går over :) Men sushi med fritert scampi/fisk/kylling - dét er godt! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går ann å venne seg til endel smaker man intuitivt ikke har likt. Det har jeg måtte gjøre med

- oliven

- rå fisk (elsker sushi, men foretrekker laks..)

- rucculasalat (?! spiser nesten ikke annen salat nå)

- myk- og muggost.

Sistnevnte er in working progress, men jeg spiser milde oster, eller salte med honning/fikenmarmelade etc. på :drool:

Jeg er også oppdratt til å smake på og spise det meste. Husker en gang i barneskoleårene jeg ble invitert inn til nabokona, og fikk servert lever :x . Pliktskyldig spise jeg så mye jeg orket, men jeg har ikke spist det siden.

Jeg har i grunnen blitt særere med årene, etter å ha innsett at man ikke alltid spise opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og jeg tror ikke jeg hadde fikset Haggis.

Jeg har smakt haggis! Det må jeg få skryte av, synes jeg. Var på ferie i Skottland, og jeg følte at jeg bare MÅTTE smake siden jeg nå var der.

Til info så ser det ut som høgg, og tanken på hva det var jeg spiste gjorde at jeg mistet matlysten, men det smakte ikke spesielt ille. Smakte egentlig ingenting. Minnet litt om morrpølse med sennepsmak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er forresten også vanskelig når det kommer til sjømat. Jeg spiser ingen skjell, da jeg synes de har en utrolig vemmelig konsistens og utseende. Jeg liker egentlig smaken på krabbe og reker er sånt sett greit nok. Men tanken på at krabben blir kokt levende og at man skal sitte og rive av lemmer og kroppsdeler, det er så grotesk... det samme gjelder hummer, kreps og alle andre slike sjødyr. I tillegg minner krabbe meg altfor mye om en svær edderkopp, så det er så mye som er feil når det kommer til sjømat for meg.

Alt annet enn smaken, egentlig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom på et par ting til jeg ikke liker, fått rare kommentarer for begge:

Ost som ikke er smeltet. Hvis jeg kjøper ferdigsmurte baguetter tar jeg alltid av osten... I tillegg stinker den osten de bruker på slike baguetter. Men, spiser ikke ost hjemme heller, utenom smeltet på diverse mat.

Mais.. klarer ikke smaken og konsistensen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg innbiller meg liksom at jeg stort sett er altetende, men det er jo enkelte ting jeg helst IKKE spiser....

- sylteagurk

- oliven

- grønne erter

- sildeting

- potetsalat

- kokte gulrøtter (rå er snadder da)

- blåmuggoster

:lol: Det syns jeg var litt morsomt, for jeg har luktet mye funky ost i kjøleskapet ditt :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anser ikke meg selv som kresen egentlig, men er allikevel ting jeg ikke takler, da har det gjerne med konsistens å gjøre.

Liker svært, svært lite helfabrikert kjøtt, da heller ikke ferdige hamburgere, kjøttboller osv. Pølser går helt fint, men er ikke særlig glad i å spise det heller alene (i pastasaus og slik liker jeg det godt derimot, de kjøttpølsene).

Og liker helt klart best filetkjøtt, men liker også kyllinglår/vinger dersom det er stekt slik at skinnet blir sprøtt, ellers synes jeg ikke det er direkte godt akkurat.

Blåskjell og kokte reker er jeg ikke fan av, stekte reker og stekt scampi går derimot helt fint.

Så kommer jeg ikke på en eneste grønnsak jeg ikke liker, men jeg takler ikke konsistensen av de med mye vann varmebehandlet, som ananas og squash (men liker begge deler rå).

Red: Pålegg er jeg derimot veldig kresen på igjen, igjen kommer vel det inn med helfabrikert kjøtt, da.

Tror faktisk dette er det eneste jeg liker av pålegg:

Hamburgerrygg.

Kalkunskinke.

Enkelte typer salami (langt i fra alle).

Roast beef.

Spekeskinke.

Smøreoster som Philadelphia og skinkeost.

Syltetøy. Uten klumper. :D

Ost/brunost.

Honning, og sjokoladepålegg evt, da.

(Ikke alt her som er "no go" nå, da)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarer vel å få ned det meste dersom jeg er i selskap. Men det er to ting jeg virkelig har problemer med.

Det ene er oliven, som jeg gjerne skulle ha likt - spiste det så og si hver dag den tiden jeg bodde i Italia bare for å kanskje like det en dag.

Det andre er østers. Jeg får det ned, men det er bare noe med å drikke slimete sjøvann jeg ikke helt takler.

Kom på en ting til! Dette skal sies at jeg smakte på før jeg visste hvordan det ble laget og at jeg fikk det servert da jeg aldri velger noe slags lever frivillig.

Gåselever. Det er faktisk noe av det ekleste jeg har spist. Fett og kvalmende.

Heldigvis sier jeg lett nei takk til det selv i selskap og gir en liten leksjon om hvordan produksjonen foregår i samme slengen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Tror jeg står over å skrive hva jeg ikke liker, sånn for at folk skal slippe hjerteinfarkt. Jeg er så kresen at jeg skjemmes, og at jeg hater å dra på middag til folk, for det blir alltid pinlig rundt middagsbordet :innocent:

Edit: Tror lista er kortere om jeg skriver hva jeg faktisk liker, og ikke hva jeg ikke liker..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hater majones dypt og inderlig. Det er så vannvittig ekkelt, og klarer knapt se andre spise det. Dermed utgår også alt som inneholder majones og ellers alle dressinger som ser ut som de inneholder majones. Liker heller ikke ketchup.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anser meg ikke for å være kresen, men det er et par ting jeg ikke liker:

- Innmat

- En god del sjømat

- Riskrem

- Reker

- Tjukt bacon

- Lutefisk

- Rakfisk

- Blåmuggost

- Karamelpudding

- Farris

- Smalahåve

- Fårikål

- Kaviar

- Sushi

- Sursild

- Rå fisk, f.eks røkelaks

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er superkresen.. Fikk beskjed av samboer å skrive en liste over ting jeg ikke liker, men vi fant ut at det var lettere å skrive ned det jeg liker, den ble ikke like lang.

Men det jeg absolutt ikke liker er:

Sjømat

Mais

Tomat

Sopp

Ananas

De meste av grønnsaker.. Kan dog spise gulrot om den er rå, agurk går ned, men velger å ikke spise det

Blåbær

Mye mat jeg liker og, men velger å ikke spise hvis der er blandet med noe annet ;p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan spise det meste, men jeg blir veldig kvalm av å spise kjøtt fra ekle deler, så det unngår jeg :P

Feks, jeg spiser salami helt til jeg leser at det inneholder oksetunge, oksekinn, grisehjerte osv

Klarer ikke konsistensen av rogn, verken hel eller i kaviar

Spiser jeg reker må jeg ta ut bæsjestrengen. Det tar veldig lang tid om man må gjøre det på alle rekene, dermed spiser jeg aldri reker.

Østers

Paprika

Papaya

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...