Gå til innhold
Hundesonen.no

Trixie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trixie

  1. En blodgiverhund gir 450 ml, og den må være minst 27 kg. Da skal det vel ikke være noe problem med 1 ml pr kg.
  2. Portugisisk vannhund. Røyter ingen verdens ting☺ Jeg klipper ham selv 2-3 ganger i året. Fantastisk deilig å slippe hår overalt☺
  3. Jeg har kun bur i bilen. Da han var valp var han i gangen hvis han skulle være alene, men fikk hele huset da han sluttet å makulere ting. Synes det er en uting at valpekjøpere har bur på lista over ting en må ha, men forstår at det i perioder er nødvendig (skade, løpetid o.l).
  4. Fant ikke navnet på hunden min her, men begge mine barn er på lista?
  5. Dex vil ikke drikke vann inne. Flytter jeg samme skåla ut er det heelt greit. Litt problematisk når det er frost☺ Han er også veldig god på aking. Starter øverst i bakken, hiver seg på rygg og seiler ned bakken.
  6. Jeg bruker 7 min å kjøre til jobb. Helt ypperlig, for da kan jeg stikke hjem i lunsjen ved behov. Lengste reisetid har vel vært en halvtime, men da alltid i motsatt vei av rush og kø. Hater å stå i kø! Er veldig fornøyd med hus og arbeidssted, og ville ikke bytta noen av dem.
  7. Dette innlegget fikk meg til å innse at jeg har en sutrepave? Han er en portis på snart tre år, og har nok blitt mer vokal med tiden. Kanskje jeg må begynne å ignorere litt mer? Når vi er blant folk, og jeg snakker med noen oppfører han seg som en treårig unge - " dette er kjeeedelig, kan vi gå nå?"
  8. Kjenner jeg blir litt provosert av dette. Er det helt greit at katter jakter som de vil? Når du har så mange katter vil jeg tro det har en betydelig innvirkningen på bestanden av disse dyrene i ditt nærområde ( for det er jo ikke bare skadedyr kattene tar). Bruker du bjelle på kattene?
  9. Dex er portis, og er heldigvis en engel på klippebordet. Saueklippen var vel egentlig et underveisbilde:) Han er alltid litt molefonken etter full klipp, men glemmer fort hvor rar han ser ut. Ellers har han alltid likt å bli børstet, selv med floker. Er vel heller jeg som ikke orker full pels med alt den innebærer av vann, rusk og søle.
  10. Jeg har en portis hannhund på 2.5 år. En fantastisk herlig hund! Han er dog omtrent verdens dårligste trekkhund?, men ekstremt flink til å gå fint i bånd. Et annet problem hvis du vil ha utstillingspels og trekksele i kombinasjon med snø er tover og floker - i mengder!
  11. Hundeskogen i sandnes er på mange måter helt perfekt. Eneste aberet er vel at det ikke er en offisiell hundeskog. God plass masse stier og masse hunder og ikke minst mange hyggelige hundeeiere. Dessverre bor jeg ikke der, så har funnet meg mitt eget fristed: En holme uten sauer! Der koser vi oss, men dessverre er det ingen andre hunder der? Det kan heller ikke være så mye vind når jeg skal dit.
  12. Jeg har vært på kurs med min. Han jaget første gang, og fikk strøm. Andre gang var to uker senere med andre sauer på annet sted. Da var han ikke interessert i sauene, og tydelig redd dem. Men han er fremdeles ikke saurein her hjemme! Han vil veldig gjerne jage sauene på beite ved huset vårt. Jeg kunne fått bevis på at han er rein, men venter til vi får testet ham igjen med villsau
  13. Min er også en hilsebiter, men bare på folk han kjenner godt. Kommer det noen er det kommandoen " bamse" som gjelder her. Da plukker han opp hva det måtte være, og vrikker rundt i ekstase:) Veldig ofte henter han en leke selv før hilsing. Jeg har portugisisk vannhund, og slik hilsebiting er veldig vanlig på rasen. Er også vanlig på andre apporterende hunder har jeg forstått.
  14. Jeg aner ikke:) Driver dere med høydemåling hver måned eller?
  15. Jeg dykket masse før, men nå er det veldig mange år siden jeg var i vannet. Har dykket langs hele Vestlandskysten, og hadde masse flotte opplevelser. Jeg brukte semidry drakt, og hadde ingen problemer med kulde bortsett fra midt på vinteren. Prøvde tørrdrakt også, men likte ikke helt luft i beina og slikt. Jeg har kun dykket i Norge, så kan jo ikke sammenlikne med sydlige strøk, men har nå inntrykk av at Norge er eksotisk på sin måte. Det en gjerne gjør i Norge er jo jaktdykk! Breiflabb, flyndrer, torsk er fine å fange. Plukke krabbe og kamskjell. Det beste på dykkertur var å vase rundt i vams og tilberede de mest fantastiske måltider. Ellers er det jo nattdykk ( gjerne med morild), strømdykk, vrakdykk ( trenger ikke ligge så dypt), tareskog og masse muligheter! Savner å være undervann, men det tar mye tid og penger. Nå for tiden fridykker jeg litt om sommeren, og filmer mye under vann.
  16. Da har vi vært på kurskveld nr 2. Tenkte dere alle lurte på hvordan det gikk (eller kanskje ikke:)) Først og fremst var ikke løpetispa der, faktisk var vi bare tre hunder. Men vi hadde instruktør. Vet ikke om hyledyret mitt skremte bort de andre forrige gang, eller om det var det at instruktøren ikke dukket opp forrige gang som forårsaket frafallet. Vi fikk i hvertfall en instruktør på tre hunder istedet for på 7 (kjekt). Det som var utrolig kjekt var at hyledyret mitt hadde tatt med seg hjernen denne gang. Han var så "på" som jeg aldri har sett ham - og han var helt vill etter godbitene mine (for anledningen kotelett og kjøttbolle). Faktisk så ivrig etter å "gjøre noe" at han måtte kvine, hyle og bjeffe en god del:) Forskjellen var jo at jeg nå faktisk kunne belønne når han var stille! Så jeg gjorde mye det - og så faktisk stor fremgang på en time. Har aldri tenkt på at det ikke bare er godbit som er belønning, men det at jeg flytter meg også forsterker hyling. Han vil jo at noe skal skje - og hvis jeg begynner å gå når han hyler får han det som han vil. Vi fikk skryt for god lineføring og utgangsstilling:) Tror dette skal blir veldig bra .
  17. Ser at det er sterke meninger om dette temaet. Var ikke meningen at det skulle utvikle seg til en krig mellom hannhund-og tispeeiere:) Når jeg har fått gårsdagens opplevelse litt på avstand, så kan jeg jo fokusere på det positive: Han fikk vettet tilbake så fort han ikke så tispa lenger, altså var det ikke snakk om at tispelukt generelt i hallen vippet ham av pinnen. Han markerte ikke i hallen:) Han viste ingen tegn til stress resten av kvelden ( har jo hørt om hanner som ikke lander). Angående veiledning fra instruktør: pga sykdom kom ikke den som egentlig skulle ha oss. Vi hadde dermed ikke noe skikkelig opplegg. Får en ekstra kursdag senere. Jeg mener absolutt ikke at hverken løpetisper eller hormontroll skal utestenges fra trening. Men hensyn kan vi vel alle ta? Så neste kursdag tenker jeg å tilby tispetruser til alle løpetispene ( er sikkert 3 som løper neste uke tenker jeg). Ørepropper til alle andre kursdeltakere. En slik spray som fjerner lukt på tispa ( finnes det, eller har jeg drømt?). En god varm bil til kreket om han skaper seg for mye. Jeg skal i hvert fall være forberedt mentalt på at han kan være slik igjen. Og til de som mener hannen ikke merker noe hvis de ikke sier til eier at tispa løper - tror ganske sikkert det ikke gjelder alle hanner. Her var det spontan reaksjon idet vi kom inn. TS
  18. Jeg mener ikke at tispa burde holde seg hjemme. Det var jo min som var idiot. Tror at jeg neste gang vil be om at vi deler av hallen slik at han ikke ser tispa - tror det vil gå greiere da. Er slikt man kan tenke på når en ikke har et hylemonster i øret:)
  19. Da var tiden endelig kommet til at vi skulle på kurs igjen. Vi ankommer hallen, og det første som møter oss er ei tispe med løpetid. Min snart to år gamle hormonfrosk går fullstendig bananas og starter en hyleserenade som skal vare i en time. Å hildrande du for et krek han var. Absolutt ikke mulig å oppnå noe som helst kontakt, godbiter var fullstendig nytteløst, og med konstant ganske høyfrekvent hyling i øret hele tiden var jeg helt på randen til slutt. Siste halvtimen var uten tispa i hallen, og monsteret ble straks seg selv igjen. Kjempekontakt og vakker lineføring. Tispa har jo løpetid neste uke også, og kjenner jeg ham rett kommer hun til å være hans gudinne så lenge kurset varer. Er jeg riktig så heldig kommer flere av tispene kommer i løp:) Har lest tråden om tisper skal tillates på kurs eller ei, og er selvfølgelig klar over at dette er mitt problem. Dette er mer et hjertesukk. Fikk tips av instruktør om å belønne når han var stille - noe han aldri var (utenom når han måtte trekke pusten). Han ville forresten ikke ha pølse heller. Ingen av de andre hannhundene reagerte i det hele tatt. Eller kanskje de gjorde det, men jeg var for opptatt til å se noe. Håper det bedrer seg med tiden. Eller er det håp tror dere?
  20. Jeg vil være med. Har et speilrefleks som støver ned for tiden.
  21. Godbiter (i hvert fall de jeg har nå) er ikke interessant på tur i skogen?
  22. Ja det var det med godbiter. Før hadde jeg alltid noe i lommen når vi gikk tur, og belønnet bra oppførsel stadig vekk. Nå for tiden er han sjelden interessert i godbit på tur. Har prøvd veldig mange typer, men det som er greit inne funker ikke på tur. Er det andre hunder tilstede er det helt uaktuelt å spise noe som helst. Jeg har dermed blitt en sånn kjiping som belønner med et klapp:( Leke er heller ikke kult på tur, kun i hagen. Kanskje jeg må begynne å lage illeluktende levergodbiter eller noe annet kliss? Målet er helt klart en sladrer! Takler ikke helt å bruke langline. Hadde en opplevelse i høst der lina røyk! Og ellers surrer den seg fast overalt, og er livsfarlig når det er andre hunder rundt. Må få sagt at jeg ikke utsetter ikkehundefolk for denne oppførselen. Det er kun i hjemmeskogen og Hundeskogen (Sandnes) hvor han får gå løs. Sukk. Skulle ønske det var lettere å forklare dyret hvordan jeg vil han skal oppføre seg.
  23. Han gjør ikke dette i bånd, så vanskelig å korrigere. Kjefting og roping har muligens en forsterkende effekt?
  24. Han er dessverre blitt mindre glad i mat/godbit for tiden. Går vi sammen med andre hunder er han bedre. Han er generelt dårlig på avstandskommandering. Nå reiser vi snart hjem igjen, og får ikke trent mer på det. Hvorfor kan han ikke innse at de vi møter ikke er noen trussel? Det har jo aldri skjedd at noen har oppført seg truende. Tror jeg må komme meg på kurs igjen snart.
×
×
  • Opprett ny...