Synnikken Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Siden det er noen tråder om mat her og der på sonen. Så lurer jeg på er DU kresen? Bare nysgjerrig.. Jeg har absolutt enkelte ting jeg bare ikke KLARER å spise. Dressing (alle typer) Majones Rømme Lammelår Hvitløk "blandet" mat, feks lasagne eller gryter med mat som ikke er lett å identifisere hva er Har du noe du ikke spiser? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Blodpudding Lungemos 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Stine Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 (endret) Medisterkaker/pølser Kjøttkaker Helst ikke sau og lam (bortsett fra pinnekjøtt) men jeg klarer å spise det uten å vise ubehag Red: Og innmat, bortsett fra leverpostei. Og der kom jeg på flere Fiskepålegg. Endret 6. Februar 2014 av Stine Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100021 Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Agurk og tomat er det verste jeg kan få i meg. Agurk i alle former, tomat rå- Behandlet på alle måter går. Jeg spyr av å få det inn i munn. (Ikke overdrivelse altså, jeg spyr faktisk.) Alt annet i verden GÅR, men er masse jeg ikke liker. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Klarer ikke å smake på hverken muggoster, oliven, makrell i tomat eller kaviar for jeg synes det lukter så fælt. Ellers så er jeg ganske altetende. Er ikke så glad i komle og smalahove, men skulle klart å spise litt for høflighets skyld om jeg hadde fått det servert en plass Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wednesday Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Komler Fiskegrateng (men har aldri smakt helt hjemmelaget, så skal prøve å lage selv før jeg avskriver det helt) Kjøttkaker Røkt kolje Oliven (fikk en av mannen her om dagen, greide ikke få den ned) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marjea Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Det er mye jeg ikke liker, men kan si at dressinger o.l. er NO GO. Det samme er usmeltet smør/ost. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tommy Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Spiser ikke: Taco Spaghetti Lasagne Mossaka (?) Grønnsaker slik de kommer fra bakken Fisk, bortsett fra brosme. Vanlig, kokte poteter Smør Solsikkefrøbrød Grøt Brunost Alt av medisterdeig Prim Viltkjøtt, bortsett fra reinsdyr Sikkert en hel haug ting til, men kommer ikke på i farta. Kresen? Jupp. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 BaccalaoTunfiskLunge/leverEr stort sett altetande trur eg, var meir kresen før. Gikk inn for å lære meg å ete tomat, oliven, løk og slike skumle ting for nokre år sidan, og no likar eg det godt og klarer å innta det meste utan å protestere. Men ikkje bacalao, då vert eg kvalm. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
puddellover Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Kompe Pasta Oliven Sportsdrikker Burn, monster og andre energidrikker Kokt fisk Blodpudding Sursild Hermetiske middager som f. eks spagetti a la capri ... Denne listen kan bli ganske lang i grunn! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoffe Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Jeg vil ikke si jeg er kresen. Men jeg spiser ikke: Rosiner Banan godteri som man kjøper i løsvekt utenom det så er det noen ting jeg ikke kjøper selv eller liker, men spiser hvis jeg er borte og får det servert: Torsk Lutefisk (som egentlig går innunder torsk) Gu så kjedelig jeg er Er liksom nesten altetende, og klarer ikke å komme på hva meg jeg ikke er så glad i.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Margrete Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Tenker jeg holder meg til: Ja jeg er kresen, veldig kresen! Jeg er oppvokst på veldig tradisjonell husmannskost og hadde aldri smakt noe "nytt" når jeg ble voksen. Alle de nye smakene likte jeg ikke så da ble det til at jeg ikke smaker på de lenger. Eneste jeg virkelig blir kvalm av å spise er rosenkål. Jeg hadde ikke spist det hos kongen en gang, da hadde jeg "mistet" det på gulvet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snoffe Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Spiser ikke: Taco Spaghetti Lasagne Mossaka (?) Grønnsaker slik de kommer fra bakken Fisk, bortsett fra brosme. Vanlig, kokte poteter Smør Solsikkefrøbrød Grøt Brunost Alt av medisterdeig Prim Viltkjøtt, bortsett fra reinsdyr Sikkert en hel haug ting til, men kommer ikke på i farta. Kresen? Jupp. Ikke for å være frekk altså, men hva spiser du? Er bare nysgjerrig på hva kresne folk spiser. Føler at dere går glipp av så innmari mye god mat. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marjea Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Tenker jeg holder meg til: Ja jeg er kresen, veldig kresen! Jeg er oppvokst på veldig tradisjonell husmannskost og hadde aldri smakt noe "nytt" når jeg ble voksen. Alle de nye smakene likte jeg ikke så da ble det til at jeg ikke smaker på de lenger. Eneste jeg virkelig blir kvalm av å spise er rosenkål. Jeg hadde ikke spist det hos kongen en gang, da hadde jeg "mistet" det på gulvet Jeg vokste også opp med veldig begrenset meny, fordi moren min alltid har vært kresen. Det har på mange måter "ødelagt" mye for meg, og jeg vet at om jeg skulle få barn en dag så må jeg være veldig bevisst på at de ikke tar etter meg. Et år på folkehøgskole hjalp riktignok veldig, for da hadde man ikke særlig mye valg.. Men det er fremdeles MYE jeg ikke liker - og det er mye jeg aldri heller kommer til å smake på (som blodpudding, lungemos, lutefisk, smalahove osv.). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Synnikken Skrevet 6. Februar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Jeg har mer på listen altså Kaviar Fiskepålegg (makrell i tomat o likn) Spagetti Kjøttdeig med saus, altså dolmiosaus el likn Prim Tomat Løk Rå paprika Fårepølse Joikakaker VÅRRULLER! - Aldri smakt, men det høres og ser funky ut. Samt Lill mener jeg ikke liker det *tenke* Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Rå tomat, aubergine, baccalao - absolutt no go. Er en del andre ting jeg ikke lager selv men kan presse ned om jeg får det servert borte på besøk, men ikke overnevnte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandyEyeCandy Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 (endret) Jeg liker jo ikke kjøtt, da. Jeg kan spise kylling om den er godt krydra, men har litt problemer med grilla feks, for da smaker det jo bare ... fuglekjøtt... Når det gjelder andre matvarer er det ikke så mye objektet i seg sjøl som er problemet, men konsistensen. Sammenblanding av konsistenser er veldig vanskelig. Feks kan jeg godt spise banan og havregrøt hver for seg, men jeg klarer bare ikke grøt og frukt sammen. Skrekkopplevelsen var da jeg bodde i Ghana og spiste fufu (uttales "fofó", som er stampa kassava (diger rotfrukt) og plantain (matbana)) med gravy (rød, tjukk og kjempesterk saus) til og fisk. Da ligger fufu'en som et slags ustekt brød i midten av skåla med konsistens av ustekt trolldeig, med gravyen flytende rundt, og med fiskbiter (og øyne!) svømmende rundt i gravyen. Og så spiser du det med hendene. Det følte som å spise store, absurd sterke biter av snørr. Men i slummen i Afrika eter du det du får. Men jeg kan ikke huske at jeg hadde disse konsistensproblemene før denne erfaringa. Akk, traumene. Edit: Fant et bilde. Se for dere at det i midten her ligger en hvit bolle med deig, og at det i stedet for geitekjøttet heller svømmer udefinerbare biter av tørka fisk rundt: Endret 6. Februar 2014 av SandyEyeCandy 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tommy Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Ikke for å være frekk altså, men hva spiser du? Er bare nysgjerrig på hva kresne folk spiser. Føler at dere går glipp av så innmari mye god mat. Å HERREGUD SÅ FREKT! Neida, det var kanskje det minst frekke spørsmålet jeg har fått i dag. Ikke at jeg har fått så mange spørsmål altså. Mange som reagerer på matvanene mine, spesielt at jeg ikke liker taco. Ofte får folk en reaksjon som skulle tilsi at jeg akkurat har kommet ut som nekrofil eller noe, når de finner det ut. Nesten alle spør og sier det samme som deg. Jeg spiser ganske godt. Det er tross alt mye mat som ikke er noen av de overnevnte. På brødskiva, som forøvrig kan være grov så lenge det ikke er solsikkefrø inni, har jeg ofte ost av ymse slag. Syns jarlsberg og typiske sveitseroster er meget gode. Skinke går jo veldig greit, så lenge det ikke er mye fett. Salami, syltetøy (jordbær helst) går det mye av. Til middag går det oftest i pommes frites, fløtegratinerte poteter eller lignende. Det er bare kokte poteter jeg ikke takler, så alle andre slags potetretter er snasent. Ris går greit, så lenge det ikke er flere dager på rad. Nudler har jeg ikke noe problem med, så det går også an å ha ved siden. Ikke noe grønnsaker dog, annet enn vanlig salat. Av kjøtt glir det meste ned. Stor fan av indisk og asiatisk mat! Det er bare de "vanlige" tingene jeg ikke liker sånn sett, og mange retter går fint uten enkelte ingredienser. Så i de fleste tilfeller spiser jeg jo normale ting, bortsett fra at jeg tar enkelte ting vekk. Som f.eks ananas på pizza eller sylteagurk på burgeren. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Dere tradisjonelle: Jeg er vokst opp i en tid der pizza var eksotisk, liksom Dere må nok spesifisere litt bedre hva dere ikke liker! 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 "Liker ikke" lista mi er kort. Rå tomater og vann med kullsyre (Farris, Bris etc). Spiser ikke pga helse og etiske valg er lengre. Edit: Oversalta mat og mat som drypper av fett klarer jeg heller ikke... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Carina Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Jeg er veldig kresen, og det er magen min og. En ting jeg ikke KLARER å svelge ned er stekt hvit fisk. Det er akkurat som om mekanikken (det hører jeg i hodet mitt som mekka-nikken takket være @2ne ) i halsen bare slutter å virke. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Lever (selv om jeg greide trykke det i meg når jeg var i afrika i ett famillieselskap, greide t.o.m si Mmmmmm ) Tran og fisk med transmak. Utenom det er det egentlig under "ikke glad i" katagorien. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
laikamor Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Jeg var veldig kresen før, men det satt vel mest i hodet. Turte ikke smake på noe nytt. Da likte jeg ikke ris, grovt brød, pizza, kjøttdeig osv. Husker egentlig ikke hva jeg spiste da engang Nå smaker jeg på det meste. Ting jeg ikke liker: Kokte grønnsaker Pasta (kan spises, men får magetrøbbel av det) Poteter, men spiser det av og til likevel Rå løk Solsikkefrø, det hater jeg virkelig! Fiskepålegg som makrell i tomat (kanskje jeg liker, men brekker meg av lukta) Kommer ikke på mer, men er sikkert mer jeg ikke liker Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hampus Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Det er jo en hel del mat jeg ikke liker. Men ting jeg absolutt ikke hæres å spise er: All slags sopp. Sushi. Blåskjell, krabbe og lignende, bortsett fra reker om de kan dynkes i majones. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Zera Skrevet 6. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Februar 2014 Schnitzel Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.