Lola Pagola Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Takk, var i utgangspunktet akkurat dette jeg ville vite For når jeg har sett for meg kyllinger, så ser jeg jo for meg de små søte Så da er det jo ikke så rart at man ser at dem selger hel kylling i butikk - på lik størrelse med ei voksen høne. Og da er det heller ikke rart at folk begynner å lure på når en kylling blir til en høne Og er sikkert flere som har lurt på det samme som meg Og nå som du har fått svaret på hvorfor kyllingene er så abnormt store kan du jo stille deg selv spørsmålet om dette er et produkt du ønsker å støtte (og ikke minst putte i deg.) På en måte ble jeg litt glad for å høre at du ikke visste hvorfor de var så store, fordi hvis det er mange som lurer på det samme så er det kanskje ikke bare med vitende og vilje at denne sinnsyke industrien får fortsette, men at det handler like mye om uvitenhet hos forbrukerne. Overraskende få er klare over at en kylling lever i ca 30 dager (under ganske så utrivelige forhold) før den blir sendt til gassing eller en avlivningskvern. 5 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandraNH Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Og nå som du har fått svaret på hvorfor kyllingene er så abnormt store kan du jo stille deg selv spørsmålet om dette er et produkt du ønsker å støtte (og ikke minst putte i deg.) På en måte ble jeg litt glad for å høre at du ikke visste hvorfor de var så store, fordi hvis det er mange som lurer på det samme så er det kanskje ikke bare med vitende og vilje at denne sinnsyke industrien får fortsette, men at det handler like mye om uvitenhet hos forbrukerne. Overraskende få er klare over at en kylling lever i ca 30 dager (under ganske så utrivelige forhold) før den blir sendt til gassing eller en avlivningskvern. Jeg spiser ikke mye kylling, så kan ikke si at jeg støtter dette produktet noe særlig. Lever de seriøst i bare 30 dager? Og blir så store? Stakkars, for et grusomt og kort liv Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lola Pagola Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Jeg spiser ikke mye kylling, så kan ikke si at jeg støtter dette produktet noe særlig. Lever de seriøst i bare 30 dager? Og blir så store? Stakkars, for et grusomt og kort liv 28-29 dager er et vanlig industrikyllingliv. Lever de lengre enn det får de (enda større) vannansamlinger i kroppen, beinskjørhet osv osv. Organene og skjelettet rekker ikke vokse i takt med den voldsomme størrelsesutviklingen, og hjertet får ikke pumpet nok blod rundt i systemet. Organsvikt er heller ikke uvanlig. Jeg personlig vil si dette er dyremishandling satt i system. Se denne, veldig informativ 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Og nå som du har fått svaret på hvorfor kyllingene er så abnormt store kan du jo stille deg selv spørsmålet om dette er et produkt du ønsker å støtte (og ikke minst putte i deg.) På en måte ble jeg litt glad for å høre at du ikke visste hvorfor de var så store, fordi hvis det er mange som lurer på det samme så er det kanskje ikke bare med vitende og vilje at denne sinnsyke industrien får fortsette, men at det handler like mye om uvitenhet hos forbrukerne. Overraskende få er klare over at en kylling lever i ca 30 dager (under ganske så utrivelige forhold) før den blir sendt til gassing eller en avlivningskvern. Spiser mye kylling, men veit godt hvor den kommer fra. Har liksom ikke noe valg, jeg *må* spise, og alternativene er stort sett ikke-eksisterende Hvis alternativene bare hadde vært enklere (særlig når man også har en samboer som bryr seg midt i …) så hadde vi nok spist mindre "slem" kylling. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kaja Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Var faktisk ikke klar over at det var så ille.. Økologisk kylling, er det da bedre? De blir ikke sprengforet og er "normale" raser? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lola Pagola Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Spiser mye kylling, men veit godt hvor den kommer fra. Har liksom ikke noe valg, jeg *må* spise, og alternativene er stort sett ikke-eksisterende Hvis alternativene bare hadde vært enklere (særlig når man også har en samboer som bryr seg midt i …) så hadde vi nok spist mindre "slem" kylling. Jeg har overlevd fint i 28 år uten kylling, så det er ikke såååå vanskelig altså Men går jo an å f.eks kjøpe økologisk, hvis man må ha kylling. Aner ikke hvor tilgjengelig dette er, siden jeg aldri har spist det, og dermed aldri sett etter det, men vil tro at større matbutikker fører det. Hvis flere kjøper det blir det enklere å få tak i. Akkurat som økologisk melk. Det var en god del dyrere enn vanlig melk før, og ikke alle butikker hadde det. Nå selger vel alle det, og prisen er den samme, eller 1-2 kr mer. I Danmark kommer alle varer i økologisk variant, ofte enklere å få tak i økologisk enn ikke, og samme pris eller billigere. Håper Norge når dit etterhvert, at økologisk blir en selvfølge, slik det er der. Var faktisk ikke klar over at det var så ille.. Økologisk kylling, er det da bedre? De blir ikke sprengforet og er "normale" raser? De er av normal rase ja, spiser normalt (har bedre plass, får faktisk sett sola i løpet av livet) og lever "hele" 60 dager istedenfor 30 (så vidt jeg husker, mulig det er litt mer). Ikke at det er et langt liv heller, men etter de kan de vel ikke kalles kyllinger så... 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kaja Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Jeg har overlevd fint i 28 år uten kylling, så det er ikke såååå vanskelig altså Men går jo an å f.eks kjøpe økologisk, hvis man må ha kylling. Aner ikke hvor tilgjengelig dette er, siden jeg aldri har spist det, og dermed aldri sett etter det, men vil tro at større matbutikker fører det. De er av normal rase ja, spiser normalt (har bedre plass, får faktisk sett sola i løpet av livet) og lever "hele" 60 dager istedenfor 30. Ikke at det er et langt liv heller, men etter de kan de vel ikke kalles kyllinger så... Jeg spiser generelt lite kylling, er ikke så glad i det. Men da skal jeg absolutt ha det i bakhodet! 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Jeg har overlevd fint i 28 år uten kylling, så det er ikke såååå vanskelig altså Men går jo an å f.eks kjøpe økologisk, hvis man må ha kylling. Aner ikke hvor tilgjengelig dette er, siden jeg aldri har spist det, og dermed aldri sett etter det, men vil tro at større matbutikker fører det. Når man sliter med å få i seg nok mat er det dessverre ganske vanskelig. Kylling og ris er min "lifesaver" de dagene jeg ikke får i meg noe annet. I tillegg er det "tungvindt" å kjøpe økologisk fordi det krever planlegging (ikke alle butikker har det). Så Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Ultra her selger økologisk kylling. Jeg snudde og gikk derfra med bakoversveis når jeg så prisen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lola Pagola Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Ja økologisk kjøtt er vel ganske mye dyrere enn vanlig kjøtt (tror jeg)... i motsetning til meieriprodukter og melk, der prisene har flatet seg veldig ut. Veldig synd at det er slik, for da gjør sikkert mange som deg, @bie, også er vi like langt. Forespørselen må vel opp før prisene går ned, men det er lettere sagt enn gjort. Enkelt kan man jo si det slik at man heller får kjøpe økologisk kjøtt, også spise det sjeldnere, istedenfor billig kjøtt og spise ofte, men da må det en holdningsendring til også. Og så lenge det er så sinnsykt billig som det er nå blir ikke det lett i det hele tatt, enkelt å bare lukke øynene og kjøre på. (Men, nå er Ultra en dyr butikk å handle på generelt da!) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Ja, det er en dyr butikk, men når de er det eneste stedet her som seler økologisk kjøtt er det ikke så mange alternativer. Jeg betaler gjerne mer for kjøtt fra dyr som har hatt det bra, men grensa går jo et visst sted når det gjelder hva man har råd til. Jeg er ikke så veldig glad i kylling, så spiser det sjeldent, men storfekjøtt er jeg glad i, da spiser jeg oftest dyr fra egen gård, veldig glad jeg har den muligheten! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Stange sin kylling får meir tid til å vokse normalt, og bedre plass til å bevege seg på. Framleis ikkje ideelt, men eit langt betre alternativ. Og så har dei den på Rema. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandraNH Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Jeg vet at vaskemaskiner tar inn kaldt vann og varmer det opp selv. Men hver gang jeg tar ut de nyvaska klærn, så er de kalde. Er min maskin på trynet, eller blir deres klær kalde også? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandraNH Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Etter at maskinen er ferdig med vaskeprogrammet så sentrifugerer den og da holder den sikkert ikke 40/60 grader. Tar du ut klærne rett etter at maskinen er ferdig? Ja,tok ut noen minutter etter. Jeg skjønner at klærne ikke vil være varme, men de er ganske kald.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malinka Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Ja,tok ut noen minutter etter. Jeg skjønner at klærne ikke vil være varme, men de er ganske kald.. Maskinen skyller jo i kaldt vann, gjør den ikke? Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LilleZara Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Hvorfor skal folk absolutt puste gjennom nesa når de er litt tett i nesa? Det lager den utrolig ekle og irriterende plystrelyden... Stakkars hunder da,de må høre masse lyder fra nesene våre som vi selv ikke hører! Er nok mye veldig høye plystrelyder derfra som er for høye for oss å legge merke til Jeg hadde klikka! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SandraNH Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Maskinen skyller jo i kaldt vann, gjør den ikke? Sent from my iPhone using Tapatalk Eg hakje peiling, men det høres jo logisk ut Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Teit spørsmål, som eg er rimelig sikker på at ikkje stemmer. Heiter flatcoated retriever flat, fordi den er... flat? (Skvist-i-ei-dør-look) Skvis-Håra Hentar? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Teit spørsmål, som eg er rimelig sikker på at ikkje stemmer. Heiter flatcoated retriever flat, fordi den er... flat? (Skvist-i-ei-dør-look) Skvis-Håra Hentar? Nei, fordi pelsen er "flat," altså uten bølger/krøller (i motsetning til curly coated retriever). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bernertryne Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Teit spørsmål, som eg er rimelig sikker på at ikkje stemmer. Heiter flatcoated retriever flat, fordi den er... flat? (Skvist-i-ei-dør-look) Skvis-Håra Hentar? Jeg regner med det har noe å gjøre med at de skulle skilles fra krølleretrievere 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 6. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2014 Nei, fordi pelsen er "flat," altså uten bølger/krøller (i motsetning til curly coated retriever). Så enkelt, og likevel så fjernt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tommy Skrevet 8. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Mars 2014 Jeg er 1.93 og veier 75 kilo. Jeg har akkurat spist en pizza og er i generelt fin form. Hvordan har det seg da at jeg blir full på tre øl? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tommy Skrevet 8. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Mars 2014 Appropos skjeggvekst. Hvorfor har folk fra midtøsten oftere tettere hårvekst enn nord-europeere? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Debbie Skrevet 8. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Mars 2014 Genetikk og tykkere hårstrå. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 8. Mars 2014 Rapporter Share Skrevet 8. Mars 2014 Eg skal på kurs i morgon, som observatør, og hadde ikkje tenkt ta med hund. Men det er kanskje greit om eg gjer det? Eg får vel ikkje kjeft om eg har han med i bilen, og lufter innimellom? Eg har ikkje tenkt å bli snik-undervist, liksom. Har ikkje vore observatør før. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.