Gå til innhold
Hundesonen.no

(Jule)konfekt [oppskrifter]


plutte
 Share

Recommended Posts

Min favoritt er sjokoladetrøfler, fordi det er så enkelt å lage forskjellige varianter av det bare med å tilsette smak. Har du en trøffelbasis kan du bruke lakris, Baileys,havsalt, konjakk, peppermynteolje, kaffe, whisky, chili -egentlig er det bare fantasien som setter grenser :-)

http://matlidenskap.blogspot.no/2014/08/hvordan-lage-sjokoladetrffel.html

Ellers er det ikke jul uten peppermyntekuler/mintsjokolade :-) 

http://www.kakefesten.com/oppskrifter/oppskrift/26-peppermyntekuler

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 69
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bountykuler 50 g smør 1/2 dl lys sirup 1 dl melis 1 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt. 2 dl kremfløte 200 g kokos Masse kokesjokolade Bland smør, sirup, melis og fløyte i ein kjele og varm

@plutte Seee

Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdags

@plutte De karamellkakene i startinnlegget hørtes gode ut, de skal jeg prøve meg på altså *smatt*

Jeg kan bidra med mitt favorittjulegodt, en oppskrift som jeg fikk av bestemor, nemlig sjokoladekokoskuler.

1 pk delfiafett
3 egg
300g melis
1 ts vaniljesukker
100 kokos
2 ss sterk kaffe
2 ss kakao
100 dronningsjokolade

+ minst 1 pose kokos til rulling, jeg pleier å ha en ekstra i backup, det blir en del svinn

Pisk egg og melis
Ha i kakaom kaffe, kokos og vaniljesukker.
Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad, og rør det inn i resten.
Sett kaldt, gjerne over natta.
Rull små kuler, litt større enn ei klinkekule, og rull dem i kokos.
Oppbevares i kjøleskap.

Farlig namnam :drool:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, mokken skrev:

Ikke akkurat konfekt kanskje, men kunne du delt oppskriften på kransekakestenger? :ahappy:

 

Oppskrift kransekakestenger:
500 g malte mandler
500 g melis
3 ss hvetemel
4 eggehviter

Alt blandes sammen med maskin. Eltes lenge for å få den seige konsistensen. La deigen hvile i kjøleskapet noen timer, gjerne natten over, før den trilles ut til fingertykke pølser. Ha gjerne en deigskrape med sikk-sakk-mønster på siden som du kan bruke til å presse ned på toppen av stengene før steking for å pynte de litt.

Stekes ved 200 grader i 9 minutter.

Dyppes gjerne i litt smeltet sjokolade, eller ha litt melisglasur på hvis ønskelig. Oppbevares i fryseboksen.

 

NB! Mandlene trenger ikke skoldes :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poden og jeg har planlagt hjemmelaget marsipan i år, men etter å ha sett hvordan folk lar unger krafse i løsvektmandlene mistet jeg litt lysta [emoji14] 

Vi får koke mandlene lenge...

Det er sånn med smågodt og. ? Ekkelt.

Eg kjøper mandler i pose, i hylla med marsipan, sukker og andre bakegreier. ?

Sent fra min D5803 via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poden og jeg har planlagt hjemmelaget marsipan i år, men etter å ha sett hvordan folk lar unger krafse i løsvektmandlene mistet jeg litt lysta [emoji14] 

Vi får koke mandlene lenge...

Det er sånn med smågodt og. ? Ekkelt.

Eg kjøper mandler i pose, i hylla med marsipan, sukker og andre bakegreier. ?

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

@plutte Jeg skal prøve meg på de karamellkakene fra startinnlegget, og har et par spørsmål: Hvordan oppbevarer man dem? Kan de fryses? Og hvor lenge holder de seg (ikke fryst, altså)?

Haha! Aner ikkje! Dei pleier forsvinne etter maks to dagar. ?

Held nok ei veke i alle fall, vil eg tru? Er ikkje så god på sånt. Kan sikkert frysast.

Eg har oppbevart deigen i kjøleskapet i eit par døgn nokre ganger, går fint det og. Lettare å trykke ut i plata og då.

Hugs å ta den ut av omnen medan den framleis er vobblete, dersom du vil ha den deeeeeilig og seig! ?

Eg skal lage tredje ladning i morgon. ?

Eg har oppbevart dei i tette boksar/glass forresten. Dersom dei er seige og litt varme har eg bakepapir mellom laga, ellers klumpar dei seg sammen til ein veldig deilig men litt stor klump.

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, plutte skrev:

Haha! Aner ikkje! Dei pleier forsvinne etter maks to dagar. ?

Held nok ei veke i alle fall, vil eg tru? Er ikkje så god på sånt. Kan sikkert frysast.

Eg har oppbevart deigen i kjøleskapet i eit par døgn nokre ganger, går fint det og. Lettare å trykke ut i plata og då.

Hugs å ta den ut av omnen medan den framleis er vobblete, dersom du vil ha den deeeeeilig og seig! ?

Eg skal lage tredje ladning i morgon. ?

Eg har oppbevart dei i tette boksar/glass forresten. Dersom dei er seige og litt varme har eg bakepapir mellom laga, ellers klumpar dei seg sammen til ein veldig deilig men litt stor klump.

Sent fra min D5803 via Tapatalk

*fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok :P 

Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. 

Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. 

*går og tar på seg siklesmekke*

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, plutte skrev: Haha! Aner ikkje! Dei pleier forsvinne etter maks to dagar. ?

Held nok ei veke i alle fall, vil eg tru? Er ikkje så god på sånt. Kan sikkert frysast.

Eg har oppbevart deigen i kjøleskapet i eit par døgn nokre ganger, går fint det og. Lettare å trykke ut i plata og då.

Hugs å ta den ut av omnen medan den framleis er vobblete, dersom du vil ha den deeeeeilig og seig! ?

Eg skal lage tredje ladning i morgon. ?

Eg har oppbevart dei i tette boksar/glass forresten. Dersom dei er seige og litt varme har eg bakepapir mellom laga, ellers klumpar dei seg sammen til ein veldig deilig men litt stor klump.

Sent fra min D5803 via Tapatalk

*fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok [emoji14] 

Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. 

Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. 

*går og tar på seg siklesmekke*

Eg brukar røre det saman med kaldt smør i små biter, går heilt fint. ? Trenger ikkje bli kvitt eller noko, berre godt blanda!

Og så har eg begynt å trykke heile deigen ut på ei stor plate. (på bakepapir!) Den kan bli litt klissete å kjevle på så eg trykker den flat med hendene til ei stor pannekake. Enkeltpenkelt!

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, her fikk jeg ideer til to julegaver - min søsters svigerinne og svigermor har levert julegave hos henne til meg, og jeg er helt blank på hva jeg skal gi tilbake. Men noe godteri må jo alle voksne damer som har alt de trenger kunne bli glad for. Jeg heller mot salte mandler og karameller, for det virker som noe som ikke må stå i kjøleskap.

Også må jeg forsøke @Gråtass sin oppskrift på troika, for det er altfor godt...

Jeg liker å lage god mat til jula, og har "syv slag" som må med. I fjor rakk jeg ikke alt fordi jeg hadde valpekull, men i år skal jeg komme i mål. Jeg skal lage julemenn, pepperkaker, krumkaker, kransekakestenger, mormorkaker (en oppskrift fra min mormor, søte kjeks med sjokoladebiter og mandelbiter), iskaka som er dessert gjennom jula så lenge ho varer, delfiakake, risboller og marsipankuler. Også har jeg fått en boks med mazariner fra mamma. Det er cirka syv slag :P Men vi har aldri hatt noen tradisjon i familien på å lage eget godteri, så det skal jeg teste i år. Brente mandler er jo også veldig godt, er det vanskelig å lage?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, plutte skrev:

Eg brukar røre det saman med kaldt smør i små biter, går heilt fint. ? Trenger ikkje bli kvitt eller noko, berre godt blanda!

Og så har eg begynt å trykke heile deigen ut på ei stor plate. (på bakepapir!) Den kan bli litt klissete å kjevle på så eg trykker den flat med hendene til ei stor pannekake. Enkeltpenkelt!

Ah, takker for tipsene :) Nå er det litt seint, og smøret står til myking, så det får bli i morra.

1 minutt siden, SFX skrev:

Brente mandler er jo også veldig godt, er det vanskelig å lage?

Etter min erfaring: Har du aldri gjort det før; kjempeenkelt! Har du gjort det før; altfor brente 2 ganger, og ødelagt kjele :( Tror nybegynnerflaks er avgjørende for sånne ting *fnef*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Lene_S skrev:

Etter min erfaring: Har du aldri gjort det før; kjempeenkelt! Har du gjort det før; altfor brente 2 ganger, og ødelagt kjele :( Tror nybegynnerflaks er avgjørende for sånne ting *fnef*

Hahaha, da får jeg lage en diger porsjon som varer i flere år :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lagde sjokoladekuler idag, ble veldig gode :) Sukkerfri oppskrift.

Sitat

1,5 dl (ca. 70 gram) havregryn
50 gram sukrin gold eller sukrin
10 gram kakao
40 gram lett margarin
1 ss sterk kaffe

Bland sammen de tørre ingrediensene. Smelt margarinen, og tilsett kaffen. Hvis du ikke har ferdiglaget kaffe kan du blande 1 ts kaffepulver og 1 ss vann sammen med margarinen.

Bland alle ingrediensene godt sammen, og sett i kjøleskapet i en times tid. Form kuler av havregrynsmassen, og bruk gjerne litt vann når du skal rulle.

Gode som de er, men de kan også gjerne rulles i kokosmasse eller kakao. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 10.12.2015, 23.37.55, Lene_S skrev:

*fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok :P 

Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. 

Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. 

*går og tar på seg siklesmekke*

Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdagsgodt en adventslørdag verdig :D Fettete, klissete og søtt. Akkurat slik tannlegen min liker det :P 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Welshennemi

Gjerne! ?

@lillekrapyl Takk for oppskrift! Ser godt ut. ?

På 10.12.2015, 23.37.55, Lene_S skrev: *fnis* Jeg får prøve meg frem. da. Hvis de blir gamle nok [emoji14] 

Skulle lage i dag, men hadde ikke fått med meg dele om å røre smør og sukker, og ikke tatt smøret ut av kjøleskapet, men det har jeg gjort nå, så da blir det baking i morra. 

Hvis jeg lar de stå for lenge, så putter jeg dem i fryser'n, tenker jeg. Det funker i hvert fall på kransekake, som blir seig av frysing. Det meste blir jo gjerne det. 

*går og tar på seg siklesmekke*

Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdagsgodt en adventslørdag verdig [emoji3] Fettete, klissete og søtt. Akkurat slik tannlegen min liker det [emoji14] 

Yeeeees! Deiligdeilig snop. ?(Og god bedring!)

Eg laga Rocky road og kolakaker på fredag til å ha med i namnedag laurdag, og det vart fort tomt, gitt. Har litt rr att som eg sneik vekk, men må lage meir før jul skjønar eg.

Sent fra min D5803 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...