Gå til innhold
Hundesonen.no

Skjøt og drepte naboens leonberger- trodde det var hjort!


Ane
 Share

Recommended Posts

http://www.nettavisen.no/nyheter/article3673660.ece

"Tiltalte så et stort dyr, som han trodde var en hjort, ute på jordet ved et reveåte som tiltalte hadde lagt ut. Tiltalte tok derfor frem og gjorde klar en grovkalibret rifle. Da tiltaltes kone kom hjem og svingte bilen inn på tunet, kunne tiltalte se at det store dyret var en hund. Hunden beveget seg først mot huset, mens da den så ut til å stikke til skogs skjøt tiltalte hunden, fra vinduet i annen etasje i huset, stå det i dommen som er ført til pennen av dommerfullmektig Camilla Jensen.

Bakgrunnen for at han valgte å avlive hunden var at han mente at den aktuelle hunden hadde jaget sauene hans tidligere på høsten."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At slike mennesker får lov til å beholde våpenlisensen er litt beyond meg. Særlig når man ser på "unnskyldningen":

Bakgrunnen for at han valgte å avlive hunden var at han mente at den aktuelle hunden hadde jaget sauene hans tidligere på høsten.

Ifølge retten kan man ikke se at den dømte vinjemannen stod overfor en situasjon hvor han måtte forhindre at hunden angrep sauer.

- Tvert i mot har tiltalte opplyst at sauene befant seg innendørs på kvelden den 14.november 2011. Retten kan ikke se at én sau hadde forsvunnet og ikke blitt funnet igjen tidligere det året, på sommeren/høsten, vil være tilstrekkelig til å si at hunden som befant seg ved tiltaltes reveåte på noen måte jaget eller angrep dyr eller mennesker, skriver dommeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke at man ikke har automatikk i å frata folk våpenlisens umiddelbart de driver og skyter på "feil" mål, jeg... De som skyter hester og kuer når de jakter elg, en gigahund istedenfor en rev (som vel var målet her, da han hadde lagt ut åte), osv.

Trenger man virkelig jegere så mye at man kan la slike løpe rundt med ladde våpen?

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fy flate, at det går an. Han burde helt klart bli fratatt lisensen, men ærlig talt, hva er det for en tullebot? Totalt 11200 må han ut med? Leste at hundeeieren ikke tenkte på pengene, men det beløpet dekker jo ikke engang valpeprisen!

Og "tiltalte så et stort dyr, som han trodde var hjort" - greit leonbergere er store altså, men.. :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes hele saken virket veldig merkelig. Han trodde det var en hjort, så det var en hund, så skjøt han..?

Det er fordi avisene har laget tabolid overskrift av saken.

Det har altså kommet fram at mannen så det han trodde var en hjort (hans unnskyldning for å ha en skarpladd rifle i andreetasjen av huset sitt), i det kjerringa kom hjem så han på magisk vis at det var en hund, men når hunden løp til skogs fant han ut at det var samme hund som hadde jaget sau tidligere (når han aldri hadde hatt sauene ute på gitt tidspunkt en gang) og skøyt derfor hunden. Fordi den hadde jaget sau tidligere, i følge han, men det hadde den jo ikke. Det hele er et sammensurium av dårlige unnskyldninger fra noen som aldri skulle hatt lov å ha våpen, etter min mening...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...