Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå april!


Anette
 Share

Recommended Posts

Vi har aldri att behov for å blåse Leo, han har fått bad 2 ganger i sitt liv ca, er 2 år nå.. Og er han sølete ligger han litt i gangen å tørker, reiser seg og rister seg og alt er borte! Praktisk med lapphund pels :D

Vet nesten ikke om noen som har blåser, føner eller bader lappene sine ofte, de eneste er noen av de som driver vldig med utstilling. :)

Ohh har de en sånn magisk pels :D *liker*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 6.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå har jeg vært ufin og skummet alt om er skrevet siden sist, men jeg vil så gjerne få dele noen gode nyheter med dere: Jeg sto på eksamen i dag! Og siden jeg har outet meg i en annen tråd, kan j

Jeg hentet kjole i posten i dag jeg

Noomi har HD-A.

Posted Images

Det er ikke "alltid bra" når man brekker seg og ikke får det ned en gang :aww::P

Jeg syns jo kanskje at Tuva høres mer normal ut enn tispa som sleiker sår på magen til valpen sin jeg da, men det er jo meg. Folk vil alltid legge seg opp i det der, og jeg tenker at jeg gir **** altså. Jeg kjenner tispa best, jeg ser hvordan hun reagerer, jeg ser hvordan valpene tar det, jeg er oppegående nok til å skjønne om de trenger mer ro eller om det er greit at jeg er der. Da kan andre folk både si og gjøre hva fader de vil.

Ja, jeg må lære meg å gi litt mer **** :lol: Hu sleika sår siden hun kun fikk 1 nå, men 9 forrige gang, så hu var visst vandt til å sleike mye :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol: :lol:

Jeg skal på jobbintervju i morgen, jeg. Det har jeg ikke vært på på sånn to år, så jeg er litt ute av trening kjenner jeg. Skal ta med et par attester og karakterutskrifter, og kle meg rent og pent, og forøvrig satse på å være meg sjæl. Det får da holde.

Nå sitter jeg egentlig og ser en episode av Modern Family, nettet mitt må bare bestemme seg for om det skal streame ferdig episoden eller ikke. Det er vel uansett sengetid om ikke så alt for lenge kjenner jeg. Enn å være så A-menneske som jeg har blitt...

Nå var jeg i så innmari godt humør etter den videosnutten at da jeg tenkte på Ingvild som skulle være seg selv, tenkte jeg selvfølgelig på Ingvild som seg selv etter aktiv miljøtrening i det sosiale studenterliv og tenkte å komme med noen visdomsord i den retning. Det skal jeg altså ikke gjøre :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye koster en sånn blåser da? Tror det er noe å ha når vi får oss en lapphund gitt :)

Fra 2.500 kroner til 10.000 kroner, avhengig av hvor sterk motor du skal ha, om du skal ha varm- eller kaldluft, osv, osv. Snakk gjerne med folk i ditt rasemiljø for å finne ut hva de bruker - pelskvaliteten og -kvantiteten er jo ulik fra rase til rase.

Min er over fem år, og det har kommet mange bedre modeller etter den, så jeg kunne tenkt meg ny - men tar meg ikke råd så lenge blåseren enda fungerer og ikke er noe å utsette på annet enn at enda sterkere motorer gjør pelsen fortere tørr. Toril her inne kjøpte vel ny blåser i fjor samme sted som jeg kjøpte min, og den har en annen effekt; bedre effekt. Men jeg har jo funnet hundefønere til 500 kroner også. En får det en betaler for - spørsmålet er hva en trenger.

Det tror jeg på ja! Skulle akkurat til å spørre hvor du som regel blåser av hundene all søla, men jaggu kom du meg i forkjøpet. Hvis det viser seg at Luna er en badenymfe så vil jeg også tro at hun kan bli utsatt for våteksem med så tett pels. Nå står sele på førsteplass på lista, men tror vi kan plassere blåser på en god nummer to.

Btw, er det noen mulighet for at man får kjøpt sånt i Kiel, og er det noe å spare på å kjøpe det i Tyskland?

Er det for kaldt ute, står jeg heller i gangen og blåser - jeg orker ikke bli kald ute, og det er jo ikke vits i å blåse de tørre i regnet, så får jeg heller vaske over i gangen senere.

Jeg vet ikke hva slikt koster i Tyskland, men jeg vet noen bestiller fra USA fordi det selv med moms og toll blir billigere. Det er jo ikke verre enn å sjekke priser på nettsider og sammenligne. Men jeg er ganske sikker på at de har slike blåsere - vi er neppe alene om å bruke dem ;) På verdensutstillinger og andre store arrangement ser jeg folk blåse pelsene helt til hunden skal inn, både russere og italienere. De må ha forferdelig dårlig pelskvalitet om de må blåse volum i pelsen helt til de blir kalt inn i ringen... :whistle:

Nå kjente jeg at jeg ble ordentlig irritert, javel det er kanskje tull at jeg var så mye sammen med Tuva og valpene, men jeg hadde ikke en valp som var skadet!

Nå må jeg bare spørre, for enten er jeg vranglært eller så er det noe galt! Er det ikke betryggende for en tispe som akkurat har født å ha en kjær person i nærheten?? Er det virkelig så ***** forstyrrende at eier sitter i samme rom og leser en bok eller sitter på pc'en?

Hø?

Begge mine har blitt stresset av å ikke har meg tilstedet og prøvd transportere valpene til der jeg sitter. Pilling og slikt har de ikke ville at jeg skal gjøre for mye, men de viser tydelig at de så absolutt vil ha meg i samme rom.

Talli har jo helst ville ligge oppå meg for å føde siste gangen.

Så er jeg hjemme så har jeg vært på valperommet. Sett på tv på laptop, spist maten min der o.l.

Samme her, og det gjør mange av de jeg kjenner også. Jeg sov på samme rom som valpene i flere uker, og tilbragte mye tid på valperommet. Jeg klarte vel egentlig knapt nok å løsrive meg fra dem :D

Det hendte at X'en forlot valpekassa, men det var neppe på grunn av meg, det var vel mer for at hun trengte en pause fra valpene, måtte strekke på beina, etc. Så lenge ikke valpene klagde, lot jeg henne styre det. Hun kunne også komme opp i senga der jeg var (senga på valperommet, altså) for en kosestund, og da fikk hun selvfølgelig lov til det. Det skjedde da nok rart og nytt i livet hennes, om hun ikke skulle være isolert fra meg også.

Da valpene var tre-fire uker gamle, hadde de ikke lyst til å være på valperommet lenger, de ville ut i verden - så da flyttet vi alle sammen ned i stua, der hadde jeg knapt vært siden før de kom til verden.

Og det ble da folk av disse valpene også, selv om de var mye med meg. Selv han som var her til han var fem måneder klarte løsrivelsen uproblematisk, og tok karantenestasjonen og deretter rasemiljøet i Australia med storm. Hello World!

Jeg er jo endatil alene, så valper født i en familie blir jo mer vant til ulike mennesker. Men jeg hadde etter hvert så mye besøk og hadde de med rundt omkring, at jeg tror det kompenserte finfint at jeg ikke har skjegg, baritonstemme, babygråt og andre variasjoner over human race i hus.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke "alltid bra" når man brekker seg og ikke får det ned en gang :aww::P Jeg syns jo kanskje at Tuva høres mer normal ut enn tispa som sleiker sår på magen til valpen sin jeg da, men det er jo meg. Folk vil alltid legge seg opp i det der, og jeg tenker at jeg gir **** altså. Jeg kjenner tispa best, jeg ser hvordan hun reagerer, jeg ser hvordan valpene tar det, jeg er oppegående nok til å skjønne om de trenger mer ro eller om det er greit at jeg er der. Da kan andre folk både si og gjøre hva fader de vil. Ja, jeg må lære meg å gi litt mer **** :lol: Hu sleika sår siden hun kun fikk 1 nå, men 9 forrige gang, så hu var visst vandt til å sleike mye :P
Ikke for å blande meg, Stine, men jeg må bare si at i akkurat den diskusjonen der var det jo like mye du som blanda deg inn i deres hundehold som de tilbake da. Jeg synes at kommentarene dine der hørtes litt "bedrevitene" ut og derfor fikk du kanskje de svarene du fikk tilbake. Uten at det sikkert var ment på den måten fra din side.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg må lære meg å gi litt mer **** :lol: Hu sleika sår siden hun kun fikk 1 nå, men 9 forrige gang, så hu var visst vandt til å sleike mye :P

Ah. Det høres rart ut allikevel, syns jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å blande meg, Stine, men jeg må bare si at i akkurat den diskusjonen der var det jo like mye du som blanda deg inn i deres hundehold som de tilbake da. Jeg synes at kommentarene dine der hørtes litt "bedrevitene" ut og derfor fikk du kanskje de svarene du fikk tilbake. Uten at det sikkert var ment på den måten fra din side.

Det var ikke ment bedrevitende, jeg spurte først bare om det ikke var normalt å være sammen 24 timer i døgnet med så små valper, noe jeg virkelig trodde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter og vrir hjernen og prøver å få til noe vettu. Noen ganger kommer ting strømmende og alt er gjort på null komma niks. Mens andre ganger er alt bare helt sånn :|:blink::gaah::ike::ermm::huh::pinch::ide::getlost:

Endelig noen med en hjerne som i perioder tydeligvis ligner min :|:blink::gaah::ike::ermm::pinch::ide::getlost: ... :whistle::offtopic::twisted::sleep:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blondie koste seg så utrolig mye i helgen med besøkshundene, og hun lyste virkelig opp! Jeg syntes også det var herlig å ha en liten flokk på 3 hunder. Så jeg har bestemt meg for at hun ikke skal være alene lengre :aww: Jeg får heller låne meg hunder frem til jeg får min egen. Mamma skal ringe oppdretteren sin i morgen som kanskje har en hund jeg kan låne :) Hello Cocker Spaniel!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Red sky at night, shepherds delight - finvær i morra :D

Jepp. Aften rød, morgen sød.

Min morgen blir kanskje ikke så veldig sød, skal nemlig til fysioduden og ligge på magen mens han bøyer et kne som ikke kan bøyes mer enn 90 grader. Han legger all sin tyngde på mens han sier at han vet det er vondt, men jeg må bare gjennom det. Jeg har aldri visst før at det er så vondt å være hos fysioduder, trodde sånt skulle være behagelig jeg. Lurer på om jeg skal si at jeg vil ha et bein som ikke kan bøyes helt, hvem trenger å sykle eller sitte på huk? Husker ikke sist jeg gjorde noen av delene. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlighet å jeg er ego på godterier i huset :blink: vi kjøpte latterlig mye i sverige på lørdag, men allikevel må jeg passe påat samboer ikke spiser for mye.. Tror jeg skalfinbe en fisk han kan dælje i huet mitt jeg :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klassikeren over alle klassikkere :wub: NÅ ERN SÅNN IGJEN!!!

Den der er så fantastisk! :lol: :lol: Ein av dei aller beste dei har, og dei to har MYKJE bra!

---

Eg skal på kurs i morgon, ADR klasse 7 (for å få lov til å frakte radioaktivar på veg). Dei ringde før helga og sa at dei hadde sendt melding med tidspunkt på. No har eg lada telefonen og sjekka mailen, men ingen stader står det. Ho sa eitt eller anna om klokka 7 og noko. Eg får møte klokka 7 og sjå om det er nokon der... og då er det LAANGT forbi leggjetid no. Kva skjedde med kvelden? :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, de har det :D veldig praktisk og deilig! Har dere kommet over noen til omplassering enda?

Den på charlottes omplassering. Fikk endelig svar på mail fra henne igår. Jeg sendte svar i retur og nå venter vi igjen på ny mail :P

Fikk også en henvendelse på annonsen min på finn, men ikke fått noe videre svar derfra enda heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Førekort er innmari dyrt gruer meg til og se hva mitt ender på,men prøver og se positivt på det da kommer jeg meg overalt jeg vil :)

Blåser :wub:

I dag har Arla fått tur alene og det var ikke feil sa hun der hun spratt rundt.Tindra har trent Lp i dag trur hun,men egentlig var hun bare en klovn rett og slett..Noen som vil anbefale Netflix over viaplay? Er det egentlig noe forskjell?

Aner ikke, jeg har netflix, men har ikke prøvd viaplay, men begge har jo en mnd gratis så du kan jo bare prøve og se, så avbestiller du bare den du likte dårligst..

Vi har kost oss ute i 5 timer i dag. Er så deilig med dette fine været. Først gikk vi to små spor som gikk så der, så trente vi lydighet, det gikk bra også gikk vi en drøy to timers tur sammen med lene og hennes 3 hunder. Nå er det rimelig stille her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal ikke ha flere venner enn meg.. Er ikke jeg bra nok kanskje?!!

Sent from my GT-I9100

Du driver for mye med mynder og venstresvinger :icon_confused:

Slapper av med en kopp te før jeg skal dra på jobb. Hundene har fått en god tur og Blaze lekte masse med sheltiefrøkna som var med. Han har funnet sin faste post i vinduskarmen og Felix sin i sofakroken. Heldige er de!

Forresten, jeg og kjæresten har planer om å flytte sammen, så om noen trøndersoniser vet av noe hvor det er lov med hund så rop ut :) Blir jo ledig her også og jeg regner med utleier fremdeles vil leie ut til hundefolk.

Hvor bor du nå daa? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... hjemme fra Stavanger. Å tilbringe dagen med tre søsken som har mistet begge foreldrene sine på 18 mnd, og sitter sammen for å planlegge den perfekte begravelse, er ufattelig tungt.... Hodet er full av tanker... Jeg skal virkelig ta meg sammen og sette mer pris på alt jeg har :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus
ÅÅÅ stakkar! Sånne smilehunder skal ha en klem de, ikke sendes i skammekroken :(

But he took all of the kitty's treats :o

Jeg er sliten jeg er sliten jeg er sliten jeg er sliten jeg er sliten jeg er sliten. Veit dere hva? Det er så og si nøyaktig 3 måneder til vi debuterer i spor :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...