Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva ville du bli/hva studerte du/hva endte du opp med å jobbe med?


Missy-
 Share

Recommended Posts

Siden vi i går hadde så mange studietråder, tenkte jeg kanskje at vi som går og fomler i mørket ang utdanning kanskje kunne hente litt inspirasjon fra medsoniser. Skyt meg gjerne om det er laget en slik tråd tidligere.

Fortell gjerne litt rundt det også, hvorfor valgte du å studere det, trives du osv. Samme med jobb, hvorfor, hva er dine oppgaver, og trives du?

Edit: skriveleif.

Endret av Missy-
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 188
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bare kom på en herlig historie: Et år var han jeg bodde sammen med fadder for nye studenter på BA i statsvitenskap. Vi var sånne kule, verdensvante, litt eldre studenter som hadde fadderbarna ho

Jeg har matematikk, fysikk og kjemi fra Universitetet i Oslo, hovedfag i spektroskopi men skiftet over til kvantemekanikk for en dr-grad. Desverre blidde det ingen dr-grad pga en tysk gruppe publisert

Jeg vingler litt mellom to veldig forskjellige retninger. Da jeg skulle begynne på vgs, søkte jeg Tomb jordbruksskole (oppvokst i Oslo vest, så alle syntes jeg var litt rar) og kom inn, men i og med a

Jeg har bachlorgrad i "Automatiseringsteknikk" som er en ingeniørtittel. Og for at dette ikke skal fremstå som selvskryt så vil jeg påstå at denne utdanningen er relativ enkel og har en liten arbeidsmengde. Ingeniørtitler generelt sett er veldig oppskrytt. Jeg har aldri vært et skolelys, men jeg klarte tre år på høyskole uten å stryke et eneste fag, og uten å på noen som helst måte jobbe meg i hjel, og i tillegg få helt greie karakterer og etterhvert en god og trygg jobb.

Fordelen med de aller fleste ingeniørutdanninger (kanskje med unntak av Bioingeniør) er at du er nærmest garantert jobb i dagens marked. Lønnen er også god, og startlønnen for en høyskoleingeniør med bachlorgrad er rundt 380 000 - 400 000 brutto. Som ingeniør får man også variert arbeid, iallefall i mitt tilfelle.

Jeg jobber som prosjektingeniør for et større norsk firma som bl.a leverer "IAS" (Integrated Alarm System) til skip verden over. Arbeidsoppgavne er varierte - jeg jobber sjelden med det samme i mer enn to-tre uker om gangen. I tillegg så får jeg reise en del, og i år har jeg vært til sammen ca 6 uker i Singapore. Over nyttår skal jeg sannsynligvis til Kina og Dubai. Det er ikke til å stikke under en stol at på sånne turer så turer så jobber man mye - ca 10-12 timer om dagen 6-7 dager i uken, men det å komme seg ut av kontoret et par månder i året er gull verdt. Iallefall for rastløse meg. Og på disse turene så er det fort gjort å doble eller tredoble månedslønnen også, og det er slettes ikke dumt. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har kun yrkesutdanning, då fagbrev som yrkessjåfør. Eg har i tillegg studiekompetanse, slik at eg kan studere seinare. Det er eit krav i vår slekt...

Eg starta læretida mi i 2006, sertifikat for vogntog var i boks på min 18 år og 3 månadersdag 6/12-06. Sidan då har eg køyrd lokalt, distrikt og langtransport, med alt frå toaksla 18-tonnar, til 50-tonns vogntog, heile tida for same firma. I september i år fekk eg jobb som trafikkleiar i firmaet si bergensavdeling, først som 50% (og 50% sjåfør), så no frå 1.12 100% trafikkleiar. No er det eg som har ansvaret for den daglege drifta av våre 25 bilar og 40 sjåførar her. Eg syter då for at bilane går som dei skal, at sjåførane veit kva dei skal gjere, eg er den kundane kontaktar om det er noko, eg førar inn løn til sjåførane og eg fakturerer kundane ved månadsskifte. Nok å hengje fingrane i, og det skortar ikkje på utfordringar i ei slik bransje. Men moro er det :) . (så har eg meg sjølvsagt ein tur ut i feltet frå tid til annan, eg tok ikkje denne jobben fordi eg var lei av å køyre lastebil)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veterinærstudent i ungarn på tredjeåret. Jeg var rett og slett ikke smart nok til å komme meg inn i Norge, så jeg tok en opptaksprøve til en skole i Budapest og stortrives der nede. De to første åra er steinharde, og jeg mistenker at litt av den grunnen er for å luke ut de som ikke "har det som trengs" for å klare seg der nede. Tredjeåret er jo også hardt, men når man kommer inn i tredje så blir man veterinær.

Når man er ferdig med fjerdeåret kan man søke om dispensasjon fra mattilsynet om å få jobbe som veterinær. Fint for sommerjobben. Studiet er godkjent i Norge og jeg kan begynne å jobbe med en gang studiet er over.

Ungarn er veldig hundevennlig og man kan ha med seg den firbeinte stort sett over alt. Det kan være litt stress med fly siden de aller fleste har hund, vil hjem til jul/sommer ca. samtidig og Norwegian bare tillater 4 dyr per flyvning.

Man kan også studere lege, psykolog, tannlege, økonomi og sikkert flere ting her nede. Det er masse nordmenn her og et kjempeflott miljø.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ett år med siviløkonomi og ett år med IT studier fra universitet i Canada (to påbegynte bachelorgrader som jeg fant ut ikke var noe for meg). Nå jobber jeg i en dyrebutikk, og om ikke poenggrensen på å komme inn på veterinærstudiet hopper 3-4 poeng til neste år, så begynner jeg der til høsten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vel ikke så mye utdannelse. Har kun formgivningsfag fra vgs (3 år), så litt akvakultur på høgskolen(1 år), så jobbet jeg i fjøs (melkeproduskjon,rundt om 100 dyr), så studerte jeg grafisk design (3 semester), så litt innen posten på kveldstid, så fikk jeg fast jobb på en vernet bedrift hvor jeg jobbet med silketrykk og design av t-skjorter motiv og logoer, samt kantine. Var arbeidleder der for menneksker med ulike diagnoser( downs, asberger, autisme, etc), jobbet der noen år, så flyttet jeg ut på landsbygda og begynte i posten igjen, da som landpostbud, og nå jobber jeg litt på videregående skolen som sekretær.

Så har gjort litt forskjellig og har litt ulike arbeidserfaring. Trives veldig godt med jobben jeg har nå. Men tjener ikke så godt da, men jeg klarer meg. Ofrer litt for å få bo her jeg bor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en bachelorgrad fra Universitetet i Oslo i tverrfaglige kjønnsstudier med sosialantropologi som fagfordypning, med emner fra Stockholm og Bali innpassa i graden.

I tillegg har jeg straks en mastergrad i sosialantropologi, jeg må bare levere oppgaven først. :P Der skriver jeg om unge menn som driver med strukturert sjekking, og har med andre fortsatt med meg kjønnsperspektivet fra bachelorgraden.

Men det jeg gjør hver eneste dag, er å jobbe på et institutt på Blindern. Her er jeg såkalt programskonsulent, som betyr at jeg har det administrative ansvaret for studentene våre, har studieveiledninger med dem, jobber utadretta for programmene (skriver tekstene til studiekatalogen, driver med Åpen Dag, oppdaterer programsider på nett osv) og veldig mye mer.

Jeg trur ikke man blir noen god sosialantropolog dersom man ikke er rimelig dreven på medmenneskelige relasjoner og er tillitsvekkende, da vi jo faktisk lever sammen med menneskene vi forsker på, og dermed er avhengige av innpass i feltet og at de faktisk får lyst til å dele livene sine med oss. Iboende empati og gode sosiale antenner og ikke minst erfaringa fra feltarbeidet (jeg bodde med informantene mine i 10 mnd) bruker jeg hver eneste dag i jobben min, i tillegg til den mer formelle kompetansen man får etter å ha vært en del av det samme utdanningssystemet som mine studenter nå er. På sikt vil jeg gjerne forske mer.

Jeg har altså ikke en yrkesutdanning, men har et sett med kompetanse og egenskaper som gjør at jeg i utgangspunktet kan jobbe innen de fleste bransjer hvor de trenger noen som kan bidra med ulike perspektiver på ting. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk ett år på almennfag men kjedet livet av meg, så jeg begynte på 2 år IKT Driftsfag, seilte igjennom på 6ere og gikk ut i lære. Etter et år flyttet jeg av personlige grunner til Trondheim og måtte bytte læreplass, der kom jeg på et skikkelig dritt sted og sluttet til slutt. Så gikk jeg almenn påbygg i Trondheim, flyttet ned til Tønsberg igjen og tok siste mnd'ene jeg manglet i lære på min "gamle" skole før jeg jobbet der videre.

Så til slutt havnet jeg med IKT-Driftsfag fagbrev samt gen. studiekompetanse. Begynte på NITH i høst men har blitt veldig syk og er for tiden på sykemelding inntill jeg blir behandlet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres spennende ut egentlig. Jeg tok psykologisk antropologi i år, og da jeg meldte meg på det var det bare fordi jeg måtte ha et perspektivemne og fordi det passet med timeplanen, jeg ante egentlig ikke hva det gikk ut på :P Men jeg ble veldig positivt overrasket etter de første forelesningene, og det viste seg å være det mest spennende faget jeg tok i år, der jeg faktisk ville vite hva som sto på de neste sidene i pensum, istedenfor bare å pløye seg igjennom av plikt :D Så det ga faktisk mersmak... mye mer spennende enn det jeg egentlig studerer:P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg studerer nå til en bachelor i biologi på UMB. Har bare en eksamen fra å være ferdig med 3. semester. Min studieretning innenfor biologi er økologi, evolusjon og biodiversitet. Planen er å fokusere på adferd og zoologi i bacheloren :) Studiet er ikke veldig hardt, men det krever selvfølgelig tid. Ikke minst er det veldig interessant og mange spennede fag!

Når jeg er ferdig med disse tre årene er jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre. Tror at jeg skal fortsette med en master her på UMB i naturbasert reiseliv og fokusere på naturturisme. Forhåpentligvis blir det litt fag i Canada eller Alaska, men får se :) Planen er også å få et år med pedagogikk som fokuserer på naturbasert læring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke fullført vgs ennå, men holder på med 3 fag der nå, som privatist :) Har eksamen til sommern, og så er det resterende 3 fag til neste sommer :)

Har nå begynt på hundemassasje utdannelsen, har hittil tatt grunnkurset, har trinn 1 i Mars :) I Januar begynner jeg på instruktør utdannelsen :) Og så skal jeg kanskje jobbe hos Oslo hundeskole :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordelen med de aller fleste ingeniørutdanninger (kanskje med unntak av Bioingeniør) er at du er nærmest garantert jobb i dagens marked.

Det er det også for bioingeniører.. Det er generelt manko på bioingeniører rundt om i landet, unntatt Trondheim.

Jeg selv går bioingeniør 1. året nå. Jeg har fra tidligere gått allmenfag med fagene biologi, data og rettslære. Videre har jeg tatt 3MX som privatist, samtidlig som jeg har tatt forkurs for ingeniørutdanning. Videre søkte jeg meg inn på BI, med en plan for å ta en bach. grad i økonomi, men det ble litt for kjedelig, så jeg avsluttet midt i 2. året og har nå "bare" graden bedriftøkonom.

Og jeg må si at jeg stortrives på bioingeniørstudiet. Det er relativt hardt med veldig mange obligatoriske innleveringer (gjennomsnitt 3 i uka på det værste), og det gir liten tid å lese pensum.

Når man jobber som bioingeniør kan man gjøre forskjellige ting. Hovedoppgavene er som regel å ta blodprøver og analysere de, men man analyserer også alle andre prøver tatt ifra kroppen. Så som regel jobber man på laboratorier eller på poliklinikker. Man kan også få seg jobb i offshore og olje, og man kan videre ta en videreutdanning og dermed er markedet enda større. Mange jobber feks i statoil som HMS-ansvarlig. Man kan også jobbe på oppdrettsanlegg for fisk.

Og ikke minst; det er definitivt artig å lære om kroppen og samtidlig ha en del realfag :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det også for bioingeniører.. Det er generelt manko på bioingeniører rundt om i landet, unntatt Trondheim

Men der har du ikke like mye valgfrihet i hvor man skal jobbe. Mye jobber i de største byene, og på sykehus, men ikke mye på "landsbygda".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men der har du ikke like mye valgfrihet i hvor man skal jobbe. Mye jobber i de største byene, og på sykehus, men ikke mye på "landsbygda".

Et hversted som har legekontor, har du jobb ;) Og det er vel det samme som andre ingeniører.. Det er ikke bare bare å skaffe seg ingeniørjobb på landsbygda..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg studerer økonomi og administrasjon på UMB i Ås. Valgte det egentlig fordi jeg ikke hadde peiling på hva jeg ville, og økonomi er jo et ganske bredt felt med mange muligheter, så da ble det det. Heldigivs viser det seg at studiet absolutt er noe for meg, så jeg stortrives! Vet ikke helt hva jeg vil gå videre med enda, er bare på 1.året, men tenker noe innen regnskap/revisjon :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en bachelor i biologi ved NTNU, og tar nå en mastergrad i Natural Resources Management. Oppgaven min går på å knytte forekomster av rødlistede/truede planter i norge til hva slags type arealbruk det er i området. ev mangel på slikt. Slik at vi bedre kan ta vare på populasjonene av disse artene i fremtiden.

Trives veldig godt. Spennende å jobbe med data man selv har samlet inn :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere er heldige som vet hva dere vil jobbe med...

Jeg har et friår fra NKF Grafisk Design, fordi skolen i Trondheim var ganske dårlig og sto ikke til forventningene mine i det hele tatt... Det var dårlig lagt opp for oss som kunne en del fra før, så vi ble sittende å vente på de som aldri hadde rørt photoshop før osv.... Og DTE gadd jeg ikke å betale for. Så nå må jeg snart bestemme meg for om jeg vil ta ferdig utdannelsen her i Oslo..

Ellers så vil jeg kanskje bli dyrepleier.. Jeg vingler ekstremt frem og tilbake og er generelt blank, og har alltid vært det..! Irriterende...

Nå jobber jeg i klesbutikk og trives veldig godt der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg studerer for å bli landskapsarkitekt og er nå midt i mitt tredje år. Universitetet i Ås. Det er et professjonsstudie, så det blir en master på meg. :) Jeg ønsker å jobbe med overordnet planlegging gjerne med noe fokus på forvaltning av grøntområder.

Utrolig hardt studie om jeg skal være ærlig, men veldig spennende og helt enorme variasjoner i senere arbeidsoppgaver. Så jeg skal holde ut!

Fra før har jeg et år på husdyrvitenskap fra UMB med mye realfag. Fokus på produksjonsdyr, men også foring av hest og hund. Jeg har virkelig tatt en helomvending innenfor utdannelse, men er glad jeg fikk prøve litt forskjellig før jeg bestemte meg.

Ved siden av studiene har jeg to eksrajobber. Jeg har jobbet i snart fem år i dyrebutikk, der jeg jobber nesten hver helg. I tillegg er jeg utlånsvakt på universitetsbiblioteket her på UMB. Veldig trivelige folk og god lønn - liker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et hversted som har legekontor, har du jobb ;) Og det er vel det samme som andre ingeniører.. Det er ikke bare bare å skaffe seg ingeniørjobb på landsbygda..

Så er det sikkert ikke alle som vil jobbe på et legekontor heller da, og selv om det er bioingeniørstillinger der så betyr ikke det at det er noen ledig. Og det kommer helt ann på type bygd og hvilken ingeniør du er, men generelt sett er det lettere for ikke-bioingeniører.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobber i en bank og jobber innenfor et spennende område i vekst. Trives veldig godt i jobben min.

Varierte oppgaver som samtidig er utfordrene.

Er utdannet fotograf, tatt almenn påbygg og så Bedriftsøkonom gjennom BI. Vurderer å ta noe mer BI via jobben, men har ikke bestemt meg enda. Litt pes med skole ved siden av full jobb, to hunder og masse styreverv i div hundeklubber.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så er det sikkert ikke alle som vil jobbe på et legekontor heller da, og selv om det er bioingeniørstillinger der så betyr ikke det at det er noen ledig. Og det kommer helt ann på type bygd og hvilken ingeniør du er, men generelt sett er det lettere for ikke-bioingeniører.

Føler dette er en litt teit diskusjon, da dette er snakk om mange forskjellige yrker osv. Og det handler om mange relative faktorer.. Der jeg kommer ifra og et annet sted jeg skal antageligvis bosette meg, er det mye lettere å få seg jobb som bioingeniør enn en annen type ingeniør, men man må kanskje regne me litt daglig pendling.. Der jeg kommer ifra er det 500 innbyggere, der får ingen ingeniører seg jobb.

Men det er ikke problem å få seg jobb som bioingeniør, når det er manko.. Men nei, man kan ikke velge et øde sted og tro at man får seg lett jobb på steder der"ingen skulle tru at nokon kunne bu".

At man ikke vil jobbe på et legekontor, er alltids greit det. Men igjen, da vil man kanskje ikke bo skikkelig på bygda heller.. Men igjen, det er ikke problem å få seg jobb...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...