Gå til innhold
Hundesonen.no

Sonens skamme- og skrytelivsstilstråd


soelvd
 Share

Recommended Posts

  • Svar 163
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Når det gjelder mat og godis eier jeg ingen skam. Fra mamma sin side har det blitt regna som bra å ha litt ekstra slik at man ikke fryser ihjel på fjellet, og på fars side trenger man kaloriene for å

Ja, for jeg blir sett stygt på om jeg spiser en sjokolade ute, jeg blir sett stygt på om jeg drikker brus, jeg blir faktisk sett rart på når jeg drikker vann, jeg blir sett rart på når jeg drikker smo

Jeg sluttet å røyke i november 2010, altså ca 15 mnd siden. Jeg har alltid vært en tynn person, men da røyken forsvant spiste jeg litt for mye sjokolader og sånt.... og kiloene bare rullet på. Det ble

Posted Images

Når det gjelder mat og godis eier jeg ingen skam. Fra mamma sin side har det blitt regna som bra å ha litt ekstra slik at man ikke fryser ihjel på fjellet, og på fars side trenger man kaloriene for å holde ut i jobben som bonde i karrig vestlandslandskap. Farmor pleide å si: et til du skjems, og så forsyne du deg ein gång te!

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skammer meg ikke om jeg spiser en sjokolade eller spiser noe usunt offentlig (eller hjemme). Men jeg vet at det ikke er det smarte valget om jeg ønsker å gå ned i vekt eller holde vekta.

Jeg vil tro at for mange når de spiser noe de føler er dritt, så er det mer en mental "skam" fordi kanskje viljestyrken ikke strakk helt til? :) Eller at man føler at man har sviktet seg selv litt over lengre tid, om man har lagt på seg mye og føler seg litt fortvilet over det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smågodtet legger seg kanskje ikke på baken din ennå, SandyEyecandy, men sukker og fett har ingen god virkning innvendig heller. Fett avleirer seg inne i blodårene og hemmer blodomløpet f.eks.

Hehe, jeg er snart 32 år, så jeg er godt kjent med både endringer i fysisk form og hva godteri og svineri gjør med kroppen, altså.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært kjempe flink til og kutte ut cola og heller gå over til pepsimax,spise hver 3 time sånn ca og målet mitt var og gå ned en del kilo da jeg ikke trives med meg selv..

Har gått ned 8 kg på litt over en mnd,men nå kjenner jeg sukker behovet stiger for hver dag så i går spiste jeg en pose daim sjokolade uten om godte dagen min...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener ikke å ødelegge tråden, men jeg må bare spørre: Er det mye skam forbundet med det å spise for dere?

Nei, ikke skam. Heller tvert imot. Jeg føler ikke skam hvis jeg spiser usunt (av og til når det er spist opp, himler jeg litt med øynene og tenker, herregud, var det nødvendig å bruke penger på det da? Nå er jo gleden over alt!) - men jeg føler meg litt ekstra flink hvis jeg spiser sunt! :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært flink og sluttet med brus og holdt det i et par år nå, drikker farris istedet. Dessuten har jeg ikke røyka på 2 uker :)Men, dessverre så er jeg si på og spise godteri hele uken, selv om jeg helst ikke skal det.. Spessielt etter jeg har trena, for da har jeg jo vært flink... Nå har jeg ørebetennelse feber og hovne lymfeknyter så da kan jeg spise akkurat hva jeg vil fortenkt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener ikke å ødelegge tråden, men jeg må bare spørre: Er det mye skam forbundet med det å spise for dere? For meg er dette en helt uhyrlig problemstilling, og jeg føler verken skam eller stolhet over ting jeg spiser. Når folk titter litt ekstra på meg fordi jeg som voksen person spiser smågodt på vei hjem fra jobben, er jeg ganske sikker på at det er av misunnelse heller enn forskrekkelse, hehe. Jeg innser selvsagt at ting hadde stilt seg annerledes om jeg hadde vært overvektig, men i et sånt tilfelle vil jeg tru at det blir enda viktigere å ikke legg fokus på skammen, men heller på det positive, forutsatt at en VIL ned i vekt, da. :)

Absolutt ikke, koser meg med sjokolade og alt om jeg vil, kan det heldigvis. :)

Prøver å spise iallefall noe grønt i kosten hver dag, eller knaske litt grønt eller frukt innimellom, og ellers veldig glad i sunn mat, men jeg vet å kose meg også.

Og når det kommer til god middagsmat er jeg helt rå, spiser samme størrelse på posjon som de fleste menn. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg eiærnte skam jeg :D Slutta med det nå mens jeg bor hos pappa. Satser heller på en mer sunn livsstil når vi flytter ut og kan styre hva som kommer inn i heimen selv :)

Til mæddan blir det pølsegryte med pasta, broccoli, blomkål og lauk, og jeg håper det kan gjøre litt opp for colaen jeg sitter og drikker akkurat nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er streng med meg selv fordi jeg vil ha det sånn, jeg vil være sunn på innsiden også. Derfor har jeg godtedag i helgen, lørdag. Men det er lov å spise opp restene dagen etter :P

Men i dag fant jeg en halv toppris, og da måtte jeg stappe innpå. (Og så tenker dere; WOW shit, hun spiste EN HALV toppris, kriiise. hehe Men altså, jeg er shokoholiker light og derfor har jeg ingen ting søtt hjemme så lenge det ikke er meningen å spise det opp. Men det er egentlig ikke lov å spise usunn mat eller digg annet enn i helgen for meg. Sånn har jeg hatt det hjemme og sånn har jeg det ennå. Og siden det var den største synden min i dag ,så ble det bare med den :P ) Men nu skal jeg trene en timestid før jeg skal stupe til sengs med silkepelsen og lese på senga til jeg ikke klarer å holde øynene oppe lenger.

Endret av LXT
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feil tråd?

Nei, men jeg hadde ikke fått med meg at det skulle handle om mat. Som flere andre har jeg aldri vært tjukk. Spiser og drikker det jeg vil, jeg. Jeg bor i skauen og får mosjon hver dag, så den biten er dekka, også. Ja og så missa jeg på det med fargene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grovbrød med vossafår til lunsj, før jobb. Hjemmelaget pølsepizza og cola til middag. Fordi både jeg og gubben er sjuke og vi fortjener det :sleep:

Og nå forsvant det litt sjokolade ned i gapet mitt. Ups :innocent: Men man må da rydde opp i restene etter helgen, sant? :icon_confused::innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til frokost ble det grøt med sukker, kanel og et smørøye. Jeg gir teksten blå skrift, ettersom melk (i grøten), kanel og rosiner er sundt og ifølge NCS- fargesirkelen ligger blå mellom rødt og grønt :) Dermed er frokosten min litt sunn og litt usunn.

Et par snopebiter, for å kvitte meg med lørdagssukkeret.

Til lunch ble det en hjemmelaget juice av appelsin, drue og banan. Smakte hærverk, men jeg drakk litt.

Til jobbniste utpå ettermiddagen ble det en liten Burn og et halvt ostehorn med krydder.

Kveldsmat bestod av kremet blomkål og brokkolisuppe uten tilsatt salt, grovbrød med vita- smør og et halvt glass cola.

I morra skal jeg være litt flinkere :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...