Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

  • 4 weeks later...

Drar opp igjen denne tråden, for jeg må bare dele dagens middag! Så deilig med noe litt lett og enkelt og friskt etter all julematen :)

Skulle hatt et fristebilde, men noen spiste opp all maten på 5 minutter :P

Oppskriften finnes her: http://thepioneerwoman.com/cooking/2012/05/tortilla-rollups/

Edit: Kan jo komme med noen erfaringer forresten: Dette var akkurat nok til to voksne til middag, selv om det står 6 servings i oppskriften, så jeg antar at det skal være en forrett. Men det passer uansett fint til en lunsj eller noe. Men vær obs hvis man er flere, eller storspiste, og skal ha det til middag.

Jeg valgte å bruke snøfrisk, og det syntes jeg smakte ypperlig, men jeg tror jeg ville hatt enda mer av alt krydderet egentlig. Kremostblandingen smakte superdeilig når jeg smakte på den før jeg lagde rullene, men når jeg smakte alt sammen så savnet jeg bittelitt mer futt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veggislasagne laget fra scratch med feta og spinat. Det ble veldig godt.

Denne ideen skal jeg knabbe og bruke på Marivis. Jeg er alltid på leting etter kjapp middag som kan tweakes til hva man har i kjøla. Leftovers er genial lunsj til H også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veggislasagne laget fra scratch med feta og spinat. Det ble veldig godt.

Denne ideen skal jeg knabbe og bruke på Marivis. Jeg er alltid på leting etter kjapp middag som kan tweakes til hva man har i kjøla. Leftovers er genial lunsj til H også.

Oppskrift?

De rullene kan nok varieres i det uendelige, og jeg tipper de holder seg bra i kjøleskapet også, så det går an å lage dagen i forveien som matpakke f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt selvlaget oppskrift, skal knote den ned senere. :)

Har laget varianter av den du linket til, det var fint med en påminnelse.

Og DU!!! TUSEN TAKK FOR BURSDAGGAVE!!! Du er en knuppelupp!

Kun det beste for den beste, og bedre for tidlig enn for sent :banana:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldhusrøkt smalahåve og salt lammekjøtt. Kålrot og gulrot. Mandelpoteter. Setersmør! Bonden laget middag i dag fordi jeg har vært på jobb.

Og slå den: Skulle besøke mine gamle foreldre etter jobb. Så skulle jeg hente datteren min hos en klassevenninne. Da jeg kom hjem i 18.30-tiden så lurte guttene mine på hvor søsteren deres var? OOOOOI, hun hadde jeg helt glemt! Heldigvis fikk jeg eldstemann til å kjøre ned (2 mil) etter henne. Tror hun ble litt forundret over sin glemsomme mor!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tikka Masala! Fant ikke noen oppskrift og har aldri laget det før, men det var ikke så vanskelig å smake seg frem til.

- Frese finhakket løk, hvitløk, chili og paprika

- 2 bokser hakkede tomater

- Litt melk, fløte og naturell yoghurt

- Masse krydder (spisscumin, koriander, en sånn sitron-urteplante, salt)

- Ananas

- Mais

- Litt limesaft

- Kylling selvfølgelig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Løksuppe ala Maren. Første gang jeg lager det og fant ikke noen oppskrift jeg likte, så ble litt rart. Har noen en god oppskrift på løksuppe?

Hmmmm, jeg har en sånn "inni hodet på Siri"-oppskrift *ler*.

Kok opp vann med kyllingbuljongterninger (jeg synes den er best).

Smak til med litt pepper og ha i ett eller to laurbærblader.

Kutt opp et par løk og la dette koke sammen sånn at løken blir god og mør.

Ha det hele opp i ei stor serveringsskål, legg i ei loffeskive, ha masse ost på toppen og sett i ovnen. Gratineres til osten har fått en lett lys brunfarge :).

Her har middagen bestått av sosisser og mandelpotetmos som jeg hadde i fryseren :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten - hva gjør man med bananer som holder på å bli litt ekle? Jo, man skreller av skallet, pakker dem inn i plast og legger dem i fryseren. Blir utmerket bananis som man kan gumle i seg dersom man er litt fysen på noe godt :D.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svidd hvit saus (Hvordan banke inn i mannehjernen at man må RØRE i gryta HELE TIDEN når man setter induksjonsplata på fullt med melkemat i gryta)? Og oppi sausen var det (foruten SVARTE prikker og flak) kalkunpølse i biter.

Ellers hadde jeg deilig middag på jobb: Kjøttpudding i brun saus, erterstuning. Gele og vaniljesaus til dessert. Vi spiser sammen med beboerne på jobben, som miljøtrening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...