Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Lammegryte her. En lårskive av lam skåret i litt store biter ble stekt på stekepanne og lagt over i en gryte med en boks hakkete tomater og litt vann. Så stekte jeg løk og gulrotskiver og puttet i gryta. Lot det stå og putre i en times tid. Jevnet med mel og hadde oppi en real skvett fløte, salt, pepper og basilikum. Kokte poteter til.

Nok til i morgen også = tid til søndagstur.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som jeg skrev i AN-tråden, så ble det jo en klassisk viltmiddag i dag, men den var super enkel da. 
Jeg stekte et godt stykke hjortekjøtt, også tok jeg opp både viltsaus og hjemmelaget potetmos fra fryseren, stekte litt sopp og hadde rå grønnsaker til. Og tyttebær... rørte tyttebær. Hjemmelaget seff :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... og sånn egentlig, så kunne jeg helt klart greid meg fint uten den kjøttbiten... soppen er jo egentlig mye bedre :aww: 

I morgen tror jeg det blir noe så enkelt som spaghetti med smør og smeltet ost... evt uten ost... eller burde jeg lage noe med fisk? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nachostallerken. Stek opp kjøttdeig/karbonadedeig/vegetar"deig", tilsett tacokrydder. Legg nachoschips langs sidene og i bunn av en ildfast form, gjerne porsjonsstørrelse. Fyll på tacosaus, kjøtt og grønt etter ønske, topp med ost. Stek i ovn til osten er slik du vil ha den. Server med rømme, salsa, guacamole, salat eller hva det nå er du liker best!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Pixie skrev:

Nachostallerken. Stek opp kjøttdeig/karbonadedeig/vegetar"deig", tilsett tacokrydder. Legg nachoschips langs sidene og i bunn av en ildfast form, gjerne porsjonsstørrelse. Fyll på tacosaus, kjøtt og grønt etter ønske, topp med ost. Stek i ovn til osten er slik du vil ha den. Server med rømme, salsa, guacamole, salat eller hva det nå er du liker best!

Blir også bra med bønner i stedet for kjøtt/kjøtterstatning :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ørret stek i ovn på sitronskiver ( da blir de ikke svidde i bunnen, fint triks for grill også), poteter, agurksalat (vel hjemmedyrket agurk i hvert fall, og så bruker vi sånn fransk dressing pulver som man blander med vann og olje oppå), og litt lettrømme med litt sitronsaft+ krydder (timian tror jeg.. gubben som lager maten her). I morgen er det en av ukas 2 rødtkjøtt middager - kotletter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Snoffe skrev:

I dag er det fisketaco (torsk) med mango salsa og guacamole på planen :) noe av det beste som finnes!

Hva krydrer du fisken med? :) Har lyst på fisketaco, men vet ikke helt hva som er godt å krydre med. Fikk det i en matkasse en gang, men der var det et ferdigblandet krydder som fulgte meg.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, laikamor skrev:

Hva krydrer du fisken med? :) Har lyst på fisketaco, men vet ikke helt hva som er godt å krydre med. Fikk det i en matkasse en gang, men der var det et ferdigblandet krydder som fulgte meg.

 

Deler noen båter hvitløk i skiver, også har jeg salt og pepper på fisken. Steker dette sammen, og når fisken er ferdig så har jeg over litt sitron eller lime :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, SFX skrev:

Middagen i dag ble det jeg fant i fryseren, så jeg stekte et kyllinglår og en sommerkotelett i stekeovnen, og stekte wokblanding med litt brunt sukker. Veldig godt, og jeg gidder uansett bare sånn cirka to ganger i året å lage saus.

Jeg gidder også sjelden å lage saus - men bruker heller en dæsj Creme Fraiche til det meste - det blir liksom "sausen" min.. enkelt å grave fram fra boksen liksom :D Eller en liten dæsj remulade til fisk. 

4 minutter siden, Pixie skrev:

Helstekt kylling i stekeovnen, ris og grønt som tilbehør. Kjekt med fancy ovn med kyllingprogram (varmluft og grill ovenfra)! Ble innmari godt med crispy skinn :P

Finnes det? :lol: Jeg innser at jeg nok har en LITT tilårskommen steikovn :lol: 

Her ble det litt rester fra i går (potetmos og viltsaus), jeg fant en stakkarslig kotelett i fryseren (den hadde sikkert sånn best før-dato i 2014 eller noe...), plukket litt sukkererter og tok opp noen gulrøtter fra "grønnsakshagen" - også stekte jeg piggsopp som jeg var så heldig å finne i skogen på tur i dag. Jeg ble stappmett :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Finnes det? :lol: Jeg innser at jeg nok har en LITT tilårskommen steikovn :lol: 

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

30 minutter siden, Siri skrev:

Jeg gidder også sjelden å lage saus - men bruker heller en dæsj Creme Fraiche til det meste - det blir liksom "sausen" min.. enkelt å grave fram fra boksen liksom :D Eller en liten dæsj remulade til fisk. 

Jeg liker ikke rømme eller CF, så jeg bruker melk eller fløte i saus. Og en skvett melk over koteletten er liksom ikke det samme :-D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, Pixie skrev:

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

:lol: Jeg kjenner at jeg ikke helt har behovet for slike avanserte ovner :lol: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Jeg liker ikke rømme eller CF, så jeg bruker melk eller fløte i saus. Og en skvett melk over koteletten er liksom ikke det samme :-D 

Hhahaa, nei, jeg ser den... Melk egner seg vel strengt tatt ikke til noe som helst egentlig :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Pixie skrev:

Kyllingprogram, pizzaprogram, vaskeprogram, integrert steketermometer, mulighet til å legge inn tre egne programmer- innmari kjekt! Har lagt inn program for rundstykkene jeg lager oftest :P

Integrert steketermometer er gullgodt! Pizzaprogrammet er fint, ellers er de fleste spesialitetene oppskrytt... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...