Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

  • 4 weeks later...

Drar opp igjen denne tråden, for jeg må bare dele dagens middag! Så deilig med noe litt lett og enkelt og friskt etter all julematen :)

Skulle hatt et fristebilde, men noen spiste opp all maten på 5 minutter :P

Oppskriften finnes her: http://thepioneerwoman.com/cooking/2012/05/tortilla-rollups/

Edit: Kan jo komme med noen erfaringer forresten: Dette var akkurat nok til to voksne til middag, selv om det står 6 servings i oppskriften, så jeg antar at det skal være en forrett. Men det passer uansett fint til en lunsj eller noe. Men vær obs hvis man er flere, eller storspiste, og skal ha det til middag.

Jeg valgte å bruke snøfrisk, og det syntes jeg smakte ypperlig, men jeg tror jeg ville hatt enda mer av alt krydderet egentlig. Kremostblandingen smakte superdeilig når jeg smakte på den før jeg lagde rullene, men når jeg smakte alt sammen så savnet jeg bittelitt mer futt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veggislasagne laget fra scratch med feta og spinat. Det ble veldig godt.

Denne ideen skal jeg knabbe og bruke på Marivis. Jeg er alltid på leting etter kjapp middag som kan tweakes til hva man har i kjøla. Leftovers er genial lunsj til H også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veggislasagne laget fra scratch med feta og spinat. Det ble veldig godt.

Denne ideen skal jeg knabbe og bruke på Marivis. Jeg er alltid på leting etter kjapp middag som kan tweakes til hva man har i kjøla. Leftovers er genial lunsj til H også.

Oppskrift?

De rullene kan nok varieres i det uendelige, og jeg tipper de holder seg bra i kjøleskapet også, så det går an å lage dagen i forveien som matpakke f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt selvlaget oppskrift, skal knote den ned senere. :)

Har laget varianter av den du linket til, det var fint med en påminnelse.

Og DU!!! TUSEN TAKK FOR BURSDAGGAVE!!! Du er en knuppelupp!

Kun det beste for den beste, og bedre for tidlig enn for sent :banana:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldhusrøkt smalahåve og salt lammekjøtt. Kålrot og gulrot. Mandelpoteter. Setersmør! Bonden laget middag i dag fordi jeg har vært på jobb.

Og slå den: Skulle besøke mine gamle foreldre etter jobb. Så skulle jeg hente datteren min hos en klassevenninne. Da jeg kom hjem i 18.30-tiden så lurte guttene mine på hvor søsteren deres var? OOOOOI, hun hadde jeg helt glemt! Heldigvis fikk jeg eldstemann til å kjøre ned (2 mil) etter henne. Tror hun ble litt forundret over sin glemsomme mor!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tikka Masala! Fant ikke noen oppskrift og har aldri laget det før, men det var ikke så vanskelig å smake seg frem til.

- Frese finhakket løk, hvitløk, chili og paprika

- 2 bokser hakkede tomater

- Litt melk, fløte og naturell yoghurt

- Masse krydder (spisscumin, koriander, en sånn sitron-urteplante, salt)

- Ananas

- Mais

- Litt limesaft

- Kylling selvfølgelig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Løksuppe ala Maren. Første gang jeg lager det og fant ikke noen oppskrift jeg likte, så ble litt rart. Har noen en god oppskrift på løksuppe?

Hmmmm, jeg har en sånn "inni hodet på Siri"-oppskrift *ler*.

Kok opp vann med kyllingbuljongterninger (jeg synes den er best).

Smak til med litt pepper og ha i ett eller to laurbærblader.

Kutt opp et par løk og la dette koke sammen sånn at løken blir god og mør.

Ha det hele opp i ei stor serveringsskål, legg i ei loffeskive, ha masse ost på toppen og sett i ovnen. Gratineres til osten har fått en lett lys brunfarge :).

Her har middagen bestått av sosisser og mandelpotetmos som jeg hadde i fryseren :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten - hva gjør man med bananer som holder på å bli litt ekle? Jo, man skreller av skallet, pakker dem inn i plast og legger dem i fryseren. Blir utmerket bananis som man kan gumle i seg dersom man er litt fysen på noe godt :D.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svidd hvit saus (Hvordan banke inn i mannehjernen at man må RØRE i gryta HELE TIDEN når man setter induksjonsplata på fullt med melkemat i gryta)? Og oppi sausen var det (foruten SVARTE prikker og flak) kalkunpølse i biter.

Ellers hadde jeg deilig middag på jobb: Kjøttpudding i brun saus, erterstuning. Gele og vaniljesaus til dessert. Vi spiser sammen med beboerne på jobben, som miljøtrening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...