Jump to content
Hundesonen.no

Hva har dere til middag på julekvelden?


Kristiin

Middag  

96 members have voted

 1. 1.

  • Kalkun
   11
  • Pinekjøtt
   35
  • Saltkjøtt
   0
  • Ribbe
   36
  • Skinke
   0
  • Grandiosa
   0
  • Lutefisk
   2
  • Annet (evt. hva?)
   12


Recommended Posts

 • Replies 69
 • Created
 • Last Reply

Vi har pinnekjøtt :lol:

Verdens beste pinnekjøtt, forresten.. :lol: Når jeg har spist pinnekjøtt andre steder, så har jeg ikke syntes at det har vært så godt :D

Nå er jo mormor (som vi som oftest feirer jula med) oppvokst på vestlandet og da, så hun ble jo nesten flaska opp med oppskrift på pinnekjøtt (ok... liiiiiiten overdrivelse kanskje.. :P :angel:)

Link to comment
Share on other sites

Kalkun og walldorfsalat, rosenkål og fløtesaus. Rekecoctail i terteskjell til forrett. Til dessert MÅ det være riskrem med rød saus, selv om alle er for mette til å spise noe av den. Dette har vi alltid spist til julemiddag i min familie. (En gang feiret vi hos min søster, hun serverte salt lammelår, det ble ramaskrik, furore og katastrofe!)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har vanligvis pinnekjøtt på julaften og ribbe 1 juledag. Nyttårsaften er det kylling el kalkun. Siden jeg jobber julaften i år forskyver jeg julemiddagen også, så det blir nok svinekoteletter med rømmesaus på julaften.

Link to comment
Share on other sites

Vi har pinnekjøtt.. :lol: Alltid.

I år blir det pinnekjøtt med alt tilbehøret samt juleskinke med barnaise for min kresne, hollandske onkel og min søster.

Jeg har aldri hatt tradisjon for å spise ribbe, og synes ikke det er spesielt godt heller... :closedeyes: Medisterpølser, sossisser og annet pølsetilbehør er greit nok, det samme med kålerabistappe.

Første juledag spiser jeg som regel juleskinke. Jeg liker ikke julemat veldig godt, det eneste som glir ned er det jeg er vant med egentlig.

På julaften spiser vi riskrem med rød saus, og enkelte ganger multekrem. Førstnevnte er desidert best. Ellers går det i kaker og godteri til magan' sier stopp.

Kalkun spiser vi på nyttårsaften, men familien er så kresen at det ofte blir indrefilet av storfe med rødvinssaus om jeg er hos faren min. Ja, takk. Det er jammen meg noe av det beste jeg vet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Søstersen er også veggis, med to unntak; en porsjon pinnekjøtt i løpet av desember og en porsjon av årets røyka reinkjøtt.

Link to comment
Share on other sites

Før i gode gamle dager hadde vi pinnekjøtt til juleaften NAM.. Nå er det desverre blitt torsk- sukk, æsj.. Jeg får et laksestykke i stedet, men er ikke pinnekjøtt.. Til dessert tror jeg vi har Dronning Mauds dessert, men kan ikke huske vi noengang har orket dessert..

Har aldri hatt kalkum- sukk...

Og ribbe synes jeg det er veldig mye fett på, men ellers godt..

Link to comment
Share on other sites

Her er det ribbe, medisterkaker, julepølser og det som hører med! Kalkun har man på nyttårsaften, og pinnekjøtt burde vært forbudt (hvertfall er det det i mitt hus :lol: ).

En meny etter mitt hjerte. :lol: Pinnekjøtt lukter våt ull, og smaker omtrent det samme. :closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

Vi har både pinnekjøtt og ribbe på julaften. I tillegg så har vi mørpølse, (en Sunnmørsk tradisjon) og selvfølgelig masse tilbehør. Til dessert er det alltid Risgrøt og rød saus.

På nyttårsaften har vi hjortekjøtt og multekrem til dessert.

Link to comment
Share on other sites

Alt annet enn lutefisk og grandis, nesten. Kommer helt an på hvor mange vi er, og alle liker forskjellige ting! Mamma elsker pinnekjøtt, tante og bestemor får ikke jul uten ribbe, mannen til bestemor er gal etter kalkun og JEG greier meg ikke en julaften uten medisterpølse og medisterkaker! :lol: Lillesøstera mi spiser hva som helst hun, bare hun får riskrem til dessert...

Men ja, vi pleier å ha stort sett alt. Pinnekjøtt, ribbe og medisterkaker iallefall :lol:

(kanskje legge til medister på avstemninga? sånn "Medisterkaker/pølser" liksom?)

Link to comment
Share on other sites

På julaften har vi pinnekjøtt. Det har min mor tatt med seg fra Sunnmøre. Det er årets høydepunkt, smaker nydelig, og er slett ingen pine (siden det heter pinekjøtt i pollen :lol: ). Tilbehør er kålrabistappe og poteter. Jeg liker ikke surkål, men det må også være der, for lukta hører med. Til dessert tar vi noe meget lett og luftig, som kan skli ned innimellom de to siste porsjonene du egentlig ikke hadde plass til... For eksempel fruktcocktail med pisket krem, eller sjokolademousse. Den dagen spiser vi i grunnen bare to måltid, men de varer hele dagen. En stoooor og langvarig frokost med mange pålegg, etterfulgt av godtet som kom i nissestrømpa og litt snoking i fruktfatet. Og rett etterpå er det middag. Utover kvelden, etter pakkene, kommer godteri og julekaker fram.

De årene vi feirer julaften med svigers, sørger jeg for at det dampes ekstra med pinnekjøtt hos pappa, så jeg kan ta med dit vi spiser middag (for julefrokosten er vi hos pappa hvert år) - med mindre vi spiser med svigermor, som lager pinnekjøtt OG svineribbe. Men min svigerinne og svigerfar lager det ikke.

For øvrig kalles pinnekjøtt ribbe av min familie på Vestlandet, så jeg er rimelig begrepsforvirret...

Lille julaften er vel så tradisjonell - mørpølse (Sunnmørstradisjon, også fra mamma), kokte poteter, bogskinke i skiver, agurksalat og rømme. Dette spises mens vi ser Grevinnen og Hovmesteren, og før dette skal tre og nissehus være ferdig pyntet, og alt klart til jul. Etter middag kokes grøt til nissen, som settes fram på peisen.

Dessert blir noe enkelt, gjerne noe fra kakeboksene - som serveres med pisket krem og jordbærsyltetøy. Sandkaker og krumkaker fylles med dette.

Vanligvis har vi hatt svineribbe, medisterkake, medisterpølse, sossiser og alt det på første juledag, siden pappa er fra Østfold og det er hans barnetradisjon. Men de siste årene har det vært familieselskap med alle pappas søsken (de er maaange), deres barn og barnebarn - så da blir det smørbrød og kaker i et forsamlingshus. Så nå er svineribba på andre juledag.

Har vi feiret julaften med min familie, blir det første juledag med sambos familie, og da er det gjerne rester fra julaften og annet godt i et koldtbord.

En eller annen dag i løpet av jula, når det passer seg, har vi også kokt torsk, som smaker ekstra godt etter så mye tung kjøttsmak.

Nyttårsaften må det være pinnekjøtt igjen, det er tross alt noe jeg spiser kun to dager i året.

Det er også viktig å lage så stor middag at det er rester igjen til å maule neste morgen... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...