Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har dere til middag på julekvelden?


Kristiin

Middag  

96 stemmer

  1. 1.

    • Kalkun
      11
    • Pinekjøtt
      35
    • Saltkjøtt
      0
    • Ribbe
      36
    • Skinke
      0
    • Grandiosa
      0
    • Lutefisk
      2
    • Annet (evt. hva?)
      12


Recommended Posts

  • Svar 69
  • Created
  • Siste svar

Vi har pinnekjøtt :lol:

Verdens beste pinnekjøtt, forresten.. :lol: Når jeg har spist pinnekjøtt andre steder, så har jeg ikke syntes at det har vært så godt :D

Nå er jo mormor (som vi som oftest feirer jula med) oppvokst på vestlandet og da, så hun ble jo nesten flaska opp med oppskrift på pinnekjøtt (ok... liiiiiiten overdrivelse kanskje.. :P :angel:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kalkun og walldorfsalat, rosenkål og fløtesaus. Rekecoctail i terteskjell til forrett. Til dessert MÅ det være riskrem med rød saus, selv om alle er for mette til å spise noe av den. Dette har vi alltid spist til julemiddag i min familie. (En gang feiret vi hos min søster, hun serverte salt lammelår, det ble ramaskrik, furore og katastrofe!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vanligvis pinnekjøtt på julaften og ribbe 1 juledag. Nyttårsaften er det kylling el kalkun. Siden jeg jobber julaften i år forskyver jeg julemiddagen også, så det blir nok svinekoteletter med rømmesaus på julaften.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har pinnekjøtt.. :lol: Alltid.

I år blir det pinnekjøtt med alt tilbehøret samt juleskinke med barnaise for min kresne, hollandske onkel og min søster.

Jeg har aldri hatt tradisjon for å spise ribbe, og synes ikke det er spesielt godt heller... :closedeyes: Medisterpølser, sossisser og annet pølsetilbehør er greit nok, det samme med kålerabistappe.

Første juledag spiser jeg som regel juleskinke. Jeg liker ikke julemat veldig godt, det eneste som glir ned er det jeg er vant med egentlig.

På julaften spiser vi riskrem med rød saus, og enkelte ganger multekrem. Førstnevnte er desidert best. Ellers går det i kaker og godteri til magan' sier stopp.

Kalkun spiser vi på nyttårsaften, men familien er så kresen at det ofte blir indrefilet av storfe med rødvinssaus om jeg er hos faren min. Ja, takk. Det er jammen meg noe av det beste jeg vet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veggis så her blir det ingen av delene. Familien spiser ribbe på julaften og pinnekjøtt lillejulaften, men jeg får veggismat. Varierer fra år til år hva jeg får, men som oftest bestemmer jeg selv hva som skal være på menyen min, selv om min kreativitet ikke er den beste (som oftest foreslår jeg bare taco til meg selv)

Søstersen er også veggis, med to unntak; en porsjon pinnekjøtt i løpet av desember og en porsjon av årets røyka reinkjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før i gode gamle dager hadde vi pinnekjøtt til juleaften NAM.. Nå er det desverre blitt torsk- sukk, æsj.. Jeg får et laksestykke i stedet, men er ikke pinnekjøtt.. Til dessert tror jeg vi har Dronning Mauds dessert, men kan ikke huske vi noengang har orket dessert..

Har aldri hatt kalkum- sukk...

Og ribbe synes jeg det er veldig mye fett på, men ellers godt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det ribbe, medisterkaker, julepølser og det som hører med! Kalkun har man på nyttårsaften, og pinnekjøtt burde vært forbudt (hvertfall er det det i mitt hus :lol: ).

En meny etter mitt hjerte. :lol: Pinnekjøtt lukter våt ull, og smaker omtrent det samme. :closedeyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har både pinnekjøtt og ribbe på julaften. I tillegg så har vi mørpølse, (en Sunnmørsk tradisjon) og selvfølgelig masse tilbehør. Til dessert er det alltid Risgrøt og rød saus.

På nyttårsaften har vi hjortekjøtt og multekrem til dessert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt annet enn lutefisk og grandis, nesten. Kommer helt an på hvor mange vi er, og alle liker forskjellige ting! Mamma elsker pinnekjøtt, tante og bestemor får ikke jul uten ribbe, mannen til bestemor er gal etter kalkun og JEG greier meg ikke en julaften uten medisterpølse og medisterkaker! :lol: Lillesøstera mi spiser hva som helst hun, bare hun får riskrem til dessert...

Men ja, vi pleier å ha stort sett alt. Pinnekjøtt, ribbe og medisterkaker iallefall :lol:

(kanskje legge til medister på avstemninga? sånn "Medisterkaker/pølser" liksom?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På julaften har vi pinnekjøtt. Det har min mor tatt med seg fra Sunnmøre. Det er årets høydepunkt, smaker nydelig, og er slett ingen pine (siden det heter pinekjøtt i pollen :lol: ). Tilbehør er kålrabistappe og poteter. Jeg liker ikke surkål, men det må også være der, for lukta hører med. Til dessert tar vi noe meget lett og luftig, som kan skli ned innimellom de to siste porsjonene du egentlig ikke hadde plass til... For eksempel fruktcocktail med pisket krem, eller sjokolademousse. Den dagen spiser vi i grunnen bare to måltid, men de varer hele dagen. En stoooor og langvarig frokost med mange pålegg, etterfulgt av godtet som kom i nissestrømpa og litt snoking i fruktfatet. Og rett etterpå er det middag. Utover kvelden, etter pakkene, kommer godteri og julekaker fram.

De årene vi feirer julaften med svigers, sørger jeg for at det dampes ekstra med pinnekjøtt hos pappa, så jeg kan ta med dit vi spiser middag (for julefrokosten er vi hos pappa hvert år) - med mindre vi spiser med svigermor, som lager pinnekjøtt OG svineribbe. Men min svigerinne og svigerfar lager det ikke.

For øvrig kalles pinnekjøtt ribbe av min familie på Vestlandet, så jeg er rimelig begrepsforvirret...

Lille julaften er vel så tradisjonell - mørpølse (Sunnmørstradisjon, også fra mamma), kokte poteter, bogskinke i skiver, agurksalat og rømme. Dette spises mens vi ser Grevinnen og Hovmesteren, og før dette skal tre og nissehus være ferdig pyntet, og alt klart til jul. Etter middag kokes grøt til nissen, som settes fram på peisen.

Dessert blir noe enkelt, gjerne noe fra kakeboksene - som serveres med pisket krem og jordbærsyltetøy. Sandkaker og krumkaker fylles med dette.

Vanligvis har vi hatt svineribbe, medisterkake, medisterpølse, sossiser og alt det på første juledag, siden pappa er fra Østfold og det er hans barnetradisjon. Men de siste årene har det vært familieselskap med alle pappas søsken (de er maaange), deres barn og barnebarn - så da blir det smørbrød og kaker i et forsamlingshus. Så nå er svineribba på andre juledag.

Har vi feiret julaften med min familie, blir det første juledag med sambos familie, og da er det gjerne rester fra julaften og annet godt i et koldtbord.

En eller annen dag i løpet av jula, når det passer seg, har vi også kokt torsk, som smaker ekstra godt etter så mye tung kjøttsmak.

Nyttårsaften må det være pinnekjøtt igjen, det er tross alt noe jeg spiser kun to dager i året.

Det er også viktig å lage så stor middag at det er rester igjen til å maule neste morgen... :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...